duygu Oluşturma zamanı: Ekim 23, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 23, 2006 Manavın iki kefeli bir terazisi ve 4 adet farklı ağırlığı var.O, bunlarla 1 kilodan 40 kiloya kadar herşeyi tartabiliyor.Manavın elindeki 4 farklı ağırlık nelerdir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duygu Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 2,4,5,9 litrelik kaplarınız var. Bunlardan 9 litrelik olanı su ile dolu. Bu 9 litrelik suyu en az hamlede 3 litrelik üç parçaya bölün. BU DA BAŞKA SORU İŞTE önce bu soruyu cevaplamanızı rica ediyorum.Hepnizin bayramını kutlarım.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nihtwish Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 bak şimdi bıras yazarkrnde kafam karısıp sacma bısıyler yazabılırım kusura kalma artık ılk olarak suyu 5lt lık ve 4lt lık kaplara doldururuz soora 5lt lık kaptakı suyun bı kısmını 2lt lık kaba dokerız dolayısyla 5lt lık kapta 3 lt su kalır bu 1. sı daha sonra 2lt lık ve 4lt lık kaptakı suları boş olan 9 lt lık kaba dokerız ardından 5lt lık kaptakı 3lt suyu 4lt lık kaba bosaltırız sonuc olarak 9lt lık kaptakı 6 lt suyun 5lt sını 5 lt lık kaba dokerız onunda 2 lt sını 2 lt lık kaba doker sek 5 lt lık kapta 3 lt su kalır son olarakta 9 lt lık kaptakı 1 suyla 2lt lık kaptakı 2 lt suyu 9lt lık kapta toplarsak son 3 lt lık suyuda elde etmıs oluruz oluruz dımı valla lamı cımı yok ben oldurdum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duygu Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 afferin leyn.doğru bi çözüm gibi görünüyor.ama en az hamlede mi onu henüz bilmiyorum..ama doğru bence...bravo valla.bu kadarı bile güzel..tebrik ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nihtwish Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2006 heyooooooooo bılıodum bılıodum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2006 4,11,12,13 kg.lık ağırlıklar olabilir. 1 den 20 ye kadar her ağırlık tartılabiliyor. Tüm kombinasyonları denemedim ama büyük ihtimalle hepsi tartılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duygu Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2006 Sayın birikinti cevap şu alacak. 1,3,9 ve 27kg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 7 ,16,20,38 vs. kilolar nasıl tartılıcak bu ağırlıklarla. Bence soru eksik yada yanlış.4 farklı ağırlık sadece 4 tane ağırlık olduğu anlamındamı. Yani o 4 farklı ağırlıktan bir iki tanesi çift olsa soru çözümlenebilir.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 7 ,16,20,38 vs. kilolar nasıl tartılıcak bu ağırlıklarla. Bence soru eksik yada yanlış.4 farklı ağırlık sadece 4 tane ağırlık olduğu anlamındamı. Yani o 4 farklı ağırlıktan bir iki tanesi çift olsa soru çözümlenebilir.... X=7 için: A kefesine 3+X, B kefesine 9+1 X=16: A 9+34+X B 27+1 X=20: A 9+1+X B 27+3 X=38: A 27+9+3 B X+1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 X Beşinci bi ağırlık mı? Benim için bu dört ağırlıkla (1,3,9,27) iki kefeli bi terazide 7 kg tartsana... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 X Beşinci bi ağırlık mı? Benim için bu dört ağırlıkla (1,3,9,27) iki kefeli bi terazide 7 kg tartsana... x,o sirada tartilan sey...msl ilkinde 7 kiloluk bir karpuz Manavın iki kefeli bir terazisi ve 4 adet farklı ağırlığı var.O, bunlarla 1 kilodan 40 kiloya kadar herşeyi tartabiliyor.Manavın elindeki 4 farklı ağırlık nelerdir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 tüh kacırmışız cevaplamışlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Evet tartılıyo ben gözden kaçırmışım...Pardon..... 16 kg yı tartarken 34 yazmışsın o 3 olucak bu arada..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2006 Evet tartılıyo ben gözden kaçırmışım...Pardon..... 16 kg yı tartarken 34 yazmışsın o 3 olucak bu arada..... evet haklısın ,bi yandan ingilizce notlarına bakıodum...sınava girdim,iyi gecti neyseki.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.