Rimmon-ex Oluşturma zamanı: Ekim 17, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 17, 2007 Yapımında kullanılan ve geleneksel olarak söğüt ağacından yapılan çemberin hayatın çemberini (bebek olarak doğmak, çocukluk, yetişkinlik ve tekrar "bebek"e dönülen yaşlılık) sembolize ettiği, çembere dolanarak örülen, ortası boş ağın çemberle buluştuğu nokta sayısına göre farklı farklı şeyler sembolize ettiği (örneğin eğer sekiz noktada buluşuyorsa, örümceğin bacaklarını sembolize ediyor), inanılan efsaneye göre çeşitli nedenlerle tüyler eklenen (mesela bir tanesi iyiliğin yolunu kutsanmış tüylerle buluacağını söylerken, diğeri bunu halka yayan adamın rüyasında öyle gördüğünü söylüyor), kötü düşünceleri sizden uzaklaştırıp, iyi düşünceyle dolmanızı sağlayan kızılderili inanışı. yatakların baş ucuna asılır. aksesuar olarak da gerek duvara asma amaçlı, gerek taklitleri küpe, kolye ucu..vb olarak çok kullanılan bir motiftir. (bu aralar özellikle kadıköyde gözüme çarpmaktadır. şahsi kanaatimce yerinde kullanıldığı ve gerçek düş kapanı olmadığının bilincinde olunduğu müddetçe hoştur güzeldir) hakkında pek çok efsane vardır. bir fikir edinilmesi açısından, birine göre, bilgeliğiyle tanınan iktomi adlı bir adam, örümcek kılığında bir ruhani liderin rüyasına girmiş, adamın tüylerle ve at kılıyla süslü, söğüt ağacından çemberini alıp, bu çemberin etrafına ağ örmeye başlamış ve bir yandan da adama hayat çemberinden, dünyada bizi yaşam çemberinin her döneminde etkilemeye hazır iyi ve kötü güçlerin olduğundan bahsetmiş. konuşmasının sonunda düş kapanını tamamladığında, bunun ağının iyi olan düşünceleri, arzuları, istekleri tutacağını, ağın ortasındaki deliğin de kötülükleri uzaklaştıracağını söylemiş ve böylece düş kapanı kızılderili halk arasında yayılmış. bir diğer efsaneye göre ise düş kapanının ortasındaki ağ kötü düşleri tutar ki güneş doğduğunda onları yok edebilsin, ortasındaki delik ise iyi düşüncelerin size gelmesini sağlayandır. bu inanışa göre ortasından aşağı bir tüy asılmalıdır; böylece iyi düşünceler yollarını bulacaktır. düş kapanının ağı sürekli iyi düşüncelerle örülmelidir. bu, bebeklerin beşiklerinin yanına asılır, mutlu bir hayat, güzel rüyalar ve şans getirdiğine inanılır. bunlar, hakkındaki pek çok efsaneden sadece ikisi olmakla beraber birbirleriyle neredeyse tamamen alakasızdır. ama özetle sonuç aynıdır; düş kapanın amacı kötü rüyaları ve düşünceleri uzaklaştırıp, iyi rüyalar görmeyi sağlamaktır. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 ellerine sağlık rimmon bende bu konuda başlık açmayı düşünüdum..daha ayrıntılı bişeler elde edrsem eklerim kal sağlıcakla:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapsikolog Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 emeğine sağlık kardeş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 şekil itibariyle böyle birşey.tabi daha farklı modelleride var. http://aycu22.webshots.com/image/29861/2002351626332354052_rs.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark willow Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2007 eet bende bi tane stiorum ama kadiköydekilerin gerçeklikle alakası yok gibi nese ben bulurum yakında paylaşım için saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sepultura666 Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 bugün forumda kabuslarla ilgili bir başlık görmem üzere bende bir paylaşımda bulunmak istedim şamanizimde kullanılan rüya kapanı diye adlandırılan olay günümüzde aksesuar malzemesi olarak çoğu yerde hala satışa sunuluyo evlerde dekorasyon malzemesi olarak kullanılıyo ama bunu kullananların çoğu ne olduğunun farkında bile değil kızılderililer rüya kapanını gece çadrda çocuklarının baş ucuna kurup ayinlerine rahat rahat çadırın dışında devam ederler çocuklarının rahat bir gece uykusu uyumalarını sağlarlardı rüya kapanı kızılderili kökenli bir rtüel olması açısından geleneklere uygun hazırlanmalıdır malzemeler doğaya zarar vermeyecek şekilde temin edilmeli dönüşümlü malzeme kullanılmalı ve mümkünse kendimiz temin