heRnan coRtes Oluşturma zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 14, 2007 Şarkı Adı : Ne bilirsin Sago Verse: Sahte tüfeği kafama dayamış korkmamı bekliyosun Düşüncemin geldiği yere git!... Kendine yer kap!... Burası benim ilim yerim, kendimle ilgili sorunum varsa Bırak doktorum olan "Ben" uğraşayım. Şeytan yoluna girişleri annem keserdi, giremezdim. Babam için cennet gerekli, ben hep bunu bildim. İçimdeki ateşle oynamaktan yanıyor içim. Ve birgün memleketten 750 km ileri gittim. Yarın için bir defans taktiği bulmalıyım. Çok kişiyi öldürdüm, cestelerinde parmak izim yoktu. Soğukluk içimi ürpertti, damar kanım dondu. Bu yeniden başlamasından korktuğum kaçıncı sondu? Canım yandığında birkaç hafta bağırdım!... Fırçayı elime aldığımda ilkin anılarımı boyarım. Gelecek adına hiçbir hayali resme dökemez parmaklarım. İçimde iyiliklerimin dedikodusunu yapan şeytanlarım. Zaman akıp gittikçe gözlerim daha çok doluyor Vakit gider gelmez, işte bu canımı çok sakıyor Hata ve yanlışlarım çırılçıplak, o kadar utanç vericiki!... Benim böyle olmamam gerektirdi. Kolera Verse: Dik bir yokuş hayat, başında Azrailiyle bekleyen Azrail melekten korkma! O bir emri yerine getiren terbiyelen ahdini hatırla, kıyametten önce bir kıyamet kopsa Allah'ım şükür sana, kavuş bana her gün korkuyu tanıdığım ilk günüm Her dün sana yaklaştığım bir çözüm Sana yürüdüm, Hak sürüm sürüm Kalbim saklı kalmış bir cürüm. Ey benim başımı alıp dostlara varan gönüllüm Sen her söyle yaptığıda bin parçaya bölündüm düşünmez mi kimse, kim kendini küçük düşürdü? küçüğüm çünkü kalbim büyüdükçe beden küçüldü Estir yelleri, hüznün bitsin dertleri Sen dağıtmazsan gitmez acının küçük fertleri cümle cümle anlatmakla bitmez sabir halleri sanma tabiat ana, bunlar Rabbin kızgın selleri Her gördüğünü hayra yorma, şükret yaz ayında donma buruk açık düştü kama, bomboş iş üstünde durma vurana kadar kaçar turna, jarcanmalı zaman boyna kara hain girer koyna, söylediğine uyma Bunu masal mı sandın? Etkilenmez ölüm beni inan hiç Beni inan hiç omzundaki yükleri sal dünya Yan gönül yan Kalpten düştü yaşama sevincim inan Sevindim inan kalpten düştü kıyım yakın artık Bunu oyun mu sandın? Hileni ancak kendine yedirirsin sen Yedirirsin, yedirirsin ye de bitir git artık Pes ettim mi sandın? Taarruzumun yönünü sen ne bilirsin? Sen ne bilirsin neyi bildin ki, yönünü bileceksin? -------------------- Şarkı Adı : Monotonluk Maratonu Nakarat: Bırak, yine başa döndü bu dünya Yine sona sardı aynı kaset, bıktım!... Bu manotonluk maratonu. Onu tanı!... İçinde düşünce koştur!!! Sago Verse: Derin bir denizin dibine çökmüş, bir hazine aşk denen Gafilenbir av olur aniden. Bir kalp,ve diğeri hükmeden. Benden uzakta olsun derdim körpecik çocukken. Gücümü toplamam gerekti aldanışımı yaşarken Kıvranımışı seyreden melekler gibidir sükünet Tam kendimi toplamışken önüme çıkar hayalet Ve korku içime hucmerken korkup kaçar cesaret Felaket sarsılışımı izler, cesede çevirir esaret Yardım et, bir iğne vur!... Ve sönsün acımın yangını Güneş su olsa, yağmur kurusa ayıltamaz bu baygını. Çok zorladım şansımı ve yatıştırdım hırsımı. Yaşama kafa tutarken kafamı kırdı cadının tılsımı Hileden uzak bu adama sille vurma yazıktır. İlle çile mi çekmem lazım? Nurum yüzüme dargındır Bugüne dek işlediğim günaha. İstırhamım tekbir aftır. Dökmek ister içini içim, anlatmalı mı. Biçi Biçim?... Her neşe, bir içim ve içlenişime direnişim. Ben, yürüdükçe kalır izim, bitmek bilmez pembe dizim. Yüzüm her resimde karanlık, karamsar bir çizim Kolera Verse: Benimle kal! Hevesim kursağımda takılı bakldı gözlerim telaş timsali her ölende ağladı pervasız tenin gözümü aldı komada martı lodos maduru melteminde ayıldı ve sensiz uyandı. Suskunluğum minnetimdi yokluğun varlığı kanattı kendimi limana bağladım uçarı aklım halattı kenarların ve kesin seçimin bütünü eşittir hayattı bacaklarım kırıldı adın koluma kanattı Burun buruna geldim seni bulmak için her belayla düşündüm 3 yıl arayla küs mü meonun Leyla'ya? bacaklarımı sarkıttım dalga çarpar ayağıma beyaz saçların akasya çalmış kokunu lavanta Vadeli yıllar karanlıktan korkmayı sana yasaklatır 20 sene uzayan saçı küçük bir bit makaslatır 2 çocuğum olsa aklım salıncakta sallanır büyümek istemiyorum çünkü annem babam yaşlanır Saçının beli kopmasın, korkarım Allah muhafaza şerefine izin verdim bugün kalbimdeki ber muhafaza ziyarette evliya dedim farketmelerini sağla buz gibi karaya vurmuşum, bulmuş sahil muhafaza Tanrı yıllar günaha soktu, gel de içimi filtre et yılıkır bendim ilk tayfunda yağmuşurun içi çişelemek sineğin yalısı her papatya yüzünden çirkin çiçek çıkışmıyor param melek, yürüyerek geliyorum salaret -------------------- Şarkı Adı : Bir Var Bir Yok Nakarat: Birgün siyah renge sor hep karanlık içini yakar bembeyazdım kirlendim, taşlandım yuhlandım bittim birgün al sancımı çek gör!... Sinmiş içine kapanmış ağlar bir var bir yok bedenim, tercihimde hakkım yatar Sagopa Verse: Gökyüzünden baktığımda insan karınca görünür yerden yükselince cüssen giderek küçülür bugün esen rüzgarlar zerrelerimi aldı benden uçurdu dün koca bir ağacın yaprakları havada raksa tutuldu mevsimler ve yapraklar arası daim savaş - barış var ölüm yahut yaşam var, suçlular ve merhumlar kimse birinin ruhunu (eline) geçiremez ilahtan başka insan parayla satın alma yoluna gider insanı, ya başka?... Bilmem neden diyologlarınız bu derece laçka Hiç ölmeyecekmiş gibi günü gün etmeniz saçma içinde olanı bilmeden, bilinmedin bir kutuyu açma!... Evine dönmeye çalışan tırtıl gibiyiz bizler tehükede tavsiye koleksiyoncusuyuz, güvenlerimiz engebede anılarımı düşünürken ben, yaralarımı hesapladım nefsimle yarış halindeyim, adımlarımı hızlandırdım önceden ferah, rahattım, üzüntüden zayıfladım birinin yaptığı yanlıştan ötürü ben ayıplandım iblisin ağzında sayıklandım, bir pirinç tanesiyim çakıllardan ayıklandım, çakallardan kaçtım. Kolera Verse: Metin ol, yağmur yağsa benim kafama düşer kor emeklerimiz ziyan ettin koş toz ol. üzme beni be ben en bahtı kara şanssızım geleceğime meraksızım, ben yalansızım ışıktan rahatsızım Adm olsa marazi, doğru benim terazi, bitene deniz mazi. Kolo tek bacaklı yazı durma se de al bir shot, çok perişan gidişat şaklabanla doldu taştı camiam artık et berat Deneme rapim edilmez alt oldu denedin ettin halt Critical mirettebat 1 dişi 2 irtibat, hergün değil senede bir içten güldüm bunu da bil, oldum bende yerle bir adım sözlerime kefil içerleri tekil değil, çuvalın ağzını iple boğ sen yaralı ben ölü hayli ağır bilanço bu hızla viraj alınmaz, kes gazını, çek elfo bir verse de atayım da ordan gel ve sen de rapime doy. Öğüdüm ağır omuzlarımda inler durur habire mecburen yağtığım e işi yaptım şeytan şerrine bu ne yorgunluk dinlen kolo çek bir tabure Celaleddin der dışına o sızar ne varsa testide -------------------- Şarkı Adı : Gam Tozu ve Dünyanın Ninnisi Sagopa Verse: Zaman geriye dönmemek üzere kapını çarpan umursamaz güvenim dört nala kaçan bir korkak, soğuk ısımı çalar. Donan yüzüm alevsiz yanar. Kulak rengim pancar Adımı anar lakırdılar. Ya Allah!... Garibin başını yaktılar, onlar apse oydular. Alnıma kabzeyi vurdular, güven evimi yaktılar, hatrın hasını çaldılar. Yemin olsun duyan kulaklar, dırdırlardan bıktılar. hain davran, devran aylak, kıvran ahmak, yürür kervan ürür it-köpek-çakal-salak-o !... evet musikim sanattır, dibini beceren attır. Sagopa stara addır. İnan bu ayaklara giderek azalır derman. Önümde melekten bozma şeytan, elinde soğuk tırpan güneş gözünü açana dek, karabasanla hırpalan kuma döer dağ olan, tedirgin keloğlan. talan, bahçe bağ olan, yalan dilimden firak olan. kalp bağımdan en güzel güldür yazık elimde solan rabbim Sago viran, kimi zaman yalnızlık yaman savursanda batıramayacak gemilerimi fırtınan Nakarat: Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya RAB bizi özler Şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin umut nerdesin, nerelere gittin ben seni göremeden? Kolera Verse: İlkin sizi tanıştırayım bu sadık devem Gubar-ı Gam Öpeyim geçsin dizindeki yara dün girdiğimiz savaşta bir kaç bedevi saldırdı, mübarek oldu bana gazam hem beni korudu hem gönlümü sadık demem Gubar-ı Gam Pejmürde etti bizi bu çöl en sadığı hilal çıktı uyku bastı yok mu çölün sığınağı devem ağam dedi uzan sırtım eğri ama dayan sensiz uyku