Jump to content

depresyondan cıkmanın yolları


nihtwish

Önerilen Mesajlar

Hayatınızı ondan kurtarmak ister misiniz?

Bir virüs gibi hızlı yayılıyor. Dünyada herkes bu hastalıktan dert yanıyor. Virüsün nedeni belli, tek çözüm sende! Bahsettiğimiz hastalık: Depresyon. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı verilere göre dünyada 340 milyon insan depresyon geçiriyor. Türkiye’nin de depresyon halinden yeteri derecede nasibini aldığını söylemek mümkün; 3.5 milyon insan depresyonla mücadele halinde. İşte bu yüzden İmedya, bu çok önemli konuya el attı ve depresyondan kurtulmak için tüm çözüm yollarını sizin için araştırdı. Sağlınızı ve hayatınızı ondan kurtarın. İşte araştırmalar sonucunda bulduğumuz reçete;

 

İlk olarak depresyon virüsünün neden kaynaklandığını açıklayalım:

 

Kişileri depresyon ve psikolojik bunalıma sokan birçok neden vardır. Stres yaratan olaylar karşısında insanlarda öncelikle duygusal bir tepki ortaya çıkar. Kişi kendine 'Neden böyle oldu?' diye kızar, öfkelenir. Duygular uzun sürerse ve o kişide de bunalıma yatkınlık varsa, ruhsal bozukluklar ortaya çıkar. Bu ruhsal bozukluğun gittiği yol ise depresyondur. İntihar da depresyonun bir sonucudur.

 

Depresyonun nedenleri; İşsizlik, işine son verilecek endişesi yaşaması, işsizliğin getirmiş olduğu ekonomik yetersizlik, aile beklentilerini yerine getirememe, eşinden boşanmak, yakınlarının ölümü, doğal afet, toplumsal sorunlar nedeniyle göç, kültürel çatışma, çoçuklarının eğitimini ve geleceğini planlayamama

 

Depresyondan kurtulmanın yolları

 

Merkezi sinir sisteminizi sakinleştirin

 

Basit Çözüm 3’ün Kestirme Yolları

Gevşemeyi ve zihninizi kaygılardan arındırmayı öğrenin.

Vücudunuzu ve zihninizi sakinleştirme için hafif yoga duruşları uygulayın

Merkezi sinir sisteminizi sakinleştirmek için magnetik terapi uygulayın.

 

Diğer önlemler şöyle:

Derin nefes alıştırması yapın. Bu alıştırma gevşemeyi ve berraklığı teşvik ederken, sisteminizi besler ve yeniden şarj eder. Bütün gün yavaş, derin nefesler almayı adet haline getirin, özellikle yemeklerden önce.

 

Bağımlılığınızın direncini kırmak ve verdiği zararları onarmak için ihtiyacınız olan vitamin, mineral ve diğer besinleri vücudunuza tedarik edin.

 

Gerçek ve tam gıdalardan oluşan dengeli öğünlerle beslenerek, vücudunuza dengeli ve sağlıklı olmak için ihtiyaç duyduğu besinleri verin.

 

İşlenmiş, abur cubur ve yapay gıdalardan ve/veya kimyasal maddelerden uzak durun.

 

Beyaz unu ve şekeri diyetinizden tamamen çıkarmak için elinizden geleni yapın.

 

Kahvedekinin yarısı kadar kafein içeren, antioksidan deposu olan ve pestisit içermeyen organik yeşil çay için.

 

Toksin giderici çay için. Psikogeninizi değiştirecek olumlu düşünceler üretin.

 

Her gün biraz eğlenin.

 

Eğlenceli bulduğunuz ve zihninizi arındıran bir egzersizi ölçülü olarak yapın.

 

Mümkünse her gün güneşe çıkın.

 

Dua edin ve esinleyici müzikler dinleyin.

 

Vücudunuzdan DOG üçlüsünü esirgemeyin: Dinleme, Onarım, Gençleşme

 

Merkezi sinir sisteminizi sakinleştirdiğiniz zaman neler kazanırsınız;

 

Duygusal istikrara kavuşursunuz

 

Kendinizi daha güvenli ve daha emniyette hissedersiniz

 

Şiddetli arzularınıza gem vurursunuz

 

Kendinizi daha mutlu ve daha uyumlu hissedersiniz

 

Depresyon çözümleri ve önerilerin devamını yarın İmedya’nın manşetinden takip edebilirsiniz.

 

Kaynak: Dr. Jesse Lynn Hanley, Nancy Deville, İmedya

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dünyanın Güneşin çevresinde dolaşırken, kuzey kutbunun belirli bir süre Güneşe, sonra da ters yöne yatmasıyla, insanda bir rahatsızlığın ortaya çıktığını bilimin ışığında öğreniyoruz. Dünyanın kendi etrafında dönmesinin ifadesi olan mevsim dönüşümleri sırasında artış gösteren, diğer zamanlarda da sıkça rastlanan bu hastalığa "Depresyon" adı verilyor...

