Jump to content

System of a Down Biyografi

RockGirl

Önerilen Mesajlar

System Of A Down (S.O.A.D.), Lübnan ile Ermenistan doğumlu Ermeniler olan Serj Tankian(vokal), Daron Malakian(gitar ve vokal), Shavo Odadjian(bas gitar) ve John Dolmayan?dan (vurmalı çalgılar) oluşuyor. Los Angeles?da yaşamını sürdüren bu alternatif metal gurubunun Toxicity adlı yeni albümü 27 Ağustos`ta Avrupa?da 4 Eylülde de ABD?de Columbia Records etiketi ile piyasaya çıkıyor

Tankian, Malakian ve Odadjian?dan oluşan kadrosu ile 1993 yılında Soil adıyla çalmaya başlayan gurup daha sonra 1995?de Malakian?ın bir şiirinden esinlenerek, S.O.A.D adını alır. Aralarında Dolmayan?ı da alan gurubun çıktığı Güney California turnesindeki canlı performansları büyük ilgi çeker. 1997 yıılında Hollywood Viper Room?da çalarken Slayer, Red Hot Chili Peppers ve Johnny Cash?in de prodüktörü olan Rick Rubin tarafından keşfedilirler. İlk albümlerini de Haziran 1998?de yine Rubin?in American Records şirketinden (Sony Music etiketiyle) çıkarırlar. Gurup ile aynı adı taşıyan albüm özellikle Tankian?ın ilginç vokallerini ile öne çıkar ve Dünya çapında 850.000 satışa ulaşır. Gurubun müziğini ?alternatif metal ve programlanmış ritimlerin Doğu Avrupa etkileri ile harmanlanması? olarak yorumlayan eleştirmenler tarafından Korn ve Deftones gibi önde gelen metal gurupları ile karşılaştırıldılar. Gurubun ayrıca Sugar isimli bir de E.P?si bulunmakta.

Rap, metal ve biraz da caz öğeleri bulunduran ?eklektik? olan müziklerini, sistem karşıtı ve Ermeni kökenlerine dayandırdıkları sözlerin üzerine kuran gurup yeni albümü için bir seneyi aşan bir süredir stüdyodaydı. 30u aşkın şarkı kaydeden gurup, albüme sadece 14 tanesini almış. Çok geniş bir yelpazedeki konuların işlendiği albümde sosyo-politik konuları ele alan ?The Prison Song? (Hapishane şarkısı), Tankian?ın ?seri katil Charles Manson?ın gözünden dünyaya baktıklarını? söylediği ?ATWA? (Air, Trees, Water, Animals ? Hava, Ağaçlar, Su, Hayvanlar) ve popüler olana selam verdikleri ?K.I.T.T? (Seneler önce Türkiye?de büyük ilgi gören Kara Şimşek dizisinde David Haselhoff ?un konuşan arabasının adı) ve şehirlerindeki kirlenmeyi anlattıkları ?Toxicity? gibi şarkılar var. Ayrıca albümde gerek Türkiye?deki film müzikleri ve Sezen Aksu ile yaptığı işler, gerekse yurtdışındaki gurubu Night Ark ve Al DiMeola ve Chet Baker gibi cazcılar ile yaptığı işler ile tanınan Arto Tunçboyacıyan?ın boş bir kola şişesi ve su dolu bir kova çalarak katıldığı ?isimsiz? bir kayıt da bulunuyor. Rolling Stone dergisindeki habere göre bu şarkı ?Ermenilerin ölülerin ardından yaptıkları bir büyü?...