bana haram anca senle manzaram Gubar-ı Gam Esen'im dedi şurası akrep vadisi sözleri seni incitmesin muşhurdur onların iğnesi ağlamaktan kör olmuş onlar yüzünden çöl faresi iplik ol da süzül onan sen nur onlar zifiri Vadiye vardık yol kesildi tırmandı Gubar'a elçisi kulağıma eğilip kulağın kepçe, dişin çarpık deli dedi kepçe olsa duyar kulak ve bu diş koparır iğneni yolum uzun gazla Gam bunlar zakkum meyvesi Geçti aradan zaman sade duyan Rab ve Gam çölden çorak gönlüm aç bu hasretinle uyuyamam seni bulmak adına çabam, kumda grzip dolaşmam ben karanlık bir kasabayım sabrımın adı Gubar-ı Gam -------------------- Şarkı Adı : Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine Kolera: Bir adamın adı çıakcağına bence canı çıksın Bir ağaçta gül de biter diken de kuru bir dalsın Biri bilmeyen bini nerden bilsn, bundan böyle Bez alırsam musuldan bak kız alırsam asilden Sıçan çıktığı deliği bilir,iki gözüm tetiktedir Yakama bir dua iliştir, o duyduğunu yetiştirir Kendini benimle geliştirir, koordinatım finiştir Ruj yakanda rapse, giderine giderim hep, değiştir. Görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum Benden başka ben yok ama uyu ayakta gözünü yum Değişteremezsin beni, kasma boşa ben buyum Biraz huysuz biraz kırık ben kendimle mutluyum Çokmu battı gözüne usturuplu duruşum benim Nerem doğru hammie olmasın mı eğri ümitlerim? Değişeceğine söz vermiştin ama daha demin Huyun olur abartma açıktan geç alarga Ha ha ha İşte hayatın böyle boş bir kahkaha Dudaklarımdan dökülür yapraklar Hüzzam makamında savrulur boşvermişliğim 4 bir yana 4 nala kötü günlerim iyilere nazaran Sayıca fazla Bak şu tıfıla yürür kasıla kasıla, uymadın mı Hiçbir kılıfa açta elini bakayım falına Bak canım senin falın falanmış Alnın karşılanmış buna alış, bak benim yüzümde bir karış Bu diyardan sıvış Bağlı hayatım pamuk ipliğine Eşkiyamı hükümdar dünyaya Ademin havasına kurban Gerdanıma urganı bağla as bilemediğim her soru için beni yık domino taşı gibi bir kere de hop devir beni evir çevir sustur bırakmadı peşimi bu ne divane kuldur.. Sagopa Verse: Her sene birimiz için kurban olur kuzu koyun Yaşamak değil, ummadığın anda kesilir boynun Eteğini indirmek istediğin için hayat fahişe sana göre Şahitlik etsin suçlarına, komut ver köre!.. Ben kimseyi kaybetmedim, herkes beni kaybetti. Biraz ayıp etti, bazen yalnızlık da heybetli. Yaşadığım oda kasvetli. maleesef ihtiyacım olan iş rüşvetli Karamsar adam hikmetli Naziklikten bıktım, kaba olmam kendime küfür Bana derin ve deneyselsin diyen moronlara cevaplar üfür Yaşam sirk sahnesi, jongür veya cambaz. Kendi kader tayininde her insan, bir kumarbaz. Saçımı beyaza boyayan hayat ressamının elleri kadar hafiftir Tekmesi kaderin. Evet, kuzen derinim. Derin bir bolca daldım Tüpümde oksijen bitmek üzere yardım edin!.. Kabre gömsen beni, kaç liradır kefaletin..? -------------------- Şarkı Adı : Süper ikili Kolo Verse: Bağla kemeri ve kalkma dedi hostes Benimle konuşmayın almadan abdest Sana haber vermeden yazdı kontes Buydu işte dişleri çürüten tez Ressam insan çizdi portre, Kanter içinde içimdeki Dante Koca dünyada kanım 1 litre ana yemek nerde baydı antre Dünya beni sevmiyor, yaptıklarımı hiç beğenmedi ne yapsam yetmiyor, hep yetersizim, benim anılarım Karanlık, tafracı herkes, merkes kaprisle yönetilir İçtenlikler muamma, benle doldu feza çok yorgunum Ver bir fasıla, ferda fena Kaç beni burda bırak sen geliyorlar na ni na ni bu kaçıncı mani ruhani kötü olmazsın yani yaralandım taşınamam ileri, peşimizdeki gerçek dipdiri yapılmaz bu anda da espri, seni güldürebilen tek kişi Ah ben yok muyum ilahi. Cinnetin havsasında gezdim, herkes mağazalarda bezgin kuvvetliydi sezgim, kaymış çizgin, sıradan ezgin bilirsiz Sen ölmeyi bayılmak mı sandın? Neden hep doğruyu kötü andın? Kimseye değil, kendineydi sabrın Sen ve ben hemfikiriz Dahil olur aniden haricen anayola çıkar yolu taliden al yerini ben geçyim senden gönülde gizli gücüm sahiden ben yapılmadım kumdan, kilden korkut fareyi kaçmaz filden kendimi bekledim intizeren tuu harem hergün matem Sago Verse: Porteyi çiz, notalara bas, akıver rimitlerin üzerine Liriğini yaz, mükafatımdı benim geçen yaz Gönlüm dolu haz, bana yeter bu gaz. Sago der ki, mikrofondur elimdeki yegane saz Can çaldıkça çalmak ister, ben söyledikçe kış olur yaz Aman uzak dursun ayaz!.. Yarını bekle muamma var ama, yamalı beklenti yakar fena Ah ateş öyle sıcak ahmak yakar Ah Yananın eli kolu sargıda Ah ile vah ile geçti bu ömür Kah güldüm kah yaş döktüm Kahramanlarını kahrettim sövdüm Sadece yazılanı nin hatrını kahveye gömdüm Bak biz süper ikiliyiz, yanyana can cana eküriyiz İkimizi takip edersiniz hepiniz, bilirsiniz rehber olur size dilimiz Cebmdeki anahtar yedek, hasmın çok sago giy çelik yelek Bir çoğunuzun sorunu ufak tefek Hedefi isabetlersen işe yarar tüfek Umrunuzda değilim umdurunuzda yoksunuz Denklemi kurdum anlamıyorsunuz Bendeniz Özyavuz Yunus, resimdeki adamın ta kendisi İğneyi plağa kavuştur ses çıksın İnsana laf satan adamın musikisi bu (Yo! Kolo Kastır) Nakarat: Ateş çıkmaz kibrit çakmadıkça Duman tütmez ateş yoksa sebebi vardır. (Sebebi vardır herşeyin) -------------------- Şarkı Adı : Af benim İşim Değil KOLERA VERSE: Huzurda bir güneştim kapana kapana açılan Affet, mağfiret et kudreti teksin başı ve sonu Olmayan, nahoş olsun tüm dakikalar senin adını Anmayan, duamı duydu, içime baktı, kabul etti Gün doğmadan. Herkesi iyi bilme ! Kötüye iyi demek günah hocam Ey hayatı masal olmuş insan ! Senin hayatının masalından daha komik bir şey Yoktur inan, git de düşüne dur başında Yıkılmış kabrine dayan. Ser elimde, sır cebimde takılıp Kaf dağına çıkıp çıkıp, düşüp kalıp Unutur oldu sözünü yok sayıp Düşündüm de kaç kişi kırık yarık kalbi bırakıp Takılır oldu Kolera sustu, içinden sövüp sayıp Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle. Eyle ne istersen eyle en güzel sen eylersin Ben bir güldüm açtım, yapraklarımı toprağa sattım Yapraklarım uzuvlarımdı, acıdı kayılıp tekrar sana Sevincinden ağladı. Eyle ne istersen eyle!.. Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle. Eyle iste dilimi keseyim bu benim diyet deyip Hayırlısın dimama, iste ondan olsun tövbe et ki Dursun gözyaşın ve olsun deprem Eyle ne istersen eyle Biz leim sen Ekrem. SAGOPA VERSE: Gün benim günüm ilerledikçe görünür önü Ekmeklerimi böldüm, ekmeklerine yağ sürdüm. Ben bölündüm, kendimi onlara bölüştüm Ayrılmış parçalarımla tek tek görüştüm. Sus konuşma küsüm, kalplerinde kaç kuruşluk süsüm Dışım Orhan içim Müslüm. Hışım meydan benim hüzün Başım heyelan, dilim gözüm,sazım belan, sözüm özüm Bulunsun çözüm egosistemleriniz çöksün Fakir mantıklarında derin kritikler yapan sahtekârlar var, Yumruğumu bir dalaşta kaybederken, tekmelerimi kıranlar var Üzerime yapsın Rab'dan dualar. Kaybettiğim sırlarımı aramaya koyulmalıyım. Devirebilmek için hatırlamak gerek dudakları kelebek. Haydi sagoya B-12 enjekte edek. Küçüklerime şeytanlığını öğretmemen gerek lanet herif!.. Bu rüzgara dayanabilmek için bir kayamı olmalıyım?... Bu tuğlalar bir bina yapmak için varlar. Bu dalgalarsa kumdan adlarımı yıkmak için çağlar. Cevaplarıma sorular sordukça sagopa ağlar.. -------------------- Şarkı Adı : Kolaysa Anlat İçinde çürüdüğüm odama ket.Ben öğrenci hayat mektep.Haren gürra yıkılır hatıra.Hassas yapraklarımın sonu çıka hayra bat.Armoni gelsin kulağa.Açılır susta.Ya rapim ya ölüm ya dünya ya feza ne hasım ne çalım ne yapım ne yıkım değil umurumda yak.İzbe hayat hep hazır ol rahat Hayta Hilkat ve kalp hacamat.Yolculuğun bi kundak bi toprak.Kahkalarımda kayıpta murat.Hayli hayati rap mütemadi.Ört üstümü mermer baki göm büsbütün her şeyim hayali.Geciktirme vaktim bu ikindi..Checkmate..Sadece yazılanı felek işin acı üretmek ne bilirsin sen nedir üşümek titremek.İsteğin acılara tuz biber ekmek demek.Kolo deneyimli denek.Yalnız hep sükunet ve net.Altını üstünü tersine çevirir.