Jump to content

Cadıların sadık dostları: familiars

belfalas

Önerilen Mesajlar

Familiars

Pagan kültürü dışı yazarlar genellikle familiar’ları cadıların büyüsel görevlerini yerine getiren alt rütbeli demonlar olarak tarif ederler ve genelde kedi, köpek, kurbağa, baykuş, fare gibi hayvan formlarında dolaştıklarına inanılır. Bu teoriye göre bütün hayvanlardan ve hatta böceklerden bile şüphelenilebilinir.

Cadıların karanlık işler dışında faydalı işlerde de kullandığı familiarlar da vardır. Bazı cadı doktorlar hastalıkları teşhis etmekte kullandıkları gibi diğerleri kayıp nesneleri ve hazineleri kullanmak için de familiarlardan yardım almışlardır. Bazıları familiar’karın aslında periler olduğunu iddia ederler. Oberon 15 ve 16. yüzyılda İngiltere’de peri kökenli familiarlara verilen popüler bir isimdi..

Modern cadılarda familiarlar sadece peri kökenli olmaktan çıkmış ve normal hayvanlar da familiar olarak anılmaya başlanmıştır. Bu sadık dostlar genellikle majikal yardımcılar olarak kullanılmaktadır. cadılar familiarların demon ya da hayvan kılığına girmiş herhangi bir ruh olduğuna inanmazlar. Familiarlar yalnızca majikal ve psişik alanda çalışmalarına yardımcı olan ideal partnerler olarak görürler familiar’ları. Bazı cadılar sıradan hayvanlara büyü yaparak onları “familiar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

eline sağlık çok ilgi çekici bir konu ama şunu belirteyim ister familiar olsun ister olmasın her insanın hayvan beslemesi gerekir o kadar yoğun ve SAF bir sevgi var ki anlatamam en hüzünlü zamanlarınızda her zaman sizin yanınızdalar :)

Benim asıl merak ettiğim aslında buraya da eklenebilir hayvanların maji alanında kullanımı yada cadılıkta (öldürerek değİL!) Yani benim bildiğim bir tek kedilerin enerjileri bünyelerinde toplayabildikleri özellikle siyah kedilerin paratoner gibi tüm enerjiler çekebilmeleri (hatta negatif olduğunuzda bir kediyi sevin hemen negatifliğiniz gider) Bu yüzden eskiden bazı kötü cadılar yada majisyenler kara kediler üzerine yoğun negatiflik yükleyip insanların üzerine salarlarmış tabi bu da diğer insanlara zarar verirmiş. Aynı şey metal eşyalar içinde vardır. Mesela anadolu kültüründe birine bir bıçağı verirken tükürülür. Çünkü bazı büyücüler metal nesenelere özellikle bıçaklara negatif yüklerlerdi haliyle bu sayede kişilerin aralarını bozarlar yada kişiye zarar verirlerdi. Tükürmekte aslında dua okuyarak tükürmek bir enerji aktarımı ve nötrlemedir. Bu sayede bıçak geçmişte nöötrlenirdi tabi şimdi sadece bizde şekli kalmıştır. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yok ya çok sağol asıl bunlar için yardıma falan ihtiyacın varsa bozuk ingilizcemle yardım etmeye çalışırım. Benim bildiğim bazı şeyler şunlar:

baykuşlar başkalarını gözetlemek için kullanılabilir. Köpekler sahiplerine gelecek olan büyüyü, negatifliği ve kazayı kendi üzerlerine çekebilirler. Kediler enerjileri çok iyi çekerler özellikle siyah gibi bir renkte olanlar. Ve mesela siyam kedileri auraları görebilir. ayrıca kediler birkaç boyutu görebilir, boyutlarda yolculuk edebilirlermiş. Yılanların bazı cinsleri bakışlarıyla karşıdakini dondurabilir. Yunusların da bizim kadar zeki olduğu söylenir ve onlarla iletişim mümkünmüş. Çünkü insana en yakın canlı yunus. Benim bildiklerim bu kadar majide kullanılmalarını bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

işte bazı familiar'lar ve tarihte cadılık mahkemelerine bunlara ilgili yaşanmış birkaç olay:

Arılar:

Birçok demonolojiste göre eğer bir cadı bir kraliçe arıyı arı sokmadan yiyebilirse cadı mahkemelerindeki hiçbir işkence canını yakmazmış ve asla itiraf etmezmiş. Bu inanış yüzünden birçok cadı delil yetersizliğine rağmen arı yediği düşüncesiyle ölüm cezasına çarptırılmıştır.