Rolling Stone, Q Magazine, Kerrang! ve Rocksound gibi dergilerde henüz piyasaya çıkmadan ses getiren albümü, Kerrang?dan Ben Myers ?yılın metal albümü? ilan etmiş bile. Prodüktör Rubin ?Kendilerini yeniden icat ettiler. Geçen sefere göre çok daha iyi ve büyük olmaya çabaladılar. Çok farklı yönlere ulaşabilmek için birçok şarkılar yazmaya çabaladılar. Albümün bu kadar uzun sürmesinin sebebi bu oldu.? diyor. Basçı Odadjian ?Düzensiz zaman değişimleri var? diyor ve ekliyor ?Albüm halen çok acaip. Biliyorum ki dinleyicileri kalabalıkları yukarı aşağı oynatacak şeye sahip. Ayrıca melodi de çok gelişti.? Rolling Stone?a göre çıkış albümünde bol bol ?haykıran? Serj Tankian bu sefer ?şarkı söylüyor?. Rubin ?Onun muhteşem bir sesi olduğunu ve güzel söyleyebileceğini biliyordum. Vokallerin güzelliği aklımı başımdan aldı. Bu sert müziğe dünya standartlarında vokal yapıyor. Böyle bir vokalist daha yok.? diyor Tankian?ın için.

?Bu albüm piyasada tutulmasa bile iyi bir albüm? diyor Tankian. ?Gerçek sanatın, ticari başarı ile alakası yoktur. Kayıtların satın alınması ikincil önem taşır. Yapılıp kaydedilmesidir önemli olan. Sonrasında onun birisi tarafından dinlenip alınması ikincil önem taşır.? Politik tavırları ve sistem karşıtı duruşları ile Rage Against The Machine?in (R.A.G.M.)?in boşalttığı tahta da aday gösteriliyorlar. Tankian gurubun internet sitesinden ?Her kanalda aynı şeyleri görüyoruz. Bu çok tasarlanmış. Çok fazla filtrelenmiş? diye seslenerek duruşunu ortaya koyuyor. Ayrıca gurubun Ermeni köklerine bağlılıklarını da ?War?? (Savaş) ve ?P.L.U.C.K.? (Politically, Lying, Unholy, Cowardly Killers ? Politik, Yalancı, Kutsal olmayan, Ödlek Katiller) gibi şarkılarının sözlerinde anayurtlarınıda yaşadıkları zulümlere çekilen perdeyi reddederek gösteriyorlar.

ALINTIDIR

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

System of a Down, 1995 yılında ABD'de kurulmuş alternatif metal grubudur. Grup ilk kurulduğunda Soil adını kullanmıştır. Grubun bateristi olan Andy Khachaturian'ın grupdan ayrılmasıyla yerine John Dolmayan gelmiştir. Grup albüm hazırlıklarına 1997 yılında başlamıştır ve 1998 yılında System of a Down adlı ilk albümleri piyasaya sürülmüştür. Albümde Spiders şarkısı çok popüler olmuştur.

Grup 4 üyeden oluşmaktadır; Serj Tankian (vokal, klavye), Daron Malakian (gitar, geri vokal), John Dolmayan (davul, perküsyon), Shavo Odadjian (bas gitar).

System of a Down 2001 yılında 2. albümü olan Toxicity'i çıkarmıştır. Bu albüm, ilk albüme göre daha çok Anadolu ezgileri taşımaktadır ve hala birçok hayranına göre grubun en güzel albümdür. Toxicity albümü System of a Down'un çok daha popüler olmasını sağlamıştır. Grubun en çok satan albümü olmuştur.

Toxicity adlı albümün çok tutulmasıyla System of a Down Toxicity 2 adlı albümlerini 2002 yılında çıkarcağını duyurmuştur. Ancak grup sonradan albüm ismini Steal This Album olarak değiştirmiştir.

Grup sonradan 2 albüm projesi yapacaklarını isminin Mezmerize/Hypnotize olacağını açıklamıştır. Albümün çıkma tarihi 2005 olarak belirlenmiştir. İlk olarak Mezmerize adlı albümü gelmiştir. Bu albümde System of a Down tarz değişikliğine gitmiştir. Eski albümlerinde bulunan Anadolu ezgileri bu albümde bulunmamaktadır ve hardcore'a kaymışlardır. Ayrıca bu albümde grubun gitaristi ve back vokali Daron Malakian tüm şarkıda etkisini ses olarak daha çok göstermektedir. Albümün en popüler şarkısı olan B.Y.O.B. Amerikan hükümetini eleştirmektedir.

