Jump to content

Amat ; İhsan Oktay Anar

birunsatan

Önerilen Mesajlar

Siyah günahkarların rengidir. Çünkü her lekeyi saklar. Siz de günahlarınızın saklanmasını istiyorsanız, bu kara sancağın altında yaşayacak ve öleceksiniz. Ama eğer yanılıyorsam, yani aranızda bir günahsız varsa, şimdi hemen çııp bu kara sancağı indirebilir! Var mı böyle biri!... bu kara sancak günahlarınızı saklayacaktır. İşlediğiniz günahların kefaretini ödeyene kadar, ruhunuz ve bedeniniz, hayatınız ve ölümünüz benim sancağım altındadır. İtirazı olan var mı?"

1670 yılı, galata rıhtımında başlayan roman, bir osmanlı kalyonunun denize açılması ile, içinde yaşayanları ve uzun yıllar denizde kalmış Diyavol Paşa ile yine denizlerde korkusuzluğu ve acımasızlığı ile nam salmış kırbaç Süleyman Reis'in bir lanet yüzünden başından geçenleri, ölümsüzlüğü aramak için, hem kendisini hem etrafındakileri tehlikeye atan Diyavol Paşa'nın Amat'ı (geminin adı) bir lanete bulaştırarak, bununla birlikte yaşamasını akıcı bir dil ve çok iyi bir osmanlıca-türkçe karışımı ile anlatıyor İhsan Oktay Anar.

Yazar'ın dördüncü kitabı olan Amat, piyasa da olan hiçbir tarih romanı ile karşılaştırılmayacak kadar gerçek ve hayaldir.

Yazarın diğer kitapları : Puslu Kıtalar Atlası (1995), Kitab-ül Hiyel (1996), Efrasiyab'ın Hikayeleri (1998), Amat (2005), Suskunlar (2007)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

raskonun hediyesi olan kitabı okumaya başladığımda ilk başta küfretmiştim kendisine bu ne lan diye.. ama son sayfayı bitirdiğimde (ki bunun nasıl bittiğini anlamadım) gerçekten harika bir seçim olduğunu anladım.. teşekkürler rasko hediyen için...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...