azazil Oluşturma zamanı: Ocak 2, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 2, 2008 Günümüzde fazla bilinmeyen ve dinlenilmeyen İsveç çıkışlı metal müzik türüdür. Sözleri çoğunlukla Viking efsaneleri üzerine yazılır. Bu türün başlıca örnekleri: Bathory,Graveland,Ensiferum,Einherjer ve Amon Amarth'dır. Ayrıca black metalle karıştırılır. Black metalin bir türü gibidir. İsveç, Norveç, Germenli metalciler özlerine dönmek adına çıkarılmıştır. Bizim anadolu rock gibi.Şarkıların temelinde Hristiyan karşıtlığı vardır ve de Şaman inançları ağır basar. Sanatçıların zaten genel düşüncesi tam anlamıyla viking olmaktır, dinleriyle beraber. Black metale çok benzer sakın karıştırmayın. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
F5uck Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 2008 tapılası bir müzik türüdür bu müzik türünden çıkan her parça enfestir.Bana göre türün en iyi temsilcisi Equilibrium insan ölmeden önce mutlaka dinlemeli bu grubu.Ensiferum da harikadır bir grup daha söyleyeyim tam olsun Finntroll Finlandiya çıkışlı bir grup ve şarkıları fince Equilibrium ise Almanya çıkışlı ve şarkıları almanca. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2008 Bu konu daha önce açılmamış. Şaşırdım.. Bir kaç tane bu türe örnek grup adı verelim Einherjer, Forefather, Moonsorrow, Turisas, Hin Onde ,Runic ,Enslaved, Månegarm, Thundra, Valkyria, Falkenbach, Mithotyn, Thyrfing, Windir Amon amarth ve fintroll içlerinde en sevdiğim iki gruptur. -------------------- tapılası bir müzik türüdür bu müzik türünden çıkan her parça enfestir.Bana göre türün en iyi temsilcisi Equilibrium insan ölmeden önce mutlaka dinlemeli bu grubu.Ensiferum da harikadır bir grup daha söyleyeyim tam olsun Finntroll Finlandiya çıkışlı bir grup ve şarkıları fince Equilibrium ise Almanya çıkışlı ve şarkıları almanca. usta ensiferum folk metal yapmıyormuydu ya? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lycantrophe Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2008 amon amarth içlerinden severek dinlediğim grup Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
F5uck Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2008 Bu konu daha önce açılmamış. Şaşırdım.. Bir kaç tane bu türe örnek grup adı verelim Einherjer, Forefather, Moonsorrow, Turisas, Hin Onde ,Runic ,Enslaved, Månegarm, Thundra, Valkyria, Falkenbach, Mithotyn, Thyrfing, Windir Amon amarth ve fintroll içlerinde en sevdiğim iki gruptur. -------------------- usta ensiferum folk metal yapmıyormuydu ya? seni mi kırcam Locked şaka bi yana teşekkür ederim hatamı farkettirdiğin için:D folk-viking-epic bunları ayırt etmekte zorlanıyorum bazen...okadar çok türe ayırdılarki şu müziği sağol tekrar:) not: merak edenler için Finntroll'ün melodileri warcraft müziklerine benzer:) ikinci not: şöyle bir düşündümde vikingler de iskandinav folklor'ünün bir parçası değil mi sonuçta yani folk'tur viking'tir...müzik müziktir:D:P Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
holymucus Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2008 Vikinglere bayılırım zaten bu tarzıda çok severim Amon Amarth farorimdir 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kuranes Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2008 einherjer ve falkenbach bence türün en mükemmel gruplarından . türün öncülerinden olan enslaved'i de unutmamak gerek . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fredy1989 Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 2008 Ensiferum ve Amon Amarth diğerlerine nazaran daha çok bilinir.Fintroll u de folk zannediyordum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest mourn Yanıtlama zamanı: Şubat 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 29, 2008 Korpiklaani yi unutmamak lazim... -------------------- falkenbach VANADIS Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
F5uck Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2008 Doğru söylemişsiniz Falkenbach'ı nasıl unuttum şaşırdım :D harikadır bir de tek kişi olduğunu düşünürsek Havamal adlı şarkısını şiddetle tavsiye ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapisisik Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2008 Amon Amarth favorimdir .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Vitriol Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Ensiferum Viking Metaldir hatta ki Ensiferum'un kelime anlamı "Eli balta tutan Viking gençleri" demektir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SilentEvil Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Bildiğim kadarıyla böyle bi tür yoktur.Sanırım hayranlarca verilen bir isim.