Jump to content

Bu Da Benden Bir Soru

duygu

Önerilen Mesajlar

bak şimdi bıras yazarkrnde kafam karısıp sacma bısıyler yazabılırım kusura kalma artık

ılk olarak suyu 5lt lık ve 4lt lık kaplara doldururuz soora 5lt lık kaptakı suyun bı kısmını 2lt lık kaba dokerız dolayısyla 5lt lık kapta 3 lt su kalır bu 1. sı

daha sonra 2lt lık ve 4lt lık kaptakı suları boş olan 9 lt lık kaba dokerız ardından 5lt lık kaptakı 3lt suyu 4lt lık kaba bosaltırız sonuc olarak 9lt lık kaptakı 6 lt suyun 5lt sını 5 lt lık kaba dokerız onunda 2 lt sını 2 lt lık kaba doker sek 5 lt lık kapta 3 lt su kalır

son olarakta 9 lt lık kaptakı 1 suyla 2lt lık kaptakı 2 lt suyu 9lt lık kapta toplarsak son 3 lt lık suyuda elde etmıs oluruz

oluruz dımı :wallbash::wallbash::wacko:

valla lamı cımı yok ben oldurdum :devil:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 ,16,20,38 vs. kilolar nasıl tartılıcak bu ağırlıklarla. Bence soru eksik yada yanlış.4 farklı ağırlık sadece 4 tane ağırlık olduğu anlamındamı. Yani o 4 farklı ağırlıktan bir iki tanesi çift olsa soru çözümlenebilir....

X=7 için: A kefesine 3+X, B kefesine 9+1

X=16: A 9+34+X B 27+1

X=20: A 9+1+X B 27+3

X=38: A 27+9+3 B X+1

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

X Beşinci bi ağırlık mı? Benim için bu dört ağırlıkla (1,3,9,27) iki kefeli bi terazide 7 kg tartsana...

x,o sirada tartilan sey...msl ilkinde 7 kiloluk bir karpuz

Manavın iki kefeli bir terazisi ve 4 adet farklı ağırlığı var.O, bunlarla 1 kilodan 40 kiloya kadar herşeyi tartabiliyor.Manavın elindeki 4 farklı ağırlık nelerdir? :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...