Amoress Oluşturma zamanı: Ekim 9, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 9, 2007 5 Milyon:Her yıl dünyada sigara nedeniyle ölen kişi sayısı. 11 Dakika:İçilen her sigaranın ömürden kısalttığı süre. 100 bin kişi:Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de her yıl sigaradan ölen kişi sayısı. 12.Yıl: Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre,sigaranın ömürden ortalama kısalttığı yıl miktarı 50 bin:Her nefeste ölen hücre sayısı. 100 YTL:Ortalama günde bir paketten,bir ayda sigaraya ödenen para. 12.000 YTL:Günde bir paketten 10 yılda sigaraya ödenen para. 17 Milyon:Türk sigara içiyor. Yüzde 45:15 yaş üzeri Türkiye'de sigara içenlerin oranı.Yani yaklaşık iki kişiden biri sigara içiyor. 4 bin:Sigaradan bir nefes çekildiğindevücuda giren zehirli madde adedi.Aralarında en tehlikelileri;arsenik,benzin,kadmiyum,hidrojen siyanid,toluene,amonyak ve propilen glikoldür. Sigaradan Sonra... 20.Dakika:Kan basıncı ve kalp hızı normale döner.Eller ve ayaklar , dolaşım normale döndüğü için ısınır. 8.Saat:Kanda oksijen düzeyi normale döner.Kalp krizi riski düşmeye başlar. 24.Saat:Karbonmonoksit(Egzoz gazı) vücuttan atılır.Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar. 48.Saat:Nikotin vücutta saptanamaz.Tat,koku alma duyusu artar. 72.Saat:Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. 2-12.Hafta: Dolaşım tüm vücutta düzelir.Yürümek kolaylaşır. 3-9. Ay:Öksürük,nefes darlığı düzelir.Akciğer işlevi %5 ile%10 arasında artar. 5.Yıl:Kalp krizi riski sigara içenlerin yarısına iner. 10.Yıl:Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biriyle aynı olur. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2007 Teşekkürler... 17 Milyon:Türk sigara içiyor. Yüzde 45:15 yaş üzeri Türkiye'de sigara içenlerin oranı.Yani yaklaşık iki kişiden biri sigara içiyor. Ben bunu anlamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
izuchiring Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2007 http://img54.yukle.tc/images/7437tesekkur_3.JPG bu sigarayı bırakmak için iyi bir yöntemi olan yokmu ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Amoress Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2007 Teşekkürler... Ben bunu anlamadım %45 15. yasinin altinda. deyo yane;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.