losteirosss Oluşturma zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 1, 2007 http://aycu02.webshots.com/image/25681/2004581842858787631_rs.jpg http://aycu14.webshots.com/image/26373/2004537978227051186_rs.jpg Bir kadının tehlikeli ve erotik yolculuğu... "Turist, gezinin en başında evine ne zaman döneceğini bilir, oysa bir gezginin ne zaman geri döneceği hatta hatta dönüp dönmeyeceği bile belli değildir." Kit (Debra Winger) ve kocası Port (John Malkovich) New York’ta geçen on yıllık evliliğin ardından Fas’ın Tanca limanına gezgin olarak gelirler. Birbirlerini derinden sevmelerine karşın artık ilişki kuramamaktadırlar. Birbirlerine ulaşma arayışlarını bu yeni coğrafyada giderek derinleştirerek dışsallaştırırlar. Yorgun evliliklerini, hatta yorgun ruhlarını canlandırmayı beklerken bu yolculuk onları trajik sonuçlara götürür. Bertolucci, Time dergisi tarafından 1923’den beri İngilizce’de yazılmış en iyi 100 kitap arasında gösterilen P. Bowles’in aynı adlı eserinden uyarladığı bu filmde insan ruhunun ıssızlığını ve yalnızlığını sorgular. Bunun için seçilen mekan da bu kavramalarının maddi ifadesi olan Sahra Çölüdür. Muhteşem görüntü ve renkleriyle dikkat çeken film ayrıca özgün müziğiyle de Altın Küre ödülü almıştır. "Çölde Çay seyircileri egzotik, erotik, ölümcül, çılgın duyusal bir merkezin derinlerine çeken" bir filmdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
REALSATAN Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Saoalsin PaylaŞim İÇİn Elİne Saglik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ASHTAROTH Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Güzel olmus! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 ey7allah:) yahu bu filmi izleyen yok mu..olağanüstüdür. yazık valla..üzüldüm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 erotik pek tercihim değil ama izliyeceğim senin için:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 abi höh ya..erotik demek filmi aşağılamak olur..tamam var erotizm ama bu maksatla film izlenmez..(sana demiyom yanlış anlama dostum.)hadi bakalım izle;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 İnanılmaz bir filmdir..... Teşekkürler lost... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 ben ızlemedım ama en kısa zamanda ızeltıcem!tsk lost! saygılarımla!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 bir daha yorumlarımda espri yapmamaya daha fazla ozen gostericem lost zira bundan anlamıyorsun... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Tunner (Campbell Scott) Herhalde savaştan beri gördükleri ilk turistleriz. Kit Moresby (Debra Winger) Tunner, biz turist değiliz. Biz gezginiz. Tunner Oh. Arada ne fark var? Port Moresby (John Malkovich) Turist gideceği yere varır varmaz eve dönüşünü düşünmeye başlar, Tunner. Kit Moresby Oysa gezgin asla geri dönmeyebilir. Tunner Yani ben turist oluyorum. Kit Moresby Evet, Tunner. Ben de yarı ondan, yarı öbüründen. ... en sevdiğim film diyaloglarından. IMDB'de bulup çevirdim hemen. Hatta sanırım diyaloglarla ilgili bir konu açmalıyım! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 teşekkürler izliycm.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 SCARRED ın bahsetiği replik filmin en başındaki repliktir...diyaloglar...görselliğin bu derece estetik kullanımı..kült bi film..gerçi bertolucci nin her filmi inanılmaz dır ama bu filmin yeri apayrıdır benim için... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.