Jump to content

İsa'nın Kefeni - Torino Kefeni

doors

Önerilen Mesajlar

Torino Kefeni; İsa'nın İtalya'nın Torino kentinde bulunan kefenidir.Bircok bilimadamının yıllarca yaptıgı arastırmalarla elde ettikleri bilgilere gore 1.yy a ait olan bir kefendir.

Söz konusu kefen,1978 yılında 40 Amerikalı bilimadamı tarafından cagımızın en gelişmiş cihazları ile incelenmiştir.Üzerinde cesitli testler yapılmıştır.

Kefenin fotografları ilk kez 1898 yılında aukat Secundo Pia tarafından cekildi.Filmler banyo edildiginde , filmin negatifinde ,kefende cıplak gozle gorulebilenden cok daha net ve pozitif bir resim cıktıgı goruldu.Yani koyu renkler acık,acık yerler ise koyu cıkmıştı.Kısaca kefenin kendisi bir fotograf negatifi gibiydi.Bu ilginç fotograflar kısa zamanda kefeni dunyaca unlu kılmaya yetti.

Bu olay bilimsel arastırmaların baslangıc noktası oldu.Ta ki olumsuz bir karar gibi gorunen C14 testine kadar.

Kefen ; boyu 4.36 m. genişligi 1.10 m. olan keten bir bez parcasıdır.Üzerinde yakından bakıldıgında bulanık ve belirsiz gorunen , uzaklaşıldıgında ise netleşen cıplak bir adamın gayet duzgun hatlı sekli bulunmaktadır.

En sasırtıcı tespitlerden biri de,kefendeki seklin 3 boyutlu verilere sahip oldugunun bulunmasıdır.John Jackson ve Eric Jumper adlı iki fizikçi,vücut ile bezi ayıran mesafeyle kefendeki bezin parlaklıgı arasında matematiksel bir oran oldugunu fark ettiler.Vucudun beze degmiş oldugu yerlerde kefen daha parlaktı;ornegin burun ,alın, kaslar gibi yerlerde.Dogrudan temas etmeyen yerlerde ise parlaklık daha azdı;ornegin goz yuvaları,avurtlar gibi yerlerde.

Bu bulgular kefenin uzerindeki seklin 3 boyutlu bir nesne tarafından ortaya cıkarıldıgını gostermektedir.Kefendeki şekil insan vucudu ile dogrudan temasla ortaya cıkmış olamazdı,çünkü vücudun bezle temas etmedigi yerlerde de seklin devam ettigi goruluyordu.Bu yerlerin parlaklıgı da beze olan uzaklıgına gore degişmekteydi.Vucutla kefen arasındaki oran matematiksel olarak kesin bir biçimde hesaplanabilirdi. VP-8 goruntu cözümleyicisi , uzaydaki yıldızların ve gezegenlerin fotograflarını goruntulemede kullanılmaktadır.Bu araç 2 boyutlu bir fotograftan 3 boyutlu bir goruntu cıkaramamaktadır.Oysa kefenin 2 boyutlu fotografından,3 boyutlu bir goruntu cıkarabilmiştir.Bilginleri hayrete dusuren de budur.Kefendeki seklin 3 boyutlu kopyasının incelenmesinden sonra cok onemli bulgular ortaya cıktı.

Kefendeki adamın gözlerinin uzerinde para oldugu farkedildi.1.yy da Yahudiler ölülerinin gozlerinin uzerine para koyarlardı.İzoyogunluk yontemi ile yapılan incelemelerde bu paranın uzerindeki sekil ve yazı belirlendi.Paranın uzerinde bir Romalı başı ve Tiberius Caesar yazısının bulundugu anlaşıldı.

Kefendeki adamın elleri bilekten çivilenmişti,ikonalarda gosterildigi gibi avuç içinden değil;öyle çakılmış olsaydı vücut agırlıgı nedeniyle el kaslarının yırtılması söz konusudur.Çivi ancak ''destot bölgesi''denilen yerden çakılırsa bilek kemiklerine zarar vermez.Bu noktanın arlığı anatomistler tarafından 19.yy da bulunmuştur.

