Clash Oluşturma zamanı: Haziran 28, 2018 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 28, 2018 Uzun uzun baktım televizyon başlıklarına ancak göremedim. Eğer gözümden kaçtıysa affola. The Handmaid's Tale, Kanadalı yazar Margaret Atwood' un 1985' te yazdığı kitabından uyarlama bir Hulu dizisi. Türkiye' de blutv üzerinden izlenebiliyor. Normalde kitabı ilk sezonda anlattılar ancak ikinci sezon için ve hatta üçüncü sezon için de onay alınca dizi, yazarın onayını alarak devam ettiler olaya. Margaret' ın tek istediği gösterilen her bir olayın dünyada halihazırda gerçekleşmiş bir olayı içermesi. O yüzden dizi, kitaptan hiç çıkmamış gibi devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri yıkılmış ve yerine bir teokrasi olan Gilead kurulmuştur. Uzun zamandır ülkede bebeklerin olmayışı kadınların suçu olarak gösterilmiş. Kadınlar kısır kaldığı öne sürülerek onların hayattaki rollerini kesmişlerdir. Artık sadece eşler, Martha'lar ve Damızlık kızlar vardır. Her bir komutanın evinde ona çocuk doğurması için o komutanın adını alan bir damızlık kız. Biz Offred' i görüyoruz, Fredinki olarak geçer kitapta da. Onun yaşadıkları üzerinden anlatılmakta her şey. Elizabeth Moss Offred olarak başrolde. İnsan izleyince şok oluyor. Oldukça gerici bir dizi. İnsanı geren taraf da "distopik" yapısı değil, halihazırda yaşanılanların varlığı. Kadınların gördüğü muameleler distopik bir gelecekte değil yaşanmakta olan veya çoktan yaşanmış şeyler. "Benim de başıma gelecek" korkusu insanı sarıyor. Ve Gilead' da kadınların özgürlüğü elinden alındığında herkesin özgürlüğünün elinden alındığı vurgusu yapılıyor bol bol. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NizaL Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2018 İnsanlık sürecine bir bakış açısı. Tanıtım için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.