Jump to content

İlahi adalet

Ra_3_

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar ilahi adalet konusunu merak ediyorum ki şöyle; ben bir yaratıcının olmadığını düşünen ve hiç bir din ve tanrıya inanmıyorum. Lakin kafama takılan şudur:
hayatımızda yaşamayı istemediğimiz olaylar yaşamış birileri tarafından haksızlığa uğramış bazı şeyler elimizden alınmış derin ıstıraplar çektiğimiz olmuştur ve bu durum karşısında bize yapılanların bedelinin ödenmesini istemişizdir. Peki yaratıcıya inanmayan birinin ilahi adaletin olmasınada inanması tezat değil midir.? Farklı bakış açısından ateist biri olarak yapılmış kötü şeylerin bedeli evrenin bedel ödetme politikası olarak mı değerlendirmeliyiz.? Aslında ilahiadaletin yaratıcıyla alakasının olmadığını sadeceevrenin çekim yasası gereğimidir..? Lütfen bilgi açlığımı giderin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim olaya kendi çerçevemden baktığımda yorumum şudur, ben bu dünyada kişinin yaptığı iyilik yada kötülüklerin karşılığını almadan gitmeyeceği görüşündeyim. Dikkat edersen, hiç bir kötü yaptığı kötülüklerin cezasını çekmeden yatağında yaşlanarak ve huzur içinde ölmemiştir. Yada bana öyle tipler denk gelmedi bilemiyorum, tarihe baktığımda aldığım her örneğin aynı cevabı verdiğini görüyorum. Ne yaşattıysan karşılığını alır ve bu dünyadan öyle gidersin. Ben buna Allah'ın adaleti derim, sen evren karşılığını veriyor de, bir başkası ilahi adalet desin. Bir terazi var ve bu terazi eşitliği bir şekilde sağlıyor, iyi ki de sağlıyor :)

Esenlikler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

13 saat önce, PatavatsiZ yazdı:

Benim olaya kendi çerçevemden baktığımda yorumum şudur, ben bu dünyada kişinin yaptığı iyilik yada kötülüklerin karşılığını almadan gitmeyeceği görüşündeyim. Dikkat edersen, hiç bir kötü yaptığı kötülüklerin cezasını çekmeden yatağında yaşlanarak ve huzur içinde ölmemiştir. Yada bana öyle tipler denk gelmedi bilemiyorum, tarihe baktığımda aldığım her örneğin aynı cevabı verdiğini görüyorum. Ne yaşattıysan karşılığını alır ve bu dünyadan öyle gidersin. Ben buna Allah'ın adaleti derim, sen evren karşılığını veriyor de, bir başkası ilahi adalet desin. Bir terazi var ve bu terazi eşitliği bir şekilde sağlıyor, iyi ki de sağlıyor :)

Esenlikler...

Ama ben hiç görmedim kötülük yapan insanlar gayet güzel yaşıyor hatta hayatlarına daha çok renk katarak.. ve dinen açıklamalar yapayım: kimseye beddua etmeyiniz. Herkes yaptıklarını illaki ödeyecek diğer söyleyişe göre; size kötülük yapana beddua edebilirsiniz diyip size kötülük yapan bedduayı haketse dahi beddua etmeyin geri size dönebilir diyor.??? Karmaya göre : etki tepki ne ekersen onu biçersin diyip karşı tarafın yapmış olduğu kötülüğün cezasını bulmasını isteyebilirsiniz ama bunu isterken o karmayı geri kendinize getirirsiniz diyor .?? Kısaca burda tanrı denilen zatta evrende karmada yine kötüden yana .?? Ezilmiş birinin ilahi adaleti istemesi ettiğini çekmesini istememiz geri kendimize  nasıl döner ki.? Bu durumda herkes bize her şeyi yapabilir bedduayıda haketse karma cezası olsada bunu istemek geri bize bela getiriyor . Gerçekten ilahi adalet diye bise yok kötülerin daha iyi daha uzun yaşaması talebi var ister buna din ister evren diyin hepsi ezileni daha çok ezmek için. Bir daha diyorum çevremde o kadar işkence haksızlıklar yapılmış hayattan kopmuş insanlar var buna bende dahil hiç biri belasını bulmadı…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...