pithc Oluşturma zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 20, 2007 Stanislavski’nin oyunculuk yöntemi natüralist anlayisa dayanir. Natüralist anlayista tiyatro çevreyi yansitan bir ortam olarak düsünülür. Stanislavski natüralist tiyatro anlayisinin en önemli ustalarindan biri olarak tanimlanirsa da, onu yalnizca bu kalip içinde görmek eksiklik olacaktir. Stanislavski’nin yöntemi tüm sahne sanatini kapsar. O sahnenin uygarlastirici toplumsal görevini vurgulamis, etigini kurmus, ve her seyden önemlisi de, tiyatro sanatinin kolektif olmasi gerektigi kuramini yaratmistir. Stanislavski’nin kuramlari en genis kapsamiyla düsünülmelidir. Bu kuramin temelinde oyuncunun yöntemi yaratan kisiyi taklit etmesi veya sahnede ancak gerçek yasami canlandirmasi geregi yoktur. Stanislavski yöntemini kullanmak için ille de natüralist olmak gerekmez. Sanatçinin tuttugu yol ne olursa olsun,o sanatçi;Stanislavski’nin yöntemini kullandiginda,insan duygularina,davranislarina ve konusmalarina varabilecek,böylece rolüne inandirici bir yorumla yaklasabilecek,rol kisisinin iç dünyasini yaratabilecektir. Stanislavski’nin oyunculuk yöntemi sinirlari kesin çizgilerle belirlenmemis sapmalara izin veren, esnek bir oyunculuk yöntemidir. Yöntemin ana sartlarina sadik kalmak sartiyla her egitici ya da aktör kendi özelliklerine göre bu yöntemden yararlanabilir. Ancak yöntemin temeli kesindir bu da sahne üzerinde ruhun yasatilmasidir. Stanislavski’nin yönteminin çikis noktasi da budur. Ona göre günlük yasantimizda her gün karsilastigimiz olaylar karsisinda belirli tepkiler veririz. Tüm bu yaptiklarimiz elimizde olmayan bir çesit refleks hareketleri olarak ortaya çikar. Günlük hayatta normal olarak davranan insanlar,bir toplulugun karsisina çikinca kasilirlar, gereksiz hareketlere basvururlar. Stanislavski yapilacak olan seyin sinir sistemini kontrol altina almak oldugunu söyler. Baska bir deyisle bilinç altinda olusan duygu ve düsüncelere bilince tasimak gerekir. Psikolojik hayatimizin üç asil güç kaynagi vardir. Bunlar akil, istem ve duygudur. Stanislavski bunlara “iç hareket ettirici güçler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hope_ Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 yaf konu uzun die mi kimse okumadigi icin yorum gondermio acaba??Ben sole bi goz gezdirdim de...Bence oyunculuk ve tiyatroyla ilgilenenler icin gayet yararli bilgiler edinmek mumkun! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 hope konuyu acalı 2 saat oluyo.. normaldir cünkü bayram telasesi herkes kurban pesinde..yorumun için saol... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hope_ Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Bide son madde *Olurluk-Mumkunluk:Senaryo Gerektiriyorsa Soyunurum..Ehehehe:rofl:Siz bakmayın bana canolar kırdım ben... -------------------- Tesekkur ederim pitch kardesim!Ayrıca sacma geyigim icin de ozur dilerim!Bugunlerde ii deilim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 meraklanma o söz klasiklesmiş artık..ben o sözü kullananlara degil sadece ve sadece gercekten sanat için soyunanlara saygı duyarım..:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 2008 :):):):) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2008 stanislawski, tiyatro da, klasik anlayışların sonunu hazırlayan bir adamdır aslında... Klasik tiyatro'da varolan bütün katı kurallara karşı koyup, tiyatro'ya gerçek anlamda soluk aldıran ve özüne dönmesi için belli bir yol çizen biridir.... tşk. pithc... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.