felidae Oluşturma zamanı: Aralık 7, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 7, 2007 http://www.arizalilarkulubu.com/images/gevende.jpg GEVENDE 2000 ‘de Eskişehir’de kuruldu, 2002'de Gevende ismini aldı ve ‘’Psychedelic Folk’’ olarak adlandırılan kendi çalışmalarına yöneldi; Ahmet K. BilgicSes & Gitar Omer OztuyenViolaOkan KayaBas gitar & Cümbüş & SesGokce GurcayDavul, tencere, tava, damacana Gevende, özellikle sahne performanslarında doğaçlamaya fazlaca yer vermekte ve farklı müzisyenlerle çalışmaktadır. Çaldıkları çoğu sahne Jam Session’a açık olduğundan bir çok farklı müzisyenle performans sergileme fırsatı yakalamıştır.Grubun besteleme süreci tamamen sahnede gercekleşmektedir.Gevende, her sahnede, parçaların akşını tamamen o günkü ruh haline birakir ve önceden bestelenmiş, hazır olan parçalar bambaşka boyutlara taşınır. Bu yüzden her sahnede aynı parçalar, farkli şekilde duyulur. Grubun kendine has bir vokal dili (sound'u) vardir. Vokal bir enstürman gibi kullanılır ve öteki ensturmanlar gibi performansa doğaçlama sözlerle katılır. Sözlerin hicbir dilbilimsel anlami yoktur ve parçaların çok az bir kısmının vokalleri yazılıdır, geri kalanlar yine her sahne performasında değişmektedir. İlk albüm çalışması 2006 Kasım ayında Baykuş Muzik etiketi ile piyasaya sürüldü. Gevende muzik odakli bir proje ekibi haline gelmekte ve bunun ilk ürünü olan Çatıdaki Gevende projesi yine 2006 Ekiminde tamamlandı. Sahne ve kayıtlarda çalıştığı konuk müzisyenler Ahmet Çağan DavulCan Ömer UyganTrompetGülşah ErolCelloÇ.Fırat YeşillikCelloGizem GürkanPianoOlcay SaralPianoSabri ÇapanoğluKüp, Yaylı Tanburİzzet KızılVurmalı çalgılarSerbay YıldızElektro BağlamaCihan MurtezaoğluPerdesiz gitarCenk ErdoğanPerdesiz gitarÖzkan İmrenYan FlütGülin KılıçayVokalBuzuki Orhan OsmanBuzuki , SitarMurat ErtelVokal, Elektro BağlamaPin RadaDijeruduSinan SakızlıSaxFehmican GözümSax Serdar PazarcıoğluKemanMurat Ferhat YegülTrombon ,NeySeyircilerBirliktelik, gülücük, alkış, hoşgörü, saygı... Gevende - EV 1. çelik çomak 2. refik 3. nem 4. nayu 5. okyanus düğünü 6. anonim 7. gözağrı 8. sermest 9. şeker Baykuş Music - 2006 benim dinlemeye doyamadığım gruplardan olmuştur kısa süre içinde....dinlemenizi tavsiye ederim... Gevende-Nem YouTube - GEVENDE - NEM (Humad) Gevende-Nayu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Depressive Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2007 vay felidae.. senin bu işlerle ugrastıgını görmek cok mutlu etti beni.. teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2007 aaah ah zamanında eskişehir carpe diemde az dinlemedim kırmızı şarap eşliğinde:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
black_eyes Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2008 en çok hoşuma giden parçaları "okyanus düğünü" tabi "nayu"yu da unutmamak gerek çalışmalarını gerçekten beğeniyorum izmir'e gelirlerse onları mutlaka dinlemek isterim..tesekkurler paylasım icin:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2008 eyvallah feli. çok makbule geçti :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2008 valla güzel olmuş, hiç dinlememiştim ama duymuşluğum vardı.. saol feli.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
juniper Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2012 [video=youtube;JoIt5U5-GBY] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=yHHVWY5geBU Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2020 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2020 Gevende'yi 1-2 ay önce keşfettim. Harikalar. Sizinle paylaşacaktım ki tahmin ettiğim gibi burada başlık varmış. ) Umarım canlı dinleme şansı da bulurum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.