KATA Oluşturma zamanı: Eylül 28, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 28, 2007 Savaşta Yedi Aşk Şiiri “İnsanların tutsak edildiği bu ülkede yaşıyorum pislik, susuzluk, sessizlik ve açlık içinde” ARAGON, Le Musée Grévin’den I. Gözlerinde bir gemi Efendisiydi rüzgarın Gözlerin o ülkeydi Bir anda kavuşulan Gözlerin bizi bekliyordu sabırla Ormanda ağaçların altında Yağmurda fırtınada Dorukların karında Çocukların gözleri arasında oyunları arasında Gözlerin bizi bekliyordu sabırla Gözlerin bir vadiydi Tek bir filizden daha yumuşak Güneşleri ağırlığını verirdi İnsanın nekes hasadına Bizi beklerdi görmek için gözlerin Hep Çünkü aşkı getiriyorduk Aşkın gençliğini Aşkın sağduyusunu Aşkın bilgeliğini Ve ölümsüzlüğü. II. En büyük savaşlardan Daha dolu gözlerimizin günü Zamanı yenen gözlerimizin Kentleri uzak mahalleleri ve köyleri Serin vadilerde yanıyor Akışkan ve güçlü güneş Ve otun üstünde kubarıyor İlkyazın pembe teni Kanatlarını kapattı akşam Umutsuz Paris üstünde Lambamız besliyor geceyi Bir tutsak gibi özgürlük III. Usul usul ve çıplak akan kaynak Her yanda açılmış gece Güçsüz ve çılgın bir kavgada Birleştiğimiz gece Ve bizi aşağılayan yatağın oyulduğu yalnızlıktan yoksun bir çöküşün geleceği IV. Bir bitkidir bu Toprağın kapısını çalan Bir çocuktur bu Annesinin kapısını çalan Yağmur ve güneştir bu Çocukla birlikte doğan Bitkiyle birlikte büyüyen Çocukla çiçek açan Bir çocuğa verebilecekleri Ezayı hesapladılar Kusmadan kusturan utanç Ölmeden öldüren gözyaşı Kara göğün dehşete düşmüş saf göğün Altında bir ayak sesi Bitkiyi sökmeye geldiler Çocuğa acı vermeye geldiler Sefalet ve hüzünle V. Kalbin köşesi diyorlardı kibarca Aşkın nefretin ve utkunun köşesi Yanıtlıyor muyduk, gözlerimiz yansıtıyordu Bize sığınak olan gerçeği Hiçbir zaman başlamadık Hep çok sevildik Ve sevildiğimiz için Başkalarını da kurtarmak istiyoruz Buz tutmuş yalnızlıklarından Diyorum ki istiyorum istiyoruz Diyorum ki istiyorsun istiyoruz Işığın sürdürmesini Erdemin parıltılı çiftlerini Yürekliliğin zırhlı çiftlerini Gözleri kendi gözlerine karşı koyuyor çünkü Çünkü başkalarının yaşamına katılmak istiyorlar. VI. Öyle büyük öyle saçma Bütünüyle saçma sapan Bir yıkımı göstermek için Trompet mi çalmalıyız size Yalnızca ölümü bahane ediyorduk Yalnızca yeryüzü sınırlıyor bizi Ama şimdi tüm canlıları Çeviren bir utanç içindeyiz Sınırsız kötülüğün utancı Anlamsız cellatlarımızın utancı Hep aynı hep Aynı aşıkların kendileri İdamlıkların utancı Sözcüklerin utancı yanık toprak Ama utanç duymuyoruz çektiğimiz acılardan Ama utanç duymuyoruz utancımızdan Savaş kaçaklarının arkasında Bir kuş bile yaşamıyor artık Hıçkırıklardan yoksun hava Masumluğumuzdan yoksun Nefret ve intikamla çınlayarak VII. Tamamen derin bir alın adına Baktığım gözler adına Ve öptüğüm dudaklar adına Şimdi ve her zaman için Gömülmüş umut adına Karanlığın içindeki gözyaşları adına Güldüren sızılar adına Korkutan gülüşler adına Sokaktaki gülüşler adına Ellerimizi bağlayan tatlılık adına Güzel ve iyi bir toprağın üstündeki Çiçekleri kaplayan meyveler adına Hapisteki adamlar adına Sürgün kadınlar adına Karanlığa hayır dedikleri için Şehit olmuş, katledilmiş Tüm yoldaşlarımız adına Öfkemizi bileyelim Her tarafta kovalanan izlenen Ama bir gün galip gelecek olan Masumların onurunu korumak için Yumrukları kaldıralım havaya. (Çev.:Tozan Alkan) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2007 7.bölüm cok güzeldi..tesekkur ederim kata.