etmeliyiz bu malzemeleri şimdi malzemeler : hala esneyebilir vaziyette kurumuş kırılmış bir dal parçası bunu bulmak biraz zor iştir zira kuru dallar çat diye kırılır ben kuru da yerine mukavva kullanmıştım mesela ipek yada kendir yada pamuk ipi bol miktarda tahta boncuklar cam boncuklar tüylerde kullanılır geleneksel tarifte ama bu konuya çok dikkat edilmesi gerekir her tüyün farklı amaçları vardır onun için yer kartalı diyede tabir edilen hindi tüyünün dışında tüy kullanmayın zira ağaç kakan tüyü bulamayacağınızı biliyorum bu tüyler hayvandan düşmüş olmalı öldürdüğünüz yada canını yaktığınız bi hayvandan aldığınız tüy size lanet getirir şimdi hazırlanışa geçelim ağacı daire oluşturacak şekilde birleştirip iple bağlıyoruz düşmüş ve bu görevi yapabilecek bir dal parçası bulamamışsak bir mukavvayı eni 4 cm olacak şekilde kesip ortası boş bir dairede yapabiliriz ve ağımızı örmeye başlıyoruz ağın ortasının boş olması gerek kenarlar da sık bir ağ örüyoruz en ortada minik bir boşluk olacak bu sayede iyi ruhlar ordan geçip bize rehberlik edebilecek ve kötü ruhlar ağa takılıp günün ilk ışıklarına kadar orda kalcak ağımızı örerken boncuklarıda takıyoruz istediğimiz aralıklarla dağınıkta olabilir smetrikte dikkat edilmesi gereken 2 nokta var herşey doğal olmalı ve ortada bir boşluk olmalı ağda ve ağımızı bitirdikten sonra rüya kapanımızı tuzlu suya sokup çıkarıyoruz yada toz haline getirlmiş yumurta kabuğunu kapanın ağlarına serpiyoruz ama çok inceltilmeli ve yatak odamızda baş ucumuza asıyoruz kapan duvara yapışık değil dışarı açık olursa daha etkili olur örnek bir kapan resmi ile konuyu kapatıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 iki tane asılı ama işe yaradığı tartışılır:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
persephone Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 hemen hemen hiç bir rüyasını anımsamayan biri olarak odada asılı durmasını sadece dekoratif olmasına veriyorum ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 Tuzlu suya sokup çıkarma işini belirli aralıklarla yapmak gerekli .İlkinde değil ama ondan sonra yapacağınız arındırma işlemlerinde damlayan su yun odanıza değil dışarıya (toprağa) akmasına özen gösterin güzel paylaşım tesekkur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
grim Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2010 teşekkürler paylaşım icin.benim odamda var ama hazır aldım ama bi sorun varki odada yatmıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Streetpati Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2010 Bendede var ama ama böle bir şey olduğunu bilmiyordum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sAcReDwitCh Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2010 en sevdiğim kolyemdi ama ne yazıkki tüyü koptu şimdi aynamda takılı duruyo bordosunu bulduğumda alıcam yine tekrar. paylaşım için teşekkrler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emtrem Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 peki içinizde bu inanışın faydalarını goren varmı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aisha Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 anaannemin evinde vardı diye hatırlıyorum ama odaların çoğuna onsuz girmek yasak.. izniyle alacağım bir şekilde paylaşım için teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 peki içinizde bu inanışın faydalarını goren varmı? eğer inanış larıniz uygunsa faydasını görürsünüz ; nazarboncuğunun faydası ne ise tılsımlarin da faydası aynıdır inanmak yada inanmamak kişinin bakış açısı ile alakalıdır kabuslarımı çok seviyorum hatta güzel rüyalarladan daha çok şey anlatırlar bana ama kullandığım zamanlarda kâbuslarım da bir azalma oluyor . yani faydasını görüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
