birunsatan Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2007 Siyah günahkarların rengidir. Çünkü her lekeyi saklar. Siz de günahlarınızın saklanmasını istiyorsanız, bu kara sancağın altında yaşayacak ve öleceksiniz. Ama eğer yanılıyorsam, yani aranızda bir günahsız varsa, şimdi hemen çııp bu kara sancağı indirebilir! Var mı böyle biri!... bu kara sancak günahlarınızı saklayacaktır. İşlediğiniz günahların kefaretini ödeyene kadar, ruhunuz ve bedeniniz, hayatınız ve ölümünüz benim sancağım altındadır. İtirazı olan var mı?" 1670 yılı, galata rıhtımında başlayan roman, bir osmanlı kalyonunun denize açılması ile, içinde yaşayanları ve uzun yıllar denizde kalmış Diyavol Paşa ile yine denizlerde korkusuzluğu ve acımasızlığı ile nam salmış kırbaç Süleyman Reis'in bir lanet yüzünden başından geçenleri, ölümsüzlüğü aramak için, hem kendisini hem etrafındakileri tehlikeye atan Diyavol Paşa'nın Amat'ı (geminin adı) bir lanete bulaştırarak, bununla birlikte yaşamasını akıcı bir dil ve çok iyi bir osmanlıca-türkçe karışımı ile anlatıyor İhsan Oktay Anar. Yazar'ın dördüncü kitabı olan Amat, piyasa da olan hiçbir tarih romanı ile karşılaştırılmayacak kadar gerçek ve hayaldir. Yazarın diğer kitapları : Puslu Kıtalar Atlası (1995), Kitab-ül Hiyel (1996), Efrasiyab'ın Hikayeleri (1998), Amat (2005), Suskunlar (2007) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2007 okuyamadım üstadın bu kitabını. lakin diğer kitapları için şunu söyleyebilirim: kesinlikle alın okuyun zira çok şey kaçırırsınız okumazsanız.iyi ki var ihsan oktay anar. üslubu ve imgelemleri ile çok güçlü bir yazar... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2007 Efrasiyab'ın Hikayeleri'nin tiyarto oyunu olarak sergilendiğini biliyorum. Oldukça ilginç ve güzel bir konusu var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Depressive Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2008 raskonun hediyesi olan kitabı okumaya başladığımda ilk başta küfretmiştim kendisine bu ne lan diye.. ama son sayfayı bitirdiğimde (ki bunun nasıl bittiğini anlamadım) gerçekten harika bir seçim olduğunu anladım.. teşekkürler rasko hediyen için... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2009 Altı saattir aralıskız okuduğum kitap. Henüz Anar okumayanlar varsa bu kitap ile başlamalarını öneririm. Bu linkte de Anar severlere ve kitabın okuyucularına ilginç gelebilecek 15 sayfalık bir inceleme var. Buradan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
killercook Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2009 okuyup etkilendiğim bir kitap tıpkı puslu kıtalar atlası gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uveycadi Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2012 İhsan Oktay Anar her kitabıyla hafizalardamuhteşem izler bırakan bir yazar Suskunlar hariç tüm kitaplarını okudum tekrar tekrar okuyabilirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.