Jump to content

Tanrı'nın Doğum Günü


mystery

Önerilen Mesajlar

okuyan var mı? halen etkisindeyim....

 

http://www.haberturk.com/kuturesim/tanrinindogum20061101.jpg

 

Yeryüzünde işler hiç iyi gitmiyordu.

Dünya gergin, insanlar mutsuzdu…

Artık zamanı gelmişti…

Tanrı, imajını değiştirmesi için bir reklam ajansıyla anlaştı.

Genç reklamcı ile chat’leşmeye başladılar.

Çocuk, “Nasıl olur da Tanrı insanla chat yapar?” diye sordu.

“Musa ile çalılıklar arasından konuşmuştum, seninle de internetten yazışıyorum. Şaşılacak bir şey yok” dedi.

 

TANRI'NIN DOĞUM GÜNÜ, böyle başlıyor ve her sayfasında okuyucusunu biraz daha içine alarak kendine hapsediyor.

Güzeldünya Kitapları'nın ilk eseri olan bu kitap, saatler süren bir chat'ten sonra müthiş finaliyle kişiyi kucaklıyor, hayata bakışını baştan aşağı değiştiriyor.

Kimine göre roman tadında bir araştırma, kimine göre NLP'nin ulaştığı son nokta, kimine göre bir tür tefsir ya da hayat bilgisi kitabı.

Adını ne koyarsanız, o.

Nereden geldim, nereye gidiyorum? sorusuna bu kadar açık ve yalın cevap veren bir eser yazılmadı.

TANRI'NIN DOĞUM GÜNÜ, Burak Özdemir'in üçüncü eseri.

Yıl 2102 ve Türklerim Diken Diken Oldu kitaplarını bir solukta okuyan tiryakilerinin bile tüylerini diken diken edecek bir eser, TANRI'NIN DOĞUM GÜNÜ…

“Ya sonra?” sorusunun kitabı…

***

Kainatın en deneyimli metin kodlayıcısı Tanrı, kitabı Kur’an’a yerleştirdiği kriptoları bu kitapta birer birer deşifre ediyor. 19’un üzerindeki gizem perdesini kaldırıp kader denklemini çözüyor, “cehennem”i açıklıyor: “Cennetten kovulmadığın gibi cehenneme de sürülmeyeceksin. Yer, gök ve ikisi arasındakiler… Tüm bu yatırım, senden bir günahkâr yaratmak için değildi.”

***

İlk defa “internete” işaret eden ayet… Hastalıkların ilahi şifa kaynağı… Kur’an’daki Reiki… Başörtüsü ayetinde bugüne kadar fark edilmeyen ayrıntı… İslami terör algısında Üsame bin Ladin denklemi… İsa’dan haberler, “Deccal”in kimliği…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Din'in, "tabular bütünü" olduğunu düşünenlere yazılmış bir kitap gibi. "Tanrı" kavramını kutsal kitapların dışında düşünen, sezen, hisseden bir bakış açısıyla, yani Tanrı nedir, kimdir sorularının kişisel, insanın iç dünyasındaki soru ve yanıtlarıyla "kişisel olarak" Tanrı sorgulanabilir ancak. Jim Carrey ve Morgan Freeman'ın birlikte oynadığı "Aman Tanrım" filmini hatırlarsınız. O zamanlar, radikal kesimin çok büyük tepkisini almıştı. Ama filmi seyrederken, komedi unsurlarının dışında insanın içinde gizlenen Tanrı'yı tanıma dürtüsünün "yumuşak" çizgilerle ancak bu kadar ifadesinin mümkün olacağını düşünmüştüm. Her insanın içinde, Tanrı'ya yöneltilen bir çok (henüz yanıtlanmamış) sorunun yattığına bakarsanız ve aynı soruların yanıtını karşınızdaki insana yönelttiğinizde, bilgiç bilgiç başını sallayarak, "Herşeyin cevabını biz bilemeyiz, sadece Tanrı bilir" yada kestirme bir yolla "Düşünme böyle şeyleri, Allah kafana taş atar çocuğum" gibi yanıtlar aldığınızı az çok tahmin edebiliyorum. Bu, doğal olarak, siz doğar doğmaz size etiketlenen "dini imaj"ın Tanrı'yı bulmak için yeterli olmadığının göstergesi de sayılmaz mı? Çünkü kimliğinize düşürülen dini ve mezhebi budur mührüyle, sizin aslında Tanrıyı arama ve O'nu tanıma gayretleriniz boşa çıkmış ve önü kesilmiş oluyor.