Üstüne üstlük çamları devirir..Tadan bilir.Sen gülerken ben pek ilgilenmem..Buradan geçtin mi bilmem..Kim tutmuş,kim kesmiş,kim pişirmiş kim yemiş.Sen gülerken pek ilgilenmem yalnız uyanmak cehennem.Madem uyku yarı ölüm canıma gecedir kasteden. Nakarat: kendimi unutmak istiyorum yol kenarındaki biriken kuru yapraklar gibi günleri ayları yılları anıları hatta kendi devremi çehremi yakın çevremi dahi sen bir sırrı bile tutamadın artık neyi paylaşabiliriz candan ki esti rüzgar hiçlikistandan ölmek tatlıydı baldan serpilmiş hayalime gubar-ı gam ve ızdırap koleramın rapi zat hani nerde o eski rulo kat hababamın ruhu kaçtı gelde gör Rıfat halkım konuşuyor kendi dilini çat pat KOLAYSA ANLAT! Yürüyüşü paytak paytak farları yak karşıya geçmeye çalışıyor çaylak.Sen aslında bir hissin dedim mi aniden yok oldu hortlak.Doydumu tumbak 24 ünde 3 öğünde bebelac bitirme hepsini kardeşine de bırak.Biz öyle gördük babadan anadan yarenden..Hayatında her şey dümenden..Bir gün ölürsen bilme benden..Bariz boynumu bağladım balona..Şimdi baya bir yükseldim yerden sana koyuldu denden.Selam getirdim sana Hollandalı William Tell’den.Debelenmezsen çabuk biter işimiz eğer beni dinlersen her dem.. Nakarat: kendimi unutmak istiyorum yol kenarındaki biriken kuru yapraklar gibi günleri ayları yılları anıları hatta kendi devremi çehremi yakın çevremi dahi sen bir sırrı bile tutamadın artık neyi paylaşabiliriz candan ki esti rüzgar hiçlikistandan ölmek tatlıydı baldan serpilmiş hayalime gubar-ı gam ve ızdırap koleramın rapi zat hani nerde o eski rulo kat hababamın ruhu kaçtı gelde gör Rıfat halkım konuşuyor kendi dilini çat pat KOLAYSA ANLAT! -------------------- Şarkı Adı : Fani Sago:Başta başta bir hikayeden söz et canım sıkık Kolo:Duymak istemezsin inleyenlerin yüzü asık Sago:Ses kısık be yorma beni ben içimi bilirim bir sanık Kolo:İçine kapanık ipte boynu sallanan adam tek tanık Sago:7/24 gözüm açık Kolo:Kaçık evimden çık Sago:Kapı açık Kolo:Açığa çık Sago:Çık açıkla açık açık Kolo:Hikayelerim karanlık Sago:Yoo ! Yerine göre bir hayranlık Kolo:Haremlik yada selamlık Sago:İyi insanlar sofralık Kolo:Zinciri çıkan defterin bisikletim at hırsızı.Arsız güçlü olunca haklı haksız olur budur yazı Sago: Dinlenebildiğim bu günler gibidir kes at yarın sızı.Kendini prens sanar bre yüz yılın bakımsızı Kolo:Bak benim üstüme gelme diyaloglarımız hep fiyasko Sago:Kendine gelmeyi..Kendini bilmeyen..Kendi cinsel amigo Kolo:Sensin o başarım solo ben yaptıysam o banko Sago:Adım Sago ben tombala sen birinci çinko Kolo:OoooO ağır bilanço Kolera etti linç.Hatta Herkül knock out yerde Zeyna dinç Sago:Mutlak cesaret direnç..Havlak köpekler iğrenç..Özentiler kopya French..Kalitem 5 üstünden penç.. NAKARAT Beni öldürdün.Deyse bari.Yedi buçuk milyar hepsi fani Yanılmaz şahidim 40 yıllık kani dünya süreli rüya ve herkes fani Kendini melek sananların hepsi cani.7 kat dibe çekti senide zebani İlleti zillet üzerime geldi ani başım öne düşer ama olamam mani… Kolo:Hafta oldu mu izi kalsın sağır duymazsa kör işitir..Tüm yalanlar işitilir..Korku adamı donuna işetir..Tirtir titretir..Boynum bu yıl fitredir..Söyle neren diyettir.Paçoz hayatın piyestir Sago:Suçsuz ben bucaksız uçsuz denize benzerim..Hissettiğim hissettiğin neden budur ki yazarım uyarın..Somuttur elde tutulamasa da umut sözüm uçarı.Şeytan bir gün elbet bir kez yenecek seni yok ki kaçarın Kolo:Topla biriktir samanı yılanı sar poşetle kerize sat.. Sago:Kem gözleri çıkarıp sandık içine gizle denize at. Kolo:Aç ağzını çaresine bak üzeri bilen sağlam aran Sago:Seni gidi b*ku seyrek düşen at vip ilk virajda düştü jant Kolo:Yaralarınızı kapatmak için aldım bir kutu sera bant Sago:Çok kolay olan oldu olanı sindir iç bir kant kart.. Kolo:Çıkıcı sıkıcı part vu elimde mikro pankart Sago:Psikopatron en az 1000 kişiyle oynar go kart Kolo:Bakışlarında baş kee Sago:İfadelerim komplike Kolo:Kapalı yol bu turnike Sago:Çok gülenler çok keke Kolo:Yüzünde hayalet teke Sago:Bayram hatrı bilmez teke Kolo:Bağdat yakını ağlar leke Sago:Mutlu olmak zor ya neyse.. -------------------- Şarkı Adı : Emcee Testi Sagopa Verse: Battle rhme, kime battle ?... Kime ki diss?... kime hiciv?... Kime bu ahkam?... Kime bu his?.... neden savaşı benimseriz?... Eden bulur ki biliriz adım atılır, geride kalır iz!... biz pisis, belki adem-havva'dan kalma temiz hisiz microfonumun dudaklarında kalır sweet kisses!... biz güvenin getirdiği riskiz. Üzerinde arabaların parçalandığı bir pistiz. Vakti gelince çekilen restiz üzüntüden beyinde çıkan kistiz kuvvetmira bir aile, dilimin rapinde fixiz. lirik artı müzikalite eksiksiz. etraf pop furyası kıymetsiz, alayı basiretsiz. gördüklerimin alayı mızmız. Kaleminiz kabız. yağız bu rapçi, namı Sago rapte nabız. pekte hası, kraliçemin kalemi neşter ben mütehassıs birçok dostum hayırsız, tanıdıklarım kanıtsız. Kolera Verse: Duyduğum iyi 3 kelamdan 2 si göz boyamaca dolambaçlı yollana sokup, kestirmeden kaçmaca aptalca bir oyun mu bu bir solucan bir atmaca lan yüzüme bakma malca konuşmuyorum arapça Kararan gündüzlerim hasret sıcağa bir gram birçok zümre tarafından edilir koleram idam sarfetme haybeye çaba bu ölüme 5 kala idman at kafama taşları gör soğuk bir bir taş bir imam Der Kolo adres belli melankolime gel bel bağlayarak yaşamak eder derbeder özgürlükte hava parçalı bulutlu olsa da yeryer asil dedi kanın ATAM bu UĞRUNDA ÖLMEYE DEĞER Bir çok dertli gördüm oysa dertsiz çok az dertsiz gördüm oysa dertli oldum terelli hayat askerlik sanki bedelli doyur içimi YA RABBİ ruhum aç ve kederli Yatsam kalksam benimle hep asam kuyumu kazanın üzerine lanet olup yağsam ya bir kişi de olsa O'nun tutunduğu tek dalsam irtifa kayıplarında tüfeklerimi yağlasam. -------------------- Şarkı Adı : Yarım Gönülle Bir Öpüş Sagopa Verse: Rüzgar essin, ümitlerin serinlesin Tepe taklak olsun güneşin yaktığı zemin Ben bir kalıp buz. Rap dudaklarıma vantuz Lan olum bak burası koca denizde iki kaşık tuz Bedenimle sevgili olduğumdan bu yana geçmiş bir dolu sene. Çok ihanet etmişim bilmeden zavallı bene. Caddeler pişmanmış beni gördüklerine Ağırlık olmuşum soğuk kaldırımlar üstünde, et dikende!... Ben ki ben de, sen ki sen de güzelsin. Sesim tek beden de gizlensin. Gözyaşlarım raksa koyulup vecdetsin. Gönlüm halden hale girmekte feryatlarım sema etsin. Kollarım yazmakta bitab düştü Aç uçan akbabalar haince yavruyu bölüştü. Sarı selam güneşim onsuzlukla üşüdü. (tir tir) Huzrum asık yüzüme bakıp tebessümle gülüştü. Benim sabırla aram açık. Kibirle yatıya kalanı Tutar hıçkırık. Hasımlarımın kıçıkırık. Güvenimin beli fıtık. hazinelerim sen de batık. Saf ve duru. Benim adımı rapin oğlu koydu elim, kaşım çatık Bir virüsüm var tam salgınlık, etrafın sarılır En kalıcı izler yüzde bırakılır. Kafatası dertlenir, adı batası demlenir Sayın bayım, cehenneme canın, kurumalı kanın Nakarat: Elimi sıkmasın alçaklar, artıklar, kaypaklar Sözümü bölmesin çakallar, çatlaklar, çiyanlar Gözünü bağlamış yasaklar, yalanlar, kaçaklar Kördüğüm olmuş kavşaklar kafalayacaklar Bizi haydutlar. Kolera Verse: Ellerimi güneşte ısıttım bugün Çünkü benim bildiğim İnsan yaşadıkça bir hayal inşa ederdi Bence en önemli isteği kolay yoldan Elde etmemekti saadet, onur. Pazarlar sanki içime kurulur Akşamın fakirliği gündüzün gürültüsüyle yoğrulur Anne böyle kız mı doğrulur? Özlemin yüzümde kavrulur, kal be gitme ne olur Aylak saat durur. Üzerime düşme önüme düş Sindir kırılır kurulan düş, bir masal doğuş-ölüş Bir bilet gidiş-dönüş, yarım gönülle bir öpüş Elime düşme bu bir dövüş, tangır tungur düştü kömüş Ağız torba olda büzüş. Ben bilirdim düşündüğümü yapmayı Seni dışarı çıkarıp evinden, dar sokakta boğmayı Bir gece ansızın ya da açık denize atmayı Ben bilirim ardından da kendi kafama sıkmayı Ancak benim bir korkum var alemlerde tek Alemlerde rahmet aynı korku içime aşkı saldı rahmet aynı korku içime aşkı saldı Klavuz oldu gemime yutsun dalgalar bırak beni Tersten esse rüzgar hoş, benim onunla aram iyi En miniktir en sevimli mimiklerim kelamın miri Her insan sakar ve dengesizdi kolay kırdı kalbi Dayanmaya mecbur muyum sanki? Canımı yakanın canını yaktım 1. salon godmother 2 -------------------- Şarkı Adı : Can Havli Sagopa verse: farkımı farkedene farkını öde,farz. bu benim içimin dışa vuruşu,karamsar tarz arz talep meselesi çektiğim bu rapin ceremesi al kalemi yaz denemesi bedava sıkıntı çivi gibi beynime çakılır herkes bir başkasını kendinden daha fazla tanır ben beni bildim adımı çağır!....(SaGoOo) mikrofonu aç!...ya içimi okşa yada yol başsaç!... cephende mızrak yoksa sopanı al kaç!... edebini bozana 1 şarkım 100 kırbaç. hadi kaç, kovalarım, rap saklambaç kız kaçıranı ateşe verdim , kız kaç!... etrafın sarıldı kıskaç.alışmamış dilde durmaz punch!... herkestir kıskanç. kimisine yüzüm sıcak,kalbim soğuk donuk. bugün saat kaç gibi girdi en son konuk. bildiğim mc'lerin tek emeli bir koltuk. eğer savaşmak istiyorsan Bağdat'a git moruk!'