Kinyas Oluşturma zamanı: Eylül 9, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 9, 2007 RAFFİNE ADI Sertaç SOYADI SOYSAL YAPTIĞI Türkçe Rap NE ZAMANDAN BERİ 2003 NASIL BAŞLADI 1998 yılında rap ile tanıştı ve 2003 yılında rap yapmaya başladı. İLK KAYIT 2002 de bir derginin verdiği CD'den çıkan bir kayıt programı sayesinde şans eseri oldu. YA SONRA...? Nasıl ya sonra? İLK UNDERGROUND EP Raffine Leh"che" - 2004 MELANKOLİA? Ailemiz NE DİNLER Atmosphere, Immortal Tecnique, Roots Manuva, Vinnie Paz, Pink Floyd, Barış Manço, Sagopa Kajmer, Kolera, Raffine, Zet NE İZLER Farketmez NE YER Zamana ve yere göre değişir. NE İÇER Kola KİTAP OKUR MU Fazla değil Bilgi/Beceri Öğrenci 1986 İstanbul doğumlu Raffine’nin gerçek adı Sertaç Soysal. Rap ile ilgilenmeye başlaması 1998 yıllarına denk geliyor. Büyük bir Sagopa Kajmer hayranı olması onu lise yıllarında rap yapmaya itiyor. Aldığı bir derginin hediyesi olan cd’nin içinden çıkan amatör bir studio programını keşfetmesi ile kendini sonucunu bilmediği bir serüvenin içinde buluyor. Bu serüven başladığı noktaya geri dönüyor, Sagopa Kajmer . Kader denilebilecek bir olay ile Zet ile tanışıyor. Beraber Leh”Che” Mixtape albümünü yapıyorlar ve Sago onu Kuvvetmira bünyesinde görmek istiyor. Orda ilk profesyonel isini yapıyor. ”Kafile” Complation albümünde 4 trackte sesini duyuruyor. Zaman ilerledikçe kendini geliştiren Raffine, gelecek için umut vaad ediyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2007 ortakım paylasım için tsk! gerci ben pek fazla sevmem ama...!yine de sagol:confused: ben tercıhım sagopadan yana kullanmayı tercih ederim! saygı ve sevgılerımle!!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2007 Ortak raffine de sagonun grubu kuvvetmira dan...Yakın arkadaşıdır Ama sago kadar güzel rap yapamıyor tabi ki Sende sağol ortakım! Saygı ve sevgilerimle!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 hepinize gider raffine Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 2007 ----selamlar,kuvvetmirada temizlik sürüyor.raffine de yollandi.uckur duskunlugu olan,benim hayranlarima sulanan,bu tipte insanlar bizim yanimizda barinamayacak. size ne onlarin hayatlarindan diyenler icin: melankoliada benim dinleyicilerime asılan abazalar istemiyorum.biz muzik yapiyoruz sex degil. bu sitede beni daralttı artık. dinleyiciler de beni daralttı.ama rap her zaman devam eder. kuvvetmira ben yasadıkça devam eder. bu yolda biz varız. boyle oldukca herkese yol verilir,ardımıza bakmayız. bu boyle bilinsin. Melankolia den alıntıdır Bu açıklamayı yapmadan önceki yorumu : ---kuvvetmira kan kaybetmiyor.kan bendedir. ben kimseyi kaybetmedim,herkes beni kaybetti,biraz aybetti. sago bu açıklamayı yapan sagopa.. sago artık gözden düştü.. daha dün raffine ve zeti övüyodu şimdi arkalarından bunları söylüyebilicek kadar küçülmüş... yazıklar olsun sagopa... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2007 sagoyla aralarında yanlış anlaşılma olduğunu söyleyen sagopa raffineyi tekrar gruba aldığını söyledi ancak zetle yollarının ayrıldığını açıkladı.. güle güle zet Raffinenin geri alınmasına sevindim ama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2007 Niye gitti niye döndü? O lafları yedi de mi döndü yoksa kendisinden özür mü dilendi? Sagopa ile nasıl yüz yüze bakacaklar? Kaç yaşında bunlar yahu? Kuvvetmira'dan birileri her tuvalete gittiğinde yeni bir başlık mı okuyacağız peki? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2007 Yanlış anlama? Vah vah! O kadar laf et açıklama yap sonra yanlış anlama canım....Dönecek kadar gurursuzsa lafım yok tabi ... Bu zamandan sonra biraz zor yürür ya..Zaten rafiyi de attı zet te gitti...Eee ata ata ne kalacak elinde acaba?.....Neyse hayırlısı.... -------------------- Ve 2. kez yine çıkarılmış ... Şimdi öğrendim ...