Jump to content

Oyun Tanıtımları...


Rimmon-ex

Önerilen Mesajlar

97.jpg

Türk tiyatrosunun klasiklerinden diyemesek de yıllar yılı sahnelenegelmiş bir destandır Keşanlı Ali'ninki.Keşanlı Ali kimdir?Metropolün ücra bir köşesindeki Sineklidağ'ın kabadayısıdır Ali abimiz.Sineklidağ kondu mahallesidir,arlısı arzısı,hırlısı hırsızı,kirlisi kirsizi,sırlısı sırsızı,huylusu huysuzu,tüylüsü tüysüzü,soylusu soysuzu,boylusu boysuzu......Sineklidağdadır.Yavuklusunun dayısını öldürmekten mapusa düşer.Döndüğünde sineklinin kahramanıdır artık,ama n'apsın Ali zelihasız kahramanlığı.İki derdi vardır Ali'nin 1.si suçsuzdur vurmamıştır Zelihanın dayısı Çakal'ı.2.si malum aşk ateşiyle kahramanlığı arasında sıkışmaktadır.Oyun pek çok sosyal mesajı komedinin alasıyla harmanlamış,içine müzikleri de bir güzel katıp sunmuş seyirciye.E hadi afiyet olsun sizlere....

Hıı unutmadan oyundan bir alıntı;

"demem şu ki, bu dünyada namuslu insaniyet*li oldun mu alaya alınıyorsun. zorba, katil oldun mu saygı itibar görüyorsun. efsanemiz de bu yalandan çıktı. hepsi bu kadar...insanın eski huyu / kendine hep bir put yapar / oldum bittim böyle bu / kendi yapar kendi tapar."

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Keşanlı Ali Destanı ismini duyunca sıkıcı birşey olur diye bekliyordu o gün herkes ama Keşanlı Ali başlı başına bir vakaydı :) kimse sıkılmadı aksine herkes eğlendi.. herkes dediğim bizim grup 40 kişi vardı sanırım, belki daha da fazladır emin değilim.... ama salonun geri kalanının da eğlendiği belliydi... mutlaka görülmeli...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kesanlı ali destanı turk tıyatrosunun klasiklerindendir cunku turk tiyatrosuna kesanlı ali destanıyla yeni bir akım baslamıstır bu akım epik tiyatrodur...ayrıca kesanlı ali destanı yazıldıktan sonra yurt dısında bır cok ulke bu oyunu oynamıs ve benimsemiştir...ayriyetten bu oyunla bir cok odul alan insan vardır bunların %60 ı yabancıdır...:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

neyse canım.. en azından artık farkediliyoruz:) valla çok sevindim....

---------

Haldun Taner in bir oyunu.. Ankara Üstündağ'da yaşanmış bir olaydan esinlenerek ortaya çıkmış bir eser Keşanlı Ali Destanı..

dediğin gibi epik tiyatronun önünü açmış bir epik dram örneği ve ilk sahneye konuluşu 1964 yılına rastlıyor.. uzun bir aradan sonra tekrar sahnede ve şu anda da çeşitli şehir tiyatrolarında sahneleniyor -gitmek isteyenler olur belki- ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

'Leyla ile Mecnun' İstanbul'da kavuştu…

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın dev prodüksiyonu 'Leyla ile Mecnun - Aşkın Gizli Tarihi...' müzikalinin galası Başbakan Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Prof. Dr. İskender Pala'nın eserinden yola çıkarak hazırlanan müzikal, seyirciden çok büyük ilgi gördü.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Başkan Kadir Topbaş'ın Kültür-Sanat Danışmanı Prof. Dr. İskender Pala'nın yazdığı Leyla İle Mecnun adlı eserden yola çıkarak, Ali Taygun'un rejisi, Yalçın Tura'nın müzikleri ve 80 kişilik oyuncu kadrosu dev bir müzikal ortaya çıkardı. 'Leyla ile Mecnun - Aşkın Gizli Tarihi...' müzikalinin galası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda sanatçının katılımıyla Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşti.

 

Müzikali sonuna kadar büyük bir beğeniyle izleyen Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş, oyunun sonunda vatandaşlarla birlikte tiyatro sanatçılarını dakikalarca ayakta alkışladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Leyla rolünü oynayan Tülay Uyar'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Mecnun rolünü oynayan Caner Akın'a çiçek takdim etti.

Erdoğan ve Topbaş, başarılı oyun nedeniyle tüm sanatçıları ve müzikalin yazarı Prof. Dr. İskender Pala'yı kutladı.

