heRnan coRtes Oluşturma zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 20, 2007 Fatih Sultan Mehmet İstanbul için fetih hazırlıklarına başlayınca, zamanın Bizans İmparatoru Konstantin Dragazes; çok güvendiği bir rahibine sorar: - ''Fatih İstanbul'u almaya muvaffak olacak mı?'' diye.Rahip şu cevabı verir: - ''Evet, muvaffak olacak!''. Konstantin aldığı bu cevapla deliye döner ve rahibi bir yeraltı zindanına attırır, işkence ettirir.Derken fetih gerçekleşir,Fatih Sultan Mehmet İstanbul'a girer, İmparator Konstantin kaçarken bir yeniçeri tarafından öldürülür. Fetih kutlaması yapılırken Fatih Sultan Mehmet kulağına gelen acı bir sesle irkilir.Geldiği yeri araştırırlar ve sonunda zindandaki rahibi bulurlar.Fatih Sultan Mehmet sorar: -Neden seni buraya kapattılar?Rahip cevap verir: -Senin İstanbul'u alacağını söyledim. -Peki bunu bildiysen söyle bakalım, İstanbul ne zaman bizim elimizden çıkacak? Cevap şu olur: -Ne zaman ki torunların İstanbul'dan toprak satmaya başlayacak, İstanbul o zaman elinizden çıkacak... Rahibin verdiği cevaba göre İstanbul elimizden çıktı bile... Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fibula Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 sadece istanbul değil bence.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Fetih kutlaması yapılırken Fatih Sultan Mehmet kulağına gelen acı bir sesle irkilir.Geldiği yeri araştırırlar ve sonunda zindandaki rahibi bulurlar. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Fatih'in kulağına gelen acı sesi ve irkilmesini düşünüyorum. İstanbul'u almak başka, 3-5 samimi arkadaşla kanlının evini basmak başka. Hassa birliklerinin yarı tehditle hak kazandıkları 3 günlük yağma sırasında kim öle kim kala. Padişah nerede, birlikleri nerede, rahip nerede acaba... Yoksa kutlamalar zindanlarda mı yapılıyor - yoksa rahibin sesi mi gür? Boş hurafe kısmını görmezden gelirsek kıssanın hissesine katılıyorum, o ayrı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 aldıkları gıbı gerı verırler ! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 scarred ben ne yaptım sana ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Haklısın Hernan, bazen yazılar üzerinde düşünmek işin insan ilişkisi kısmını unutturuyor. Sana paylaşımlar için teşekkür etmeyi unutmuşum - sağol. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 sorun değil orda değilim zaten ben 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
baslan20 Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 heRnan coRtes helal olsun arkadaşım, çook doğru bir konuya temas ettin forumda okuduğğum en iyi konu bence.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.