KATA Oluşturma zamanı: Ekim 15, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 15, 2007 TUTSAKLAR Kimisi geldi zincire vurulmuş Pişman değil ama yorgun. Çok yorgun, sendeleyecek gücü bile yok. Düşünmek ve nefret etmek bitmiş Düşünmek ve savaşmak bitmiş. Geri çekilmek bitmiş ve ümit etmek bitmiş. Devası budur uzun süren bir savaşın, Konuverir ölüm kolayca. Chicago 1920 Ernest HEMINGWAY İYİ ADAMLAR ÖLMÜŞ Onlar yuttu bizi içine; Kral ve yurt, Mesih Tanrı Ve ölüm. Vatanseverlik, Demokrasi, Onur- Sözcükleri ve deyimleri, Onlar soktu ve öldürdü bizi. Paris 1922 Ernest HEMINGWAY DEVRAN BUYURDU BİZE Devran buyurdu bize şarkı söyleyin Ve kesti dilimizi kökünce. Devran buyurdu bize su gibi akın Ve tıpa soktu tüm deliklerimize. Devran buyurdu bize kalkıp oynayın Ve iğneli fıçıyı giydirdi bize. Ve sonunda ey devran ! al sana, Dışkının dik âlâsı, buyursana. Paris 1922 Ernest HEMINGWAY AYNIDIR BÜTÜN ORDULAR Aynıdır bütün ordular Namlıdır şöhretleri Aynı eski gürültüyü çıkarır topçular Yiğitlik delikanlılara özgüdür Tümü yorgun gözlerle bakar eski askerlerin Aynı eski yalanları dinler eski askerler Her zaman sineklere yem olur ölü gövdeleri Paris 1922 Ernest HEMINGWAY Çeviri: Tuğrul Asi BALKAR 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 ernest amca:) sağolasın katacım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blessed trinity Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 Kısa öyküleriyle büyük ustalardan kabul edilen Ernest Hemingway'in şiirlerini ilk defa okuyorum, ellerine sağlık Katacım:):) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 tşk ler..ben de ılk defa okudum bılmıodum sıır yazdıgını Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coldhellangel Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 gerçekten çok güzelmiş yeni bişi keşfetmek hoş tşk ler katacım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2007 şiirleriyle ilgilenmedim hiç.ama canlar kimin için çalıyor adlı romanını ve diğer eserlerini herkese tavsiye edebilirim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.