Amoress Oluşturma zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 26, 2007 EBE Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalılık Derede olur balık Şu ebe de ne alık Oltamı attım, Balığı tuttum. Balık suya dalamaz, Ebe beni bulamaz. Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi Bunu kim dedi, Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? ELLERİM Ellerim tombik tombik, Kirlenince çok komik Kirli eller sevilmez Güzelliği görülmez Dişlerim bakım ister Hele saçlar, hele scalar Uzayınca tırnaklar Kirlenince kulaklar Bize pis derler, pis derler DEVE Eveleme develeme Evvel altı elma yedi Seren sekiz serçe dokuz Tarmanın topu kara A devenin çatı kara. PATLICAN Patlıcan var patlıcan, Patlasın senin kocan. Şisko şisko biberler, Arabaya bindiler. Elmalar yedi buçuk, Onu yedi, bir çocuk. Patlıcandan bıktım, Ben oyundan çıktım ! KOMŞU Komşu komşu huu... Sırtındaki ne? Arpa Kaça sattın Kırka Eve ne aldın? Hırka Çocuğa ne aldın ? Halka BÖREK Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? SINIFLAR Mini mini birler, Çalışkandır ikiler, Mavi gözlü üçler, Dayak yiyen dörtler, Misafirdir beşler, Altılar, altınımı çaldılar, Yediler, yemeğimi yediler, Sekizler, semizdirler, Dokuzlar, doktor oldu, Onlar bizi okuttu. HANIM KIZI Çan çan çikolata, Hani bize limonata? Limonata bitti, Hanım kızı gitti. Nereye gitti? İstanbul'a gitti. İstanbul'da ne yapacak? Terlik pabuç alacak. Terliği pabucu ne yapacak? Düğünlerde, Şıngır mıngır oynayacak. PİTİ PİTİ Ooooopiti piti Kremanın sepeti Terazi lastik jimnastik Biz size geldik bitlendik Hamama gittik temizlendik Dik Dik Dİk Son dersimiz matematik KUZU Kuzu kuzu mee,bin tepeme Haydi gidelim Ayşe teyzeme. ÜŞÜDÜM Üşüdüm üşüdüm,daldan elma düşürdüm, Elmamı yediler,bana cüce dediler Cücelikten çıktım,ablama vardım,ablam hasta,çorbası tasta alçık balçık sen bu oyundan çık. KEDİ İğnem düştü yakamdan,kedi geldi arkamdan, Gelme kedi gelme,annem bakıyor balkondan. TEK TEK TEKERLEME Tek tek tekerleme,üstü kaymak şekerleme, Dereye düşme çok soğuk, söyle bana çarçabuk. SAKSAĞAN Saksağan sek sek,kuyruğu tümsek Kuyruğuna binelim bizim köye gidelim. BÖREK Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? CAM Bir cam İki cam Üç cam Dört cam Beş cam Altı cam Yedi cam Sekiz cam Dokuz cam On cam Bu da benim amcam. HANIM KIZI Çan çan çikolata, Hani bize limonata? Limonata bitti, Hanım kızı gitti. Nereye gitti? İstanbul'a gitti. İstanbul'da ne yapacak? Terlik pabuç alacak. Terliği pabucu ne yapacak? Düğünlerde, Şıngır mıngır oynayacak. KARGA Karga karga "gak" dedi, "Çık şu dala bak" dedi, Karga seni tutarım, Kanadını yolarım. KEÇİLER Ayşe Hanımın keçileri, Hop hop hopluyor, Arpa, saman istiyor, Arpa, saman yok, Kilimcide çok. Kilimci kilim dokur, İçinde bülbül okur. İki kardeşim olsa, Biri ay, biri yıldız, Biri oğlan, biri kız, Hop çikolata çikolata, Akşam yedim salata, Seni gidi kerata. KOMŞU, KOMŞU -Komşu, komşu ! -Hu, hu! -Oğlun geldi mi? -Geldi -Ne getirdi? -İnci, boncuk. -Kime, kime? -Sana, bana. -Başka kime? -Kara kediye -Kara kedi nerede? -Ağaca çıktı -Ağaç nerede? -Balta kesti -Balta nerede? -Suya düştü. -Su