canocan Oluşturma zamanı: Ekim 26, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 26, 2006 Merhaba dün akşam annem,ablam ve ablamın arkadaşı ile oturuyorduk ölümden ve ölenlerden bahsediyorduk.Annem en büyük ablasının ölümünü anlattı.Anneannem anlatıp ağlıyordu herseferinde.Şimdi bu olayı sizlerle paylaşmak istedim. Anneannemler ozaman köyde(sivasta) dedem ise istanbula çalışmaya gitmiş.Kiraz teyzem o sıraları 5 ve şuanda en büyük olan teyzem ise 40 günlük felanmış.Kiraz teyzem 5 yaşında olmasına rağmen 8 yaşında gibi gösteriyormuş.Dedeme aşırı derecede düşkünmüş.Ne zaman istanbuldan gelenler olduğunu duysa hemen yola çıkar kolalarını bağlayıp beklermiş dedem gelecek mi diye. Birgün Teyzem kızamık olmuş ve o zamanları doktor yok,hastalıklar daha ağır,atlatması zor hatta imkansız oluyormuş.Teyzem hasta iken anneannem köydeki komşularından birine 2 albise ısmarlıyor.Biri kırmızı,diğeri beyaz.Teyzeme kirazım sana elbise ısmarladım biri beyaz diğeri kırmızı sen hangisini giymek istersin.Teyzemde anne diyor Allah hangisini giymemi nasip ederse onu giyerim diyor. Ve teyzem öldüğü günü anneannemin anlatması ile 8 saat Azrail ile uğraşıyor.Azrail tedirdi,içirdi,güldürdü ama kirazım hep yok demiş sen benim babam değilsin benim annem yalnız ben seninle gelmem.Ben babamı biliyorum ben seninle gelmem benim annem yalnız demiş.Ama 8 saatin sonunda Napim demiş babam olaya babam değilsin ama geliyorum işte demiş ve o srada anneannem bayılmış.Ayıldığında ise teyzemin öldüğünü görmüş.teyzeme beyaz elbise giymek nasip oldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
canocan Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2006 görüldüğü üzere ben yazı yazma özürlüsüyüm imla hatası yaptığım yerler felan çok fazla kusura bakmayın... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bolsoru Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2006 Ewt aşırı hata yapmışsın ve cümleleri gerçekten bnm gibi kurmuşsun (bozuk ) ilginç olay okuyunca tüylerim kalktı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zerre Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2006 Eskiler iyi insanlara azrail sevdikleri insan suretinde göründüğünü bundan dolayı korkmadıklarını söylerler demek doğruluk payı varmış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2006 gerçekten de ürkütücü bi anı olmuş, paylaştığın için sağol... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2006 Paylaştıgın için sagol bu konuyu. Eğer daha once yanınızda olen biri olduysa bu olayın gercek oldugunu zaten gormussunuzdur. Ben gordum hemde bir kac kez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest esmanur Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2007 mekani cennet olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
caslanova Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 çok etkileyici ya saol paylaşım için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest star67 Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 allah rahmet eylesin mekanı zaten cennet .böyle şeylere inanırım benimde teyzemin kızı allah rahmet eylesin melek gibi kızdı ve 18 yaşında hastalandığında bu gece 12 de beni almaya gelecekler hakkınızı helal edin demişti ve gerçekten öyle olmuştu .yine aklıma geldi bunu okuyunca Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
simya Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Benimde dedem vefat ettiğinde buna benzer şeyler olmuştu.Paylaşım için sağol. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Benimde dedem vefat ettiğinde buna benzer şeyler olmuştu.Paylaşım için sağol. neler olmuştu bizimle de paylaşabilirmisin ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
