Kinyas Oluşturma zamanı: Aralık 27, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 27, 2007 Antik Çağ’dan Rönesans’a kadar bütün tasvirlerde felsefeyi bir kadin simgeler “SOPHIA 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2007 bana göre kadınların düşünme yetileri gelişmiştir , çünkü hep çelişki içinde olduklarını görürüm (: filozofların ,kadınları çekememesini ilginç buldum konu için teşekkürler silent corpse Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2007 Eee ne derler meyve veren ağaç taşlanır.. Kadınların düşünme yetisi gelişmiş ancak bastırılmış .. Kadın toplumda bastırıldığı için o dönemde siliktir .. Ben teşekkür ederim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2007 bazn keşke hiç degılse bır tane kadın peygamber gönderılseydı dıyorum:rolleyes: tşk ler:) -------------------- bana göre kadınların düşünme yetileri gelişmiştir , çünkü hep çelişki içinde olduklarını görürüm (: filozofların ,kadınları çekememesini ilginç buldum konu için teşekkürler silent corpse güzel tespit:clapping: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 pek kadın filozof ve bilimadamı yoktur bilinen (Madam Curie geliyor aklıma). Bu kadınların toplumlarda bastırıldığı için değil tabiki! Kadının annelik olgusu var, bu olgu şu yaşayan evrende en kutsal bir deneyim. Bu varken; yaşatma arzusu, büyütme güdüsü varken, tabiki "ben dünyaya nerden geldim, uzayın sonu varmı? " gibi sorularla da uğraşmamışlar hali ile 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Silence Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Bastırılmış duygular, o dönemki toplumsal "facia"lar çok önemli bu durumda tabii.. Ama şunu da söylemek lazım.. O dönemde kadınlar felsefeyle, bilimle, edebiyatla, sanatla uğraşamıyorlardı demek biraz yanlış olur.. O dönemde kadınlar yazdıkları kitapları (her ne konuda olursa olsun bilim, felsefe, edebiyat), yaptıkları resimleri örneğin, bir erkek adıyla yaratıyorlardı.. Bu nedenle gizli saklı kalmış pek çok kadın sanatçı, düşünür, filozof vardır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tataryoldas Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Peygamberler halk içinde yönetici sıfatın yanı sıra halkına savaşta bir liderdi. Kadınlar annelik vasfından, hamilelikte gebe kalmasından ve fiziksel anlamda erkekten daha narin olmasından dolayı zannedersem peygamberlik görevi verilmemiştir. Fakat arka planda değil ön planda tutulmuş cennet ayaklarının altına serilmiştir. Sadece doğru anlamak yeterli bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.