Rimmon-ex Oluşturma zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 1, 2007 Bakla ezmesi Malzemeler: 500 gr kuru bakla 1 fincan tahin 6-7 diş sarımsak 1 limon Kimyon, toz biber, zeytinyağı, maydanoz Akşamdan ıslatılan baklanın dış kabuğu ayıklanarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir, içine dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım kenarlı bir servis tabağına konulup üzerine bol kimyon, biber, zeytinyağı gezdirilerek maydanozla süslenir Cevizli Biber Malzemesi: 10 tane baş biber 300 gr ceviz içi 1 adet kuru soğan (küçük) 4 dilim kuru ekmek Tuz, kimyon Başbiber sıcak suda yarım saat kadar bekletilip yumuşaması sağlanır. Tohum ve damarları ayıklanıp güzelce yıkanır ve bir süzgece konur. Suyu süzülen biberlere ceviz, soğan, kuru ekmek ıslatılarak kimyon, tuz ilave edilerek et öğütücüsünden püre halinde getirilir. servis tabağına yayılarak konur, üzerine bir kaşık zeytinyağı gezdirilir ve maydanoz ile süslenir. Fileyfe Mıtluka mazelmeler 15-20 adet kuru kırmızı biber 4-5 adet kurutulmuş domates 1 demet maydanoz. 1 demet yeşil soğan. 1 büyük kuru soğan. biraz kuru festeğen. zeytinyağı. tuz ve kimyon. kurutulmuş bütün biberler ve kuru domatesler bir gün öncden ıslatılır. biberler ve domatesler bıçakla iyice dövülerek inceltilir. ince kıyılmış soğan eklenir.üzerine kıyılmış maydanoz eklenir .kuru fesleğen,zeytinyağı,tuz ve kimyon eklenip servis yapılır. Humus Malzemeler: 500 gr. nohut 4 tane limon 1,5 su bardağı tahin Tuz, iki diş sarımsak Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. Suyu süzülen nohut iyice ezilip ince delikli süzgeçten iki defa geçirilir. Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuta karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu,zeytin ve maydanozla süslenir. Salat d’Alsace Malzeme: 2 adet patates 2 adet yumurta 150 gram aterina (gümüş balığı) 1 adet pancar turşusu 5 adet kornişon 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çorba kaşığı kapari turşusu tuz Yapılışı: Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız. Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız. Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırınız. Gümüş balığının filetolarını da ekleyiniz ve dikkatli bir şekilde, balıklar parçalanmadan karıştırınız. Karışımı tabağa alınız. Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyiniz. Sirke ve şarabın kalanını ilave ediniz. Notlar: Bu yemek Fransa’nın Alsace yöresine mahsus, sıcak balık yemeklerinin yanında sunulan lezzetli bir salatadır. Gümüş balığını bulmak oldukça zordur. Onun yerine hamsi ve küçük sardalya (papalina) da kullanabilirsiniz. Hatta balık çorbası yaptığınızda, balık etinin bir miktarını ayırıp bu güzel salatayı yapabilirsiniz. Patates Topları Malzemeler 3 adet iri patates tuz, karabiber 3 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvı yağ yarım demet maydanoz ve dereotu pul biber Yapılışı Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ezici yardımı ile ezin. Dövülmüş sarmısak, sıvı yağ, tuz ve biberleri ekleyip iyice yoğurun. Oluşan patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. İncecik doğranmış dereotu ve maydanozu bir tabağa yayın. Hazırlanan bezeleri bu yeşillikte yuvarlayıp her yerine bulaşmasını sağlayın. Servis tabağına alın. Not: Üzerine yoğurt dökerek değişik bir tat da oluşturabilirsiniz Babagannuş 1 adet patlıcan közlenir ve ince akan bir musluk altında parmaklar ile yada küçük bir bıçak yardımı ile kabuğu soyulur. Patlıcanın sapı kesilip atılır ve çatal yada mutfak robotu ile püre haline getirilir. 2 diş sarımsak ezilerek, 2 yemek kaşığı tahin, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile birlikle patlıcan püresine eklenip iyice karıştırılır. servis tabağına alınarak 2 kaşık zeytinyağı üzerinde gezdirilir. Yanında kızarmış ekmek ile servis edilebilir. süslemek için zeytin, pul biber veya maydanoz kullanılabilir. Tereyağlı Kereviz Kereviz dış kabukları derince alınır; arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bol limonlu suda onbeş dakika haşlanır, süzülür, tekrar limonlu suda pişene kadar haşlanır. Bir kap içinde bir miktar tereyağla süzülmüş kereviz ıslatılıp arzu edilen et yanına konur veya bir kap içinde tereyağa birkaç kıyılmış soğan, bir defa haşlanmış ve süzülmüş kereviz, limon, su, tuz ilave edilerek pişirilir Rakıyla Pişmiş Pastırma Pek bi esprisi yok açıkçası.50 gram az yağlı pastırma dilimleri çemenleri ayıklanıp bir tabağa dizilip sofraya konur. 