... Nakarat: can havliyle kaçıştım , acımı dindirmem gerekir bana getir ilacımı , kader sancı bana yabancı kırıcı sonların var - iyi başlangıcı yaptın!... Kolera verse: ya Rabbim , bu kadarına da pess ay kalbim sıkışıyor girişirim kess rap muallim dedi oku çocuk olmada pess sen sesini kes keserim ben nefess çok fark var ben sen o rap farkı var sen ben o güç farkı vaR sen K.O isim farkı var ben Kolo go Kolo go!liriklerin 3'lü salto 1 combo arkasında çaldı bando rapçi yaptı kanto bu sapkınlık anları izlediğim en kötü son tango yesin seni Nuri Alço ol bir Donny Darko al aşını sarmala vur kendini yola bekleyerek gelmez güven insana istemediğin yere çeksene bir perde dönüyorum kendime şükür hür irade doldur saki içeyim bari,arkadaşım Nur Yoldaş sanki teyyareyle gezer seyyare bu kız dahi,rapim baki senin tali , hüzün mani söz kallavi , sesin mimli benim demli , içim kinli , kim bilir ki? parçalarına ayırsam seni dönersin hemen moleküle aragazı verse birileri gelirsin katakulliye selamdır anca boynumun borcu beni dinler her devriye tanıdığım her erkek kesilir nedense jönprömie -------------------- Şarkı Adı : Malum Tahrip İzleri Sagopa Verse: Kaz kuyuları bul madeni, yaz medeni insanca halini Kağıdın bedenine. Nedeni ne olursa olsun, problemin kefeni beyninde bekler. Kalbine inen acı gülmekle geçer ilacını bulmalısın. Tacını takmalı, ağacını sulamalısın. bağcıklarını bağlamalı yola koyulmalısın. takriklerine aldanma şeytanın, irade muhafızına seslen emret!... tuhaf olan iktidarı aklında yok et!... servetin paha biçilmez kısmet. hasret üzerine bal katılmış acılıktır. kabuşmanın meselesi andır. kapım açıktır ardına kadar, ahım göğe varan mihmandır. yapılan gaftır. çok bilen yanılır, bok yiyen anırır tok ferd acıkır, hokkabaz yaratır kelimelerimin üzerine döktüğüm sos kulağına yapışır. Apışırsın!... Çat kaşlarını zaman gelince, diş göster iblise hadise ergeç çözüleceki mazide kalan sis bugüne iz bırakacak biz gömülecek, his denizinde kulaç at!... Yeri gelince bat!... Birisi hakeder, kimisi kahreder, birisi mahveder günleri Ez-geç kasveti !... Kolera Verse: Sıkıldım artık zaman aksak Kerem Aslı'ya dursun ihtiyacı yok kalbimin aşka, bu baş dödürüşten naz alırsan başka gel. adım esen, alış burda eser yer, rüzgarıma dayanamaz herkes der yeter, başı dumanlı her dağ beni mest ederken seni terkeder. M....'i kurusun kalemi kanla dolsun yazar el bilmez kendini b.k.... olsun, kendini kurutsun adam olamayan densiz, gerçek gizlensin adam olamayan densiz, şopar olsun düşmanı bana muzaffer kılmayan Rabbime hamd olsun çek silahını vursun, rapim inkar olsun 4 yol ağzında Rap pusulam olsun. Dişimi kıracağım biriside haddini bilsin kirli ruhlarını mis gibi parfüm gizlesin sütyene katkı verilsin, gerçek gizlensin sahteleşsin kızaran her göz visinelensin ve de kızaran her yüz ödüllensin namlu kurşunu içsin,benden seksin Kesince kalbi, dışarı taşan insan sürüsü sert söz yüzeylerini itinayla temizleyen, kem göz sahiplerini inleyen insan güdüsü lakin zalim haine tayin olan her narin ver yakayım bir tütün dişikişiklere fiş keser tribin, dolu mu tribün? Üstübüde tüter ün. Mutluluk öldü açlıktani edildi malup yüzünde tahrip izleri malum dilim atik, anlattıklarım akik herkese bulunur talip herkese var bir sahip, sor O'na sıkışma bir bir gerçek kesit, çok basit ben buyum ruhum mücahit -------------------- Şarkı Adı : Herkesin Bir Suçu Var Sagopa verse: Canını yakacak eller uzatıyorlar insanlar. kaç rüyanı yakaladın? ben bir kaçını ama soyut. kolunu jiletin keskinliğiyle keser birisi yazar koluna ben vücuduma değil yapraklarıma yazıyorum. ben hep o küçük çocuğu düşünerek yazıyorum hiç de mutlu değildi ve ayna karşısında çekingen sahipliği zayıf bir bedene sığdırılmış güç burnunu sürtmekten, iyinin kokusunu almam güç. turnanın gözünden vurmak için zamana ihtiyaç varmiş hedefim başkalarının da hedefiymiş, neymiş işim zormuş. tüm bunları kim uydurmuş. eğilip nasihat veren ağizlar kokmuş tanışlarımın gülümsemesi hafızamda kayıtlıdır yapmacık bir gülücük atma anında anlaşılır şeytanin gücü yanında çelimsiz bir savaşçısın melek olmaya kalkma kötüye çok yabancısın bugün senin için hayat bitiktir ama yarin?... yumruk yemek istemiyorsun tadını sakla tokadın. güneş soğuk, yağmur durmak, zaman katliam zaten. Nakarat: hepimiz sorumluyuz herkesin bir suçu var zaman aşımına uğrar yada hışımına rastlar bunun için gözün ağlar kafan duvara da toslar yazık o kadar dost var, inandıklarımızın arasında çok fark var Kolera verse: Anlayamadılar anlattıklarımda mana var içlerinde mağaralar haklisin birazcık dar raydan çıkmış kara tren birbirine girmiş katar taşıdığı bayrak altında ezilmez bi alemdar babam ağzı bozuk olandan haz etmez baba bu kez affet ama bunların hepsi ayni bok benim bunlara karnım yok arafta yüz kömür kok en korktuğum şey demek ki kaybedeceğim bir şey yok herksin bir itibari vardı bence kendince konuşmaların artı yüzünde veren seni ele 2 elim arasında kafam daldım ama derinlere orada bir kalem buldum yazdım en zekilere bana kafayı takmasın facialar yoksa koluna beni takar onun eşi olmak istemem züğürtleyince tüccar eski defterleri açar kalır naçar, yine beni bulsun istemem konuşurken senden fazla teklemem vaktim yok dinlenemem ki ben demek bozdu kendini aslı verem oldu kerem ben pineklemem kafa tutma beni yürüyorum gir dünyaya gürgülen -------------------- Sagopa Kajmer & Kolera - İkimizi Anlatan Birşey - Şahit Varsa Konuşsun - 2007 - RAP Sagopa verse: Kuzular için ağlayan kurtlar da vardır hayatta elin elinden üstün gelebilir ortaya koyduğun kanıtla sana ulaşabilecek kadar uzun boyum yok Allah'ım onlara ateş etmeden önce ateş sesini duymalıyım bu şehrin yerlileri tarafından kandırıldım adım yabancı , sen yolcu ben hancı müziğim deneyimlerimin mırıldanışı adım diline bahşiş,Fırat-Dicle gözümün yaşı duygularım sükun makamı terkedilmiş evler kadar yalnız,mevsimsizim. çalınmayı bekleyen kapı ziliyim,ben isimsizim. aklınızdan geçenler düşmancıl görmek istediklerim insancıl ay beklerken karşıma çıkar koca bir yıl... dünyaya 29 el ateş ettim çılgınca doğmuş olduğum için ha!...müteşekkirlik adına. sürpriz yıkımlarım olduğundan kayıplarım adına beklentilerim olduğundan olamayanlar adına SAGO!...2 hecelik ses verdim 12 harflik gücüm var 31 Temmuzda taburcu oldum,Rabbın lutfuyum. suratımla tam 1 sene kanlı bıçaklı oldum. her sabah tanelerimden kendimi yoksun buldum benim müziğim o kadar ağlıyor ki sözlerimde gülemiyorum. yaşadığım şeylerin içimde hatrı nedir bilmiyorum benim nefesimdenmişçesine yalanın.yok yerin aklım kendine mezar kazabileceğin kadar derin... Nakarat: şahit varsa konuşsun , sun yunusun maruzatını bilmeli herkes torba değil ki büzesin elalemin ağzını es!...esen ol!...çarpıp geç sen... Kolera verse: 2 karpuz eder arkan bu tek kişilik bir koltuk hayatında göremezsin böyle tipleri mahçup hiçbir zaman bulamadım bu mahlukatları makul yüzüm elim güneydoğu memur güneş rabba doğru burası Türkiye konuşamıyorum özgürce buna şükretsin keke ölürdü yoksa olmadan dede laf anlatmaktansa ona devemle giderim hendeğe gün boyunca oyna fonda Mezdeke , yüzün leke liriklerini getir Sago beatlerinde rendele kesik başlı kart sesli horoz çok Denizli'de bu alınyazın değildi peydahlandı birdenbire felaketler zincirleme edip buldun neticede bak dedim hönk dedi sen dedim evet dedi seni tanıdım salın Tyson'ı üzerine O bunu haketti Kolo ne bir şeytan ne de saf duru bir melekti döndü nevri evi revirdi örtte kumu kapa devri bende mi?sende mi? bu top kimde ki? dur bir dakika canım bin yıl önce benim oyun çağım geçti fakat yok ol istemeyiz ki bizi şah etti varlığın gülmekten kırıp geçirdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GaLaKSi Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2008 Monotonluk Maratonu Fovorim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
west Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2008 TAŞ DİBE DÜŞMEZ Ne ben rahatsızım ne o ne o ne o Diğer kızgın boğa gelsin toro oğlum haydi toro Koloya fanı eko,ziyana logo karo,az sabır makro ego, Çıkar yürür erkek Fato. Günleri kalbime gömerim kara kara bir çıkış bulamadım ara ara üstüme yağan kurşunların hepside karavana hadi kaç saklan paravana Giremedin günahtan çok sevaba,saçıldı isyan etrafa heves döndü zarara, güneş özlemden yanıyor,kavuşamadı aşkı narin mehtaba bir merhaba hayali ama hergün eder elveda Benden kaçamazsın oğlum saklanacağın ilk yer yatağının altı tanı hayatı,yaşın hala 6 ,izle genci kalktı annemin yaşı oldu 46 derler bana anasının kızı Gözlerimden yaş boşa düşmez oğlum zamanım geldi Çekmeyen anlamaz iş başa düşmedi oğlum,çekse bilirdi Ah bu derinde taş dibe düşmez oğlum,öyle derindi Haktan başka yol düze çıkmaz oğlum,köprü gerildi Ah bu devirde dost bize düşman oğlum olsun varsın herkes olacak bir gün pişman oğlum ama olacak çok geç Hangi güzel yüz toprak olmadı oğlum,bir bilselerdi.. Hangi ceylan gözlü yere akmadı oğlum,hamdım oldum. Yokluğum varlığımı arat,aydınlık günü karart Yeryüzü kalır kıraç sırf uçurum ve yamaç yetiştim bana yer aç,doymadın karnın aç taktiğin bir vur bir kaç Volume e dokun sesimi aç Bulamadın mı hala bozdun aklı akla karayla, iyice saldın son 1 ayda ağam yandı çıran çayda,sözlerimde fayda uyda kaysın hayat rayda meşgulsün alayla kalbi kalayla Onu düşünürüm hep ah çekerek kal demeseydi vururdum kendimi ani Gülümserim içime düşer göz yaşlarım,şeytanımı taşlarım Bitmiyor seneler gün sayarak, başı kaşıma,boşu boşuna o taşı taşıma bakma yaşıma,konuş başımın yaşına kabuk tutmuş o yara kaşıma. BU YAKANIN DELİSİ Tadım kaçtı her renk oldu gri Ölmüşsün kendini sanma diri Herkesin zoru sanki benle ilgili Buralardan geçerim geceleri Kızlar rose hep aynı dizi yıllar geçsede kalır acı izi Üfleyerek açamazsın sisi tükettiğin nefeste eksisi Kalmadı dilimin hali mecali Anlatırım der nedir meali Gündüzlerim bile oldu siyahi Yalan mı konuşuyoruz be yani Heceleye heceleye ezberledim adını Geceleye geceleye buldum gündüzümü Herşey yani her derde tek devaa mı ilahi Kadın yasLı anlatıp dardı beni Bu dertler aynı ezelden beri Takip eder beni çıkış ben gibi Haberi yok bi yanım burda değilki İki gezegenin ortasında kaldım diğer alemin balındanda tattım İyi bak ona bedenim sana emanet yok yaşamaktan büyük keramet Otobüs geçse üzerimden sevinir alkışlar tümü birden Ben ne kadar kötü bir kızmışım Şüphe gibi gafilin içine sızmışım Bir mürşid-i kamil arıyor gözlerim bitkin Dünyaya isteksiz..Her etkiye tepkisiz.. Kim kızların iyisi?Ben Olduğun gibi görün ah sen Yürüdüm o yolu ben Sen sırf kendini beğen Kim kızların iyisi?Ben Onların sessizi , bu yakanın delisi Bir 80’ler serisi Kim dünyaya reis ki be Al kullan tepe tepe , Dünyalık lazım neme? Duyduk duymadık deme .. Müşküle düşme cihan sana düşman anla git Bi de beni dissler sefil olur ona kanan insan Gül benden ben gülden memnunken nereden çıktın da Sen elimi kanattın dikenin zalimi kalbime battın Her ayakta çamura yattın yoldan çıkarmak adına baştaydın Gergef gibi işler kağıdı kalem Yapmacık gülüşler dolar etrafıma Hüzün arkayı beşler .. Yalnızlığım kaçmayı düşler .. Yine batar güneş yine doğar kamer Bir bilene sor birler bir bilen insan lisan bilmiyor Öğütleri acıları silmiyor Sesimin taklidiyle avlanan anca hayvan Kolera gelmemekte oyuna dayan a dayan Ayağımın altındaki buzu hep kay ananla bay bayan Dalgasını geçer dalga bi müddette anlamaz dalgakıran Sen herkesi alsan alttan an gelir bigün seni tutar atar attan Çakıl taşlı yollar yordu beni Keşke yürüse yanımda bişr-i hafi Kanar ayaklarım yürürüm ileri Rica öldü mü hep bireme ekibi Kral çıplak dedi işte biri Hakkım beş kardeşten biri Tozumuz kalacak bizden geri Siz sevmesenizde Rab sever beni Kim kızların iyisi?Ben Olduğun gibi görün ah sen Yürüdüm o yolu ben Sen sırf kendini beğen Kim kızların iyisi?Ben Onların sessizi , bu yakanın delisi Bir 80’ler serisi Kim dünyaya reis ki be Al kullan tepe tepe , Dünyalık lazım neme? Duyduk duymadık deme .. ZOR İŞ Sen hiç kendin ağladın mı?Ben çok ağladım.. Uyandığım bu dünyada en çok kendimi batırdım En umutsuz arkadaşıydım arkadaşların İstiridyenin içinde yaşamaya razıydım incin olmalıydım Beni birisi yolda buldu baygın halde kenara koydu Çekti gitti işte yeniden yalnızım Kanım yerde kaldı halsizim Gücüm olsa biraz emekleyerek evime giderdim Evimde yine bi ben ve kendim Kuş kanadın kıymetini kanadı yanınca anladı Elime bal sürünce cümle arılar elime damladı Karanlığım gecenin karanlığını zevale uğratır Uzun uzun bakma bana bu hal beni utandırır Tuhaf olay beni üzen sen teselli veren sen Kurtulmayada çaban yok ben neyinim neden ben? Kaçıp gitsem uzaklara bilirim beni bulur Ne benle mutlu olur ne bensiz huzuru bulur Halimi anlayan yok yaşamak ne zor iş imiş Halimi anlayan yok arkadaş Yaşamak hayli zor bi zanaat Vaktimi benden çalan çook kurtulmak ne zor iş imiş Kurtulmak ne zor bir iş imiş vaktimi benden çalan herkesden Yer beni ya da sev yaa ölümler ne erken imiş Ölümler ne erken imiş ölümler ne erken imiş Ya ağlat beni ya da güldür tebessüm ne zor iş imiş Tebessüm ne zor iş imiş tebessüm ne zor iş Yürüyeceğin o yollara kendi peşinden iz bırak Benden başka kim ısrarcı sence bu kadar Ayırt et beni , farket beni , bardak gibi kır bırak beni Ama bırakma beni! Bırak şu çocukluğu ikimizide yakmak üzeresin Sakladığım sabır tükendi bende taşmak üzereyim Nereye kadar dayanacak ha bu kalp Al kendini git hadi Kolo kalk! Olsun kabul et beni her sözünle derya dalgalandı Varsın olsun ben bu aşka karşı yüzsüzüm Başım öyle bi döndü sanki başım öldü Herkes halimi gördü Ama sen değil çünkü senin gözlerin işine geleni gördü Ateşe verdim evleri ağır ağır yürüyorum Ateş içimden çıktı artık ben ateşten geçiyorum Artık seni sevmiyorum... Halimi anlayan yok yaşamak ne zor iş imiş Halimi anlayan yok arkadaş Yaşamak hayli zor bi zanaat Vaktimi benden çalan çook kurtulmak ne zor iş imiş Kurtulmak ne zor bir iş imiş vaktimi benden çalan herkesden Yer beni ya da sev yaa ölümler ne erken imiş Ölümler ne erken imiş ölümler ne erken imiş Ya ağlat beni ya da güldür tebessüm ne zor iş imiş Tebessüm ne zor iş imiş tebessüm ne zor iş AŞIK İLE MAŞUK Okyanusların girdabında kaldım Hortumların markajlarında kaldım Dedikoduların cereyanında çarpıldım Yunus oldum dibe daldım Hayat altta kalanın canı çıksın oyunu Ben Altta Kaldım Dersimi Aldım Yüz Üstü kaldım Hastalık Salgın Neşteri yaygın Yine Yalnız başınayım Yine işin Başından Aşkınım Beni SEvdiğin kadar Sana aşığım Bana Kızdığın kadar sana kızgınım Bağışlayın ben bir Kaçkınım Saatler yine erkene geldi Ben yine Geç kaldım Yeni Bir uyarı daha aldım Konuşurken yine ayarı kaçırdım İnzivama daldım Öğrendim güzellik herşeymiş Çok Sevende Kalırmış Elbet Takva Hayat Kıymetsiz Bilmiş Edepsiz Öğrendim güzellik herşeymiş Sakatlanma koca terkedermiş Hüzünlenme Zulüm var Onun Adı çünkü ya Kah Haru Yürü Beklermiş NAKARAT Senin Benden Başka Bir çok Sevgilin Var ama Benim Tek SEvgilim Sensin Deniz Bile Kabul Etmez Beni Atar Karaya Bir Hİçim İçimi Bİlensin Sahibinim Bize De RAsgelsin Diye Bana Sana Kavuşurdum Maşuk Ruhum Beden Odasında Hapis Her Gün Ağlar Yine Demir Perde Bedbahtım Gözyaşları Mum gibi Meyzubum Yırtma Son Satırları Bu Mektubumun Güvercinin Bileğinde Onca Yol Kattetti İki Gün İki Gece Harbetti Ben Şevkatli Bir Aşığım Ben de Şevkata Açığım Kafa Bedenden Uçacak Geçmişe Takılır Saçım Hergün Tövbekar Hergün Günahkarım Kafir Dert Kendimden Kafir Mehtem Rahmetten Korkuyorum kendimden Nefis Bana Hakimken Mutluyum Sen Bana Sahipken KOLERA İyice Düşünür Ben Büyürüm Düşlerim Küçülür CAnım Maşuk Aşığa Aşık Maşuğa Aşık NAKARAT Senin Benden Başka Bir çok Sevgilin Var ama Benim Tek SEvgilim Sensin Deniz Bile Kabul Etmez Beni Atar Karaya Bir Hİçim İçimi Bİlensin Sahibinim Bize De RAsgelsin Diye Bana Sana Kavuşurdum Maşuk Ruhum Beden Odasında Hapis Her Gün Ağlar Yine Demir Perde Bedbahtım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
west Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2008 BİR DİLEK HAKKI Ben Esen rüzgarla geldim bir Eylül günü Ağaçtan düştüm bu asfalta terkedildim Bir yanlızım , yanlızlığımı paylaştım Paylaştıkça yanlızlaştım İlkokulda arkadaştım lisede şeytanlaştım Çünkü şeytanla tanıştım saflık benden güçlü bir zaman Ben de güçtüm gel zaman git zaman Kolo mübarek olsun gazan burda olsa da ahirette olmasın tasan Her an kırılmaya hazır bir biblo gibiyim köşemde Üzülürüm renkli bilyelerim eteğimden düşerse Bana da büyük sürpriz oldu tek başınalık doğrusu Dalımda var tatlı meyve herkezin gözü bende Aleyhimde yapmak istedikleri şey ölüm vuruşu Bilir misin üç kuruşu bunlar insanların dolduruşu Tek arkadaşım Sago’m bir de gardaşım Ona değerdi bana gelen tüm kahpelerin kurşunu!!! İrem olsa da mekanım ağlarım seni baş gözünüde ben bir görem Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hisseden Olsa da bir dilek hakkım benim için birşey dilemeni istesem Tek isteğim aslında benim seni istediğim gibi beni istemen Bana derler yıllardır ; yer kul Hakkı Sen kendi defterini düşün çok bilmiş 2 kulaklı! Bir arkadaşım vardı kara saçlı ve de pasaklı Yaptığı hareketlerin hepsi birden yasaklı Çiftçi ; kargalardan ,balıkçı ; deniz analarından Bense ; sizden bıkkınım.. 3 dostum vardı birisi öldü Birisi hayatımın en güzel gününde sırtını döndü İnanmak istediğim ; yılların gücüydü.. Yıllar geçtiğinde gördüm hepsi birer öcüydü Dostum ayağımın altında ezilen b*k böcüğüydü Güven ve güvensizlik ortası ikisinin bocası YaLanın geLini ihanetinde kocasıydı İtile itile kuyuya düşeceksin kim itti bilmeyerek.. Durmadan ağlayacaksın gözlerini silmeyerek Şahit olacaksız gözlerinle görmeyerek 2 kürekle defnolacaksın sonunu bilmeyerek İrem olsa da mekanım ağlarım seni baş gözünüde ben bir görem Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hisseden Olsa da bir dilek hakkım benim için birşey dilemeni istesem Tek isteğim aslında benim seni istediğim gibi beni istemen YARIDA BIRAK Resimlerimi yaktım artık çerçevelerim kiralık Benden güzel benden iyi her Havva kızı ben biraz ılık Avutulmak istiyorum bir omza kafamı yaslayıp Mutlu gözüksemde kalp taşır azam kayıp Ah Kolo’m , ah canım , ah benim ahirim Yok sana be rahat kır kafanı stres at Gözlerine getirde yumuşasın ah şu kalp Parazit yapma hiphop yap hap kadar beynin ahbap Kaç insan sevdiysem hep kalbim onla küsüştü Başıma tac ettiklerimde benle delice sürtüştü Kusurlu dost arayan dostsuz kalıyor olsada Kusurlu dostum olacağına boşver kalayım yaya Dostla papaz olmaktansa yanlızlığım olur hoca Çok az kalmış umut biriktirdim oysa koca koca Olduk raple karı koca ve onlar aldı yüze faça Söylesene acaba ruhunu satarsın kaça? Kaldıramıycaksan yarıda bırak Uyan artık film bitti rolünü bırak Gerçek yaşanan ya da hülyam Gözlerim kararan ya da dünyam Dayanamıyorsan inadı bırak Gururunu al da bi kenara bırak Alçaktan düşmek yeğdir yükseklerden düşmekten Yıkılmış gönlüm üstüne yüzlerce Ağrı dağı Yine mi tuttu Kolo’nun astımı ciğerime sar bağı En sevdiğim defterim evimin buğulu camları Lirikleri Kolo’nun fermanı .. Tutma beni bir endişeyle boğuşuyorum bu keşmekeşle Geçti artık keşke meşke ah keşkem keşke Beyinde kazanamazdık olmasaydı keşke Hoca okuldaki değil hoca söylediğin her keşke Cehennem hiç benzemezki fazla kalmayın güneşte Cennette kucak açar hele hatalarınla tövbeleşte Önce kendini yen sonra parala insan güreşte Mezarın içine girer bunlar eğer mezar beleşse Bil ki gülşeni gülden çok diken doldurur Uzak durun o kirli eller lalezarlar soldurur Giden gitti kalan yolcudur ölüm bol bolcudur Aynı anda kah şah damarında gezen yolcudur Kaldıramıycaksan yarıda bırak Uyan artık film bitti rolünü bırak Gerçek yaşanan ya da hülyam Gözlerim kararan ya da dünyam Dayanamıyorsan inadı bırak Gururunu al da bi kenara bırak Alçaktan düşmek yeğdir yükseklerden düşmekten İNZİVA Benim adım Kolera,1375 yıllık hasta Kimi boynumu kesmek için arar ustura Kimine göre benmişim o kuyudan çıkan Samara Melek olmak isterdim bir yerde bir semada (semada) Şahlanırsa burak hemen tutunmam gerek yollarına Anlamaya çalışma anla ! Aşk dayandı gırtlağa Şeytan ateşten bir halka ister ince boynuma Şerlerden arınan kul şeytanlıktan kurtulur Bil kendine güveniyorsan zarardasın Yaradana güveniyorsan haklısın ve kardasın Yakın isen yakarayım uzak isen çağırayım Yoksa ben sana nasıl varayım bilmem Ne ister hayat bizden büsbütün Artık önceliklerini bir tart bir düşün Bir zindan mıdır yoksa bir rıza mıdır bir düşün Sade bir tesadüf mü yoksa doğup büyüyüp ölüşün Dan dan dan dan düşüsün hantal bir hayat sürüşün Bana değil kendinize gülüşün, durur herkes merkezinde efendi (Nakarat) Olsun hata yapabilir elbet insan uyanır kimi anca çıkınca can İyilik gizlenebilir muhakkak ama kötülük mahkum çıkmaya ortaya Zaten soyunulmadan giyinilmez,Yaşatır kalp bizi kadre bilinmez Kul nasıl bi yamaçtan iki kere düşmez Kalsın anılarım ortada toplama Kuş uçar aynı cins kuşla, Devekuşu uçamaz o varoluşla Kimi doyar tek bi kuruşla, Ne anlarsın inziva aşka kavuş da Haydiyin kendi geldi gemi kalanınız binin Bilirim ateş değil atlas olsun ister sinyalim İblis güçlü eğer uyarsa babası Ademe sonunda kalır bebe bizim gibi bi efeyle Kirliysen neden bulaşıkların yanında kalasın kalk yıkan ve sor bedenim temizse kalbimi ne yıkar Dert ve hüzün anlarında değil mi baltayı yiyen ayaklar sağ ve selametle kal gel şu derde hüzne dal Ye! Kürküm ye! Sende görmesinler bir cevher pervane olurda etrafında dönerler Ahiret güzelini değil dünya güzelini severler Hoca ne demiş öyle ye kürküm ye söyle (Nakarat) Olsun hata yapabilir elbet insan uyanır kimi anca çıkınca can İyilik gizlenebilir muhakkak ama kötülük mahkum çıkmaya ortaya Zaten soyunulmadan giyinilmez,Yaşatır kalp bizi kadre bilinmez Kul nasıl bi yamaçtan iki kere düşmez Kalsın anılarım ortada toplama Kuş uçar aynı cins kuşla, Devekuşu uçamaz o varoluşla DÜNYADAN ARAFA Tutar yokluğa atar her gelen yeni gün dünü Dağ dağa küsmüş dağda olmuş kapris düşkünü Karadelik korkusuzca açar çiçek kış günü Herşeyi bilirsin çözemezsin birtek müşkünü Kimin ne dediği değil senin ne düşündüğün önemli Başkasının yolu değil kendi sapakların değerli İyi bir insan olamıyorsan eğer zalim hayatta Sende o kötü adamlardan birisin elbet hissedersin Hissederiz hayrımız için her felaket Anlamayız biz oradan oraya koşturan karıncalardan Tek eksiğimiz eksik zikrimiz ve Her zaman değildir fikrimiz ve zikrimiz bir belki kırk yılda bir Eski günler geride kaldı duman duman oldu tüttü Böyle büyüdü kız aldı hız bir haftalık apansız Söz altın sükut gümüş dilini kopardı derviş Kolera dermiş sabreden muradına erermiş Derdime gark oldum akşamdan sabaha Yıllar ardıma sıra olmuş derdim var buhran var Ağlaya ağlaya iki büklüm oldum ah halim vah Kimimiz yolcu olur dünyadan taa Arafa Sus!Çünkü çok konuşan çok hata yapar! Sus!Cehaletinin alameti dilinin felaketidir! Mutlu olma sevdasından vazgeç Asıl mutluluk budur .. Şerli suyu iç kudur yarına ayıl hayıflan Dünkü kadar küçük düşmedin sen hiç Doğrusu insan unutkan bügün büyük gün devam Suya değene kadar elin kavurur tüm cismini alev Ne kadar dayanırsan ateşe o kadar günah işle Sükut altın sapını gümüşle Dinlediğin bütün bu şarkı benden İhtiyacını al da kalk yerden Yapan kadar alan kullanmaz kullanan görmez Bil , ne bu?Tabut!Doğru ya hepimiz ölümü unuttuk Böyle olur kaput .. Tutma bırak ? ağla ağla gönlü dağla vakkası Anla hepsi yazı dalar Kolera yoktur arkası Sade Rabba duasıdır kaskı kaçar gibi görünür arkası Derdime gark oldum akşamdan sabaha Yıllar ardıma sıra olmuş derdim var buhran var Ağlaya ağlaya iki büklüm oldum ah halim vah Kimimiz yolcu olur dünyadan taa Arafa ZOR SORULARI BİLEMEM Gece saçlarım kadar uzun yinede sabaha yetiştim İçime yapılan onca baskının şaşkınlığında yinede direnebilmişim Ben Esen özür dilerim rüzgarla geldiğim için acele gelmişim Yanına varana kadar biçok vesveseden geçtim İki yüz sahibi yüzlerce insanla arkadaşlık ettim Böyle uyanık kaldım böyle savaşabildim belki de Hangimiz ölümü seçer gidenden vazgeçerde Bedduacı değilim hayata bu bi bubi tuzağı Ulaştı çığlık uzağa yağmur güler sema ağlar halime Merhamettn doğdu rahmet haine Gördü hali küçük alime düşündü tek bir hamlede Köpek olduğunu biliyordum da Bu kadar çabuk ısıracağını bilmiyordum En âLâ köpeğin sen olduğunu bilmiyordum.. Tuttuğun yoLun ateşi çıkacağını sezmiyordum Kör olmuştun önünü görmüyordun.. Sormaa , zor soruları bilmem Alalade bir insanın dediğine gelmem Fevkaladenin fevkine vardım daldım, daldım , daldım.. Geç bu eziyeti , geç sen.. Sen sensen ben de benim herkes kendine kurban Kendimi ben saldım , saldım , saldım .. Kurtulamasaydı İbrahim ateşten canımı terkederdim Çıkamasaydı Yusuf kuyudan boğula boğula can verirdim Kim bana yansın ağlasın?Dert adamdan başka mahlukatta olmaz Anlat KoLo , ağlasın , ağlasın .. Gücümü toplamışken