Grup Mezmerize albümünü çıkardıktan bir kaç ay sonra Hypnotize adlı albümü çıkarmıştır. Bu albüm'de Daron Malakian back vokal'den çıkıp vokal olmuştur, albümde sadece kendisinin söylediği şarkılarda vardır. Serj Tankian bu albümde biraz daha geri planda kalmıştır. Hypnotize albümü Toxicity'den sonra en çok satılan System of a Down albümü olmuştur.

SOAD'ın Türk Düşmanı Olmadığının Hepsini Ermeni Soykırımının Yaptığı Hakkındaki Gerçek Bilgiler...

* SOAD İlk olarak Slayer adlı Altern Metal grubunun alt grubu olarak seçilmişti...

* Ve SOİL Adını almıştı...

* Slayer Dünya Turnesi yapma kararı aldı ve SOİL(SOAD) ile beraber ilk durakları olan New York'ta sahneye çıktı...

* Ve Konser alanı girişinde bir afiş asılıydı...

* Afişte''Köpekler Ve Türk'ler Giremez!!!''Yazıyordu...

* İşte ondan sonra bu afişi SOİL(SOAD) astı...Dedikodusu çıkınca ortatık karıştı...

* Ve Türk'ler haklı olarak SOİL(SOAD)'e bir kin besledi...

* Ama afişi SOİL(SOAD)'in asmadığı bir grup Ermeni topluluğunun astığı öğrenilince SOİL(SOAD)'e beslenen kin kalmadı...

* Ama politik olarak bu olay sürdü...

* SOİL(SOAD) Artık Slayer'in alt grubu olmaktan çıktı ve Dünya çapında büyük bir üne sahip oldu...

* Ve System Of A Down(SOAD) Adını aldı...

* Ve Dünya'nın en iyi Heavy Metal grupları arasına girdi...

* Daron Malakian Dünya'nın en iyi 7.Elektro gitaristiı oldu...

* Serj Tankian Toxicity şarkısıyla en iyi solist ünvanını aldı...

* Ama Holy Mounstains şarkısı çıkana kadar...

* Holly Mountains şarkısı Türk'lere mi ? yoksa başka birşeye mi iletildiği kafalarda soru işareti bıraktı...

* Ama klip çıkınca ortalık fena halde karıştı...

* Klipte Atatürk'e ve Türk'lere küfür edildiği,hakaret edildiği ortaya çıktı...

* Ve internette,televizyonlarda Anti-Soad birliği oluşturuldu ve tüm Türk'ler haklı olarak SOAD'a 2.kez kin besledi...

* Ama Serj Tankian'ın yaptığı röportajda''Biz Holy Mountains'e klip çekmedik...''deyince ortalık yine karıştı...

* Ama fazla sürmedi...

* Klibi yine bir grup Ermeni Topluluğunun çektiği öğrenilince SOAD'a duyulan kin azalmaya başladı...

* İşte herşey bundan ibaret...

* Ama hala SOAD'a beslenen kin bitmedi...

*

''SOAD'I DİNLEYEN KİŞİNİN TÜRK'LÜĞÜNDEN ŞÜPHE EDERİM''Diyen herkeze sesleniyorum...SİZ BUNU KABUL ETMEYEBİLİRSİNİZ AMA BAŞKALARININ DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUN...SOAD DİNLEMEYE DEVAM EDİYORUM VE EDECEĞİMDE...

