Jump to content

moonspell

GynandeR_MagiciaN

Önerilen Mesajlar

http://www.rockdays.net/arsiv/my_documents/my_pictures/925_wolfwall.jpeg

Moonspell’in temelleri 1989’da Fernando, Ares ve ismi Moonspell tarihi içinde pek bir şey ifade etmeyen iki kişi ile birlikte kurulan MORBID GOD’la atıldı. O sırada Fernando’nun davul çaldığı ve Ares’inde vokal yaptığı ARCHANGEL adında bir grupları daha vardı. Fakat müzik olarak çok farklı şeyler icra etmedikleri için Archangel kısa sürede dağıtıldı. Fernado’da Ares’de bütün enerjilerini Morbid God’da toplamak istiyordu.

Grup elemanları o sıralarda yaşadıkları küçük şehir Brandoa’da (ki hala yaşadıkları yer orası) kendilerine uygun çalışma ortamı yaratabilemek için fazlaca uğraştılar ve sonunda adına The Fever dedikleri bir kayıt yapöayı başardılar. Kayıdı birkaç ay sonra grubun gitaristi olacak Mantus 12 kanallı bir mikser kullanarak yaptı. Fakat Morbid God’dakiler ve Mantus kayıdı profesyonel bir çalışma olarak değerlendiremedikleri için asla piyasaya sümek istemediler. Grubun o dönemki felsefesi aceleci olmamak ama yinede çok çalışmaktan ibaretti. Fernando’ya göre bu felsefe Moonspell için halen devam etmekte.

Herşey daha yeni yeni yoluna koyulurken grubun davulcusu (Fernando artık vokallerde, Ares’de bass gitardaydı) ve gitaristi askere gitmek zorunda kaldı, grup ister istemez çalışmalarını yavaşlattı. Sessiz geçen bir yılın sonunda Morbid God gitaristleri ile ilişkilerini iyice yitirdi ve gitarları Mantus çalmaya başadı. Mantus’un gruba dahil olması ile birlikte Moonspell tarihinin ilk yayınlanmış kayıdı olan Sepent Angel için çalışmalara başlandı. Çok kısa bir süre sonra kayıt piyasadaydı.

Kayıt bir çok küçük firmanın ilgisini çekmeyı başardı ve Morbid God’a bir çok E.P. hatta Debut Albüm teklifi getirilmesini sağladı. Fakat Fernando ve arkadaşlarının acele etmeye iyetleri yoktu, beklemeye ve ellerinde olan herşeyi tekrar gözden geçirmeye karar verdiler. İlk iş olarak davulcu gruptan atıldı ve davuları halen Moonspell’de çalan Mike devraldı. Ardından ikinci gitarist olarak Nisroth alındı ve elbetteki 1992 ekiminde grubun ismi Morbid God yerine MOONSPELL oldu. Çalışmalara yeni kadrosu ile devam eden grup ilk demo için gerekli metaryeli br yıla yakın bir sürede toparladı. 1993’de ise Anno Satane demosu kaydedildi. “Goat on Fire

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayatımın grubu diebilirm. sırf onları dinleyebilmek için summerrocks 2007 de 6 gün çadırda kaldım(görevliydim) yoruldum sarhoş oldum kustum, her tarafımı sinekler yedi, biber gazı bile soludum(arkadaşların kötü bi şakasıydı)

ama yaşadıklarıma değdi...

sonuç:

moonspell den muhteşem bir istanbul performansı

http://img401.imageshack.us/img401/1443/moonspell1mediumex1.jpg[/img</p><p> </p><p> fernandoyla(grubun vokali) çektirdiğimiz fotoğraf</p><p> [img]http://photos-669.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v154/71/109/663553669/n663553669_214628_3265.jpg

alma nater esnasında ricardodan aldığım pena...

airesin sahne şovu esnasında gitarına dokunmam...

mike tan (miguel:davuldu) aldığım konser playlisti...

ve tabi unutulmaz bi akşam...

bi daha gelsinler gitmezsem nooliyim...

ALMA MATERRR!!!

a light at the and of the earth!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Son albüm çok güzel Night Eternal dinlememiş olanlara tavsiye ederim.Albümden Night Eternal ve Scorpion Flower güzel parçalar insanı kendine çekiyor ve kopamıyosunuz.Ayrıca First Light şarkısında ki solo da efsane bir solo ama Moonspell'den beklenmeyecek bir solo.Keşke hep tarzlarına uygun olmayan sololar yazsalar :)

http://hardrockheavymetal.files.wordpress.com/2008/06/moonspell-night-eternal-2008.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Luna'yı söylemekten haz alırım.

an erotic alchemy'ninde yeri ayrıdır. Aslında bakar iseniz ben moonspell denildiğinde bir ayrım yapamaz hale gelirim. Çünkü her parçasının bendeki yeri ayrı idir. Mutlaka dinlenmesi gereken bir parçası ise Luna'dır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...