gallows for him Oluşturma zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 14, 2007 Boyoz çoğul anlamda ki adı, gerçek adı Boy olsa da, Boyoz olarak çağrılıyor. İzmir’ in bilinenleridir. 1492 de İspanyadan İzmir’e gelen seferad kökenli Yahudilerin böreğidir.Daha sonraları İzmir mutfağına monte olmuştur. Malzemeler: 2 su bardağı un 1 çay bardağı ayçicek yağı 1/2 çay bardağı su 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı tuz 100 gram tereyağı Üzeri için; 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt Yapılışı: 1. Çicek yağının yarısı, yumurta, tahin , tuz ve suyu iyice karıştırın.Üzerine unu ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun.Hamuru 2 saat dinlendirin.Hamuru tezgaha alın.Elinizi kalan çicek yağı ile yağlayın.Hamuru iki elinizke inceltebildiğiniz kadar açın.Bu arada eliniz sık sık yağlamayı unutmayın.Hamuru rulo şeklinde sarın, üzerini streç filimle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. 2.Soğuk tereyağını iki yemek kaşığı unla birlikte açın.Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın.Üzerini artı şeklinde kesin.Hamurun yarısına tereyağını yerleştirin.Hamurun diğer yarısını yağın üzerine kapatıp kenarlarından bastırarak yağın tamamen içerde kalmasını sağlayın.Buzdolabında bir saat bekletin.Hamuru tekrar açın ve elde ettiğiniz dikdörtgenin dar olan her iki kenarından tutup uç uca gelecek şekilde ,ortaya dogru katlayın.Kat yeri arada kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın.Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika bekletin. 3. Hamuru küçük bezelere ayırın.Bezenin bir tanesini elinize alın.Daire şeklinde iki parmağınızla inceltin.Kenarlarından büzerek ortada toplayıp yağsız tepsiye ters çevirin.Üzerine yumurta ve sütü birlikte çırparak sürün. 4.Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkarıp servis tabağına alın.Haşlanmış yumurta ile birlikte servis edin. Afiyet olsun. nerden aklıma geldiyse:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 of kardeşim bu saatte ne canım çekti yaa...allahtan yarın sabah kahvaltıda izmirdeyim yoksa vebali boynunaydı:D:D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 zuhaha super ya:) gecenin 2sinde her kose basında sıcak boyoz bulabildiginiz tek yer izmirrrrrrrrr:) guzel izmirim benim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Aferin gallowc ben 1 aydır uzak olym memleketimden üstüne 6-7 ay daha gelemiycek olym sen tut boyoz tarifi ver:D Yapmayı denesem ni kie:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 heyt be izmirliyim bu konudan sonra güzel bir boyoz ve çay çok güzel oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.