pithc Oluşturma zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 20, 2007 Klasik Oyunlarda Özellikler: Klasik anlayisla olusturulmus oyunlarda düzenlilik, duruluk, belirginlik ve ideallestirme nitelikleri göze çarpar. Bu üç özelligin de aslinda sezdirdigi gibi birbirini tamamlayan niteliklere sahip olan klasik oyun kisileri, çok fazla derinlestirilmemis olmalarina ragmen, inandiricidirlar. Tek boyutlu islenen karakterler genel özellikli; belli bir duygunun ya da dünya görüsünün vs. temsilcisi olarak belirir. Bu baglamda oyun kisilerinin karisikliktan uzak oldukça belirgin uzanimlarinin oldugunu çikarmak hiç de zor degildir. Klasik akimin bir diger özelligi de abartili ideallestirmedir. Insani kendi fizyolojisinden ve dogal gerçekliginden kopuk bir sekilde inceleyen klasik akim insani yemeyen, içmeyen ve siçmayan dogaüstü bir olusum olarak göstermektedir. Aristokrat kesimden seçilen karakterler normal hayatta asla karsimiza çikamayacak olan insanlardir. Bu yönde ortaya çikan bir diger özellik de klasik oyun kisisinin agirbasliligidir. Denge ve düzen hayrani klasikçilerin ideal insan anlayisi harmanlamasi içinde olusan bu özellik kisilerin hal tavirlarinda ve konusma özelliklerinde belirtilir. Jean Racine: Çaginin getirdigi klasik ölçülere harfi harfine uyarak manzum bir sekilde kaleme aldigi oyunlarinda Racine, güzel bir dil kullanmaya özen göstermistir. Oyunlarindaki konusma örgüsü tipa tip klasik üslup özellikleri tasiyordu. Agirbaslilik ve dengelilik hakimdi; dengeli, düzenli ve ideallestirilmis bir konusma stili göze çarpiyordu. Corneille’nin tersine daha karmasik buldugu için kadinlarin üzerinde daha çok durmustur. Racine’nin bütün oyunlari Aristokratlar arasinda geçer ve otoriteye saygi düsüncesini getirerek, klasiklere özgü ahlak kavramini vurgular. Corneille: Klasisizmin dorugundaki eserlerden biri olarak tanimlanabilen “ Le Cid Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 NATÜRALİZM: 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 silent?...:)opuhahahhahaaa Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Ya daha akım buldum ama yazıyorum çıkmıyor .. hep bana oluyor off .. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 siiiilenttt..opuhahahahhahaaa...supersin vallaa...:)nedense hep ben yakalıom...:rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Ya evet gene sen .. Sende bir uğursuzluk var kesin .. .. Geyik yaptık konuyu da .. Bak bir daha yorum yazmam konuna! .. .. Emeğine sağlık diyelim ve konumuza dönelim.. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hope_ Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Butun bunları okuyunca Aklıma Avrupa Yakası'nın Burhan Abi'si Engin GUNAYDIN geldi.Butun bu maddeleri,bize dizideki muhtesem oyunculuguyla uygulamalı olarak anlatıyor degil mi? ("-Degil" deseniz bile bence ole walla...) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 hope bence degil cünkü engin gunaydının normal hayatındaki davranısları öyle...sadece dizide fazla abartı yapıo..engin günaydının o hikayedeki mal benim adlı oyunu izlediyseniz veya hikayesini duyduysanız anlarsınız...ayrıca engin gunaydının dram filmlerinide izledim ve aynı hiç bi degişiklik yok... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hope_ Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2007 Fakat yanılmıyorsam aktuel dergisinde roportajını okumustum.Orada kendini anlatıyordu.İnsanlardan,sosyal hayattan korktugunu,sadece kamera karsısında boyle oldugunu soyluyordu.1-Oyunculugunu begeniyorum 2-Ben onun yalancısıyım:) -------------------- Ve hatırlıyorum Takva filmindeki rolunde de herzamanki haline benzer bir tavrı vardı.Bu konuda sana katılmadan edemeyecegim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2007 tesekkurler hope... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_venus Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2007 TRT -2 idi sanırım geçen gece yarısı bir program seyretmiştim tiyatroyla ilgili ingiliz tiyatro akımı "in your face!" ("in yer face" olarak amerikan argosunca diye açıklamışlardı) ilginç geldi sizlerle de paylaşmak istiyorum not: bakınız trt-2 izliyorum feci enetelktim demiyorum ona göre neyime benim entelekt. cnbc-e izliyorum ben In-yer-face, 1990'larda Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan tiyatro (drama) akımıdır. Türkçe'ye de girmiş bir terim olan in-yer-face ilk kez, Britanyalı tiyatro eleştirmeni ve Boston Üniversitesi'nin London Graduate Journalism programının yardımcı öğretim üyelerinden olan Aleks Sierz tarafından ortaya atıldı ve ilk baskısı 2001 Mart'ında Faber and Faber tarafından yapılan In-Yer-Face Theatre adlı kitabıyla, daha popüler hale geldi.[1] Genç oyun yazarlarının yarattığı bir akım olan in-yer-face, seyircinin oyuna katılmasını ve seyirciyi sahnedeki müstehcen veya şok edici unsurlarla etkilemeyi amaçlar. "In your face" (yüzünüze karşı) terimi ise, çağdaş yazar Simon Gray'in Japes adlı (prömiyeri 2001 Şubat'ında Londra'da yapılmış olan) oyununda yer alan bir diyaloğu tarif etmek amacıyla kullanılmıştır.[2] Sierz ise, terimi günlük dilde kullanılan haliyle kendisine maleder. In-yer-face akımı oyunları Türkçe olarak ilk kez 2005 yılında kurulan DOT tarafından sahnelendi. kaynak:wikiwiki 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2008 dark tsk... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.