birunsatan Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2008 Kaos Teorisi Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından ayrıntılı biçimde geliştirilen diyalektik materyalizm, politik ekonomiden çok daha fazlasını ifade ediyordu: o bir dünya görüşüydü. Doğa, özellikle Engels’in çalışmalarında göstermeye çalıştığı gibi, hem materyalizmin hem de diyalektiğin doğruluğunun kanıtıdır. “Matematiğin ve doğal bilimlerin bu özetini çıkarmamda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
greyhuman Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2008 bende kelebek etkisi gibi bi$ii sandım:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2008 bende kelebek etkisi gibi bi$ii sandım:D kelebek etkısı ve fazlası var:D analızden senteze gecıs söz konusu,ama olması gerektıgı gıbı oldugu kanaatındeyım.evet indirgedık anlamak ıcın ve sımdı bırlestırmeye baslıyoruz.öncesı olmadan sonrakı adım nasıl atılabılır? tşk ler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2008 ben tşk ederim, her ikinize de.. Okuduğunuz ve değerlendirdiğiniz için.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2008 Greyhuman hepsi birbiryle ilgili zaten Kelebek Etkisi hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse ; Kelebek Etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki ufak değişikliklerin, büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen isimdir. İsmi, Edward N. Lorenz'in hava durumuyla verdiği örnekten geliyor: Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, Avrupa'da fırtına kopmasına sebep olabilir. Kelebek Etkisi'ni 1963 yılında Edward N. Lorenz bilgisayarıyla hava durumuyla ilgili hesaplar yaparken buldu. İlk hesaplamasında 0,506127 sayısını başlangıç verisi olarak kullandı. İkinci hesaplamada ise 0,506 sayısını verdi. İki sayı arasında sadece yaklaşık 1/1000 (binde bir), yani bir kelebeğin kanat çırpmasının yarattığı rüzgârla eşdeğerde fark olmasına rağmen, süreç içinde ikinci hesap birinci hesaba karşın çok farklı neticeler verdi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.