Jump to content

Ricardo Moyano (klasik gitar sevenlere..)

ensiferum13

Önerilen Mesajlar

Arjantin'in La Rioja kentinde doğdu.Ebeveyleri İrma ve Daniel ile müziğe başladı. Akademik çalışmalarını Madrid Kraliyet Konservatuarında Büyük Onur Odülü ile tamamladı. Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya'da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Solistlik kariyerine paralel olarak konserler verdi ve farklı ülkelerde birçok müzisyenlerle kayıtlar yaptı. 2003-2004 yılları arasında Ankara (Hacettepe), İstanbul (İ.D.S.O.) ve Mersin (M.D.O.B.) senfoni orkestraları ile sırasıyla Erol Erdinç, Alpaslan Ertüngealp ve Murat Kodallı şeflerinin yönetiminde çaldı. Seminerler, harmoni ve oda müziği dersleri vermek üzere düzenli olarak Avrupaya davet edilmektedir. İstanbul'da Pera G. S. Lisesinde birkac yıl süreyle öğretmenlik yaptı ki burada Türkiye'deki ilk CD'si (Marines, 1997) üretildi. 2001 yılından bu yana İzmir (Sant-Art)'da ders vermektedir. 2001 - 2003 yılları arasında İzmit Belediye Konservatuarında ders verdi. Halen kendi stüdyosunda gruplara müzik ve gitar dersleri vermeyi sürdürmektedir.

http://aycu37.webshots.com/image/37556/2004073688663702559_rs.jpg

Ricardo Moyano ile roportaj

İyon Sanat Evinde kendisiyle gitar dinletisi sonrasında sevgili Ricardo yarım Türkçe’siyle olsa da kendi deyimiyle çok kötü diye yorumlasa da, gayet sıcak ve anlaşılır bir sohbetle söyleşimize başladık. Özellikle kendi çaldığı parçaların anonslarını kendi Türkçe’siyle yapması daha hoştu. Mütevazılığı ve sıcak yakınlığını bize sunmaktan öte müziğiyle adeta büyüledi...

Klasik bir soru olsa da Türkiye’yi ve insanlarını nasıl buldunuz dediğimde aynı Arjantin gibi diye cevaplaması beni çok etkiledi. Konuşma esnasında öğrendim ki on bir (11) senedir İstanbul’da yaşıyormuş. Kısaca uzun seneler olmuş Ricardo Moyano’nun gelişi !

Artık bizdensin dedim ve espriyle sohbetimize devam ettik. Ricardo on iki sene Madrid, yedi sene Paris’te kaldıktan sonra Türkiye’yi seçmesi ayrı bir onur.

Mersin, Adana ve değişik illerde konserler vermiş ve bu ayrı bir mutluluk tabi ki...

Eşinin Türk olması buna etkendir tabi ki, aslında hepimizin nereli yada ne olduğumuz değil, mutlu ve huzurlu olduğumuz yerde olmamız diye düşünüyorum.

Ricardo Moyano Türkiye’de mutlu bu daha da güzel!

Ricardo’yu dinleti esnasında gitarınla bütünleştiğini el, kol ve mimikleriyle parçayla özleşirken gördüğüm de müziğin insan içinden çıkışına şahit oluyorsunuz.

Hani derler ya ! Gitarını konuşturuyordu Ricardo...

Değişik ritm ve tonlamalarla bildiğimiz gitarından farklı ses tınıları geliyordu.

Müziği anlamak için aynı dili konuşmak gerekmiyordu. Müzik kulağın ve yüreğin buluştuğu yerdi. Müziğin evrenselliğini defalarca vurguluyordu.

Beni en çok etkileyen Aşık Veysel’in “Kara Toprak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gecen sene izmirde verdiği konseri canlı izleme fırsatına kavustum...mükemmel bir gitarist ve cok sempatik biri..çalarken gitar ve müzikle okadar kaynasıyor ki yüzünüzde aptal bir tebessüm hayranlık içinde izliyorsunuz dudağınızdan akan salyayı umursamadan..

tavsiye edenler iki oldu..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...