birunsatan Oluşturma zamanı: Ocak 30, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 30, 2008 http://img142.imageshack.us/img142/922/10fym1.jpg Director: Pinchas Perry Writers: Pinchas Perry Irvin D. Yalom (novel) Release Date: 2 August 2007 (Israel) more Genre: Drama more Plot Outline: Viennese doctor Josef Bruer meets with philosopher Friedrich Nietzsche to help him deal with his despair. Plot Synopsis: View full synopsis. (warning! may contain spoilers) Plot Keywords: Based On Novel User Comments: I Wept, Too, in Misery more İrvın Yalom'un aynı adlı eserinden 2007 yılında çevrilmiş olan film bazı eleştirmenler tarafından begenilmese de, iyi çevrim olması ve akıcı olması açısından bana göre o kadar da kötü değildi. Kitabı begenerek okuyanların ve nıetzsche'yi tanıyanların daha iyi anlayacakları kesin ama... http://aycu23.webshots.com/image/36222/2005372876749646941_rs.jpg http://aycu22.webshots.com/image/36701/2005312496109070002_rs.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnTiMaSKe Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 2008 kitabı çok etkileyiciydi...umarım filmini de bulabilirim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Eğer kitabı tam anlamıyla uyarlamıslarsa müthiş bir film dir diye düşünüyorum ve neden ülkemız de gösterıme gırmemıs yazık olmus dıye dusunuyorum...Sağol paylaşım için... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 bu filmi cok duydum ama hic izleme fırsatı bulamadım:confused: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blessed trinity Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Filmin de kitap gibi güzel olacağını umuyorum:) Umarım ülkemizde de yakın bir zamanda vizyona girer:) Afişteki sözü çok etkileyici buldum doğrusu:tongue: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Eğer kitabı tam anlamıyla uyarlamıslarsa müthiş bir film dir diye düşünüyorum ve neden ülkemız de gösterıme gırmemıs yazık olmus dıye dusunuyorum...Sağol paylaşım için... malcolm bire bir uyarlıcaklarını sanmıyorum...kokuda ve nice filmlerde oldugu gibi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2008 birebir uyarlama olmadığı kesin ama eleştirmenlerin bulduğu kadar da sığ olmadığı da kesin... ben izledim filmi tam uyarlama değil..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2009 http://i40.tinypic.com/uo486.jpg 19. yüzyıl Viyana'sı... çok hoş ve alımlı bir kadın olan Lou Salome, dönemin meşhur doktoru Breuer'i ziyarete gelir ve henüz iki kitabı basılmış ve pek tanınmayan filozof Nietzsche ye yardım etmesi için rica da bulunur. Ona göre, Nietzsche nin yaşamakta olduğu duygusal çöküntü nedeniyle, Avrupanın kültürel geleceği tehlikededir... Dr.Breuer ilk etapta bu teklife sıcak bakmamasına rağmen, Salome'un çekiciliğinden etkilenir ve teklifi kabul eder. Dr.Breuer in, Nietzsche ile tanışmasıyla hayatı değişecektir. çünkü bu adam, çok farklı fikirleri olan, sıradışı biridir. Ve bir süre sonra, hasta ile doktorun yer değiştireceği diyaloglara gebe olacak bir tanışma olacaktır bu... Irvin D. Yalom'un aynı isimli, basıldığı 1992 senesinde çok ses getiren kurgu romanından uyarlanan bu filmde, Psikanalizm in öncüsü Sigmund Freud'un gençliği ile de karşılaşıyoruz. Nietzsche tiplemesine hayran olduğum söylenemesede oyunculuğuna diyecek bi laf yok..Kitabındaki kadar duygulandıgım bir film şiddetle tavsiye ediyorum. Edit:Konunun verilmiş oldugunu şimdi gördüm kusura bakmayın.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2009 Kitap bi harikaydı. Filmini de mutlaka izliycem. -------------------- http://img27.imageshack.us/img27/7086/nietzschealadndahh2.jpg -------------------- Lou Salome, Paul Rée ve adamımız Nietzsche Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2009 Filmi güzeldi kitabını da okumak isterim ama daha temin edemedim... Umarım onu da okuyacağım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pureprision Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2009 Filmi bende var arkadaşlar ve gerçekten güzel evet kitaptaki tadı veremiyor fakat izlediğim en iyi 10 film arasına girer isteyenlere ulaştırabilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Silence Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Genelde kitabını okuduktan sonra bir eserin filmini de izlediysem, film konusunda her zaman istisnasız hayal kırıklığına uğramışımdır.. O yüzden kitapların film uyarlamalarını izlemiyorum artık, hele ki kitabı okumuşsam.. ama kitabı gayet güzeldi.. Nietzsche'yi anlamak için ilk adım olabilir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 harika bir kitaptır.. iki kez üst üste sindire sindire okumuştum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Umarım kitabı gibidir. İzleyeceğim. http://img27.imageshack.us/img27/7086/nietzschealadndahh2.jpg Bu mudur ya? Ben çok farklı kurgulamıştım. Lao Salome'yi de hiç böyle düşünmemiştim açıkçası Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 eğer kitabı okudu iseniz filme hiç bulaşmayin , filmi seyrettiyseniz mutlaka kitabı da okuyun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Kitabı okudum da çok geç filmi indirdim bile. Kafamda canlandırdığım suretlere bir tek mathilde uyuyor. Olsun seveceğime eminim ben Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2010 iyi seyirler öyleyse yorumları bekliyorum film sonunda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 2010 Gerçekten pişman oldum izlediğime. Kitaptaki en önemli sahneleri atlamayı bıraktım da çok gereksiz şeyler eklenmişti filme. Oyunculuklar berbattı. Ayrıca Nietzsche'yi sırf aşırı zeki biriymiş gibi göstermek için sorunlu fiziksel hareketleriyle öne çıkarmışlar. Mathilde de hayal ettiğim gibi değilmiş ayrıca Filmin ortalarında sıkılmaya başladım zaten. 2007 yapımı film, 70-80 yapımı filmlere benziyordu. Özenilmemişti, bir bitse de gitsek havası yaratıyor sizde ve sanki film de öyle çekilmiş gibi. Hiç tavsiye etmem filmi kitabımı okuyun filme hiç bulaşmayın. Giden zamanı bırakın kitap hakkındaki fikirlerimi de köreltti bu rezil yapım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.