MZ1vdnW0mtQ Oluşturma zamanı: Nisan 28, 2018 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 28, 2018 TRT arşivinde gezerken Nazmi Kal tarafından hazırlanmış olan program dizisini bulmuştum. Youtube'ye de ekleyenler olmuş. Erişilebilirlik bakımından kolay olduğu için Youtube listesi hazırladım. Toplam 49 bölümden oluşan programın tüm bölümlerine şu adresden erişilebilir: Atatürk'ten Anılar - Nazmi KAL Bu söyleşiler, Atatürk'ü yakından görmüş, tanımış, beraber çalışmış kimselerle yapıldığı için, Atatürk'ün bilmediğimiz, bizlere anlatılmayan yanlarına ışık tuttuğu gibi, anlatanların ses sonları, vurguları ve bazen taklitleriyle onu ve kişiliğini daha iyi tanımamızı sağlamakta. Bu özelliği ile bugüne kadar yazılmış kitaplardan ayrıldığı için mutlaka izlenmesi gerekir diye düşünüyorum. Kazım Polat (Başkomiser) Mevlüd Baysal (Bahçe Mimarı)Niyazi Ahmet Banoğlu (Gazeteci - Yazar)Emin Fahrettin Özdilek (Asker, Devlet Adamı)Selim Aru (Köşk 2. Katibi)Agop Dilaçar (Dil Uzmanı)Hans Wilybrand (Ziraat Uzmanı)Yusuf Hikmet Bayur (Devlet Adamı, Öğretmen, Yazar)Sabiha Gökçen (Manevi Kızı, Dünyanın ilk kadın savaş pilotu)Rukiye Erkin (Manevi Kızı)Ülkü Adatepe (Manevi Kızı)Nezahat Baysel (Nezahat Onbaşı)Safiye Ayla (Ses Sanatçısı) - Cemal Granda (Hizmetçisi)Sadi Irmak (Doktor, Ordinaryus Profesör)Sadık Kutlu (Şoförü)Ethem Şevki Kepenek (Silah Arkadaşı)Ahmet Adnan Saygun (Besteci, Müzikolog)İbrahim Ergüven (Başsofracısı)Celal Bayar (Silah Arkadaşı, 3. Cumhurbaşkanı)Uluğ İğdemir (Tarihçi, Türk Tarih Kurumu Müdürü)Behçet Uz (Doktor, Sağlık Bakanı, İzmir Belediye Başkanı)Vasfi Rıza Zobu (Tiyatro Sanatçısı)Daniş Karabelen (Asker) Cevdet Tolgay (Yaveri)Mehmet Ali Kâğıtçı (Kimyagâr, Öğretmen, Kağıt Mühendisi)Vedat Nedim Tör (Devlet Adamı)Zühtü Uray (2. Köşk Katibi)Nejat Saner (Asker, Devlet Adamı) Yaveri Cevat Tolgay (Yaveri) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NizaL Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2018 Teşekkürler.Ulu önderi saygıyla anıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.