Dolunay Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2007 Ala Gözlü Nazli Dilber Ala gözlü nazli dilber Seni kandan sakinirim Kandan degil hey efendim Seni candan sakinirim O yana bu yana bakma Beni ateslere yakma Elini koynuna sokma Seni senden sakinirim Gevheri der ben bir merdim Yüregimden çikmaz derdim Sen bir kuzu ben bir kurdum Seni benden sakinirim Gevheri Bad-i Saba Sevdigime Gidersen Bad-i saba sevdigime gidersen Ol günes yüzlüye var selam söyle Sevap kazanirsin hizmet edersen Aman karsisinda dur selam eyle Ardimdaki karli daglar diyesin Çesmim yasi her dem çaglar diyesin Derunden ah edip aglar diyesin Benimçün hatirin sor selam eyle Selamimi dünden düne degsirme Varip bir nadan eline düsürme Gül cemalin görüp kendin sasirma Aklini basina der selam eyle Gevheri bir name verdi bad ile Gönderdi elinden sana dad ile Lutfeylesin konusmasin yad ile Kamil olsun onur gör selam eyle Gevheri Basina Bir Hal Gelirse Basina bir hal gelirse Daglara gel baglara gel Seni saklar vermez ele Daglara gel baglara gel Bu canim aska cinseli Ask odu ile piseli Yesil daglar menevseli Daglara gel baglara gel Rakibe miktarin bildir Yanina civanlar uydur Zamane dostundan yegdir Daglara gel baglara gel Gevheri düsmüs dillere Diyar-i gurbet illere Billahi vermem ellere Daglara gel baglara gel Gevheri Behey Dilber Sana Gonül Vereli Behey dilber sana gönül vereli Bana hasm olmadik kullar mi kaldi Dasitan eyledin illere beni Halim söylemedik diller mi kaldi Ferhad gibi yol eyledik daglari Hangi yar güldürmüs aglayanlari Simdi viran oldu dostun baglari Yad eller degmedik güller mi kaldi Böyle dilber gelmemistir devrana Simdiki hublara yoktur bahane Bir rüzgar musallat oldu cihana Meyvesin dökmedik dallar mi kaldi Gel gönül bu dertten olalim ari Görelim sonunda ne kilar Bari Gevheri der ben de ederim zari Basima gelmedik haller mi kaldi Gevheri Ben Güzelim Deyu Havadan Uçma Ben güzelim deyu havadan uçma Indirirler seni el yaman olur Siyah kaküllerin gerdana saçma Bad eser dagitir yel yaman olur Güzelsin sevdigim sen de bilirsin Ettigin islere pisman olursun Gel aksamlayalim yolda kalirsin Karanlik gecede yol yaman olur Biçare Gevheri der halim yaman Dag basindan eksik olmuyor duman Elendim ben seni sardigim zaman Askimiz artar da hal yaman olur Gevheri Beyaz Gögsün Bana Karsi Beyaz gögsün bana karsi Açma beni öldürürsün Ela gözler süze süze Bakma beni öldürürsün Öldürüp kanima girme Her bir yada gönül verme Ela göze siyah sürme Çekme beni öldürürsün Gevheri der sah-i bülbül Beyaz gerdan bina-yi pul Yanagina kirmizi gül Takma beni öldürürsün Gevheri Bizden Selam Olsun Gül Yüzlü Yare Bizden selam olsun gül yüzlü yare Salinip sevdigim baglara gelsin Severim dilberi elde ne çare Yürekte eriyen daglara gelsin Sevda derler bir acayip dengim var Güzeller giyecek sali rengim var Bugün benim adüvlerle cengim var Kiliçlar bilensin zaglara gelsin Ne kadar cevr etse sikayet etmem Öperim koçarim hiyanet etmem Canim sende iken feragat etmem Isterse gerdanim aglara gelsin Gevheri baglamis bir özge eda Elinde tesbihi dilinde Hüda Dellal-i muhabbet eylemis nida Mecnunum olanlar daglara gelsin Gevheri Bugün Ben Bir Baga Girdim Bugün ben bir baga girdim Ne bag duydu ne bagbanci Gülün, seftalisin derdim Ne bag duydu ne bagbanci Bagin duvarindan astim Kirmizi gülüne kostum Öptüm sardim helallastim Ne bag duydu ne bagbanci Bagin kapisini açtim Sanasin cennete düstüm Doldurdum badesin içtim Ne bag duydu ne bagbanci Seherin tan yeri atti Bülbül elvan elvan öttü Gevheri yükünü tuttu Ne bag duydu ne bagbanci Gevheri Bugün Ben Bir Güzel Gördüm Bugün ben bir güzel gördüm Hilal kasi keman olmus Dili bülbül saçi sümbül Yanagi erguvan olmus Dedim dilber ne aglarsin Sabah aksam ne inlersin Asik gibi ne söylersin Gözün yasi revan olmus Gonca gülün açilmakta Hal-i