Bilincin, kendi dilinden anlatım biçimi diyebileceğimiz özelliklerinin dört ana grubunu temsil eden mevsimler içinde, özellikle, hava şartları dolayısıyla iletişimin ve tüm ''düşünsel'' ulaşımın felce uğradığı, örtücü Kar mevsimi olan kışta daha çok görülmekte depresyon...

Ağır ruhsal darbelerin yanı sıra; hayat enerjisi, canlılık, istek, coşku, irade gibi yaşamsal güçleri artıran Güneşin kozmik ikramlarındaki, mevsimlere göre beliren farklılıkların, vücutta MELATONİN HORMONU seviyesinde düşüş meydana getirmesi gibi etkenlerle ortaya çıktığı biliniyor.

Algılamadaki kararlılığı(İdraki) ifade eden güneşin ışınlarının, sanal alemin bir parçası olan ''dünya’’ya en zayıf konumda ulaştığı kış döneminde; idrakin oldukça zayıflaması depresyonun betimleyici detaylı özelliklerinin deşifre edilişi gibidir. Bu konum, herhangi bir bedensel rahatsızlık olmadığı halde, kişilerin kendilerini isteksiz, yorgun, bıkkın, hayata küskün, panik içinde ve çaresiz halde hissetmelerine yol açar.

Ayrıca, benzer duygular astrolojik etkilere bağlı olarak, ergenlik ve yaş dönümü devresinde de sıklıkla karşımıza çıkar...

Güneşin güz ılımı noktasında, yani Terazi burcunun ilk derecesinde başlayan belirtiler, bireyin istidat ve kabiliyeti yönünde değerlendirilir. Her ne kadar bu tesirler ortak olarak alınırsa da, bireylerdeki biçimi ve şiddetinin aynı şekilde gözükmemesi, kozmik etkileri değerlendiren beynin programı ve yansıtışı ile alakalıdır.

Şartların elverdiği ölçüde, zaman içinde pek çok kişide dengenin kurulması mümkün olabileceği gibi, birçok insanda da tedavi gerektiren haller dahi ortaya çıkabilir.

‘Hazan dönemi’ diye de bilinen sonbahar aylarında, düşünsel boyutta yeni üretimlerin meydana getireceği dönüşüm nedeni ile yaşanabilecek ruhsal sorunlara karşı, uzmanların ilginç önerileri var:

Örneğin, Psikiyatri uzmanı Dr. Nihat Alpay, mevsim değişikliklerinin insan organizması üzerindeki etkilerinden söz ederken o süreçte genellikle huzursuzluk, uykusuzluk ve depresyon olaylarına sık rastlanıldığını vurguluyor ve bu durumdaki kişilere sporu tavsiye ediyor.

Psikolog Suna Tanaltay’ın reçetesi ise aşk ...

Tanaltay, bahar aylarında duyguların kıpır kıpır olduğunu, bunun kan dolaşımında, vücut fonksiyonlarında gözlenen değişikliklerden kaynaklandığını belirtiyor...

Ancak, bu önerilerin, sorunu meydana getiren temel noktaları değil; o noktaların oluşturduğu belirtileri bertaraf edici özellikte olabileceği, asıl kaynak niteliğindeki ''nokta'' ya ulaştırmayacağı gözden kaçmamalıdır.

Bilimsel veriler, mevsim değişikliklerini önemli bir faktör olarak alırken, başka alt etmenlerin varlığını da kabul etmektedir.

Bütün bunlar; kromozomatik yolla bireye intikal eden ve farklı frekanslardaki, değişik mânâlar taşıyan titreşimlerin beyinlere ulaşması ve değerlendirilmesi sonucudur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

depresyon bir ruh hastalığıdır, ruhunda beden gibi gereksinimleri vardır, onun gıdasını vermezseniz hasta olur, günümüzün hastalığının olmasının sebebi olayların tamamen maddesel boyutta sürüyor olması, işe gidiyoruz geceleri uyutmayacak problemleri, sıkıntıları yanımızda taşıyoruz bir sürü işle alakalı problemlerin yanında çalışanlarıyla ayrı patronuyla ayrı uğraşıyoruz, ufak tefek problemleri dağ ediyoruz, ya beğenmezlerse, ya hata yaparsam, ya verimim düşerse, falanda filanda. etrafımızdaki mucizelerin yanından geçiyoruz ama farkedemiyoruz. en basitinden üzerine bastığımız otda bile insanı rahatlatacak ne kadar güzellikler var. bu dünyayı kaale almak en büyük hatamız. Yaratıcı bile sineğin kanadı kadar ehemmiyet vermiyosa yaratılan olarak dünyanın peşine düşmek en büyük hata. kısmetten öte köy yok.ruhun gıdası güzelliklerdir, güzelliklerin farkında olabilmektir, biz kendimizi yırtakta dünya dönüyor, kaale almasakta. stresi kaale almamakta hata ruhun hastalığı bedene sirayet etmesi kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...