 

Ölümsüz aşk Şehir Tiyatroları'nda…

 

Leyla İle Mecnun Müzikali'nin dekor ve kostüm tasarımını Ali Cem Köroğlu, ışık tasarımı Önder Baykul, hareket tasarımını Pınar Ataer, dramaturgisini Tarık Günersel ve koro şefi Gökçen Koray imzasını taşıyor. Oyunumuzun Orkestra şefi Erdem Çöloğlu.

 

Leyla İle Mecnun'da Meddahlarbaşı Metin Çoban, Ergun Işıldar; Leyla (Soprano), Nazlı Deniz Boran, Tülay Uyar, Serap Göğüş, Gökçe Es Kılıç, Ece Yönt; Leyla (Meddah), Gökçe Eskılıç, Özgül Sağdıç, Berna Anıl, Yasemin Güvenç, Sibel Mutlu, Özge O'neill, Nurdan Kalınağa, Zeynep Özyağcılar; Leyla (Dansçı), Senem Oluz; Mecnun (Tenor), Caner Akın, Bilal Doğan, Mete Taşın; Mecnun (Meddah), Burak Demir, Barış Aydın, Emrah Bozkurt, Özgürefe Özyeşilpınar, Murat Taşkent; Mecnun (Dansçı), Murat Kalfagil, Mustafa Tutuş; Mülevvah, Toron Karacaoğlu, Tolga Coşkun; Mülevvah (Bas), Alp Köksal, Mehmet Tıknaz; Mecnun'un Annesi, Zuhal Yunga (alto), Berna Anıl (Mezzo Soprano), Leyla'nın Annesi, Güzin Özyağcılar, Berna Adıgüzel; Leyla'nın Babası, Tankut Yıldız; Nevfel, Ersin Umulu; İbn Selam, Barış Çağatay Çakıroğlu; Avcı, Göksel Arslan; Avcı (Dansçı), Okan Patırer; Meddahlar, Ece Okay, Berna Adıgüzel, Işık Yönt, Suphiye Günaltay (Soprano), Ece Yönt (soprano), Berna Anıl (Mezzo Soprano), Bahar Özge Göze (alto), Cihan Kurtaran (tenor), Berk Samur (tenor), Tolga Coşkun (bariton), Özgürefe Yeşilpınar (bariton); Dansçılar, Murat Çoruh, Doğan Şirin, İbrahim Ulutaş, Serhat Kural, Mete Taşın (tenor), Arda Alpkıray, Başar Engin Tuğut, Pınar Alkan, Selin Türkmen, Gülçin Akhan, Gülsem Mutlu, Senem Yıkılmaz, Koro; Aslı Sekil (Soprano), Ahu Karaduman (soprano), Nazlı Gülüm Köker (mezzo soprano), Zeynep Begüm Torunoğlu (alto), Mete Taşın (tenor), Burak Bayraktar (tenor), Alp Köksal (bariton), Mehmet Tıknaz (bas), Orhan Onur Özcan (tenor) rol alıyor.

 

Oyunumuzun konusu kısaca şöyle: "İki genç birbirine âşık olur. Bunun üzerine görüşmeleri engellenir. Kays Leyla'dan vazgeçmek istemez. Davranışlarını garipseyen etraf ona 'Mecnun' demeye başlar. Delikanlı 'Leylâ' için her şeyi yapmaya hazırdır. Âşıkların birliğini savunanlar engel olanlarla çatışmaya başlar…" Leyla İle Mecnun Müzikali, 4 Mart'a kadar ve 21 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında yine Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyredilebilecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bi kaç gün sonra çalışmalara başlıyoruz... Keşanlı Ali için...

 

Zor bir oyun. Nasıl heyecanlı olduğumu anlatamam.

 

Aslında oynamak istediğim oyunlardan biriydi ama Zilha'yı canlandıracağımı düşünmemiştim :)

 

Haldun Taner sevdiğim bir yazar. Diğer oynadığım oyun da Haldun Taner'in Oyunuydu

 

Umarım Keşanlı Ali'den de alnımızın akı ile çıkarız :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aziz Nesin'in devlet bürokrasisini hınzır olduğunca acımasız eleştirdiği "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunu Kenan Işık'ın yönetiminde Şehir Tiyatrosu sahnelerinde...

http://www.sehirtiyatrolari.com/dolguGenç oyuncu Mert Turak'ın başrolünü üstlendiği müzikal oyunda ağırlıklı olarak Şehir Tiyatrosu'nun genç oyuncuları sahne alıyor...http://www.sehirtiyatrolari.com/dolguYaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'ı kaçırmayın...