(yada öyle bişey) Amon amarth bi reportaj (söyleşi yada interview diyin, neyse ne) sırasında böyle bi tür olmadığını kendilerinin viking temalı melodik* death metal yaptıklarını açıklamıştır. Ayrıca black mettalle değil, death metalle karıştırılır daha çok. *Death metal de demiş olabilir hatırlamıyorum. Nerden okudun diye sorarsanız onu da hatırlamıyorum Yanlışım varsa da düzeltiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Vitriol Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2008 Bildiğim kadarıyla böyle bi tür yoktur.Sanırım hayranlarca verilen bir isim.(yada öyle bişey) Amon amarth bi reportaj (söyleşi yada interview diyin, neyse ne) sırasında böyle bi tür olmadığını kendilerinin viking temalı melodik* death metal yaptıklarını açıklamıştır. Ayrıca black mettalle değil, death metalle karıştırılır daha çok. *Death metal de demiş olabilir hatırlamıyorum. Nerden okudun diye sorarsanız onu da hatırlamıyorum Yanlışım varsa da düzeltiniz Viking/Pagan/Folk bunlar black metalin alt türleridir deathin değil.Bkz.Bathory black metalin kurucu gruplarından biridir ama 90 Hammerheart albümü Viking öğeleri taşır.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karkanya Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2008 folk ve black metalle karıştırılmaması gereken bir metal türü bazı gruplar sert olabilior ama genelde eğlenceli ezgilere sahip... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Vainamoinen Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Vikingler shaman değildir, Asatru inancını benimserler. Graveland e pek viking metal denilemez, nasyonel sosyalist black metal yaparlar. Viking metal olarak Sorgsvart, Crom ve Tyr tavsiye edebilirim. NSBM ideoloji olarak rahatsız edici gelebilir, ama müzik olarak iyi bir türdür. Temnozor ve Nokturnal Mortum sağlam NSBM gruplarıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Deli bir müziktir viking ruhunu taşıyanlar için korkunç gaza getiricidir müzikalite 10 numaradır fazla söze gerek yok... Viking Forever... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 vikink metaldir bana bu müziği sevdiren ve tabi vazgeçilmezim amon amarth Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Vitriol Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Vikingler shaman değildir, Asatru inancını benimserler. Graveland e pek viking metal denilemez, nasyonel sosyalist black metal yaparlar. Viking metal olarak Sorgsvart, Crom ve Tyr tavsiye edebilirim. NSBM ideoloji olarak rahatsız edici gelebilir, ama müzik olarak iyi bir türdür. Temnozor ve Nokturnal Mortum sağlam NSBM gruplarıdır. Ben Vikingleri Pagan olarak biliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Vainamoinen Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 (düzenlendi) Ben Vikingleri Pagan olarak biliyorum. Evet, pagandırlar. Ama "pagan" kelimesi hristiyanların genel olarak diğer dinlerin inananlarına verdiği bir addır. Türkçedeki "kafir" gibi. Asatru hakkında daha fazla bilgi için:*************** Ocak 31, 2011 boynuzsuzgeyikler tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2011 Elimizde baltalar, çekiçler, biz var savaşa gitmek http://www.youtube.com/watch?v=KiNRjECsdbQ&feature=related Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dawnofrelic Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Bir çok kişi Amon Amarth'tan bahsetse de Amon Amarth Melo-Death grubudur. Sözlerinde her ne kadar Vikinglerden bahsetse de müzik tarzlarının Viking Metal ile alakası mevcut değildir. Viking Metal'i diğerlerinden ayıran en büyük iki özellik İskandinav çalgılarının sıkça kullanılması ve Viking mitolojisinde yer alan genelde trajik olaylardan ve Norse Paganizm'inden söz etmesidir. Black Metal'in de yapı taşlarından biri olan Bathory'nin "Hammerheart" albümü Viking Metal'in de doğuş noktası olarak sayılır. Sonrasında türün yaygınlaşmasını sağlayan grup Enslaved'dir. Einherjer, Falkenbach, Mithotyn, Thyrfing, Windir, Kampfar, Helheim, I, Manegarm ve Moonsorrow gibi gruplar türün bugünlere gelmesinide ve tüm dünyada tanınmasında öncelik etmiş gruplardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Manowar ın ismini hiç göremedim.Onlar da iskandinav mitolojisi üzerine şarkılar yapıyorlar..thor the mighty thor the brave.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Manowar'a savaş olsun yeter ki. Viking'miş, şövalyeymiş hiç ayırmazlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2011 Turisas isimli bir grup vardır ki ölürüm biterim ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.