Jump to content

İstek Üzerine Subliminal Mesaj..

Nietzsche

Önerilen Mesajlar

ALINTIDIR

(kaynak :Murat Çileli)

Her ne kadar ülkemizde bilinmese de:( yabancı ülkelerde Subliminal mesaj kavramını neredeyse bilmeyen yoktur. Subliminal mesajı kısaca “kişinin bilinçaltına gönderilen gizli mesaj” olarak tanımlayabiliriz. Kişinin bilinçaltına subliminal mesaj göndermenin bir çok yolu bulunuyor.;)

İşitsel Subliminal Mesajlar

Bunlardan en çok kullanılanı dijital ses dosyalarına gömülen mesajlardır. Üzerinde oynanabilirliği ve işlenilmesi ve yayılması daha kolay olduğundan MP3 dosyaları gizli mesaj için biçilmiş kaftandır diyebiliriz. Peki sistem nasıl işliyor?

İnsan kulağı belirli frekans aralıklarındaki sesleri duyabilir. Bunun aralığın teknik detaylarına girmiyorum. Eğer siz bir müzik parçasını rahatça duyabiliyorsanız bu sizin duyabileceğiniz frekans aralığında olduğunu gösterir. İnsan beynini algısı ise daha düşük ya da daha yüksek frekansları algılayabilecek kapasitededir. Dikkat edin “duyabilecek” demiyorum, algılayabilecek diyorum.

Subliminal mesaj içeren bir MP3′ü kulağınızla dinlersiniz, ancak içindeki gizli mesajı beyniniz dinler. Bu esnada kulağınız hiçbir şey duymaz.

İnternette ve paylaşım programlarında bilinçaltı mesajları içeren MP3 dosyaları bulunuyor. Hatta bu gizli mesajları frekans aralıklarına göre analiz ederek ortaya çıkaran yazılımlar dahi bulunmaktadır. ;)

Görsel Subliminal Mesajlar

Subliminal mesaj göndermenin bir yolu da görüntülü mesajlaşmadır. Siz ekrana bakarken gözünüzün yalnızca “göz kırpma” hızında bir görüntü ekrana gelip kaybolur. Gözünüz hiçbir şey görmez ancak bilinçaltınız bu mesajı çoktan almıştır.

Bir dönem sinemalarda bir kola firmasının ambleminin anlık olarak gelip kaybolduğunu savunan kişiler bazı iddialar ortaya attılar. Daha sonradan bu şirketin subliminal mesaj tekniği ile reklam yaptığı ortaya çıktı.:mad:

Etkilenme Dereceleri

Bilinçaltı mesajlarından etkilenme oranı ise kişinin karakteristik yapısına ve çevre şartlarına göre değişim gösterir. Örneğin içe dönük ve asosyal yapıdaki kişiler bu mesajlara karşı daha fazla alıcılık gösterirler. Hatta bu kişilere uzun süreli ve kötü amaçlı mesajların gönderilmesi kişiyi ağır depresyona ve intihara kadar götürebilir.:(

KULLANIM ALANLARI

Subliminal mesajın iyi alanlarda kullanımı da A.B.D ve Avrupa ülkelerinde oldukça yaygındır. Sigarayı bırakmak ve kötü alışkanlıkları terk etmek isteyen kişilere bilinçaltı mesaj seansları uygulanmaktadır. Ev kullanıcıları için ise Subliminal Vision Pro adlı bir yazılım bulunuyor. Bu yazılımın içine kendi belirlediğiniz mesajları yazıyorsunuz ve bu mesajlar bilgisayar kullanımınız süresince size belirli aralıklarda gösteriliyor. Ancak siz siz olun beyninizin ayarlarıyla hiç bir zaman oynamayın. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eywallahh dostum bu bence bayaaa önemli bi mevzu...Farkında olmadan mütemadiyen izlediğimiz filmlerde,reklamlarda,dinlediğimiz müziklerde hatta sağda solda gördüğümüz fotoğraflarda bile bilinçaltımıza mesajlar depoluyor olabiliriz...Ve internetten bu tarz programlar bulmanız mümkün...Hatta ben programı kurdum bilgisayara...sigarayı bırakmak için...üstüne yaktım bi sigara :)Bakalım işe yarayacak mı:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

white rica ederim ama ben bu konuyu okudukdan snra (ilk defa okudum:D) bunun ustunde daha cok durulması gerektıgını dusundum ama kimse ilgilendmedi nyse ayrıyetten ben sana tşk etmek ısterım sen olmasan bole bişiden haberım olmıcaktı belkıde bı suru sublımınal bilgi aldım şimdiye kadr :( bundan snra daha dıkkatlı olmaya calıscam

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

güzel paylaşım teşekkürler.. eskiden tv olmayan zamanlarda cocacola bu yöntemi sinemalarda reklam amaçlı kullanıyormuş.. sahnelerde insan zihninin algılayamayacağı şekilde filmin bazı bölümlerinde saniyenin onda 1i sürelerde cocacola amblemi yerleştirirlermiş..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayriyeten internet üzerinden ücretsiz subliminal mesaj programları bulabilirsiniz!Ama dikkat edin sigarayı bırakayım derken belkide bizim programda göremediğimiz ama program yapımcılarının koyduğu mesajlar yüzünden bi sabah uyuşturucu bağımlısı ya da amerikan hayranı ya da ne biliiim maaazallah ajdar olarak uyanabilirsiniz:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayriyeten internet üzerinden ücretsiz subliminal mesaj programları bulabilirsiniz!Ama dikkat edin sigarayı bırakayım derken belkide bizim programda göremediğimiz ama program yapımcılarının koyduğu mesajlar yüzünden bi sabah uyuşturucu bağımlısı ya da amerikan hayranı ya da ne biliiim maaazallah ajdar olarak uyanabilirsiniz:)

Yada sevgi kelebeği olmayı beklerken, bir sabah bakmışızki, sapık, tecavüzcü, katil falan olmuşuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...