3 yemek kaşığı rakı bir cezvede kaynatmadan ısıtılır. Sıcak rakı sofrada pastırmaların üzerinde gezdirilip tutuşturulur. Alevler sönünce soğutmadan yenir. Pastırma dilimleri çok ince ise daha az rakı da yerli olabilir. Tutuşturmak için kibrit kullanılırsa eczanın kokusu sinebilir. En iyisi bir kağıt tutuşturup rakıyı bununla yakmaktır Mayonezli Kabak MALZEMELER 4 adet orta boy kabak 1 adet orta boy soğan 2 kaşık mayonez 1 kaşık yoğurt 2 diş sarımsak Biraz tuz 100 gr.ceviz HAZIRLANIŞI Kabakları küp, soğanı küçük doğrayın az yağda kavurup ezin. Püre olan kabağa diğer malzemeleri katıp karıştırın. Soğuk yiyin. Oldukça lezzetli bir mezedir. Peynir Sufle MALZEMELER 6-8 kişilik 200 gr kaşar yada gravyer peyniri 120 gr tereyağı 500 gr süt 4 1/2 kahve fincanı un 1/2 kahve kaşığı kırmızı biber 8 yumurta biraz hindistan cevizi rendesi HAZIRLANIŞI Peyniri küp küp doğrayın. Yağı ve unu bir tencerede yakmadan sürekli karıştırarak kavurun. Kaynar sütü ekleyin. Karıştırarak yaklaşık bir dakika daha pişirin. 5 dakika sonra sırasıyla yumurta sarılarını, peyniri, kırmızı biberi ve hindistan cevizini ekleyin. Yumurta beyazlarını çırparak kar haline getirin. Yaptığınız karışıma ilave edin. Her yanı çok muntazam yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış orta derecenin üzerindeki fırında 8-10 dakika pişirin. Ispanak Püresi(Hayranıyım Kendilerinin) MALZEMELER 8 kişilik 1 su bardağı süt 2 kg ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı yağ ½ tatlı kaşığı tuz az rende hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Ispanakların yapraklarını ayıklayın. 5 defa yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun. Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin. Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun. Sütü kaynar vaziyette ilave edin. Karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Başka küçük bir tencerede de tereyağını eritin. Ispanağı ilave ederek 2 dakika sote yapın. Tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip karıştırarak servis edin. Turplu Kanepe Malzeme: 6 dilim tost ekmeği 2 adet yumurta 6 tatl kaşığı ince kıyılmış salam 6 çay kaşığı tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş turp 1 çay bardağı bitkisel yağ Yapilisi: Tost ekmeklerini bir tavadaki kızgın yağda kızartın. Rendelenmiş turbu tereyağı ile karıştırıp dilimlerin üzerine sürün. Yumurtaları lop olarak pişirin ve 6 dilime ayırın. Dilimlerin içindeki sarıyı çıkarıp, beyazını kanepenin üzerine koyun, sarıdan kalan boşluğu salamı yerleştirip servis yapın. Peynirli-Sarımsaklı Kanepe MALZEMELER: -3- 4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir -2 diş sarımsak -limon -1 kahve kaşığı kırmızı biber -3- 4 çorba kaşığı zeytinyağ -2 adet baston sandviç YAPILIŞI: 1- Peynir çatalla iyice ezilir. Dövülmüş sarımsak, biber zeytinyağ ve limon suyu karıştırılır. 2- Baston sandviç bir parmak genişliğinde dilimlenir. 3- Hazırlanan karışım sürülür. Maydanoz yaprağı, domates, zeytin v.s. ile süslenir Sarımsaklı Ekmek MALZEMELER 1 adet baget ekmek 2 kasik margarin 4 dis sarimsak 1 yemek kasigi rendelenmis kasar YAPILIŞ TARİFİ Baget ekmegini tamam kesilmiycek sekilde uzerinde dilimler kesin.Yumusamis yagi,kekigi,ezilmis sarimsagi,kasar peynirini ve tuzu karistirarak,her bir dilimin icine bolca surun.180 derecedelik firinda pisirin. Soğan Halkaları(Favorim) MALZEMELER 4 Adet Soğan 1 Adet Yumurta 3 Çorba Kaşığı Un Tuz HAZIRLANIŞI Soğanların kabuklarını soyduktan sonra enlemesine yarım santimlik halkalar halinde doğrayın. Büyük halkaların içindeki küçük halkaları çıkartın. Un, yumurta ve tuzu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tencerede 1 su bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğan halkalarını unlu karışıma bulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak ızgara balık, et ve tavuğun yanında sıcak servis yapın Baharatlı Patates MALZEMELER 3-5 adet orta boy patates 2 adet ufak soğan 1 diş sarmısak köfte baharı tuz karabiber kekik kırmızı biber isteğe bağlı diğer baharatlar 1,5 su bardağı süt HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp, küp şeklinde ufak parçalara doğrayın. Soğanları ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Baharatları ekletin. Daha sonra patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis yapın. AFIYET OLSUN! İlk 3 tarif şamandan (ç-)alıntıdır sormadan listeme dahil ettim umarım kızmaz:)Teşekkürler Şaman,Teşekkürler Türkiye her nerede yaşanılıyor ve yaşatılıyorsa:D:D:D 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 super.. .. on numara bi arsiv.. ve muthis bir bahane.. kiz arkadasim bu ne gobek boyle dediginde rimmon gobegi dicem.. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boggyhillocks Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2007 güzel bir paylaşım olmuş rimmon teşekkürler, kırmızı biberli olan pek güzel oluyormuş, ehh şaman yapacakta artık yiyeceğiz : p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2007 yaw rimmon abı nıye dun vermedın bana sunların tarıflerını!:(ne guzel ıcıyorduk arkadaslarla tam da bızım masaya konacak malzemeler varmıs!:D paylasım ıcın tsk rımmon! saygılarımla!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2007 dakka doksan gol rımmon :) elıne saglık kardes ıste alemcı adam kendını bellı edıyo profesyonellık adına guzle bı calısma Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.