http://WWW.SOADTR.TK

Ama bu üstteki bilgiler gerçek olsa bile "Holy Mountain" şarkısı affedilemez. Katil Aras'a geri dön ? Arasın arkasında Türkiye yok mu ? Kutsal dağ Ağrı nerde ? Türkiye'de. Bu adamların Holy Mountains şarkısnı sevmem ama Steal This Album'den önce yani Türklere karşı bir politika izlemedikleri dönemden önceki Toxicity albümü enfestir. Zaten Steal This Albümden sonra grup uzun ömürlü olamamış dağılmıştır. Böyle faşist bir grup olursanız müziğinizi gölgeleyip hoştup gidersiniz. Ama hakkınızı vereyim ; Toxicity, Chop Suey, Simmy, Atwa, B.Y.O.B, Lonely Day şarkınız enfes. Böyle masum kalıp adam gibi davransaydınız biz o zaman ermeni dinlemeden bağrımıza bassaydık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

''SOAD'I DİNLEYEN KİŞİNİN TÜRK'LÜĞÜNDEN ŞÜPHE EDERİM''Diyen herkeze sesleniyorum...SİZ BUNU KABUL ETMEYEBİLİRSİNİZ AMA BAŞKALARININ DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUN...SOAD DİNLEMEYE DEVAM EDİYORUM VE EDECEĞİMDE...

Yani Annenizede etse sorun değil diyorsun? aferin çok humanist bir gençsin

http://img69.imageshack.us/img69/9784/ads305z2xt.jpg

Aferin Koçum devam et, Atana küfredeni,bacına söveni bayrak et... VATAN HAİNİ OLMANIN SINIRI YOKTUR

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olurmu canım, anneme küfür eden şarkıyı dinlemem. Bu yazı Alıntı Dikkat çekerim. Boşuna ingilizce okumuyorum. Kim ne der, nerde, nasıl der iyi bilirim.

AYrıca üstteki resimde işaretten önce "FAN ART" yazdığını iyi okuyun. Bu bir hayranın yaptığı şerefsizlik. Zaten SOAD'ın Steal This ALbumden sonraki albümlerine bakılırsa Soad'ın rahatsız olmayacağı durum. Şovcu hepsi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

System of a Down'ı bende yakında takip eder ve dinlerdim ancak parçaların içeriklerine bakınca bazı şeyleri anlamak zor değil. Afişi asanlar ve Holly Mountain şarkısına klip çekenler Ermeni Lobisiydi belki ama şarkı sözlerinidemi onlar yazdı? Ben şahsen dinlemiyorum artık. Çok iyi bir metal grubu olabilir, yaptıkları çalışmalar süper olabilir ama eğer benim tarihime, atalarıma, özgürlüğümün ve bağımsızlığımın masumların kanı akıtılarak kazanıldığını ima eden bir dille yazıyorlarsa o güzel eserlerini; o dilin bir yerde kesilmesi gerekir bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sondaki bölüm yok. Aynı sayılmaz ?.

Son bölüm için konu açmak biraz garip olur yada sitede ki her grubun biyografisinde olmayan bölümlerden dolayı o konuları yeniden açalım öyle mi? Konuyu araştırın ve mevcutsa,bulunmayan bilgiyi altına yazın.Aksi halde tahmin edileceği gibi gereksiz yere moderatör-üye sorunları ortaya çıkar(Konum niye silindi,konum niye şuraya alındı vs.)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

votka içeriz ama günah olduğunu biliriz aksi taktirde yaratıcıya yalan söylüyorsun demiş olursun arkadaşım sözüm sana dinleyebilirsin ama atana küfrettiklerinide unutma aksi halde kendine yalan söylemiş olursun. (avrupada da ruslar ve yaban domuzları giremez) yazılı tabelaların bulunduğu barlar mevcuttur benzerliğin bu kadarı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

işte herkes serbest bende votkayı seviyorum içmeyen içmez ama votka günah değil demiyorum arkadaş burda küfür etmediler yanlışlık var gibi bir aklama kampanyası düzenlemiş sanki eğer sözün bana ise anlatmak istediğim bu ashtar atama küfür edebilr özgürdür ama gelip burda onu insanlara aklamaya çalışmak bence yanlış öyle dedi diye onu dinleme demek te yanlış herkes özgür...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence alınmamakla bu adamlara tokat indirilir insanlar bilinçlensin engelleme biraz yanlış gibi olur isteyen alsın isteyen almasın ülkenin milli bilinci nasılmış onuda görmüş oluruz:)

