ESULA Oluşturma zamanı: Şubat 1, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 1, 2008 Cadılık sanatının ne olduğunu merak ediyorsanız, bizim geleneğimizi anlamayan ve anlamak için de herhangi bir çaba göstermek istemeyen insanların söylemlerinden oluşan ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Cadılığın günümüzde de canlı bir şekilde varlığını sürdüren ve en az geçmiş çağlardaki kadar çok uygulayıcısı olan bir inanç sistemi olduğunu göz ardı etmeyin. ***Bizler, kutsal olanın hem dişi hem de erkek olduğuna inanırız. Bu ikisinin eşit ve dengede olduğuna inanır, yaşamlarımızda ve kendi içimizde bunun dengesini kurmaya çalışırız. Hem Tanrı’ya hem Tanrıça’ya inanır, kişisel ihtiyaçlara göre Tanrıça’yı İsis, Astarte yada Hekate gibi adlarla, Tanrı’yı Osiris, Pan veya Herne gibi adlarla isimlendiririz. Bunu anlamak için Kutsal olanın sonsuz yüze sahip olan aynadan bir küre olduğunu, her bir yüzün farklı bir kimliği yansıttığını ama tamamının kutsal olduğunu düşünün. ***Çalışmalarımızda faydalandığımız hava, ateş, su, toprak ve ruh elementleri doğada çevremizi sararken aynı zamanda içimizde de yer alırlar: Hava; düşüncelerimiz, ateş; tutku ve isteklerimiz, su; duygularımız, toprak; bedenimiz ve ruh; iç benliğimizdir. Bunlar büyü yaparken faydalandığımız enerjilerdir. ***Büyü, irade gücüyle değişiklik yapma becerisidir. Büyü yaparken ‘kimseye zarar vermedikçe istediğini yap’ ve ‘iyi yada kötü yaptığın her şey üç misliyle sana geri dönecektir’ kurallarına bağlı kalırız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hektor Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2008 öncelikle merhabalar... uzun süredir buraya girmiyordum... hatta hiçbir yerde değildim. uzun zamandan sonra ruhsallıkla ilgilenen ve onu deneyimleyen insanların çoğalması çok hoşuma gitti... yukarıda yazılanların çoğu bilinen şeyler zaten.. benim sadece yazının son iki paragrafı ilgimi çekti.. çok doğru bir gözlem yaptığınız için sizi kutluyorum. açıkçası birçok insan bu hazinelerin farkında bile değil... ben Tanrıça Artemis' in şehrinde yaşayan bir cadı olarak şanslı olduğumu düşünüyorum çünkü bu kalıntılar hergün daha büyük bir özenle belediye ve insanlar tarafından tekrardan yapılandırılıyor ve ayrıca bunlarla ilgili birçok yenilikte yapılıyor. fakat ülkemizin genelinde bu böyle değil. bunun için insanların (en azından inananların) birşeyler yapması gerektiğine inanıyorum. ne yapabilirim diyen bir cadı ya da wiccana da söyleyecek birşey bulamıyorum. unutmayın ki bu da toprağa ve tarihe bir hizmettir ve hiçbir hizmet karşılıksız bırakılmaz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wanda Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2008 Yazı nereden acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ChEEkYkiTTy Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2008 marmariste ikamet ettiğim dönemlerde güçlerimin en son raddeye kadar artması da bu yazıda geçenlerin gerçekliğini ispatlar gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
apollo Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 doğrumu anlamışım bilmiyorum ama eski heykeller cadılara güç mü veriyor?bu eserler ilk yapıldıklarında da aynı amaçla mı kullanılıyorlardı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 bir heykel her zaman bir heykeldir:) ancak bu heykellerin bulunduğu yerler genellikle dini ritüellerin yapıldığı yerlerdir ve çok güçlü ritüeller gerçekleştirilmiş bir mekanda enerjiler çok uzun süre kalabilir. bunun yanı sıra o zamanlara ait ortamlarda bulunmak insanın zihnen daha motive olmasını sağladığından insan kendini daha güçlü hisseder. umarım açıklayıcı olabilmişimdir apollo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ToRtUrE Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 cadılık sanatı mı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
UsagiNarciss Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 tabı kı bır sanat,sanattan ote bır yetenek,hedıye. bazı seyler kabullenilemıo. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Nisan 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 6, 2008 marmariste ikamet ettiğim dönemlerde güçlerimin en son raddeye kadar artması da bu yazıda geçenlerin gerçekliğini ispatlar gibi cheekykitty sen zaten aşmışsın yaf Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melez_prens Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2009 arkadaşlar tantıçaya inanmayanlar cadı olamazmı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.