Rimmon-ex Oluşturma zamanı: Eylül 9, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 9, 2007 Eski bir Fars çalgısı olan Rebabın modern şekli olan kemana belki de tarihi bağları nedeniyle bu kadar melankolik bir anlam yükleyebilen FARID FARJAD İranlı bir keman virtüözü. Farid Farjad, 1938 yılında Tahran’da doğdu. 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuar’ında klasik müzik üzerine mastır yaptı. Bundan sonraki dönemde Tahran Senfoni Orkestra’sında önemli görevler aldı. Fars Halk Müziği’nde çok derin bir birikime sahip olan Farjad, keman ile Batı Klasik Müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Batı Klasik Müziği üzerindeki çalışmaları Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahiptir. Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farjad’ın An Roozha I, An Roozha II, An Roozha III, An Roozha IV olmak üzere dört albümlük albüm serisi yayımlandı. Ayrıca sanatçının Golha Orkestrası adlı kolektif bir albümde de eserleri yayımlandı. (alıntı) Kesinlikle soğuk bir kış gününde,yada rüzgarlı ve yağmurlu bir sonbahar akşamında dinlendiğinde çok daha anlamlı oluyor.Ama çalışmalarını elinizde sıcak kahvenizle camınızın arkasından soğuğu izlerken değil,soğuk havayı ciğerlerinize çekerek dinlemelisiniz:) YouTube - Farid Farjad-Dejad Gity YouTube - yalan aÅkın senin olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 :cray:güzelmiş ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jessica Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 çok seviyorum yau,stressliysem,uyku sorunum varsa dinleyince pamuk gibi oluyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 (düzenlendi) Anroozha Farjad'ın tek çalışması olup 6 albümden oluşur. İlk 5 i burda fakat 6. sını bulamadım. Farid Farjad - Anroozha 1(1989) EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Farid Farjad - Anroozha 2(1989) Part 1 : EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Part 2 : EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Farid Farjad - Anroozha 3 EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Farid Farjad - Anroozha 4(1997) EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Farid Farjad - Anroozha 5 Part 1 : EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Part 2 : EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır -------------------- Dosya şifreleri:EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır Ocak 4, 2010 boogee tarafından düzenlendi Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DinoVelvet Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 Bir batılının asla yapamayacağı gibi kemana ruh verdiğine inandığım ustad dır, gönlündekileri sözcüklerden daha çok notalarla ifade eden virtüözüdür. paylaşım için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 Cahit Zarifoğlu'nun Berdücesti şiiri ve Farid Farjad. a Dehşetli üşüyor ansızın gözbebeklerinden alaturka kurtulmuş yoksa saçları bütün saçları dünyaya akıyor aksarayda ve üç kulaç derinde beklemek daha başka sırtüstü yatıyor bütün azaları kirlenmiş günahlarından işlenmiş apayrı tüyleriyle kızlığından tavşan dokunulmazlığı bir sahne mutlaka ve galiba karnının bir bölümünden sonsuz ürperiyor topyekün bahriyeden ve murtazadan çırılçıplak saçlarıyla gizleniyor delikanlı kucaklardan hoşlandığı kadar derin yataklarda anlaşılmış haydarpaşadan binip kurtalanda trenden iner gibi bir kız beklemek daha başka şey sen benim kızlığını bildiğim kiliselerden kaçmış yağmur gibi gözyaşlarınla minareler gibi tutuldun sır vermez dip odalarına atıldın kahramanlığın başkalarına kalırsa her an dokunulmaktasın bunca tanışıklığımız varken sana dair bana söz düşmüyor eğer düşerse benimle kutsaldır buna rağmen başından bir maceradır geçmiş bin türlü makam geçmiştir derim b yaratılmanın bir yoksulluğu da gereklilik bir de öğünmüş gibi değil oysa kuşların ikimizi gece yirmi dört cephelerinde gözlemesi ustalıkla yüzde yüz bir tanımazlık sorunu her yanın dudaktır üstün bezelye taneleri senin kır çiçekleri ayarında laleliğin mayland'da hiç ama aşk değil bir tutam göz ağrısı aşk değil kana bulanmış yürek bir etek serüveni sonuç zavallı ilkbahar giyotinleri güneşin ilgisiz damarlarıyla yapayalnız bir kader sendeki sahte luçiya gözleri benimkisi harzemşah c saygılı dudaklarınla yarıştım ince bir ilgi yaşadım kıvranışlarında gözlerinde 'harikulade' yaş bulutları Yürek safındaydım sen bin mil uzaktan koska göz değil aşk aşk değil bin çeşit göz bunca çıldırdım hem ilgisiz koridor görüp ölüyordum çizmeli tülbentli kız saçlarında yirmi yedi yıl lodos laleliden otobüse biniyor kim bilir nerelerde oturuyor her çizgisi ezmeyle bilenmiş üç 'aziz' bakışını yakaladım bin yıldır cephane taramış hep blek börd bir gözdeyiz sıra kimin benimse - rölans Cahit Zarifoğlu Video Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OkanTag Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2010 Harika... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OkanTag Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2010 (düzenlendi) Linkler hatalı, (EDİT : Gnoxis içerisinde telif hakkıyla korunan mp3-film-oyun vs paylaşımı yasaktır ) burada var albümleri... Ocak 4, 2010 boogee tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ezgin Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2010 feryat etmek geliyorsa içinizden, ezilmişse gönlünüz, kızıyorsanız eğer kendinize yine kendi kendinizi kırdınız diye, alın işte size ferjad'ın kemanının ahenkli feryadı.. ama sakın bu müziği birini severken dinlemeyin. bağımlılık yapacağından müziğin her anında kişiyi size hatırlatır ve sabrın eşiğini üste taşımak mecburiyetinde bırakır sizi.. sakın.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.