MurKy Oluşturma zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 26, 2007 (düzenlendi) http://www.yenisayfa.com/imgv/a/l/iVxYmb.jpg Dünyanın gelmiş geçmiş en kanlı ve en sert diktatörlerinden Adolf Hitler. Liderliğiyle peşinden binlerce Alman'ı sürükleyen karizmatik bir siyasetçi. Ancak hayatına kendi elleriyle son vermek zorunda kalan İkinci Dünya Savaşı mağlubu bir önder. Çok şeyler yapmak istediği hayatında hızla yükseklere tırmanan bir Nasyonel Sosyalist. Ancak tüm dünyayı karşısına aldığı için hızla gerileyen Nazilerin fikir önderi Hayatına yön vereceği ideallerini, politikalarını ve hatıralarını kaleme alarak yazdığı tek kitabı ile milyonlar tarafından okunan bir yazar aynı zamanda. Şubat 1924'te beş yıl hapis cezasına çarptırılan Hitler, Aralık ayında şartlı tahliye edildi. Ama Landsberg Kalesi'nde geçirdiği bu "zorunlu" boş zamanlarını değerlendirerek Kavgam'ı (Mein Kampf) yazdı. Ona göre sadece en kuvvetli insan "ırkları" (bunların başında Hitler'e göre Ariler gelir), yani Kuzey Avrupa'nın beyaz halkları bu acımasız ölüm-kalım mücadelesini kazanarak hayatta kalabileceklerdi. Şubat 8, 2012 masal perisi tarafından düzenlendi 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 arkadaşımla bu kitap için sürekli dövüşüyoruz h.yar madem okumayacaksın ver bana okuyayım :)bir yığın kitabı var ben alabildiğim kadarını alıyorum döverek murky sayende arkadaşımı artık daha az dövücem teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 belki yaptıkları iyi şeyler değildi tüm dünya tarafından kınanıyo bugün ama başlardaki siyasi görüşleri çok mantıklı belki psikopat ama deha Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 eli kanlı bir katil ve söylemlerinde hiçbir bütünlük olmayan bir hasta:mad: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 kitabı okumuşmuydun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 evet...bi kaç defa okudum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SoLitude Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 bu adamı sewiyorum =) kitap sıkıcı ama çok kısa sürede bitiyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Eyvallah. İndirdim kitabı. Bir an önce başlarım okumaya... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Türk gençlerinin elinde bir ara cok sıklıkta gezen bir kitap ama birine sorsan http://www.gnoxis.com/forum/kitap-elestirileri/19523-yukselen-bir-deniz.html bu kitabı okumamıştır pehhh!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
einherjer Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2008 Orjinalini okuduğunuzda inasana ahh,tabi ya dedirtecek kadar güçlü ve etkili bir kitaptır şuan ki AB oluşumunun mimarıdır bu kitap avrupa ırklarının(batı avrupa ve slavlaşmamış Avrupa)arındırılıp tümden bir topluluk haline gelmesi ve ortak para kullanımıyla ortak güç kullanımı)aryan duruş çerçevesinde birlik olmasından bahsetmiş fakat şartların uygun olamamasından dolayı(yahudi-mason menşeyli iktidarlar)avrupayı toptan işgal etme yoluna girmiştir ve bunu başarmıştırda Hitler bu konuda şöyle der ''Avrupa'yı çok seviyordum olması gereken oldu,çünkü SAVAŞ ARINMAKTIR ''ve kitapta ırk olgusu hakkında çok değişik duruşlar,teoriler ve pratikler mavcuttur asıl Hitler hapisteyken kaleme aldığı bu kitabın ilk adı Yalancılığa,ihanete,korkaklığa ve budalalıkla olan kavgam,fakat R.Hess ve A.Speer bu ismi uzun bulup kısaltıp kısaca KAVGAM yapmışlardır kitap gerçeklik olarak tartışılmazdır deli saçması bulanlara hemen şunu diyeyeim yazımın başında kitabın orjinali dedim bunu dememdeki sebebp piyasada satılanlar metin ve içerik olarak bilinçli olarak değiştirilmiştir zamanında megavizyonda(Taksim) de satılan kitapların baskı yerine bakınca bunu anlamak çok basittir(Tel aviv)ilginç dimi, burda maksat okuyanın aklını karıştırmak,saçma ve mantıksız bulmasını sağlamak ve bu sistemi deli saçması görmesini sağlamaktır çekilen onca deli saçması uydurma savaş filmide bunun sosu olmştur orjinal kavgam Türkçe çevrimi halinde 652 sayfadır-(1972 basımlı)şuan satılanlar çok komik kitap biyografi yada otobiyografi veya eleştiri,deneysel bir çalışma olmamsına rağmen gerçeklikten bir hayli uzaktır hatta komiktirde 1924 te tamamlanmasına rağmen içinde 1941-1944-1945-ve hatta en komiği bu savaştan sonraki uydurma toplama kampları resimler mevcuttur:) Dünya tarihine kısa bir bakış atıp bu kitaba objektif değerlendirdikten sonra saçm demek en basitinden komiktir:) kanıt isteyen varsa şunu söyleyeyim hemen 2. Dünya savaşının Almanlar tarafından kaybedilmediğini bi hayal edin, savaş Enigma adı verilen bir şifreleme sistemi tarafından yitirildiği göz önüne alınırsa kitabın bir ulus üzerindeki etkisi açıkça gözükebilir yada Hitler'den önce Almanya'da bir ekmeğin 3,500000 Mark olduğu düşünülürse,neyse okumak isteyenlere eski basımlarını bulup okumalarını tavsiye ediyorum,sahaflar iyidir onları yabana atmayın:) Merhamet acizlerin en büyük silahıdır ADOLF HİTLER Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.