Tavuklar:

17. yy da st. Edmonds’ta yapılan cadı mahkemesinde “Nan

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kedilerin bebeklerin nefesini yuttukları söylendiğini ben de duymuştum ... benim kedilerim de göğüste oturmayı hatta uyurken nefes dinlemeyi severler... acaba bebeklerin de göğsüne oturup boğulmalarına mı neden oldular da böyle bir korku yerleşti?!?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kedilerin bebeklerin nefesini yuttukları söylendiğini ben de duymuştum ... benim kedilerim de göğüste oturmayı hatta uyurken nefes dinlemeyi severler... acaba bebeklerin de göğsüne oturup boğulmalarına mı neden oldular da böyle bir korku yerleşti?!?

kesinlikle bu yüzden...kediler insan yüzüne yakın olmayı çok sever...bu yüzden kendini koruyamayacak yaşta olan bebekler malesef boğulabilmekte o yüzden geceleri kedileri bebekle aynı odada bırakmamak iyi bir önlem olucaktır...çok uyandım kedimin ayağı ağzımdayken:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

oysa o seni kötülüklerden koruyodur.. buna inanırsa insan belki daha pozitif çağrışımlara varacaktır. ben kendimi komutluyorum çok daralırsam yanıma indiriyorum gerçi benim ona sarılmamdan o kaçıyor ama olsun hehe... yoksa ben de onun nefesini mi çalıyorum : p

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

oysa o seni kötülüklerden koruyodur.. buna inanırsa insan belki daha pozitif çağrışımlara varacaktır. ben kendimi komutluyorum çok daralırsam yanıma indiriyorum gerçi benim ona sarılmamdan o kaçıyor ama olsun hehe... yoksa ben de onun nefesini mi çalıyorum : p

bende koruduğuna inanıyorum zaten:) uyanıp da ayağını ağzımda bulduğum zamanlar gülmüşümdür hep:) sadece daha yakın olma isteği yüzünden olan kaza durumu o olay (ki oldukça ender olan bişeydir çok da korkmaya gerek yoktur:))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Oooo çok değişik bir konu ,gerçekten güzel.Aslında ben bunu Golden Compass (Altın Pusula)filminde görmüştüm.Böyle bir yardımcının gerçekten olması kişiye mutluluk verir,denildiği gibi pozitif çağrışımlar da yaratır.

Aslında benim de bir familiarım olmasını çok isterim:):):).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim Familiar ım yok psişik bir sinyal nası yollayacam.Daha ayrıntılı bilgi lütfen.Bi de normal bi hayvanımızı familiar yapabilir miyiz?????Bunları söylersen daha yardımcı olursun benim gibi bu dalla ilgilenen diğer arkadaşlarımıza da;););).

psişik sinyallerin duadan farkı yoktur. eğer bir hayvanınız yoksa onu karşınıza çıkarması için Tanrıçaya dua edin. karşınıza çıktığı zaman onu hissedeceksiniz zaten. gözlerine baktığınızda doğru hayvan olduğunu anlayacaksınız. cadılar doğaya ve hayvanlara karşı çok saygılı ve sevgil dolu olduklarından zaten onları bir evcil hayvan olarak görmekten çok bir yoldaş olarak görürler bu yüzden bir "familiar" ritüeli vermedim, kişisel olarak da büyü ile familiar yapmanın bir anlamı olmadığına inanıyorum. o hayvan ile cadının arasındaki bağ ile alakalıdır. ama bunu daha da resmileştirmek istiyorsanız bir adanma ritüeli yazıp onu kendinizle birlikte aynı yola adayabilirsiniz:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yok ya çok sağol asıl bunlar için yardıma falan ihtiyacın varsa bozuk ingilizcemle yardım etmeye çalışırım. Benim bildiğim bazı şeyler şunlar:

baykuşlar başkalarını gözetlemek için kullanılabilir. Köpekler sahiplerine gelecek olan büyüyü, negatifliği ve kazayı kendi üzerlerine çekebilirler. Kediler enerjileri çok iyi çekerler özellikle siyah gibi bir renkte olanlar. Ve mesela siyam kedileri auraları görebilir. ayrıca kediler birkaç boyutu görebilir, boyutlarda yolculuk edebilirlermiş. Yılanların bazı cinsleri bakışlarıyla karşıdakini dondurabilir. Yunusların da bizim kadar zeki olduğu söylenir ve onlarla iletişim mümkünmüş. Çünkü insana en yakın canlı yunus. Benim bildiklerim bu kadar majide kullanılmalarını bilmiyorum.

Kediler. En sevdiğim varlıklardandır. Birçok insandan da çok severim...

Sanki gözlerinin içine baktığımda bana birşey anlatıyor gibiler. 1-2 defa başıma kötü bir olay gelmeden önce kediler bana garip şekilde bakıyordu...