 

Bu, İslamiyet'in ilk yıllarında, Hz.Muhammed'in Kureyş'lileri tek bir Tanrı inancına çağırırken aldığı o bağnaz yanıtın da aynısı değil mi: "Biz, atalarımızdan böyle gördük. Senin dinine hiç girmeyiz." Dememiş miydi Socrates, "Sorgulanmayan bir hayat, yaşamaya da değmez." diye. Nerde olduğumuzu, doğar doğmaz hangi inancın bir parçası olduğumuzu, aslında kim olduğumuzu, yaratılma nedenimizi aramadığımız sürece, Tanrı'yla olan kişisel serüvenimiz de, nüfus cüzdanımızdaki din hanesinden öteye geçemeyecektir diye düşünüyoum. Çünkü her insanın doğumu, Tanrı ile "kişisel" bir beraberliğine başlama sürecidir. Hele "görücü usulü"nün kalktığı su dönemde, (en basitinden) sevdiğiniz insanı tanıma ve onunla beraber vakit geçirme gayretiniz kadar, "Tanrı'yı da kişisel olarak tanıma ve O'nunla vakit geçirme" arzusunun içimizde uyanmasının da çok önemli olduğuna inanıyorum. Bir zamanlar, insanlara İsa'yı anlatan inançlı bir Hıristiyan olduğumu daha önce de yazmıştım. Öyle ki, beni bu konuda yenmeye kimsenin galip gelemeyeceğini, fikirlerimi çürütebilecek bir insanoğlunun da henüz doğmadığını söyleyebilecek kadar da iddialı ve ukala. Ama büyük konuşmuşum. Kur'an ı okudukça, içindeki çelişkisiz ifadeleri, hem geçmişe hem de geleceğe ışık tuttuğunun idrakine vardıkça o zamanlar ne "büyük laf ettiğimin" de farkına varıyorum şimdi ve gençliğimin bu çocuksu gafına şimdi sadece gülümsüyorum.

 

Evet, Allah, "İnsanları bilinmek" için yarattım diyor Kuran-ı Kerim'de. Adıma insanlar tabular üretsin ve düşünen zihinlere, "Hey, burası yasak bölge kardeeşşş, buradan daha öteye geçemezsin. Yassakk! Günahhh!" sözleriyle set çekebilsin diye değil.

 

Kitaba dönersek, konu başlıkları gerçekten çok güzel ve bir o kadar da ilgi çekici. 19 meselesinde ta Eşari ve Mutezile'den beri süre gelen "neydi, ne değildi" polemiği, en son Hulki Cevizoğlu ve Edip Yüksel'le ceviz kabuğunda nüksetmişti. Bunca yıldır süre gelen bu polemiğin, bu kitapta çözüleceğine inanmıyorum da, en azından bu konuya kendi bakışıyla kattığı renk bile, bu konuların meraklıları tarafından ilgi çekici olacağına eminim. En çok da (Benim İlluminati örgütüyle ilgili hep dile getirdğim) Deccal konusunu nasıl işlemiş, onu merak ettim şimdi. Paylaşımda bulunan kardeşime, katkılarından dolayı teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaslar ben de bu konu hakkinda yazmak istiyordum hatta okuyan varsa pyalassin dedim ama nereye nasil mesaj yazilir yani ana baslik olarak bilmiyorum.hep boyle yazi yazan arkadaslara cevap yaziyorum.ben kendi basligimi nereye yazip gonderecegim yaa:(bir turlu bulamadim.lutfen yardim edin.bu arada TANRININ DOGUM GÜNÜ kitabi muthis!!:)okumayanlar cok sey kaciracaklar..ben aylardir hergece defalarca bu kitabi okudum okumaya devam ediyorum.cunku okumaktan hic bikmadim.:)super bi kitap!simdi Burak Özdemir in yeni cikacak TDG sini bekliyorum buyuk bir sabirsizlikla

schizophrana tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...