Ülkenin Milli bilincini Genel Kültürden bihaber ve %70'i cahil olan vatandaşa emanet edersek...Başımızdakiler gibi facialar olur. En güzeli kendi önlemini almak,Türkiye düşmanlığı yapan her şeyi bertaraf etmektir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

crematory abim kolay olan yolu seçeceğimize zor ve sağlıklı olan yolu seçsek uzun vade de bize daha yararlı olmazmı? zaten hep kazıklanan halka bu sefer de doğru bildikleri şeyler yaptırılırsa yönetim kendisinde zannederken bir daha aldatılmazmı? halbuki halk bilinçlendirilse dinden korku değil önce insana saygı prensip edilse(çünki korkmak müşrikler içindir) düzgün ahlak ile yetiştirilse çocuklar bazı işler toptan çözülür. Tabi kolay değil bu işleri yapabilmek ama hiçbir büyük iş kolay olmuyor be abi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tatar ramazanlar Tatar Ramazellalar,

İlk önce rpg ile vuralım, kazığıa oturtalım olmadı bi de miyami yapalım mantığından vazınız. Size birkaç açıklama yapıcam.

Şimdi Soad ermeni grubudur. Bu yüzden ermeniler kendilerine özel ilgi gösteriyor. Böyle olunca konserlerine gidiyorlar, fan sitelerine giriyorlar. Burada da türklere nefret kusuyorlar. Neden ? Çünkü onların hükümetinin dangalaklığı. Yok efendim şöyle torpak alıcaz, yok türkleri sürecez. Biraz zor alırlar da hatta ne zoru alamazlar. Neyse. Böyle olunca fan art dediğimiz hayranların yaptığı etkinliklerde Türkler geçiyor. Bayrak yakmak, türklere küfür etmek, köpekler ve türkler giremez durumları falan hepsi fanların yüzünden. Soad'ın yaptığı birşey yok aslında. Onlar sadece "gaz" ı veriyorlar. Ben ingilzice biliyorum, dil bölümündeyim. Kısacası bir şarkı dinlerken kime ne deniyor iyi bilirim. İşin kısası ben soad'ın yaptığı bazı müzikleri seviyorum. Müziğin sözü olmasa da melodisi evrensel. Yani melodiye hayin, türk, alçak, baban, gidan bunların hiçbirini ekleyemezsin. Ama ben yine de şarkının sözlerini dikkatle seçerim. Profilimdeki şarkılar Soad Şarkıları ama hepsinin bir hikayesi var ve o hikayede anama falan küfür edilmiyor.

Soad'ın türklere karşı bir hareketi vardır. O da Holy Mountain şarkısı. Şarkıda Aras'ın arkasındaki Hain, Yalancı, Şeytan'dan bahsederler. Bilin bakalım arasın arkasında kim var ? Türkiye var. Ve şarkıda sözü geçen holy mountain türkiye de yer alıyor. Holy Mountain'in klbi yoktur. Ama youtube de bir fan ın yaptığı klip dehşet saçtı. Ondan sonra koptu zaten bu anti soad samimiyetsizliği. Neden mi samimiyetsiz diyorum ? Ulan araştırmıyorsun sadece küfür ediyorsun. Araştır da tam et. Ben araştırdım ve Tam küfür ettim. Vicdanım daha rahat kimseyi daha bilip bilmeden karalamadığım için. Holy Mountain'de ad geçmiyor sadece bu söylediğim tahminler var ve Soad Klibi doğrulamadı burda sorun yok.

Holy Montain MEzmerize albümünde yer aldı ? Şöhret olduktan sonra tutunmaya çalıştıkları albümde. Mezmerize'de.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...