 

 

Her şeyin yolunda gittiği şirin, sevimli kasabasında mutlu, huzurlu yaşayan bir birey –adına Yaşar diyelim- bürokrasinin bilmeyerek, kimi zaman da bilerek yaptığı bir yanlışlık nedeniyle huzurlu kasaba ortamından bürokrasinin çarklarına takılır ve bir suçluya dönüşür. Sonrasında da devletin başına bela olacak bir metafora…

“Kara Kaplı Nizami

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz hakkında kısa bir not

 

Aziz Nesin'in kitabıının önsözünde şöyle yazar ;

 

".....aziz nesin kucuk oglunu da yanina aldi, sapanca'ya gitti.. birgun gol kiyisinda gezmeye ciktilar. o soguk, karli havada yalinayak cingene cocuklari oynuyordu. aziz nesin durdu, onlari seyretmeye basladi. cocuklarin icinden 10-11 yaslarinda bir oglan cocugu gelip aziz nesin'e,

- amca, bana bir lira versene! dedi.

- ne yapacaksin bir lirayi?

- ekmek alacagim...

- peki... al bakalim bir lirayi... senin adin ne?

- yasar...

aziz nesin soyle bir bakti. gozleri dolmustu. yaninda, asagi yukari ayni yaslarda kendi oglu, sıkı giyimli, ayaginda pabuclar... karlar ustune ciplak ayakla basan cingene cocugun adi yasar... oyle bir yaratik, bir insan yavrusu ki yasiyor desen yasamiyor... yasamiyor desen yasiyor... birden kafasinda bir simsek cakti: "yasar ne yasar, ne yasamaz"......"

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İsmet Küntay'ın bu tarihsel misyon taşıyan oyunu I.Dünya Savaşı ve İstanbul'un işgalinin Türk insanı üzerindeki etkilerini anlatıyor. Yorgun, yenik ve bekleyiş içindeki Osmanlı subayı Rıfkı, işgalci subaylara ve işbirlikçilere karşı mücadele etmek için arkadaşlarıyla birlikte yola çıkar. Emperyalist güçlerin sindirdiği halk, İstanbul'da üretilen işgalci politikalardan habersiz, Anadolu'da büyümeye başlayan bağımsızlık hareketine destek verecektir.

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/dolgu

 

 

Yazan : İsmet Küntay

Yöneten : Engin ULUDAĞ

Dekor Tasarımı : Sabahat ÇOLAKOĞLU

Kostüm Tasarımı : Aysel DOĞAN

Dramaturg : Gökhan AKTEMUR

Işık : Zilkifli ÖZDEMİR

Efekt tasarım : Ö.Yaşar İŞLER

Oynayanlar:

Rıfkı : Levent ÜZÜMCÜ

Rüştü Çavuş : Ertuğrul POSTOĞLU

Ömer Lütfü : İbrahim CAN

Yüzbaşı Scott : Yıldıray ŞAHİNLER

Azmi Bey : Kutay KIRŞEHİRLİOĞLU

Safiye : Aslıhan KANDEMİR

Yüzbaşı Cevat : Caner ÇANDARLI

Harun Bey : Emre NARCI

Hacer : Sevgi SAKARYA

Başçavuş - Çoban : Rahmi ELHAN

Haşim Ağa : Münir KUTLUĞ

Kahya : Murat Derya KILIÇ

İdris Dayı : Süleyman BALÇIN

Sivil -Stavro : Ozan GÖZEL

Nizamettin : Cem URAS

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-tozlu-cizmeler-01.jpg

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-tozlu-cizmeler-03.jpg

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-tozlu-cizmeler-02.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://img505.imageshack.us/img505/795/yasarkocaeli1mj5.jpg

Kocaeli Şehir Tiyatrosu

 

Aziz Nesin

YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ

 

Yöneten: Ali Düşenkalkar

Dekor : Nurettin Özkönü

Kostüm: Ebru Aklar

Işık: Cafer Yiğiter

Koreografi: Selçuk Borak

Müzik:Timur Selçuk

http://img124.imageshack.us/img124/6063/yasarkocaeli3xa4.jpg

Oynayanlar:

H.Fatih Sevdi,

Esra Bezen Bilgin,

Eylem Tanrıver,

Melih Düzenli,

Funda İlhan,

Mehmet Serimer,

Zeliha Çetinkaya,

Engin Benli,

Barış Falay,

Aydın Sigalı,

Tarık Keskiner,

Emir Özbek Yıldız,

Senem Akman,

Mustafa Arpacıoğlu,

Birsen Karacan,

Fatma Yılmaz,

Sema Keskin,

Selda Serçin,

Burcu Salihoğlu,

Nurcan Tural,

Bahadır Gökçek,

Gonca Çelik,

Nuri Karadeniz,

Serhat Güzel,

Zeynep Özan,

Erdem Irmak,

Volkan Yosunlu,

Hasan Demirci,

İbrahim H. Şendoğan,

Burcu Güner,

Havva Serimer,

Onursal Yıldırım,

Ozan Şahin,

Bülent Baytar.

