Jump to content

Sanatın Ne Olduğu

Rimmon-ex

Önerilen Mesajlar

Sanatın bir diğer önemli özelliği de toplumun kültürel yapısını ustalıkla yansıtmasıdır.Günümüzde en göz önünde olan sanat dalı müzik ve görüldüğü üzre popüler müzik diye tabir ettiğimiz "akımda" şiddetli bir yozlaşma var.Sizce sanat yozlaşan toplumdan bir yansıma mı sunuyor yoksa başlı başına toplumu yozlaştıran bir unsur mu?

(Bu arada katıldığınız için asıl ben teşekkür ederim arkadaşlar;))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanatta estetik güzellik neye göre kime göre var ? Bunun için kesin bişey söylemek gerçekten zor

ajdar'a gelince ;onuda alkışlayan eller var,yaptığı müzikten zevk alan var :confused:

Rimmon un 2.sorduğu soruya bağlanır buda...

işte bu yüzden sanat sanat içindir bence...eğer sanatı toplumlara göre değerlendirirsek ajdar ve petek dinçöz de davinci kadar sanatkardır önermesini sunabiliriz. bu yüzden sanat hakkında spawna katılıyorum. her "yaratıcılık" veya farklı yorum sanat değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

burda sana katılıyorum kata!:thumbsup:

bır yapıtın sanatsal bı deger tasıması ıcın toplumun cogu tarafından benımsenmesı gerektıgını dusunuyorum!

saygılarımla!!!

madem öyle bireyin kendi içinde yaptığı sanatın sanat olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki sanattaki kıstas nedir?Sanatın kalitesi neye göre belirlenir?

işte yukarıda bahsetmeye calısıgım sey bu!sanatın kalitesi sanatcının el becerısıne gore ya da o donemkı topluma yansıtmaya calıstıgı fıkır ve dusunceye gore belirlenır!

sanatın amacında fıkırlerı aktarabılmek yatar ve fıkır de sanatın kalıtesını belırler!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Özgünlük güzel bir kıstas oldu.Peki iki özgün eser karşılaştırılırken neler dikkat edersiniz?Sanat gibi öznel yorumlar yaratabilmeyi amaçlayan bir unsuru nesnel kalıplarla sınırlandıramayıp,karşılaştıramayacağımıza göre olay zevklerimizde bitiyor.Farklı kesimlere hitap eden sanat eserleri arasındaki kalite farkını nasıl yorumlarsınız?Bu gece konu için çok verimli geçecek gibi gözüküyor.Lakin benim istiraate çekilme vaktim geldi.Size iyi tartışmalar.Bir de ufak ricam olucak.Fikirlerdeki karşıtlıkları ve "açık" noktaları benim yapmaya çalıştığım gibi sorularla irdeleyerek ilerleyebilirsek hem forum için çok çok güzel bir tartışma örneği yaratmış oluruz hem de sanat konusunda b"beyin fırtınası" ile çok stabil ve tatminkar tanımlara yorumlara ulaşabilirz;)Herkese iyi geceler.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Farklı kesimler dedin,kesimlerin kültürünü elealarak olabilir veya coğrafyası...

Özgün 2 eseri karşılaştırın demişsin Rimmon sonra karşılaştıramıycağımıza göre demişsin :rolleyes:

Bencede karşılaştıramayız dediğin sebeplerden dolayı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

okudugum bı haberde (kı bulamadım nette) turıstlerı hayal kırıklıgına ugratan eserlerın basında mona lısa vardı

sunu demek ıstıyorum bazı otorıtelerın ortak begenısı kısılerın begenılerını sekıllendıremıyor ne yazık kı

banu alkan kendı bedenını ajdar sarkısını sanat eserı gorebılır(kı bu ve bunun gıbıler kendı reklamını yaptıklarını sanıolar,pazaarlama sanatı dıelım:)) leonardo da vıncı de:)

--------------------

Sanat sanat için midir yoksa toplum için mi?

sanat bır nevı ıc gududur,yanı sanat ıcın dıyebılırım:)

--------------------

bana gore hadı sanat yapalım dıe de bısey yoktur ya gercı:)

--------------------

okudugum gazetede acıklaması yoktu...yanlıs yonlendırme olmasın sımdı kalabalık da etkenmıs:)

http://www.turizmhaberleri.com/HaberAyrinti.asp?ID=6568

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...