CehennemdengeleN Oluşturma zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 23, 2007 Polis telsizinin cızırtılı anonsları, meslekten olmayanları tedirgin eder. Bu ses, yakınlarda bir yerde asayişin berkemal olmadığı hissi yaratır. Eski Emniyet Sözcüsü Arslan'ın kitabında yer alan diyaloglar bu imajı unutturacak nitelikte Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü Feyzullah Arslan, 'kalemi kuvvetli' bir polis şefi. Görev yaptığı yerlerde 'halkla ilişkiler'i sıcak tutan 1'nci Sınıf Emniyet Müdürü Arslan, yazdığı 'Polis'in Hatıra Defterinden/Yaşanmış Polisiye Olaylar' ve 'Gül, Güldür, Düşündür/Komik Olaylar ve Trajıkomik Tiyatro isimli iki kitabı ve sahnelenen 'Söz mü?' isimli tiyatro oyunu ile de okurlarına 'bol kahkahalı satırlar' iletti. Polisle-vatandaş, polisle-amir arasında geçen yaşanmış-gerçek diyalogları ve ilginç operasyonları kaleme alan Feyzullah Arslan'ın 'Polis'in Hatıra Defterinden'de yansıttığı polis telsiz anonsları ise 'sitcom'larda bile az rastlanır espirilerle dolu. İşte Arslan'ın kitabında yer alan gerçek telsiz konuşmalarından birkaç örnek: ARANDIK MI TARANDIK MI Heyecanlı bir ses: Merkez tarandık. Merkez: Hayır efendim aranmadınız. ALET DEĞİL CİHAZ 4512: Merkez! Alet kontrol Merkez: Elinizdeki alet değil, cihaz. 4512: Aletin cihaz olduğu anlaşıldı merkez. ŞOFÖRLÜ OLSUN Şoför: Müdürüm, araç intikal etsin mi? Müdür: Etsin, ama içinde şoförü de olsun. CENAZELER SEYİRDE Merkez: Camide son durum nedir? 5436: Cenazeler mezarlığa seyir halindeler. TOSUNUN EŞKALİ 4536: Merkez, orta kilolu, kara renkli, boynuzlu bir tosun kaybolmuş. Merkez: Anlaşıldı. İstasyonlar not alın. Kaybolan tosun eşkali veriyorum. OLAY YERİ ANLAŞILDI Merkez: Ananın Yeri'nde (lokanta) kavga ihbarı var. Ekip intikal etsin. 7443: Anlaşıldı Merkez, Ananın Yeri'ne doğru seyir halindeyiz. KAYBOLDUK 7553: Kaçan aracı takip halindeyiz. Merkez: Anlaşıldı. Mevkiiniz? 7553: Kaybolduk Merkez!... ARAÇTAYIZ Merkez: Mevkiiniz? 4566: Cumhuriyet Caddesi. Merkez: Tam mevkiiniz? 4566: Arabadayız Merkez. ALKOLLÜ ARAÇ 5452: Bahse konu aracı aldık, inceliyoruz, tamam Merkez: Araç alkollü mü? 5452: Olumsuz efendim, araç dizelmiş. ŞURADAN KAÇIYOR 4512: Merkez, hırsız kaçıyor! Merkez: Anlaşıldı, nereden nereye kaçıyor? 4512: Şuraya doğru kaçıyor. Merkez: Biri 4512'den telsizi alsın, adam gibi tarif etsin. ABONEYİ SÖYLEMEDİ 3345: Yonca Evcimik konserindeki son durum nedir? 6220: Henüz Abone'yi söylemedi amirim. ARTIK ŞÜPHELİ DEĞİL 5433: Caddede şüpheli bir paket var. Merkez: Anlaşıldı, çevre güvenliğini alın, pakete dokunmayın. Uzman ekip seyir halinde. 5433: (3 dakika sonra) Uzman ekibe gerek yok. Paket boş. Merkez: Nereden anladınız, 'Çevre güvenliğini alın' demiştik. 5433: Üzerinden kamyon geçti efendim. TAKİPTEYİZ Merkez: İskeledeki aracın belgelerini alın. 5426: Araç feribota binmekte.. Merkez: Belgeleri muhakkak alın. 5426: Doğrudur Merkez, ben de feribota biniyorum. 5426: (5 dakika sonra) Aracın belgelerini aldım. Merkez: Derhal merkez karakoluna intikal edin. 5426: Olumsuz Merkez. Feribot hareket etti. Ben karşıya geçiyorum. 17.00 feribotu ile dönerim. (akşam gazetesinden alıntıdır) :) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TheMafia Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 haha çok komikti Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugcemgul Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 hakkaten komikti ya hele aboneyi söylemedi kısmında koptum ben... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
atmaca03 Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 gayet güzel teşekkürler istanbul polisleri daha bir matrak yafs ne ararsan var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vegeta Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 züley hahahahahahahaha eline sağlık. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Vay be Bu kadar gülmedim bu sınav haftasında heralde...:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
treM Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2016 Biri telsizi alsın adam gibi tarif etsin :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.