Düş Sokağı Sakini Oluşturma zamanı: Ekim 28, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 28, 2006 MURAT ÇELİK 4 Mart 1965'te Bakırköy'de dünyaya geldi düşlerimizin tutsak kahramanı... Müzikal anlamda 1993 yılında Düş Sokağı Sakinleri grubunu Murat Yılmazyıldırım ile birlikte kurarak profosyenellige adım attı. Futbolcu olacaktım, sakatlanınca istanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdim. Hocalarımın saçını kes ısrarına dayanamayıp müzisyen oldum... 1965'ten beri yaşadıklarımı ve yaşayacaklarımı Düş Sokağı Sakinleriyle paylaşmaktayım. En güzel bestem kızım Zeynep Ada'dır; ben güzel olan her şeyi severim, çünkü Rabbimi bana hatırlatır !.. Murat Çelik Düş Sokağı Sakinleri Albümleri: Düş Sokağı 1993 - Eylül (Piccatura) Yaşadıkça 1997 - Şubat (EMI) Üç 1999 - Kasım (EMI) Solo Çalışmaları: Su Düşleri - 1999 (Piccatura) Seyyah - 2002, (Piccatura) Kitap: Murat Çelik "GÜLZİYA","AŞKINELİF HALİ" MURAT YILMAZYILDIRIM Düşsel bir dünyanın kapısından içeri girdiğimde 9.5.1964 tarihini gösteriyordu zaman. Ve dünya üzerindeki yolculuğum beni sevinçleri ve hüzünleri birbirine karışmış bu coğrafyada müzik denen sadık dostumla tanıştırdı. Beni çoğunuz Düş Sokağı Sakinleri'nden tanır. Kiminizde solo olarak yaptığım albümlerden. Sırasıyla şimdiye kadar çıkan albümler: Düş Sokağı Sakinleri: Düş Sokağı 1993 - Eylül (Piccatura) Yaşadıkça 1997 - Şubat (EMI) - Üç 1999 - Kasım (EMI) Solo albümler : Aşk-ı Alem -1996 (Naz) (Bu albüm henüz çıkmadı.) Yelkenin Gözyaşları - 1998 Ocak, Ada Kırık Yelken - 2000, Ada Cennet - Şubat, EMI Kent - 2002 Büyü - Ekim, EMI Kent - 2003 Kara Aşka Beyaz Göndermeler - Ağustos, EMI Kent 2004 Birde henüz basıma girmeyen, yurtdışı için otantik tarzda hazırladığım 8'li albüm serim var. Ayrıca Kent Ozanları adı altında çıkarılan karma albüme çeşitli sanatçılarla birlikte ben de kendime aitolan bir parçayla konuk oldum. Okullu yıllarım beni Beyazıt İlkokulundan Bakırköy Yavuz evler İlkokuluna, oradan Bakırköy Şekerevler Ortaokuluna oradan da Bakırköy Lisesine en son olarak da Kadıköy Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümüne kadar sürükledi. Kafamın içinde beni düşsel bir zamanın sürrealist uzantıları arasına katıp duran düşünceler denizinde yüzüyor olmam, en sonokuduğum okulu bana yarıda bıraktırdı. Ben de böylece alaylılar arasına katılmış oldum. İlk olarak 1981 yılında klasik gitarla akademik anlamda tanışma fırsatı buldum. Ve sonrası kendimi onunla keşfetme yollarıyla geçti. Bu yollar üzerinde farklı enstrümanlarla haşır neşir olmak, duyumlar ve onları albümlerinde kullanma şansı yaratmak bakımından çok yararlı oldu. Beni kendimle tanıştırdı. Düşler bedenime giydirdiğim en güzel giysim oldu. Onu istediğim gibi nakışladım. Ortaya çıkardığım sözcüklerin ve melodilerin bedeniyle sevişmeyi olgunlaşma sürecindeki en tatlı meyve gibi gördüm... Ayrıca 2003 Yılında "Serbest Vezin Sembolik Şizofreni" isimli Roman kitabi yayınladı... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 ya ammcaoğlu ya en derin yerimden vurdun bekle gelio devamı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 “Yumuşak-Sert... Savaşcıl-Barışcıl... Kızgın-Sakin... Her şey bir düş masalı gibi yavaş yavaş akıp gidiyor gözlerimizin önünden. Dinleyin ve düşlerin nasıl bir renk cümbüşü içinde hareket ettiğini farkedin. Gerçek bir keşif ve meydan okuyuşa, ruhunuzun ışığı altında gözlerinizi kapayarak girin.” [Murat Yılmazyıldırım] ‘DÜŞLERİN RESSAMI’ YILMAZYILDIRIM Tüm şarkıların söz, müzik ve düzenlemelerine imza atan Yılmazyıldırım dinleyicilerinin karşısına artık ‘Düşlerin Ressamı’ olarak çıkıyor. EŞLİKÇİLER: TOLGA ÇEBİ - SİNAN GÜRSOY Albümün kayıt aşamasında müzik aletlerinin tamamına yakın bölümünü kendisinin çaldığı albümde konuk müzisyen olarak keman ve piyanoda Tolga Çebi ve bir şarkıda bas gitarıyla Sinan Gürsoy yer alıyor. ESTETİK, MİSTİK, ETNİK VE SÜRREALİST Evrensellik anlamında estetik, mistik, etnik ve sürrealist bir yaşamın değerlerini dünya gerçekliği ile pekiştiren sanatçı, müziği bambaşka bir boyuta taşıyor. Aşk ve varoluş temalarını derin bir hüzünle izleyerek, hem bireysel hem de kitlesel anlamda, hayata göndermelerde bulunuyor. 