kalkıp gideyim.. Akılda baştan gitti bu ne aşk , bu ne iş , bu ne dert iş imiş Herkes Külhan beyi birbirine girmiş Bu tutmuş , kesmiş , bu yemiş , sindirmiş Hergün ayrı bir zindanda suskunum Sense canına aşık alnım ateşlendi sardı içimi sarmaşık Kaç yılım varsa koydum ortaya sende gör artık Tuttuk ikiye ayrıldık kimler zındık kim sıddık Bulanık bakışım altında tenimin rengi depertti Hayat çekti bir kolumdan beni de beşikten kertti Bakışlarım sertti evet oncağazım mertti.. Kolera bir kadın değildi baştan aşşağı dertti.. Sormaa , zor soruları bilmem Alalade bir insanın dediğine gelmem Fevkaladenin fevkine vardım daldım, daldım , daldım.. Geç bu eziyeti , geç sen.. Sen sensen ben de benim herkes kendine kurban Kendimi ben saldım , saldım , saldım .. HAYRET YİNE SUSTUN Ayaklarımı yola düşürdüm boğucu filmi ileri saramadım Daraldığım yerde kalamadım başına buyrukluksa öyle olsun Kötüye iyi demem ben ezelden beridir böyleyim Oltayı gırtlaktan yemem .. Bir kere de fikrin olsun bir kere de bu iş boş Bir iş boşsa bil ki dost o iş gönlü etmez hoş Yaş tene susanır kurulur dünya döner yaş durur Kim birine kusur bulur asıl huzursuz odur Bekleme sakinim , sakiniz , sakin ol Biliyor olsam derdim sana son sefanı sürmüş ol Hep parlayana koşuyorsan , Ne farkın kaldı dört ayaklı olandan koklaşıp anlaşandan Halden hale sokmuş iblisi kibir Kolera’dan dinle nükteyi Burası bi değersiz görsen en üstlerde Sen esen poyraz olma sen meltem olda es Vakti gelmiş olsa artmaz tek nefes İki can mı taşıyorsun? Biri olmazsa öbürüne güveniyorsun .. Bir verip bin almak istiyorsan Verdiğini bişey mi sanıyorsun? Kötünün yerini biliyorsun Leyleğin ömrü iki lak lak bilmiyorsun Sır yok bakıpta görebilene giz yok Ama sen bi türlü göremiyorsun Nakarat ; Ağaçların tadı olmaz yaprak olmasa Sabrın dostu sükut olur gıybet olmasa Hayret yine sustun ha gayret e be dostum Dikten boyut saçma bana derine dalmadan Kimler geldi geçti kimliklerini bulmadan Varsın ve de yoksun hayret yine sustun Çok geç oldu sanma dahi Faruk Ömer dahi hata etti OLsun gel ya olduğun ya göründüğün gibi geL Yenip kendini bulduysan zafer kendini artık affa ser Doğru sözden gaile yapmaz dil sefer Anlatsanda anlamam sanırım sen şehirli ben köylüyüm Ölmeden girdim toprağa ölüyüm ibretlik bir öyküyüm Gözümü deldi nur körüm bu dünyaya bil bu dünya kaynana İyilik etmez hayrına .. Ezilip kırılmadınsa hamur gibi yoğrulmadınsa Nasıl olgunlaştım dersin sen ki .. Hata etmedinse sonra siniri yenmedinse Nasıl ehlileştim dersin sen ki .. Kelimeler iflas etti inat eden öyle merkep ki .. İpe götürür dost denen o insanın lanetlisi Kahramanlık biter masallarımı dinler bir peri İnsanları düzeltmektense kendini eğit daha iyi Nakarat ; Ağaçların tadı olmaz yaprak olmasa Sabrın dostu sükut olur gıybet olmasa Hayret yine sustun ha gayret e be dostum Dikten boyut saçma bana derine dalmadan Kimler geldi geçti kimliklerini bulmadan Varsın ve de yoksun hayret yine sustun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
west Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2008 KOLODELPHİA Kolera Ft. Luminuous Fluxx [Kolera] seyret hal-i üstad derya gibi muntazam kaydet her kelimesinde muazzam intizam sebat et sözümde oyuna gelme ihtiyatlı ol bre (?) azam oldu zaten insan yaratılanlar içinde yaşına göre sen büyüksün, başına göre bi başkası bizim tektir amma kiminin her gün değişir aşkısı intihar ederken bile bir "ya ölürsem?" kaygısı çoktan aradığını unutmuş dalgın insan tayfası kapıyı çalar ecel gözünden geçer ezel gel bugün zoru becer gayrı ele ne geçer bilmem ölüm kimi seçer? o gün kim öne geçer? heba olan hayatına karamsar bir elveda ay olsan güneş doğunca batacaksın sen de her yıldız gibi ah bıraksam üzerlerine saldıracaksın köpek gibi. Nefret ah tabi ya. ölüm ani ya. Nasıl unutulur dünya fani ya? Çekip alır üzerinden ağırlığı ya Tek hakim var gül bakî ya? oku belki furkanla yol bulursun çürük elmanın yanında bozulursun üzülmez ki incitirken bu alem tek kalpliysen tek aşkın var öfkelenmek her insanın hakkıdır mayhoş anlar her şekerden tatlıdır huzur alna akındır susmak bazen hatadır, bazı kere de hayadır hep senin bir yaptığın iyilik ve çıkardığındır [Luminuous Fluxx] [Kolera] susmak bazen hatadır, bazı kere de hayadır hep senin bir yaptığın iyilik ve çıkardığındır [Luminuous Fluxx] [Kolera] oku belki furkanla yol bulursun çürük elmanın yanında bozulursun üzülmez ki incitirken bu alem tek kalpliysen tek aşkın var öfkelenmek her insanın hakkıdır mayhoş anlar her şekerden tatlıdır huzur alnın akındır susmak bazen hatadır, bazı kere de hayadır hep senin bir yaptığın iyilik ve çıkardığındır. UYUMAM LAZIM etinmekle özgürüm rağbet etmek bir düğüm Çözdükçe oldu kördüğüm beklemekle geçti ömrü Kuru dalga vurdu kumda suyuna kavuştu Bir biz kaldık beklemeyi bilemedik Bacı doğdu kuruntulu herkes layığını buldu Yok bunun mübalağası ya da yahutu Krallık kendine hükmedebilmektir Kendine sözü geçemeyenin devrile boyu geçti kulağı boynuzun boyu Krallık ilk kendini yenmektir Hadi gel tanıda tam üstüme bas bu kızın hüznüde kendine has Buz gibisiniz işlersiniz iliğime ince ince .. Söylenip duruyor ayaklarım diyor ; ey sahip dinlenmen lazım (lazım) Sabah oldu ve gece kibrini yitirdi o halde benimde biraz uyumam lazım (lazım) Gelecek yoksa geçmişte yoktur bunun üzerine uzun uzun düşünmem lazım (lazım) Biz yareni , yaren bizi bekler uyanmamak üzere uyumam lazım (lazım) Kış güneşiyle ısıtmaya kalkma beni Tanırım ben o sinsiyi senden iyi Düne bakan vardı boynunu eğdi İnsanlar iyi ama temiz değil Hepsi eksik yaptı sana Kolo Kuçu kuçu bile daha sadakatli Cami’ye değil Kabi nehrine giderim Rahmetten payı olana güvenirim Artık laf çalamazlar hepsini bir nur kovalar Adımı perçeminden tutup atacaklar haberi yok Fal okur o şeytan işi oyalamalar İmandan çıktın haberin yok Ölünce nice ateş denizinde boğulur Sen beni sevmesen de olur ... Söyle fahişenin aşkından n’olur? Ona sevdamı anlatsam pişkin değildir yanlış anlar Başıma iş gelir sözü zehir gönül elden gitti ve ses kesildi Cana gıda 2 lokmam var o da helaldir taştan çıkar Sözüme güç verir ? başım göğe erdi akıl baştan gitti Söylenip duruyor ayaklarım diyor ; ey sahip dinlenmen lazım (lazım) Sabah oldu ve gece kibrini yitirdi o halde benimde biraz uyumam lazım (lazım) Gelecek yoksa geçmişte yoktur bunun üzerine uzun uzun düşünmem lazım (lazım) Biz yareni , yaren bizi bekler uyanmamak üzere uyumam lazım (lazım) SENİ ZAPTETTİM BEN Denize batmışım oysa bu buhranla buhara karışmalıydı deniz Seni senden istmekle açılıyordu dehliz Hayranım her kelamına hala ağlıyor mina Cansın sen ruha can.. Koca kuru bir ağaçta sallanan tek yaprağım Henüz gencim akıl başta sanki ben kötürümüm Dizlerimi sürükler kendimi kendim yürütürüm Yeni cd’mle seni parçalarına ayırırım Ne yapsamda ortadan kalkmayan bir gerçeğim ben Korkmasaydım sahipten gözlerini söker elime verirdin Kör yürürdün kör gencecikken öldürdün beni Şükür döndü yine zaman pergeli Ey gönülden habersiz benim gönülle işim ne Ey güzelden nasipsiz benim güzelle işim ne Başlasam kaç yıl sürer yazacağım eşekname Erleri çağırsalar çıkamazsın meydane Saçma-la-ma mal-mı-sın lan oğlum hergün aynı terane Yapma bu kadar da düşemezsin düşenin üstüne toprak Yaprak bile kıpırdamıyor lan oğlum bastı buhran felaket Aklın ve de fikrin benim oğlum seni zaptettim ben Gözlerimden yaşlar fışkırır çok bilenler yüzüme hapşırır Dilin hızlandıkça kalbin hımbıllaşır Tilkilerle atlar bir küser bir barışır Yamuklar mı beni düzeltmeye kalkışır? İlgilenen yok benimle saçlarım ondan dağınık Kıyıdan uzaklaşıyorsun çünkü küreksiz o kayık Horluyordu rüyasında beni horluyordu Kolera dualarının kapılarını zorluyordu Dilediğin tüfeğini çat bende kaşlarımı çattım Tek tekme attım sen 3 yıllık gaz çıkardın Tatlı su kurnazı tanıdın işte virüsle haylazı Ben Veni vidi viciysem , bıdı bıdı bıdı bıdı Adam kolsuzda yaşar kellesi olmadan asla Büyümüş taklidi yapma gitte parkta kumla oyna Katlanamazdı kimse gözlerimi devirmeme Sen gibiler yüzünden ben gibiler bu halde Saçma-la-ma mal-mı-sın lan oğlum hergün aynı terane Yapma bu kadar da düşemezsin düşenin üstüne toprak Yaprak bile kıpırdamıyor lan oğlum bastı buhran felaket Aklın ve de fikrin benim oğlum seni zaptettim ben BİR BİLSEN Bir ganimettir ciğerinden geçen her nefes Gitti giden hiç gidenden