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2007 evt bern de 6 ve 7 ı cok begendım:) ben tşk ederım:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Ocak 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 29, 2008 ACININ BAŞKENTİ Gözlerinin eğrisi dolanıyor yüreğimi, Bir raks bir dinginlik çemberi Zamanın aylası, gece beşiği ve güvenli, Ve eğer hiçbir şey kalmadıysa aklımda yaşadığımdan Gözlerinin her zaman görmediğindendir beni. Yaprakları günün ve pembe şarabın köpüğü, Rüzgârın sazları, kokulu gülücükler Işık dünyasını saran kanatlar, Gökyüzü ve deniz yüklü gemiler, Gürültü avcıları ve renk kaynakları. Tanların kuluçka yatağından doğan kokular Yıldızların samanı üzerinde yatan Saflığa bağımlı gün gibi tıpkı Dünya da bağımlıdır senin tertemiz gözlerine Ve akar bütün kanım bakışlarında senin. ŞİİR Yavrum bu senin gülüşünün ardında Bütün sevda kelimeleri çırılçığlak Memelerini tutup çıkarıyorlar boynunu Sonra kalçalarını gözbebeklerini Sonra ne varsa okşayış adına Bütün bunları bulup çıkarıyorlar Seni öptüğüm zaman gözlerinden Yalnız sen göresin diye Bu sevda kelimeleri SENİ SEVİYORUM Tanımadığım bütün kadınlar adına seviyorum seni Yaşamadığım bütün çağlar adına seviyorum seni Enginlerin kokusu sıcak ekmeğin kokusu adına İlk çiçekler adına eriyen kar adına İnsanın ürkmediği temiz kalpli hayvanlar adına Sevmek adına seviyorum seni Sevmediğim bütün kadınlar adına seviyorum seni Kim yansıyor bana sen değilsen ben kendimi pek az görüyorum Sensiz uzayıp giden bir çöl görürüm yalnız Geçmiş ile bugün arasında Bütün bu ölüler vardı atlayıp geçtiğim samanın üzerinde Delemedim aynamın duvarını Yaşamı sözcük sözcük öğrenmem gerekti bana Unutur gibi Benimki olmayan bilgeliğin adına seviyorum seni Sağlık adına Yalnız kuruntu olan her şeye karşı seviyorum seni Zorla tutmadığım bu ölümsüz yürek adına Sen kuşku sanıyorsun kendini oysa akılsın Sen başımda yükselen güneşsin Güvendiğim zaman kendime. SEVGİLİ Diz çökmüş göz kapaklarım üstüne Saçlarım içindedir saçları Hali var ellerimin halinden Rengi var gözlerimin renginden Düşmüş kuyusuna gölgemin Fırlatılmış bir taş gibi göğe Gözleri var açıktır her daim Uykuyu haram ettirir bana Ya güneşleri önüne katan Ya o ışık delisi rüyaları Bir güldürür bir ağlatır beni Söyletir bilmeden ne söylediğimi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ocak 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 29, 2008 Dörtte güzel benzetmeler var teşekkürler katatonik... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whisperNesly Yanıtlama zamanı: Ocak 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 29, 2008 1.satır daha hoşuma gitti çok doğruu pffff:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.