Kefendeki adamın boyu 1.78'dir.

Adam sakallıdır.

Adamın vücudunda 90 ila 120 kırbaç yarası vardır.Adam iki farklı kişi tarafından kırbaçlanmıştır.

Sakalının bir bölümü yolunmuştur.

Bacakları kırılmamıştır.

Sakalı ikiye ayrılmış gibidir,bu da cenesini kapatmak için çenebagı kullanıldıgını gostermektedir.

Kefen üzerinde 50 çeşit çiçek tozu(polen) bulunmuştur.Bunlardan bazıları sadece Türkiye'de bulunmaktadır.

Keten dokusunun arasında pamuga rastlanmıştır,Avrupa'da pamuk yetişmemektedir.

Karnı şişmiştir.Bu da adamın haç uzerinde boğularak öldügünü gostermektedir.

Ayaklarından da çivilenmiş oldugu görülmektedir.

Başına dikenli bir sey gecirildigi , başındaki yara izlerinden belli olmaktadır.

Böğrünün sag tarafında ,5. ile 6. kaburga kemikleri arasında 4.5 cm 'ye 1.5 cm'lik oval biçiminde mızrak yarasını andıran bir yara görülmektedir.

Dizleri yara bere içindedir.

Omzunda zedelenme vardır.

Kefen uzerinde kan lekeleri vardır.

Kefen uzerinde , kefene sarılmış cesedin çürüdügünü gösterir en küçük bir ize rastlanmamıştır.Bu da cesedin uzun süre kefende kalmadıgını gösterir.

Bilimsel arastırmalar kefendeki şeklin doğrudan vücut temasından ileri gelmedigini göstermiştir.Bilimadamları cesedin kefenden nasıl cıkartıldıgını açıklayamamaktadırlar.

Varılan sonuca göre söz konusu bez,gerçek bir kefendir;ayrıca bu kefen işkence görmüş ,haça gerilerek öldürülmüş bir adama aittir.Bu adamın başına gelenlerle İncil'de İsa hakkında anlatılanlar arsında büyük benzerlikler vardır.Amerikalı bilimadamı Stevenson'a göre kefendeki adamın İsa'dan başka biri olma olasılıgı 82.944.000'de 1 'dir.

Birçok bilimadamının yıllarca yaptıkları araştırmalar kefenin gerçek oldugunu gösterirken , radyokarboncular sahte oldugunu söylemektedir.

Sonuç olarak kefendeki insan şekli 3 boyutludur,kesintisizdir,suya e yüksek ısıya dayanıklıdır.Kefen uzerindeki izler boya ile yapılmamıştır.Kefenin dokularında hemoglobine rastlanmış;işkence görmüş bu adamın kan grubu AB Rh+ 'tir.Son yıllarda keşfedilmiş hemodinamik yasalarına da tamamen uymaktadır.

Ve kefen ortaçag'da bilinmeyen bir anatomik mükemmelliği temsil etmektedir.

NOT:

Kefenin tarihçesi üç İncil yazarının anlatılarıyla başlar.

Matta şöyle yazıyor:"Akşama doğru Yusuf adında zengin bir Aramatyalı geldi.İsa'nın cesedini aldı ,temiz keten beze sardı."

(Matta 26,57-59)

Markos şöyle yazıyor:"Yusuf keten bez satın aldı ,cesedi çarmıhtan indirip beze sardı ve kayadan oyulmuş bir mezara yatırdı."

(Markos 15,46)

Yuhanna da Petrus ile birlikte mezara nasıl koştuklarını anlatıyor.