var mı ses Biri yer biri bakardı öyle koptu kıyamet Büyüklük göstermekti küçüklüğe alamet Görünüyor ruhunun çirkin köşeleri Öyle güzelsin ki hala elmasın çamurlu hali Parlamadığını farkettin oldu akıl vali Böyle dosta malum olur alemin tüm halleri Yalniz kalınabilen bir yer var mı bildiğin? Saklanacak yer yok derdim al bu fedaim Kullanırda dostu derdi benim canım enayim Kaf ve Kef’tir helalim sanki bu mudur kemalin? Şekil alır demir döve döve insan olgunlaşır dert çeke çeke Dedikodu gibi yayılıyor bende bilmece Binilmeyen yaşlı bir at bakılmayan yaşlı bir surattı öptün her gece Bir bilsen içimi bi kemiren var Bir bilsen anlayan yok halimi Bir bilsen anlatacağım şeyleri bir bilsen ah bir bilsen sen Bir bilsen kaybettiğin her şeyi Bir bilsen çok ağlayacaksın Hele gülsen zahirden geçip bahtını görsen Ah bir görsen sen.. Gazla dolsun kesme hızını bunlar rapten laftan anlamaz Aldım hızımı sende anlamadın bu kız mı tazı mı Beyin boşluk dolu kavramaz havlayan adam ısırmaz İyilik edersin eşek hoşaftan anlamaz Bir kurtarıcı ararken çoktan soğumuştu beden Gaddar adam neden üzülsün ki zulmederken Henüz rapi bırakmam için hayli erken Savaştığımı bir de korkudan doğurma erken Hakkımda konuşulur ama şahsiyetim bilinmez Resmime bakarsın ama gözümün derini görünmez Belki elimi tutarsın elime paha biçilmez Mayından koşup geçilmez turla ruhum gezilmez Gayba pek meraklıyız bildiklerimize isteksiz Bilmediğinden korkan dalaksız yüreksiziz Şeytan bal sürdü dudağa hoşumuza gitti tadı Kandırıldık anladık bal değil de külmüş adı Bir bilsen içimi bi kemiren var Bir bilsen anlayan yok halimi Bir bilsen anlatacağım şeyleri bir bilsen ah bir bilsen sen Bir bilsen kaybettiğin her şeyi Bir bilsen çok ağlayacaksın Hele gülsen zahirden geçip bahtını görsen Ah bir görsen sen.. BU ŞARKIYI ZEVK İÇİN YAPTIK Kolo Verse ; Ne Günü Aydınlatabilirsin Nede Geceyi Karartabilir. Yalnız Ama Yalnız Benden Korkun Derken Er Rahim . Firavunda Ondan Korksun İstemişti Her Beyin. Düşünme Beni Bukadar Tırnaklarını Yedin Bitirdin . Ben Karanlığın İçinden Bir Güfte Sendeki Dünya Tozpembe. Bana İtaf Ediliyor Her Beste Kabusun Olduğumu Hissettim. Yaptığın Herşey Benim Sesde Mimik Bana Ait. Haaa Hmm Tavırların Bana Ait. Cahilsin Ve Lakait. Çöpü Karıştırıyorsun İt. gİt sen Ayıkla Bit, Mic Gönder Beat… Çek çek Amca Burnu Kanca Davranıyor Korkarca, Bizim Kokarca. Bak Elimde Magnum Tabanca Amca , Bak Bi Karınca Konuşuyor Ağaç Kakanca Kimmiş O ? Falanca Filanca . Kimse Zarar görmedi Şu Bir Karışçık Yüzümden Kısasa Kısas Hakkım Oldu Çok Çekersin Sözümden Çok Şekersin yalandan Çok Betersin Özünden Orjinalin Benim (Hahaaha saçlarınıda Lüle Yapsaydın Bari ) Bir Daha Duy Tek Kalbim Var , Bir Daha Duy Tek Aşkım Var, Bir Daha Duy Tek Kalbim Var , Anlamayana Keman Yayı Gıy gıy gıy … Sago Verse ; Destek Ver Tek Elimden Tut , Yumdum Göz Rape Söz Verdim Tut Sago Sözünü Yiyene Afiyet Olsun, Dermi Çakal Yukarısı Bıyık Aşşağısı Sakal. Orda Kal Çünkü malsın Dünkü Sazansın İyi Olan Kazansın Fol Yumurtada Yokken Azansın , Bizde HırsSızlık Sende Bariz Hırsızlık ! Kendimi Bildim Bileli Ben Kalabalıktan Sıkılırım. Kendimi Bildim Bileli Ben Benim Benden İçeri Ben Var. Sen sor Sago Cevaplar, Boyadığım Tren Raydan Çıkar. Peşime Takılan Sorular Olduğu Kadar Sorunlarda Var Var Oğlu Var lan Kalmaz sabahtan Yatsıya Derman Dervişe Umman Zerre Koca Deryadan Yok Sana Katre Yine Şaha Kalktı Benim İbre Yer Gök ŞAHİDİM olsun BReh BReh… Benim Rap Kilodan Düşmeyecek Breh Breh. Enstrumental Sabah Akşam Yapar Cilve eblehlere Müzik Yaptığımı Sanmıyorum Ayrıca Ben Satılmıyorum Paran varsa Git Gofret Al Ben TOkum ! Hedefte Kusur Varsa Ben Yokum Sanma Kusurlu Bir Kalbe Saplanan Okum (beybi) Bu Şarkıyı Zevk İçin Yaptık Boş Durmaktan Yeğdir Hareket Maksat Gönüller Coşsun 2-3 Dakika Lüksümüz Olsun (x2) Bir Daha Duy Tek Kalbim Var , Bir Daha Duy Tek Aşkım Var, Bir Daha Duy Tek Kalbim Var , Anlamayana Keman Yayı Gıy gıy gıy … Bu Şarkıyı Zevk İçin Yaptık Boş Durmaktan Yeğdir Hareket Maksat Gönüller Coşsun 2-3 Dakika Lüksümüz Olsun (x2) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
west Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 2008 DELİK ŞEMSİYE Cesaretimin bana yaptığı bileceklerimden korktu dostum Artık cesaretimden çekiniyordum bilmiyordu Buluyordum bir bahane çalışmam gerek kendime Çok hastayım gidiyorum aman gelme ziyaretime Hoşuma giden hikayelerinde hep yarındır arkası Hayallere bel bağlamanınsa çoktur götürüsü Kıyaklarını salla arkadaşların kaçın kurrası Karıştırmasın kötülerin yaptığı iyilikler aklını Tanırsın onları tavrından Tartaklamazsa birini akşam uykusu kaçar hırsından Hiçbir başkası için sevinmemiş ki onlar prensibe bul kurallar Sirke balık kötü ahlak insanı bozar kulak sağır Haksız duruma düşmezdin sen elbet haklı olsaydın Başa gelenler Allah’tan der saçını başını yolmazdın Yaratan’ı ya kızarsa de etrafa fazla dalaşma Aramızdaki farkı anlardın benle birgün kalsaydn Tüh be..Yine tren kaçtı Tee yürü yürü aşınacak yol desene Kara ketik delik bi şemsiye yaş süzülür yüzüme kavuşur Gel darma dumana bi teselli ver Dağılan parçaları birleştir Hastalandı kalbimi iyileştir Defter kalemimle boğuşur Gel darma dumana bi teselli ver Yarımı tamamla bizi denkleştir Hastalandı kalbimi iyileştir Defter kalemimle güreşir Yatıştırmak istersen beni sözden vazgeçmen gerek Çok yıl oldu biteli güvenim kelimeye Aniden bir ses geldi gaipten seslendi Dedi ; burası sakindi insan geldi cehennem alevlendi Yıkılsaydı gökkubbe cümleten dönerdik toza Dener her suçlu kaçmayı ama nedense varamaz uzağa Hatalarından ötürü geriye düştün öküz oldu buzağı Birileri hep birilerini çekiştirir almadan rıza Rüyalara kavuşmam için yeterdi geceyi beklemem Ayağım kaydı unuttum yüzmeyi denize düşerken panikten 40 ihlasla oldu beyaz pirincin bitanesi bizse gafletin ta kendisi Öyle nankörüz ki .. Durduramıyorsan kendini zayıfsın zayıf halkasın Bu dersi geçmek için sağlamlaşmalı daha baştasın Herşeyin bir ortası var neden yaşam yok Kutup’ta Çünkü hayat ortada bul ortayı hayatı ortala Tüh be..Yine tren kaçtı Tee yürü yürü aşınacak yol desene Kara ketik delik bi şemsiye yaş süzülür yüzüme kavuşur Gel darma dumana bi teselli ver Dağılan parçaları birleştir Hastalandı kalbimi iyileştir Defter kalemimle boğuşur Gel darma dumana bi teselli ver Yarımı tamamla bizi denkleştir Hastalandı kalbimi iyileştir Defter kalemimle güreşir YORGUNELLA Zıtlar kaçtı zıtlardan nasıl ki kaçar ceylan aslandan Dayanamaz kaçar çığ dağlardan ne kadar anlar insan haklardan Çukura düştün havaya bakmaktan ödelek oldun ödünü kopartmaktan Öldüremezsin ümüğüne kadar uğraşsanda sen bir hiçsin Düşmekten kork göl gibi titreye titreye adım at Kaza gelince tezat ağırlaşır tedbirsizlik gerçektende pişmanlık verir Sen hem herşeysin hemde musibetsin ona kalan ipliksin Cebrail gibisin bazen seçemedin hala acaba hangisi sensin Biraz alsan kaale ne zaman bitecek söyle bu ölü kaylule Sağım , solum ,arkam sobe evet o yer benim Saçları lüle lüle yüzümü alıp gidiyorum hadi bana güle güle Yorgunella’yım yoruldum gide gele güme Varmaya gidiyorum yarımdan tüme Bulunur Ebu Ceyler viraneme Ayy ağva acı yine mi Hay hay o da Tanrı misafiri Tay tay öğretir sana yürümeyi Vah Vah dersin sırıtır kalır dişlerin Yüzünde yanınca suratın boğuluyorken İstersin ipinle herkes kuyulara insin ah Hem suçlusun hem erkeksin Hem haksızsın hem ısrarcısın sen ne kancıksın! Sükse yaparken ise dünyalıktır emeli Utanmasa diktirir heykelini beslersin Sonra alışır ona nezhi şimdi canımamı desin Hayda dünya pay sonrası payda Kolo al bunu böyle kayda İbret sana uzayda ayda bilende fayda Akıbet hayra var bir geri dönüş hep Müstesna gelirse can boğaza kesilir candan her bir aza Kapanır kapılar birbir surata Yok ihtiyacım görmeye keramet Döne döne yandım oldum avare Kim sana olmaz ki deli divane Hikayem oldu şimdide pervane Hadi bi gayret et kalk bi zahmet et Gel bi yardım et bu mudur asalet Hadi itiraf et durma devam et Eh be mübarek sen yalancısın! Olmaz bil bir daha bu böyle olmaz Kim giderde gönlüm kalmaz Şu kefenleri kalbim almaz İstesem olmaz kaderde yazmaz Vaadedilen isim kıymetli Bize bakar hep heybetli Gönlüm yine sana meğil etti Densin arkamdan rahmetli -------------------- AAA kimse ilgilenmiyormu ya Kolera'yla Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.