nerede? -İnek içti. -İnek nerede? -Dağa kaçtı. -Dağ nerede? -Yandı, bitti kül oldu. MISTIK Mustafa, Mıstık, Arabaya kıstık, Üç mum yaktık, Seyrine baktık. OYUN Oooo.. İğne battı Canımı yaktı Tombul kuş Arabaya koş Arabanın tekeri İstanbul un şekeri Hop hop Bundan başka oyun yok. ÖRDEK Çık çıkalım Çayıra Yem verelim Ördeğe Ördek yemi yemeden Ciyak miyak Demeden Aldım baktım Kimi çıkardım LEYLEK Leylek leylek havada, Yumurtası tavada, Gel bizim hayata, Hayat kapısı kilitli, Leyleğin başı bitli. PATLICAN Patlıcan var patlıcan, Patlasın senin kocan. Şisko şisko biberler, Arabaya bindiler. Elmalar yedi buçuk, Onu yedi, bir çocuk. Patlıcandan bıktım, Ben oyundan çıktım! TOP Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma Adını koydum Fatma Hop hop hop Bir büyük altın top Al şu takatukaları, takatukacıya götür. Takatukacı takatukaları takatukalamazsa, takatukaları taka tukalatmadan geri getir. Eller pekmezlenmiş de biz pekmezlenmemişiz. Bir berber bir berbere bre berber gel beraber bir berber dükkanı açalım demiş. Hakkı hakkının hakkını yemiş. Hakkı Hakkı'dan hakkını istemiş. Hakkı Hakkıya hakkını vermeyince Haklı da Hakkı'nın hakkından gelmiş. İndin dereye silindim silindim çıktım. Iramazan Irgatları ıramazan irgadamadan al da gel. Yağmur yağarsa raylar ıslanır, yağmur yağar saraylar ulanır. Karnım aç Karnına kapak aç Değirmene kaç Değirmenin kapısı kitli Heybaşı bitli Nacak sapına İki kes Bir sana Biri de bana Kızın adı Hediye Ekmek vermez kediye Kedi gider Kadıya Kadının kapısı kitli Hediyenin başı bitli El el epenek Elden düşen kepenek Kepeneğin yarısı Keloğlan'ın karısı Incık, mıncık Sen dur, sen çık Hasan Hasan Helvaya basan Kapıyı kıran Kızı kaçıran Değirmene girdi köpek Değirmenci vurdu kötek Geldi yedi köpek Hem kötek Hem yedi köpek Ali dayının keçileri Kıyır kıyır kişniyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur İçinde bülbül benim olsa İki kardeşim olsa Biri ay biri yıldız Biri oğlan biri kız Delmişler, dakmışlar Bunu böyle yapmışlar Delmiyelerdi, dakmıyalardı Bunu böyle yapmıyalardı Bir ikidir bir iki Beş altındır, beş, altı İnanmazsan say da bak On altı, on altı Selamün aleyküm Aleyküm selam Nereye gidiyon? Daha gidiyom Neye gidiyon Al şu takatukaları,takatukacıya götür.Takatukacı takatukaları takatukalamazsa,takatukaları taka tukalatmadan geri getir. Eller pekmezlenmiş de biz pekmezlenmemişiz. Bir berber bir berbere bre berber gel beraber bir berber dükkanı açalım demiş. Hakkı hakkının hakkını yemiş.Hakkı Hakkı'dan hakkını istemiş.Hakkı Hakkıya hakkını vermeyince Haklı da Hakkı'nın hakkından gelmiş. İndin dereye silindim silindim çıktım. Iramazan Irgatları ıramazan irgadamadan al da gel. Yağmur yağarsa raylar ıslanır,yağmur yağar saraylar ulanır. Karnım aç Karnına kapak aç Değirmene kaç Değirmenin kapısı kitli Heybaşı bitli Nacak sapına İki kes Bir sana Biri de bana Kızın adı Hediye Ekmek vermez kediye Kedi gider Kadıya Kadının kapısı kitli Hediyenin başı bitli El el epenek Elden düşen kepenek Kepeneğin yarısı Keloğlan'ın karısı Incık, mıncık Sen dur, sen çık Hasan Hasan Helvaya basan Kapıyı kıran Kızı kaçıran Değirmene girdi köpek Değirmenci