simya Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 neler olmuştu bizimle de paylaşabilirmisin ? Dedem ordu'da ben ankara'daydım vefat ettiğinde..Bir gün önce gece rüyamda gördüm bana sarıldı öptü uzaklaştı çağırdım ama dönmedi geri.Sabah kalktığımda aynı rüyayı kardeşimde görmüş anlattı bana.Sonra babam arayıp o kötü haberi vermişti. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Arkadaşlar! Ben de böyle bir olaya yıllar önce müşahit oldum. Olayın iki saat öncesine gidelim. Rahmetli-''Allah Allah ne güzel bir bahar günü bu !'' Çocuk-''Ne baharı baba hava hem soğuk ve bulutlu'' Rahmetli-''Ne diyorsun yavrum ne bulutu ne soğuk havası?'' Çocuk-''Baba!.İyimsisin sen?'' Rahmetli-''Yavrum açın şu pencereleri!Şu uçuşan kelebeklere ,kuşlara bakın! Allah Allah kim dikti bahçeye bu güzel çiçekleri;bu ne güzel bahçe böyle!'' Bu abimiz iki saat sonra hakkın rahmetine kavuştu. Sonra hadiseyi bir alime anlattık.Dedi ki; meyyit ölmeden cenetin perdesini aralamış.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 cennetin perdesini aralamak için ölüme yakın olmaya gerek yok aslında...hatta bunun için ölmeyede gerek yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Ölmeden cenneti yakalamak. Ne tuhaf bir kuruntu! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 kimse bana inanmak zorunda değilki.Senin inancınada ben inanmak zorunda değilim.ya da alimlerine...ama senin inancın kuruntu değilde düpedüz saçmalık deme ihtiyacı duymuyorum hala.. Farkettiysen.... tuhaf olan bunu hala anlıyamıyor olmanız. bu durumda cennetlerde farklı farklı olsa gerek kiminin bahar kiminin kış... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest star67 Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 cennetin perdesini aralamak için ölüme yakın olmaya gerek yok aslında...hatta bunun için ölmeyede gerek yok. neye gerek var ozaman aydınlatırsan seviniriz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 İmada bulunmamım yeterli olduğu kanısındayım.böyle hassas bir konunun kelimelerle anlatılabileceğini sanmıyorum.ama yaşam deneyimlerimiz nihayetinde birçoğumuzu o konuma getirecektir.buna eminim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest star67 Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 hiç aydınlatıcı bi cevap olmamış başkalarını istemiyon heralde sen cennette arc bu dünya hem cennet hem cehennem hikayesine bağlanacak bu iş sonunda heralde bkz a geylani:Dyinede sağol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 sende sağol bu konuda bana susma hakkı tanıdığın için.....Eminim tarafsızca anlayacak bir iki kişi çıkacaktır.benim sözümde onlaraydı zaten. Bir kişide sadece bir tane beyin olması kadar doğal bu da… Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Hiç'de hiç'i izah etmenin tezadı belli... Düze geçsen daha iyi olacak!. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Dedem ölmeden 3 gün önce dedemi rüyamda gördüm.Terkedilmiş bi alışveriş merkezinin son katıydı.Yerde gazete parçaları vardı.Yürüdükçe toz kalkıpta ciğerlerime doluyodu sanki.Bi sandalye ve Babam, abim, ben vardık ilk başta sadece.Karşımızda da o sandalye.Bi an için arkamızı dönmüştük ki dedemin sesi geldi ardımızdan.Sandalyede oturuyodu."Oturun"dediğinde önümde bi tabure gördüm ve oturdum tabii.Oturmuş yerdeki gazetelerin başlıklarını okuyodum.Bu sırada dedem babama hitaben konuşuyodu.Doğru düzgün dinlemedim ama bahsi geçen konuları hatırlıyorum."Bende herkes gibi bi gün öleceğim"diyerek başladığında yaşlılar bunu sık sık der diye düşünmüştüm.Anneme teyzelerime ve dayılarıma iyi bi baba olamadığından bahsediyodu.Yapmak istediği işlerden bahsetti.Umarım aynı rüyayı babamda görmüştür çünkü ben doğru düzgün dinlememiştim dedemi ve yapmak istediği o işler herneyse bilmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Yorumlarınızı daha uslubuna uygun yapın ! İkili tartışmalara sebebiyet verecek cümleler de kurmayın ! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Terkedilmiş alışveriş merkezi alem-i kabir,gazete parçaları yazılı musalla taşları,ciğerini yakan toz ise,dede'nin ölümüne üzüleceğine ,gördüğün sandalye de bir tabuta delalet... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2007 Hiç'de hiç'i izah etmenin tezadı belli... Düze geçsen daha iyi olacak!. hiç yoktan iyidir....... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.