hindu saçilmakta Hep dilberler kocalmakta Senin vasfin civan olmus Gevherî'yim sözüm haktir Methedecek yerin çoktur Dilberlerde vefa yoktur Bildim ahiri kan olmus Gevheri Bülbül Ne Yatarsin Yaz Bahar Oldu Bülbül ne yatarsin yaz bahar oldu Çagrisup ötmenin zamani geldi Serviler yeserdi çiçekler doldu Cana can katmanin zamani geldi Benim yarim yanaklari allidir Ak elleri deste deste güllüdür Dertli olan bakisindan bellidir Her derdi atmanin zamani geldi Firkatle aglayup sevkle gülünce Gözümden dökülen yasi silince Bir dilberin elin ele alinca Yaylaya çikmanin zamani geldi Asik Gevheri de gider dostuna Gidi rakiplerin bize kasti ne Evvelbahar çayir çemen üstüne Sarilip yatmanin zamani geldi Gevheri Ey Benim Nazli Cananim Ey benim nazli cananim Severim kimseler bilmez Bir istir geldi basima Çekerim kimseler bilmez Bak su kalbimin isine Saldi sevdayi basima Gece gün ask atesine Yanarim kimseler bilmez Varin söylen su hayina Girmesin benim kanima Bir ates düstü canima Tüterim kimseler bilmez Gevheri ümidim Hak'tan Yandi bu bagrim firaktan Ey efendim derd-i asktan Ölürüm kimseler bilmez Gevheri Garip Turna Bizi Senden Sorana Garip turna bizi senden sorana Simdi bir yavruya kuldur diyesin Askin zincirini takmis boynuna Devr içinde Mecnun oldur diyesin Gece gündüz aglar hiç bir dem gülmez Unutmus esini dostunu bilmez Sevmis bir güzeli artik vazgelmez Asik olmak müskül haldir diyesin Terkeylemis esi ile dostunu Abdal olmus egne almis postunu Gelen geçen çigner oldu üstünü Ayaklar altinda yoldur diyesin A zalim engeller yolumu baglar Yarimin hasreti cigerim daglar Ab-i revan olmus durmayip çaglar Sol akan yaslari seldir diyesin Gevheri der bilmem ben ne oldugum Gurbet illerinde durup kaldigim Aceplemem beyim simdi soldugum Bülbülün mekani güldür diyesin Gevheri Hey Agalar Bir Sevdaya Ugradim Hey agalar bir sevdaya ugradim Ah ettikçe gözlerimden kan gider Avar'oldum elim ermez isime Düsünürken aksam olur gün gider Yaz gelince Arap atlar yarisir Bayram gelir kanli kinli barisir Gözüm daim gözün ile irisir Hilal kaslar kirpik ile cenk eder Atamadim aldirmadim sahimi Artirmisim figanimi ahimi Kaçan iller ile görsem mahimi Sanirim ki vücudumdan can gider Gevheri der varam yarin yanina Yüzümü de sürem hak-i payina Bir seftali versen su ben kuluna Al yanaktan nen eksilir nen gider Gevheri Kurtulamam Üç Nesnenin Elinden Kurtulamam üç nesnenin elinden Biri firkat biri gurbet biri ask Üçü bilmez birbirinin halinden Biri firkat biri gurbet biri ask Asktir beni sevda ile söyleten Firkattir cevr ile sinem daglayan Gurbettir gözümden kanlar akitan Biri firkat biri gurbet biri ask Bahri gibi ummanlari yüzdüren Mecnun gibi sahralari gezdiren Ferhad gibi daglar basin kazdiran Biri firkat biri gurbet biri ask Ben bilirim benim aklim sasiran Beni sevdigimden cüda düsüren Muhabbet deryasin bastan asiran Biri firkat biri gurbet biri ask Gevheri der dersim aldim hocadan Okuyup hatmettim kara heceden Koç yigidi pir eyledin kocadan Biri firkat biri gurbet biri ask Gevheri Mecnun'a Dönmüsüm Bilmem Gezdigim Mecnun'a dönmüsüm bilmem gezdigim Daglar midir sahra midir yol mudur Dostumun bagina girip dizdigim Lale midir sümbül müdür gül müdür Ask degil mi beni derde düsüren Ferhad gibi yüce daglar asiran Yari böyle benden ayri düsüren Adu mudur engel midir el midir Kamil olan belli olur söz ilen Al yanaga çifte benler dizilen Mah yüzüne bölük, bölük yazilan Kakül müdür zülüf müdür tel midir Gevheri der bulmam kimsede vefa Dost diye sevdigim etti kim sefa Hublarin asika ettigi cefa Kanun mudur erkan midir yol mudur Gevheri HAYATI Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Amoress Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2007 bir kactanesini okudum tskler, zamanim olunca hepsini okuyacagim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.