felidae Oluşturma zamanı: Aralık 1, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 1, 2007 S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) , 24 Kasım 2007 - 27 Ocak 2008 tarihleri arasında, çokyönlü kültür ve sanat insanı Abidin Dino’yu ağırlayacak. Philips’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek “Abidin Dino - Bir Dünya 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Nazım Hikmet, Abidin Dino'ya ''Mutluluğun resmini yapabilirmisin''der Ve... Küçük pencere serçelerin sığınağı Sevgiyle alev alan bir soba Demirden karyola eski bir döşek Yağmurun ıslatamadığı küçük yürekler Bir baba güvenli koyun koyuna Bir anne sevgi yumağıyla sarılı Hasıl olan belki fakirliğin iç burkan yanı Lakin yüzlerde ki huzurlu gülümseyiş Sevgideki zenginliğin yansıması Ve mutluluğun Abidin Dino için resmi.... Büyütmek bir canı Sevgiyle beslemek hayalleri Bedeni ölümüne saran Zamansız ve tarifsiz sancılar içinde Sıklaşan nefes alışlar Yaşama yaşam için verilen savaş Derin sessizlik anı... Gok kubbeye yükselen çığlık Ardından duyulabilecek huzur Bir ağlama sesi, küçük çıplak bir beden Bırakılır göğüs kafesinin üzerine Bir damla gözyaşı Yüzde bitimsiz gülümseme İşte mutluluğun resmi... Kadının annelikle kutsandığı an! . bilgi ve paylasım icin saol felidae Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 güzel bir bilgi oldu sen saol...sergiyede gidilmesini öneririm... belki mutluluğun bir sürü resmi çıkabilir sergide -------------------- bu arada abidin dinonun karşılık olarak yaptığı söylenen resim...biryerlerde Abidin Dino'ya ait olmadığına dair birşeyler okumuştum...aslı varmı bilmiyorum.... bir ara araştırıp paylaşırım.. http://www.yagmurdamlasi.net/resimler/mutlulugunresmi.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Sergi haberiyle verilen bilgiler beni memnun etti güzel bir başlık olmuş teşekkürler. Görülmesi gereken bir sergi benimde haberim yoktu iyi oldu:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 istanbulda olsam kacırmazdım...abidin dino ve abidin dinoyu bu sekilde bile olsa hatırlamak ve eserlerini yakından gormeyi cok isterdim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2007 istanbulda olsam kacırmazdım...abidin dino ve abidin dinoyu bu sekilde bile olsa hatırlamak ve eserlerini yakından gormeyi cok isterdim.. Arayan bulur:D Al sergiyi ayağına getirdim. lebriz.com - "Panorama" - Abidin Dino Sergisi -------------------- bu arada abidin dinonun karşılık olarak yaptığı söylenen resim...biryerlerde Abidin Dino'ya ait olmadığına dair birşeyler okumuştum...aslı varmı bilmiyorum.... bir ara araştırıp paylaşırım.. http://www.yagmurdamlasi.net/resimler/mutlulugunresmi.jpg Resimle değil ama şiirle karşılık vermiş ama emin değilim. Kokusu buram buram tüten Limanda simit satan çocuklar Martıların telaşı bambaşka İşçiler gözler yolunu. İnebilseydin o vapurdan Ayağında Varna'nın tozu Yüreğinde ince bir sızı. Mavi gözlerinde yanıp tutuşan Hasretle kucaklayabilseydim Seninle, bir daha. Davullar çalsa, zurnalar söyleseydi Bağrımıza bassaydık seni Nazım, Yapardım mutluluğun resmini Başında delikanlı şapkan, Kolların sıvalı, kavgaya hazır Bahriyeli adımlarla düşüp yola Gidebilseydik meserret kahvesine, İlk karşılaştığımız yere Ve bir acı kahvemi içseydin. Anlatsaydık O günlerden, geçmişten, gelecekten, Ne günler biterdi, Ne geceler... Dinerdi tüm acılar seninle Bir düş olurdu ayrılığımız, Anılarda kalan. Ve dolaşsaydık Türkiye'yi Bir baştan bir başa. Yattığımız yerler müze olmuş, Sürgün şehirler cennet. İşte o zaman Nazım, Yapardım mutluluğun resmini Buna da ne tual yeterdi; Ne boya... Abidin Dino Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.