Evime almak istiyorum siyah bir kedi ama annem şimdilik izin vermiyor... Kendi evime taşınınca almalıyım, çünkü gerçekten onlar parapsikolojik varlıklar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim de bir kedim var.Ben onu değil ,o beni buldu.Karşıma çıktığında minicik,doğru düzgün miyavlayamayan,tabaktan süt içerken boğulma nöbeti geçiren bir yavruydu.Sokakta annesi tarafından terkedilen bir yavruydu,iki pençesiyle koluma yapıştı,ede tavşanım ve kaplımbağam olmasına rağmen eve getirdim ve o günden beri benimle.Benle aynı odada olmayınca ortalığı yıkıyor.Kedimi maji anlamında nasıl kullanabilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim de bir kedim var.Ben onu değil ,o beni buldu.Karşıma çıktığında minicik,doğru düzgün miyavlayamayan,tabaktan süt içerken boğulma nöbeti geçiren bir yavruydu.Sokakta annesi tarafından terkedilen bir yavruydu,iki pençesiyle koluma yapıştı,ede tavşanım ve kaplımbağam olmasına rağmen eve getirdim ve o günden beri benimle.Benle aynı odada olmayınca ortalığı yıkıyor.Kedimi maji anlamında nasıl kullanabilirim?

kedinizle aranızdaki bağ ne kadar kuvvetliyse majikal uygulamalarınızda size enerji verecektir ve sizi koruyacaktır. bağınızı daha sıkı hale getirmek istiyorsanız şu uygulamayı deneyebilirsiniz: http://www.gnoxis.com/forum/witchcraft-uygulamalari/14243-kediniz-ile-iletisiminizi-artirmak-icin.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kedinizle aranızdaki bağ ne kadar kuvvetliyse majikal uygulamalarınızda size enerji verecektir ve sizi koruyacaktır. bağınızı daha sıkı hale getirmek istiyorsanız şu uygulamayı deneyebilirsiniz: http://www.gnoxis.com/forum/witchcraft-uygulamalari/14243-kediniz-ile-iletisiminizi-artirmak-icin.html

Çok teşekkürler :clapping::clapping::clapping:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

konu eskiymiş nasıl görmemişim ben? neyse sadece hayvanın gözlerine bakarak familiar olup olmadığını anlayabilirmiyiz bu kadar kolay mı olur peki gözlerinin içine bakıncanasıl hissetmemiz gerekiyor böyle içimiz mi titricek yoksa değişik bir şey mi olacak?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhteşem bir konu. :) Biraz da ben ekleme yapmak isterim.

Çöl Tilkisi:

(Kuzey Afrika'da, Fas'ta bazı büyücü ve falcılar yanlarında çöl tilkisi taşırlar. Falcıya giden bir insan falcıdan ziyade bu çöl tilkilerinin gözlerinden etkilenirler. Hattâ müşteri bu hayvanların gizemli gözlerine öyle dalar ki, bir an içinin okunduğunu sanabilir. Dahası falcı tilkinin adına konuşur ve tilki adına bir şey ister. Garip olan ise, istenilen şeyin müşteri de o an olmasıdır.)

"Sinekler:

Margaret Wyard st. Edmonds’ta ki yargılanmasında sinekleri familiar olarak kullandığını itiraf etmiştir."

(Bazı sirk çalışanları da kara sinekleri jönglör olarak kullanır. Sinek uyuşmuş gibi, istenilen şeyleri yerine getirir. Ters yatar, ayaklarında küçük bir topu çevirir.)

"Kediler:

Bazı kültürlerde kedilerin gece bebeklerin nefesini emerek öldürdüğü inancı dahi vardır.

Bunun yanında kediler havayı tahmin edebilirler; eğer kedi hızla koşuyor, hoplayıp zıplıyorsa rüzgar gittikleri yöne doğru esecektir, eğer patileriyle kulak arkalarını ıslatıyorsa yağmur yakındır, eğer ateşin kenarında sırtlarını dönerek oturuyorlarsa çok soğuk havaları bekliyorlar demektir."

Anadolu İnanışı, Kediler:

(Aynı zamanda kedi ön patileriyle bir yerleri tırmalıyorsa, yağmur yağacak anlamına gelir. Bu bir Anadolu inanışıdır. Ayrıca Anadolu'da bazı yörelerde şöyle bir inanış vardır. Bir kediyle aynı odada yatmayın. Kişi uyuduğunda, insan ruhu bedenden ayrılıp bir kuşa dönüşür. Kedi bu kuşu yakalarsa, o insan artık uyanamaz ve ölür.)

"Örümcekler:

Eski zamanlarda örümceklerin cadıların kukuletalarının içine saklanıp onlara ne yapmaları gerektiğini fısıldadıklarına inanılırdı. Bu yüzden, sabahları örümcek görmenin kötü şans getireceğine ve öldürmenin de yağmur yağdıracağına inanılırdı. Eski İngiltere’de hristiyan düğünlerde örümcek görmek evlilik için kötü şans sayılır."

Anadolu İnanışı, Örümcekler:

(Yine Anadolu'da bazı inanışlara göre evde örümcek görülürse kısa bir vakit sonra eve misafir geleceğine inanılır.)

Anadolu İnanışı, İnekler:

(İneklerin geceleyin sebepsiz yere bağırması ise, birinin öleceğine ya da deprem olacağına yorulur.)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...