İyice saçmalık .... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MaRKe Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2007 dogru onceden övüyordu ama bu yaptıgı açıklamada bence haklıdır çünkü o arkadaşlarının yaptıgı hatanın üzerine böyle birşey söylemiş durduk yere söylememiş. bence iyide yapmıs. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MaRKe Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2007 bence hiç bişey dışardan görüldüğü gibi değildir vardır bi mantıklı açıklaması ama biz bunun ne kadarını duyabiliriz mechul.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
RapKey Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2008 Yav haber yanlış galiba Evety böyle birşeyler oldu,sago raffi-zet'i kovdu,sonra yanlış anlaşılma falan geri almak istedi raffine kabul etmedi...Kaldı ki zet kovulduysa raffine hiç durmaz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
uqur16 Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2008 ya arkadslar ***** hernan sen kendi yazdigini okuyamionmu raffine benim dnleyicilerime abazalik yapio dio adam bencede doru dio sago durup dururen raffi gibi yetenekli birini miradan cikarmaz.bide sagoya yaziklar olsun diyonuz siz gidin ***** be ne hakla yazik savuruosunuz kalitesiz insanlar:mad: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
armstrong Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2008 yunus denilen(sagopa) herif sadece kendini ön planda tutmak isteyen bi heriftir.yaptığı şeyin rapin özüyle alakası yoktur.bir süre sonra insanlar iyice sıkılıp hiç dinlemeyeceklerdir.konserlerinde bile playback şarkı söyleyen(ankarada tanık oldum) bir rapçi ilk defa gördüm.zaten raffine ve zet iin sago ile arasında anlaşmazlık olduğu önceden biliniyordu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2008 yunus denilen(sagopa) herif sadece kendini ön planda tutmak isteyen bi heriftir.yaptığı şeyin rapin özüyle alakası yoktur.bir süre sonra insanlar iyice sıkılıp hiç dinlemeyeceklerdir.konserlerinde bile playback şarkı söyleyen(ankarada tanık oldum) bir rapçi ilk defa gördüm.zaten raffine ve zet iin sago ile arasında anlaşmazlık olduğu önceden biliniyordu. Sagopa için kendini ön planda tutmaya çalışıyor demek çok yanlış. Zira bugüne dek birçok rapçiye albümlerinde destek verdi.(Raffine, Abluka Alarm, Zet,Ceza,vs.) Hatta bana göre çok da yetenekli olmayan Kolera ile albüm yapıp kariyerini riske attı.(Duygusallıktan mıdır bilmem.) Ama çok çabuk sinirlenen bir insan olduğu ortada. Raffine'yi söylediği küçük bir şey yüzünden gönderdi Mira'dan. Daha sonra özür diledi. Raffine özrü kabul etti fakat Kuvvetmira'ya dönmeyeceğini de ifade etti. Konserlerinde playback yapması bence de sıkıcı bir durum. Ama sözleri şaşırmasından iyidir diye düşünüyorum. Sonuçta bir popçu veya rockçı gibi(Kesinlikle yermek için söylemiyorum, müzik alanları farklı) 10 şarkı söyleyip inmiyor. :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnathemaAngel Yanıtlama zamanı: Ekim 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 1, 2008 Türkiye'de rap dinleyecek adama git Raffine dinle dense yeridir hani.. Sözü..kendisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alev Yanıtlama zamanı: Ekim 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 1, 2008 ben ceza,istanbul attack,ramiz dinlerim :)sagopada benim gözümde playbekçi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.