 

 

Hiç dilekçe yazdınız mı?

Kağıtlar havada uçuşuyor.

Hiç varolduğunuzu anlatmak zorunda kaldınız mı?

Bürokrasi hepimizi savuruyor.

Hiç ''YOK'' olduğunuzu, duvarın öte tarafına düştüğünüzü fark ettiniz mi?

.............................

Ha siz, Ha biz!

Bakalım bu oyunda kendini bulamayan hanginiz...........

 

 

 

2 senedir hala oynuyor.......izmitlilere tavsiyemdir...birun ellerine saglık...:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anadolu'da kanlı Moğol istilası sürmektedir. Kün Ana Yunus'u henüz doğurmuştur, 'albastıya' girer: Gördüğü sanrılar, hayaller, rüyalar içinde başka bir zaman dilimine geçer, Yunus Emre'nin mezarını arar. Önce Yunus'un asası Divane Ağaç'la, sonra Hacı Bektaş-ı Veli, Dervişler ve Yılan'la karşılaşıp hikâyelerini dinler. Anlatılan Hallac-ı Mansur, Attar'ın kuşları, Ceylan ve Mecnun, Fırat ile Dicle'nin hikâyeleri ile iz sürer… Ve yılan tarafından ısırılınca gerçek zamana döner…

 

Yazan : Turgay Nar

Yöneten : Hüseyin KÖROĞLU

Dekor Tasarımı : Hakan ATAK

Kostüm Tasarımı : Feyza ZEYBEK

Koreografi : Özge MİDİLLİ

Dramaturg : Dilek TEKİNTAŞ

Müzik Tasarım : Selim Can YALÇIN-Görkem ŞEN

Işık: Mahmut ÖZDEMİR

Animasyon Tasarımı: Nart TAMZOUK

Efekt tasarım : Ersin AŞAR

Oynayanlar:

 

Erhan ABİR

Tomris İNCER

Zümrüt ERKİN

Meriç BENLİOĞLU

Çağlar YİĞİTOĞULLARI

Eraslan SAĞLAM

Esin UMULU

Pelin BUDAK

Özge MİDİLLİ

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-divaneagac-03.jpg

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-divaneagac-07.jpg

 

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-divaneagac-06.jpg

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-divaneagac-04.jpg

 

 

http://www.sehirtiyatrolari.com/oyunlar/foto-divaneagac-01.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Akıl gerçekten de insan eylemlerinde en belirleyici yönlendirici midir? İnsan yönünü sadece aklıyla bulabilir mi? Diyelim ki biri, kendine akılcı bir yön belirledi, bu her zaman o kişinin çıkarlarına uyar mı? Yoksa bir insan, kendini “akıl dışı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Edip Cansever in sahnede görmek istediği eseri ölümünden 18 yıl sonra Aziz Nesin Sahnesinde...

 

Yazan: Edip Cansever

Rejisör: Cüneyt Çalışkur

Dekor: Ethem İzzet Özbora

Kostüm: Gülhan Kırçova

Işık: Önder Arık

Müzik: Tamer Çıray

 

Oyuncular:

Uğur Polat

Taner Birsel

Rüçhan Çalışkur

Mahmut Gökgöz

Ali Fuat Çimen

Ali Ersin Yenar

Canan Sanan

İbrahim Selim Tarih/Saat:22 Ocak Salı 20.00

23 Ocak Çarşamba 20.00

24 Ocak Perşembe 20.00

25 Ocak Cuma 20.00

26 Ocak Cumartesi 20.00

27 Ocak Pazar 15.00

 

Tarih : 22-23-24-25-26-27 Ocak

Yer : Aziz Nesin Sahnesi

Adres : Atatürk Kültür Merkezi

Taksim İstanbul

Tel : 0 212 293 31 09

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hakkında kısaca

 

Son dönemde mistik ve ritüel oyunlarıyla Türk tiyatro yazarlığına farklı ve özgün bir boyut getiren Turgay Nar, bu oyunuyla Anadolu kültür ve uygarlığına yönelik ilginç bir çalışma sunuyor.

Yazar bu oyununu bir memorat biçiminde kurgularken, tasavvuftan ortak bilinçaltı kültür kodlarına kadar tüm ritüellere ilişkin sembolik dili ustalıkla kullanıyor, yepyeni, şaşırtıcı ve şiirsel bir mitolojik dünya oluşturuyor. Oyun; Geçmişten bu güne Anadolu toprağının yetiştirdiği mutassavıfların ve gittikçe kaybolmaya yüz tutan kültürümüzün, evrensel varoluş düşüncesi ekseninde, tüm dünyaya kaynaklık etmiş felsefelerinin izinde geleneğinin peşine düşen Kün Ana’yı yani Anadolu ‘yu anlatmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...