chess Oluşturma zamanı: Ağustos 2, 2018 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 2, 2018 Ortaçağ okült yazıtlarda, içen kişinin mental algılarını açıp diğer boyutları görme yeteneğini kazandırdığına inanılır. O yıllarda kivi, Çin'in sadece belirli bir bölgesinde yetiştiği için çok değerli olan bu şarabın 1 şişesi için 15 kese altın verildiği rivayet edilir. Bu ne kadar doğrudur bilmem ama diğer şaraplardan farklı bir sarhoşluğu olduğu doğrudur. MALZEMELER: 2 kg kivi 1 kg toz şeker 2 gr maya besini (çay kaşığının 3/1i kadar) 5-6 gr şarap mayası (1 çay kaşığı) Hava kilidi ya da balon Su YAPILIŞI: Kivileri soyup mutfak robotunda iyice parçalayıp püre haline getiriyoruz. Püre haline gelmiş kivileri tencereye boşaltıp 1 kilo şeker ve 1 litre içme suyu ekliyoruz. Ocağın altını yakarak yaklaşır 60 dereceye kadar karıştırarak ısıtıyoruz.(el yakacak kadar ısınması gerek) Bu sayede, yabancı maya ve bakterileri öldürüyoruz. Ayrıca; hücreleri patlatarak içindeki şekeri ve sıvıyı dışarı salmasını sağlıyoruz. İnce bir kevgirle süzüyoruz (sıcak). Kevgirde kalan posayı da 1 litre suyla süzüyoruz, böylece posada kalan şeker ve aromayı da almış oluyoruz. 5 litrelik su şişesine koyup, yaklaşık 4 litreye kadar suyla tamamlıyoruz. Maya besinini ekleyip iyice çalkalıyoruz. Mayayı ekleyip tekrar çalkalıyoruz. Şişe kapağını delip hava kilidini yerleştiriyoruz.( ya da ince bir iğneyle 7-8 yerinden delinmiş bir balonu kapağa geçirebilirsiniz.) Karanlık bir yerde 25 gün kadar bekletiyoruz.(Bu süre ortamın sıcaklığına göre değişebilir, ideal sıcaklık 20-25 derece arasıdır) 25 günün sonunda temiz bir hortumla (akvaryum hortumu ya da serum hortumu olabilir) dibe çökmüş mayayı kaldırmadan yavaşça başka bir kaba alıyoruz. Buz dolabında 1 hafta daha dinlendirdikten sonra tüketmeye ya da şişelemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun:cool: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chess Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2018 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2018 Şarabı buz dolabında saklamaya özen gösterin, sıcak ortamda fermantasyon devam edeceği için şişelerinizi patlatabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dmir Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2018 Mayalar hakkında biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chess Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2018 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2018 Hocam önceden insanlar nohut vb bakla tanelerini kullanıyorlarmış maya olarak fakat bu hem fermantasyon süresini uzatıyor hem de yabancı bakterilerin olmasına yol açıyor. İnternetten şarap mayası da maya besini de bulabilirsiniz. İkisini oplam 15-20 tl arası bir fiyata bulabilirsiniz.(minimum 10 defa kullanmalık) Standart ekmek mayası kullananlarda var (dr. oetker vb) ama tadını bozuyor şarabın, ben tavsiye etmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2018 İlginçmiş, yani siprütüelliğinden ziyade kivi oldukça iştah açıcı görünüyor Teşekküerler paylaşımın için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2018 Kivi bilimsel araştırmalar neticesinde içerisinde doğal melatonin ( Uyku düzenleyici ) hormon olan veyahut onunla ilişkisi olan meyve kaynaklarından biri . Tabi objektifliği korumak için araştırmalar sürüyor . Bahsedilen tarif de 2 kg kividen söz ediliyor ki melatonin fazlası sersemlik hali ve uyuşukluk yapar . İçindeki rafine şeker de çabası . Bahsettiğiniz tuhaf sarhoşluk durumu belki budur . Ortaçağ okült yazıt deyince iş ilgi çekmekten öteye gitmiyor . Kaynak belirtmeniz ve hangi gelenekte ne şekilde kullanılıyor falan bunlardan bahsetmeniz daha mühim . Tabi ben bilmiyorum okült tarafını , varsada ilgilenecek arkadaşları aydınlatırsanız sevinirim . Bizde faydalanırız belki . Birde kişisel olarak meyve ziyanı olarak görüyorum ben bunları üzüm oldukça yeterli şarap konusunda . Tabi kişisel görüşüm .Tıpkı kutu meyve sularını israf olarak görmem gibi .Bilemiyorum .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chess Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2018 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2018 Neden farklı şeyler, farklı tatlar denemeyesin? Belki mistik bir gücü yok ama farklı bir tadı var. Ben, arkeolog bir arkadaşımın yalancısıyım tarihi bilgilerde, bu yüzden kaynak göstermem biraz zor. Meyve suyundan da şarap yapmış biriyim, kivi şarabı daha farklı, daha derin bir şarhoşluğa sahip bunu söyleyebilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2018 Neden farklı şeyler, farklı tatlar denemeyesin? Belki mistik bir gücü yok ama farklı bir tadı var. Ben, arkeolog bir arkadaşımın yalancısıyım tarihi bilgilerde, bu yüzden kaynak göstermem biraz zor. Meyve suyundan da şarap yapmış biriyim, kivi şarabı daha farklı, daha derin bir şarhoşluğa sahip bunu söyleyebilirim. Benden de daha eski bir üye imişsin . Yeniden gelmişsin foruma hoş geldin de . Konuyu açtığın başlık ve konuya giriş bölümü hatalı dostum .Bu forumda pek hobiler ,yemek ve içki tarifleri yok . Eğer tarif bir iksir değil ise . )). Yetenek kazandırmak çok iddialı bir söylev . Psişik ve büyüsel enerjiyi arttırır denilebilir çoğu tarif için . Yetenek içinse paşa paşa sistematik olarak çalışman gerekir .Evet okültizmde hızlı netice arayışları için uyuşturucu kullanımı var . Ama o da yeteneği körelten bir olgu oluyor ekseriyetle . Yeteri kadar deneyim de yoksa . Benim uzmanlık alanım da değil bunlar . Arkadaşça bir mesaj . Bir nevi forum sorumluluğu . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dmir Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2018 Teşekkürler dost cevabınız için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Elsaasle Yanıtlama zamanı: Ağustos 7, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 7, 2018 Begendim bu tarifi deneyecegim ellerine saglik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2018 lezzetli birşeye benziyor deneyen oldu mu bari? bence yeterince olgun kivi ile şeker kullanılmasına gerek duyulmayabilir. iyice yumuşayınca hurmaya dönüyor. asitliğini dengelemek için kireç kullanılabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Centurul Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2018 Meyve suyundan yapıyorum super oluyor elma suyundan yapabilirsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Genclik Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2018 Bir ay bekleyemem ben bunu tatmak için arkadaş. Piyasada satılan hazır modellerini bulamaz mıyım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2019 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2019 Şu an yaptım ve bekleme evresine geçtim Bakalım fermantasyon bitince nasıl bir şey ortaya çıkacak çok merak ediyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.