apollo Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 çemberi herhangi bir ağacın dalından yapamazmıyız? mesela fındık dalı çok esnektir,bizim buralarda fındık dalından sepet örerler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emtrem Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2010 eğer inanış larıniz uygunsa faydasını görürsünüz ; nazarboncuğunun faydası ne ise tılsımlarin da faydası aynıdır inanmak yada inanmamak kişinin bakış açısı ile alakalıdır kabuslarımı çok seviyorum hatta güzel rüyalarladan daha çok şey anlatırlar bana ama kullandığım zamanlarda kâbuslarım da bir azalma oluyor . yani faydasını görüyorum Burda inanışlarınız uygunsa demişsiniz acaba inanıştan kastınız din olarak mı, yoksa düş kapanı ile kabuslardan kurtulacağına inanmak mı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uykucu Anarsist Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Rüya Çemberi nedir? Gerçekleştirilen bir eylem midir? Eğer öyleyse nasıl yapılır? Bilgili birinin aydınlatmasını rica ederim. Ben biraz araştırma yaptım ve buna rastladım; Bu şey uyulunan odanın tavanına asıldığında güzel ve gerçekçi rüyaları beraberinde getirirmiş. Ben inanmadım, baktığım sitede bu şeyi satmaya çalışıyorlardı Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkür ederim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lightshadow Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Dreamcatcher, kabus yakalayıcı olarak da bilinir. Kızılderililerde, şamanlarda, woodoo inancına sahip afrika kabilelerinde rastlanan bir sembol. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
komuro Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 dreamcatcher yada düş kapani olarak da söylenebilir sitede ve google da ararsaniz bulursunuz genelde kendiniz yapmalısınız be kizilderilelere dayanir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uykucu Anarsist Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat sanırım yanlış anlaşıldı ben düş kapanı hakkında bilgi vermenizi istemedim. Tabii her ne olursa olsun bilgi yararlıdır. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
komuro Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 tam araştırmadınız galiba sizi kötü rüyalardan korur öyle denir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uykucu Anarsist Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Teşekkür ederim konuda da belirttim ne işe yaradığını biliyorum fakat ben Rüya Çemberinden bahsediyorum. Bir kitapta rüyaları hatırlamak için şu tavsiyeyi veriyordu, ''Rüya çemberi ve meditasyon çalışmaları yapın.''. Ben buradan yola çıkarak araştırmaya başladım ve tavsiye cümlesinden de anlaşıldığı gibi rüya çemberi denilen şey bana eylem gibi geldi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
komuro Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2014 böyle sormanız için hangi dereleri kurutalım rüya çemberi eylem olarak hiç duymadım objeyi kast etmiş olmalılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lightshadow Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 2014 Teşekkür ederim konuda da belirttim ne işe yaradığını biliyorum fakat ben Rüya Çemberinden bahsediyorum. Bir kitapta rüyaları hatırlamak için şu tavsiyeyi veriyordu, ''Rüya çemberi ve meditasyon çalışmaları yapın.''. Ben buradan yola çıkarak araştırmaya başladım ve tavsiye cümlesinden de anlaşıldığı gibi rüya çemberi denilen şey bana eylem gibi geldi. Gösterdiğiniz fotoğraftaki nesne rüya çemberi olarak mı söylenmiş kitapta? Rüya çemberinden kasıt, bir tür zihinsel çalışma olabilir. Ama nedir, nasıl yapılır, hiç bir fikrim yok. Rüyalarını hatırlamayan insanlar için, rüyaları hatırlayabilmek amacıyla yapılan meditasyonun yararlı olacağını sanmıyorum. Hatta sık sık meditasyon yapmanın, rüyaların bir çoğunu hatırlamamaya, sadece bazı rüyaları hatırlayabilmeye neden olabileceğini düşünüyorum. Şahsi kanaatimce, görsel hafızayı güçlendirecek türde çalışmalar yapılması yararlı olabilir. Ayrıca uyku pozisyonu, yatmadan önce mideyi doldurmamak, uyku kaçıran sıvılar tüketmemek gibi rahat bir uykuyu sağlayabilecek şekilde uykuya yatılmalıdır. Yatmadan hemen önce de bilinci rüya görmek için ve uyandığında rüyayı hatırlayabilmek için şartlandırmak da yarar sağlayacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.