"Yuhanna Petrus'tan daha hızlı kosarak mezara önde vardı.Eğilip içeri baktı.Ardından Simun Petrus geldi ve mezara girdi.Yerde duran bezleri ve İsa'nın başına bağlanmış olan mendili gördü.Mendil keten bezle birlikte değildi,ayrı bir yerde dürülmüş duruyordu."

(Yuhanna 20,1-4-6-7)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şunu da eklemek istiyorum,ben dinler tarihi ile ilgili konuları arastırmaya baslamadan once İsa'nın carmıha gerilip oradanda gokyuzune yukseldigine inanıldıgını biliyordum.Fakat Hristiyanlar İsa'nın carmıhtan indirilip gomuldugunu kabul ediyorlarmış.Benim gibi yanlış bilgi sahibi olanlar için aktarıym istedim. :tongue:

Bunun en acık ornegi ise baska bir dinden hristiyanlıga gecis esnasında okunan dua.

İnanıyorum;

Göğün ve yerin Yaratanı,

her şeye gücü yeten Baba,

Tanrı’ya;

ve

Kutsal Ruh’tan gebe kalan Bakire Meryem’den doğan,

Pontiyus Pilatus zamanında acı çekerek çarmıha gerilen,

ölüp gömülerek ölüler diyarına inen,

üçüncü gün ölüler arasından dirilen,

göğe çıkıp

her şeye gücü yeten Baba Tanrı’nın sağında oturan,

oradan dirileri ve ölüleri yargılamak için tekrar gelecek olan

O’nun biricik oğlu Rabbimiz Mesih İsa’ya.

İnanıyorum;

Kutsal Ruh’a,

kutsal evrensel kiliseye,

azizlerin paydaşlığına,

günahların affına,

ölülerin dirilişine

ve sonsuz yaşama. AMİN.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

emeğine sağlık gerçekten güzel paylaşım olmuş bu konu antonio banderas ın oynadığı bir filme konu olmuştu banderas vatikan tarafından bu konuyu araştırmakla görevli bir rahipti ama gerçi filmde kefden değil ceset bulunuyordu ama tabi ki karbon testinde bunun isa değil olsa olsa işkence gören bir havarisi ya da başka birisi olduğu orataya çıkmıştı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

konu eski ama ben yeni gördüm.. bir belgeselde Torino kefeni için şöyle bi teori vardı.. torino kefeni leonardo da vinci nin fotoğrafıdır.. leonardo o yıllarda kendi görüntüsünü karanlık bi odada o beze işlemiştir. odanın güneş gören bi duvarına küçük bir delik açarak. denirki o yıllarda sosyetede böyle isanın kefeni furyası varmış.. onlardan biri bu iş için leonardoyla anlaşmış.. dahi olduğunun ve kendi yeteneklerinin fazlasıyla bilincinde olan leonardo da kendini isa gibi resmetmiş ( birazcık egosunu okşamış yani ).. kefenin kumaşının tarihi isa dönemine rastlamamakla beraber leonardonun zamanınada rastlamıyor fakat bilim adamlarına göre o yıllarda bu tür işler için doğudan eski kumaşlar getirtmek mümkünmüş.. velhasıl leonardoyine yapmış yapacağını..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şunu da eklemek istiyorum,ben dinler tarihi ile ilgili konuları arastırmaya baslamadan once İsa'nın carmıha gerilip oradanda gokyuzune yukseldigine inanıldıgını biliyordum.Fakat Hristiyanlar İsa'nın carmıhtan indirilip gomuldugunu kabul ediyorlarmış.Benim gibi yanlış bilgi sahibi olanlar için aktarıym istedim. :tongue:

Bunun en acık ornegi ise baska bir dinden hristiyanlıga gecis esnasında okunan dua.