8’İ ENSTRÜMANTAL TOPLAM 27 ŞARKI İki CD & MC’den oluşan albümde 8 tanesi enstrümantal, diğerleri sözlü olmak üzere toplam 27 şarkı yer alıyorhttp://www.ntvmsnbc.com/news/165623.jpg http://www.ntvmsnbc.com/news/165624.jpghttp://www.dussokagi.org/system/files/images/23042005%28004%29.jpg http://www.dussokagi.org/system/files/images/16_1154014296_5043.preview.jpg http://www.dussokagi.org/system/files/images/myylord2.preview.jpghttp://www.dussokagi.org/system/files/images/maviolumlr.jpghttp://www.dussokagi.org/system/files/images/myylord1.preview.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Ahh ahh ! Bende en çok Murat Yılmazyıldırımı severim. Çok başka biri o. Düşlerin ressami. O ilgin sesiyle (ilk başta herkeze itici gelen) beni her seferinde alıp götürür. Her dinlediğimde kendimden geçerim. Ayrıca albümlerinde, şarkılarında kullanığı bütün enstürmanlırı kendisi çalar. Böylede yetenekli birisidir hani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lal Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Murat Yılmaz Yıldırım a hayranlıktan öte çok saygı duyuyorum... 2-3 sene önce sevgililer gününde taksimde konserine gitmiştim... konserin mükemmel geçmesinin yanı sıra çok saygın bi kişiliği var onu farkettim... kendisinin içki içmediğini ve namaz kıldığını bilioyormuydunuz??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 murat çelik ve murat yılmazyıldırımı karıştırdın sen heralde (: Murat Yılmazyıldırm Budist (: senin o dediğn Murat Çelik (; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2006 Valla epeydir ses etmeden bekliyorum acaba ne zaman akıl edipte müzik bölümüne şu başlığı açacak diye:D:D çok beklettin valla düs sokağı sakini ayıp:p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 bende şaşırdım zaten canım amcaoğlu büyük amcaoğlu, eline sağlık ben de açmayı unutmuşum... bide düşler ülkesinde yaşıoruz ya... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 amcaoğlu açsın sende unutmsuum de ohh Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 ne var ya ne bağırıyosun... forum kuralı madde 9999999 bi üyeye bağırılmaz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 bagırmadım beee.. okadar kural mı vardı :-P Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Düş sokağı sakinleri; Sevginin sefilleri, Işıklı evlerin Çirkin çiçekleri... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2006 Firdevs ve amcaoğlu ellerinize sağlık valla cok güzellerdi bayıldım paylaşımınız için cok teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2006 Düşler ülkesine sizleride bekleriz.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Kasım 6, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 6, 2006 Gözyaşı ağacı sizide çağırıyor.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2006 download kan revan içindeyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2006 ooo büyüksün de Murat Yılmazyıldırımda alabilirdik......:D saol....:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 bence de büyüksün ya o şarkının klibi varmıydı hiç haberim yoktu valla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 mor yel Murat Çelik-Düş sokağı sakinleri-türkiye müzik video yanar kar olurum gayret et güzelim kan revan içindeyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 abooo sen beni öldürcen heralde...çok güzel paylaşım olmuş eline sağlık:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 harbi süper ya harikasın blaze:clapping: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
illuminator_25 Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 eline sağlık blaze müthiş bu da, ben bunları nasıl kaydedebilirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2006 malesef bunlar olmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.