whitepower Oluşturma zamanı: Kasım 3, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 3, 2006 Dünya okyanuslarında yaşayan balık ve deniz canlılarının önemli bir kısmı, çevre kirliliği ve aşırı avlanma bugünkü gibi devam ederse, 2048 yılına dek yok olabilir. BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 1950-2003 yılları arasında dünyadaki tüm balık ve omurgasızlarla ilgili verilerini ve 1000 yıllık tarihi kayıtları inceleyen bilim insanları, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin yüzde 29’unun yok olma noktasında olduğunu vurguluyor. Araştırmacılar, 2048 yılına dek okyanuslardaki tüm türlerin yok olma noktasına geleceği uyarısını yapıyor. Ne diyelim,dünyaya karşı biraz daha duyarlı olmak dileğiyle....Unutmayalım ki yaşam bir çok halkanın birlikteliğiyle devam ediyor...Ölen bi balık sizin ömrünüzden de çalıyor olabilir.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2006 JAPON BALIKÇISI Denizde bir bulutun öldürdüğü Japon balıkçısı genç bir adamdı. Dostlarından dinledim bu türküyü Pasifikte sapsarı bir akşamdı. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür, Bu gemi bir kara tabut, Lumbarından giren ölür. Balık tuttuk yiyen ölür Birden değil ağır ağır, Etleri çürür dağılır. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür, Tuzla güneşle yıkanan Bu vefalı, bu çalışkan Elimize değen ölür. Birden değil ağır ağır Etleri çürür, dağılır, Elimize değen ölür... Badem gözlüm beni unut, Bu gemi bir kara tabut, Lumbarından giren ölür. Üstümüzden geçti bulut. Badem gözlüm beni unut Boynuma sarılma gülüm, Benden sana geçer ölüm Badem gözlüm beni unut. Bu gemi bir kara tabut. Badem gözlüm beni unut. Çürük yumurtadan çürük Benden yapacağın çocuk. Bu gemi bir kara tabut Bu deniz bir ölü deniz. İnsanlar ey, nerdesiniz? Nerdesiniz? N.Hikmet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gizemlikorsan19 Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2006 biz bu konularda ne kadar duyarlı olursak olalım.buna inatla karsı gelmek isteyenler var.bunları kimse durduramıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2006 evet malesef öyle gizemlikorsan19 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.