Rimmon-ex Oluşturma zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 31, 2007 Evet arkadaşlar sanat hakkındaki görüşler ve sanatın tanımı hakkındaki görüşleriniz nelerdir?Sanatı nasıl tanımlayabiliriz? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 bakar korlukten zıyade gorme gucu... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Sanat insanlığın yansıması veya kainatın yorumlanmasıdır...Rimmon bu konular çok güzel,saol açtığın için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Sanatın bir diğer önemli özelliği de toplumun kültürel yapısını ustalıkla yansıtmasıdır.Günümüzde en göz önünde olan sanat dalı müzik ve görüldüğü üzre popüler müzik diye tabir ettiğimiz "akımda" şiddetli bir yozlaşma var.Sizce sanat yozlaşan toplumdan bir yansıma mı sunuyor yoksa başlı başına toplumu yozlaştıran bir unsur mu? (Bu arada katıldığınız için asıl ben teşekkür ederim arkadaşlar;)) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 ınsan yapımı her hangı bırseyın ınsanı yozlastırması...olabılır neden olmasın:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 sanat insanların duygu ve dusuncelerini baska bı ınsana aktarabılme "yetenegıdır"ben sanatı bole tanımlarım ve bı yetenek oldugunu da belirtmek isterım herkez sanatcı olamaz,herkez sanat yapamaz! tsk! saygı ve sevgilerimle!!! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 spawn cok zıt dusunuyoruz oyleyse ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Katılıyorum kata.Sanatı dışa vurmak gerekmez.Birey kendi içinde de "sanatsal" olabilir.Hatta bana göre sanatsal düşünebilmek bbüyük bir erdemdir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 ikinici sorunun ilk şıkkına katılıyorum... yozlaşan bir toplumun aynası oluyor gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 soru ıkı yonlu de dogru ve bırbnırını tamamlıyor bence...her zaman her noktada bu kısır dongu yok tabı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 sanatın belırlı bı cızgııs olması gerektıgını dusunuyorum arkadslar!(bilmiyorum yanlıs mı dusunuyorum )! cunku her onune gelen cıkıp ben sanat yapıyorum dıyecekse ısımız var!orn:ajdarın çikita muz sarkısı bu bı sanat mıdır? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Sanatta estetik güzellik neye göre kime göre var ? Bunun için kesin bişey söylemek gerçekten zor ajdar'a gelince ;onuda alkışlayan eller var,yaptığı müzikten zevk alan var Rimmon un 2.sorduğu soruya bağlanır buda... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 sanat ,sanatı yapanın takdırı degıldır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Peki sanattaki kıstas nedir?Sanatın kalitesi neye göre belirlenir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 ama belli bir kesim öyle olduğunu düşünüyor ve benimsemişse ? O eserde kendinden bir güzellik buluyorsa... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 sanat ,sanatı yapanın takdırı degıldır... burda sana katılıyorum kata! bır yapıtın sanatsal bı deger tasıması ıcın toplumun cogu tarafından benımsenmesı gerektıgını dusunuyorum! saygılarımla!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Rimmondan arka arkaya sorular gibi olcak ama:DSanat sanat için midir yoksa toplum için mi?:DEn klasik ve en kompleks sorulardan biri.Sanatı neye göre ölçeceğimizden sonra cevabı bulunabilir bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Sanatın kalitesi başta 'özgün' olabilmektir.İçinde kayda değer bişeyler barındırmaktır ; zevk bilgi msj vs. ama bunun dışında tam bağımsız eserlerde birey için çok etkileyici olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Sanatta estetik güzellik neye göre kime göre var ? Bunun için kesin bişey söylemek gerçekten zor ajdar'a gelince ;onuda alkışlayan eller var,yaptığı müzikten zevk alan var Rimmon un 2.sorduğu soruya bağlanır buda... işte bu yüzden sanat sanat içindir bence...eğer sanatı toplumlara göre değerlendirirsek ajdar ve petek dinçöz de davinci kadar sanatkardır önermesini sunabiliriz. bu yüzden sanat hakkında spawna katılıyorum. her "yaratıcılık" veya farklı yorum sanat değildir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 burda sana katılıyorum kata! bır yapıtın sanatsal bı deger tasıması ıcın toplumun cogu tarafından benımsenmesı gerektıgını dusunuyorum! saygılarımla!!! madem öyle bireyin kendi içinde yaptığı sanatın sanat olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Peki sanattaki kıstas nedir?Sanatın kalitesi neye göre belirlenir? işte yukarıda bahsetmeye calısıgım sey bu!sanatın kalitesi sanatcının el becerısıne gore ya da o donemkı topluma yansıtmaya calıstıgı fıkır ve dusunceye gore belirlenır! sanatın amacında fıkırlerı aktarabılmek yatar ve fıkır de sanatın kalıtesını belırler! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Özgünlük güzel bir kıstas oldu.Peki iki özgün eser karşılaştırılırken neler dikkat edersiniz?Sanat gibi öznel yorumlar yaratabilmeyi amaçlayan bir unsuru nesnel kalıplarla sınırlandıramayıp,karşılaştıramayacağımıza göre olay zevklerimizde bitiyor.Farklı kesimlere hitap eden sanat eserleri arasındaki kalite farkını nasıl yorumlarsınız?Bu gece konu için çok verimli geçecek gibi gözüküyor.Lakin benim istiraate çekilme vaktim geldi.Size iyi tartışmalar.Bir de ufak ricam olucak.Fikirlerdeki karşıtlıkları ve "açık" noktaları benim yapmaya çalıştığım gibi sorularla irdeleyerek ilerleyebilirsek hem forum için çok çok güzel bir tartışma örneği yaratmış oluruz hem de sanat konusunda b"beyin fırtınası" ile çok stabil ve tatminkar tanımlara yorumlara ulaşabilirz;)Herkese iyi geceler..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 bence özgünlük bir kıstas değildir...yukardaki yazımda da belirttiğim gibi... daha doğrusu gereki ama yeterli bir kıstas değildir desem daha doğru olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Farklı kesimler dedin,kesimlerin kültürünü elealarak olabilir veya coğrafyası... Özgün 2 eseri karşılaştırın demişsin Rimmon sonra karşılaştıramıycağımıza göre demişsin Bencede karşılaştıramayız dediğin sebeplerden dolayı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 okudugum bı haberde (kı bulamadım nette) turıstlerı hayal kırıklıgına ugratan eserlerın basında mona lısa vardı sunu demek ıstıyorum bazı otorıtelerın ortak begenısı kısılerın begenılerını sekıllendıremıyor ne yazık kı banu alkan kendı bedenını ajdar sarkısını sanat eserı gorebılır(kı bu ve bunun gıbıler kendı reklamını yaptıklarını sanıolar,pazaarlama sanatı dıelım:)) leonardo da vıncı de:) -------------------- Sanat sanat için midir yoksa toplum için mi? sanat bır nevı ıc gududur,yanı sanat ıcın dıyebılırım:) -------------------- bana gore hadı sanat yapalım dıe de bısey yoktur ya gercı -------------------- okudugum gazetede acıklaması yoktu...yanlıs yonlendırme olmasın sımdı kalabalık da etkenmıs:) http://www.turizmhaberleri.com/HaberAyrinti.asp?ID=6568 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.