İnanıyorum;

Göğün ve yerin Yaratanı,

her şeye gücü yeten Baba,

Tanrı’ya;

ve

Kutsal Ruh’tan gebe kalan Bakire Meryem’den doğan,

Pontiyus Pilatus zamanında acı çekerek çarmıha gerilen,

ölüp gömülerek ölüler diyarına inen,

üçüncü gün ölüler arasından dirilen,

göğe çıkıp

her şeye gücü yeten Baba Tanrı’nın sağında oturan,

oradan dirileri ve ölüleri yargılamak için tekrar gelecek olan

O’nun biricik oğlu Rabbimiz Mesih İsa’ya.

İnanıyorum;

Kutsal Ruh’a,

kutsal evrensel kiliseye,

azizlerin paydaşlığına,

günahların affına,

ölülerin dirilişine

ve sonsuz yaşama. AMİN.

arkadaşım guzel konu ellerıe saglık zaten hristiyanlıkta baba oğul kutsal ruh kavramı şöyle ki İsa Mesih Rab peygamber olarak tanrının yer yüzüne inmiş hali dolayısıyla gömülen bedeni yükselende ruhudur diye düşünüyorum verilerde anlaşıldığı üzere bizim topraklarımızda vefat ettiği çıkıyor o zaman peki ben bir yeri anlayamadım ölü bedenden kefen nasıl alınmış ve incelenmiş o konu hakkında paylaşımın olursa sevinirim ki zaten kitabı alıp okumakta gerekecek oldukça dikkatimi çekti

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değişik bir idda!

İngiliz bilimadamları, Hz. İsa'nın çarmıhtan indirildikten sonra üzerine örtülen kefen olduğuna inanılan kefenin üzerindeki silüetin, Hz. İsa'ya değil, Leonardo Da Vinci'ye ait olduğunu iddia etti. hatta da Vinci, silüeti, zamanına göre çok büyük bir teknoloji geliştirerek kendisi ortaya çıkardı.

Torino Kefeni, Hıristiyanlar için o kadar önemli ki, bugün kiliselerdeki Hz.İsa tasvirlerinin hepsi, kefenin üzerinde silüete dayandırılıyor. İngiltere'de yayınlanan bir belgesele göre, Da Vinci, o zamanlar kullandığı bir teknik ile kefenin üzerinem kendi silüetini bıraktı. Bunun nedeni ise sonsuza dek hatırlanmaktı. Uzmanlara göre Gerçek kefen, 1300'lü yıllarda kayboldu. Sahibi Savoy ailesi ise, halka bunu duyurmak istemedi. Da Vinci'ye başvurarak çözüm istediler. O da kendi silüetini yaptı.

Kaynak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

isa mesih insanların günahları uğruna ve bizlara olan sevgisi uğruna tüm insanları günahın egemenliğinden kurtarmak için beden alıp dünyaya geldi çarmıha gerildi çarmıhdaki kanı sayesinde günahın egemenliğini ortadan kaldırdı ve ona iman eden herkesi günahın egemenliğinden kurtarıp sonsuz yaşam verdi egemenliğine kabul etti.öldü ve üç gün sonra dirildi ve kıyam günü tekrar gelecektir.ve isa mesih bileklerinden çivilenmedi ellerinden çivilendi bu isadan öncede kutsal yazı metinlerinde böle geçeer ellerinden çivilendiği ve ölede oldu ellerinden çivilendi.elleri yırtılmaz çünki kollarının altından iple tahtaya bağlandı buda allerinin yırtılmasını önler.isa çarmıhtan ölmeden göğe alınmadı çarmıhta öldü.3, gün dirildi ve sonra göğe alındı.bu kefen isa mesihe ait olduğunu sanmıyorum.çünki rabbin sözü değişmez ve kesindir.isanın kefeni olsaydı eğer çivi izleri ellerinde olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu video hiç bişeyi kanıtı değildir.benim için inandığım incilde ne yazıyosa o geçerlidir.orada ellerinde çivilendiği açıkça belirtiyor.insanları gerçek olandan saptırmak için elbet böle şeyler olacaktır zaten kitabı mukeddesde de böle şeylerden bahseder.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...