vurdu kötek Geldi yedi köpek Hem kötek Hem yedi köpek Ali dayının keçileri Kıyır kıyır kişniyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur İçnde bülbül benim olsa İki kardeşim olsa Biri ay biri yıldız Biri oğlan biri kız Delmişler, dakmışlar Bunu böyle yapmışlar Delmiyelerdi, dakmıyalardı Bunu böyle yapmıyalardı Bir ikidir bir iki Beş altındır, beş, altı İnanmazsan say da bak On altı, on altı Selamün aleyküm Aleyküm selam Nereye gidiyon? Daha gidiyom Neye gidiyon Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalılık Şu ebe de ne alık Ebe suya dalamaz Arasada bulamaz Ene nene bulamaz Ben sana küstüm Mini mini birler Çalışkan ikiler Tebmbel üçler Dayak yiyen dörtler Beşler makine gibi işler Altılar altını çaldılar Yediler yemeğimi yediler Sekizler seksek olup gittiler Dokuzlar toktor olup gittiler Onlar kırmızı donlar Armudu kestim Tavana astım Tap dedi düştü Ali baksa dum dum Sakalına kondum Beş para buldum Çarşıya gittim Eve geldim hanım yok Bebek ağlar beşik yok Çorba taşar kaşık yok Ali baba öldü tabut yok Ooo iğne miğne Ucu düğme Filifilince Kuş dilince Horoz öttü Tavuk tepti Bülbül kızı Selamına dua etti Alçık balçık Sana dedim sen çık Hakkı Hakkı'dan hakkını istedi Hakkı Hakkı'nın hakkını vermeyince Hakkı Hakkı'nın hakkından geldi Değirmene girdi köpek Köpeği aldı köpek Köpeği yedi köpek Köteği yedi köpek Kuzu kuzu mee Bin tepeme Haydi gidelim Hacı dedeme Hacı dedem hasta Mendli bohça Kendisi hoca Kapıdan tavşan geçti mi? Geçti Tuttun mu? Tuttum Kestin mi? Kestim Tuzladım mı? Tuzladım Pişirdin mi? Pişirdim Bana ayırdın mı? Ayırdım Hangi dolaba koydun? Çık çık dolaba koydum Haydi al getir Getiremem Neden getirimezsin? Kara kediler yemiş. Vayı vay, miyav Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
luciin Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 'bir tarlaya kemeken ekmişler, iki kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpi dadanmış, biri erkek kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpi, öbürü dişi kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpi, erkek kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpinin kürkünü, dişi kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpinin kürküne, dişi kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpinin kürkünü, erkek kürkü yırtık kel kör kekeme kambur kirpinin kürküne eklemişler' Söylenmesi zor, ama bunları söylemeyi adet haline getirdikçe, sizi temin ediyorum, şiir okuma ya da konuşma telafuzunuz da düzelecek. Hızlı ama harflerin üstüne basa basa okuyun. Teşekkürler Amoress.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 cocuklugum geldi aklıma yaw:) hehe biz bunları deistirirde solerdik kucukken eline saglık amorrrr:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ReaLPiLLS Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2013 şişko şişko adamlar köpekleri kovalar. Devamınıda siz getirin tekerlemem iyi değildir benim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SametAras Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2013 Ah... ne iyi etmişsiniz, teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.