Jump to content

Irvin D. Yalom


schizophrana

Önerilen Mesajlar

1931'de Washington DC'de dünyaya geldi. Ailesi Rusya' nın Polonya sınırı yakınlarındaki bir köyden Amerika'ya göç etmiş olan fakir bir aileydi. Ekonomik açıdan oldukça zorlanmalarına karşın Yalom'un kitaplara olan ilgisi hiç azalmadı. Kitap yazmak küçük yaşlardan itibaren hayaliydi ve bir insanın yapabileceği en iyi şeyin bu olduğunu düşünüyordu. George Washington Univesity'de sanat üzerine eğitim aldıktan sonra Boston University Tıp Fakültesi'ne kaydoldu.Uzmanlık dalı olarak, psikiyatriyi seçti. 1956 yılında mezun olduktan hemen sonra New York'taki Mount Sinai Hospital'da stajyerliğini yapmaya başladı. Daha sonra Baltimore'daki Phipps Clinic of Johns Hopkins Hospital'a geçti ve 1960'da eğitim süreci sona erdi. Yalom askerlik hizmetini 2 yıl boyunca kaldığı Honolulu'daki Tripler General Hospital'da yaptı. Ardından 1963'te Stanford University'de akademik kariyeri start aldı. Özellikle grup terapileri ve varoluşçuluk konularında uzmanlaşan yazar, The Theory and Practice of Group Psychotherapy isimli ilk kitabını 1970 yılında yayınladı. Ardından bir hastasıyla yaptığı terapiler üzerine yapılandırdığı Every Day Gets a Little Closer geldi.Yazma teknikleri konusunda da kendini geliştiren Yalom, Existential Psychotherapy1980'de psikayatri literatürüne kazandırdı.

1992'de ilk romanı When Nietzsche Wept(Nietzsche Ağladığında) kitap raflarındaki yerini aldı. Psikanalizin doğumu arifesindeki 19. yüzyıl Viyana'sında Nietzsche, Freud ve Salome'un hayatını, kurguya dayalı bir hikayede kesiştiren yazar, okuyucuyu varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçirdiği bir yolculuğa çıkardı. Kitap tüm dünyada büyük ilgi gördü ve felsefeyle edebiyatı başarıyla bir araya getiren romanlardan biri olarak klasikler arasına girdi.

Büyük yankı uyandıran When Nietzsche Wept'ten sonra Yalom ikinci romanı Lying on the Couch'ı (Divan)kaleme aldı. Divan da ilk romanı kadar beğenildi ve okuyucuların gözdesi oldu.

The American Psychiatric Association Irvin D. Yalom'a psikiyatri ve dine katkılarından dolayı 2000 yılında Oscar Pfister ödülünü vermiştir.

Türkçe'ye Çevrilmiş Olan Eserleri

 

* Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri

* Annem ve Hayatın Anlamı

* Aşkın Celladı

* Bağışlanan Terapi Yeni Kuşak Terapistlere ve Hastalarına Açık Mektup

* Divan

* Evli Kadının Tarihi

* Grup Psikoterapisinin Teori ve Pratiği

* Her Gün Biraz Daha Yakın

* Kısa Süreli Grup Terapileri

* Memenin Tarihi

* Nietzsche Ağladığında

* Varoluşçu Psikoterapi

* Evlilik Terapisi

* Bugünü Yaşama Arzusu - Schopenhauer Tedavisi

* Din ve Psikiyatri

biyografi.info

Annem ve Hayatın Anlamı 'ndan

 

Herkesin çözümünü yargılamaksızın kabul etmiş gibi yapsam da onları gizlice bronz , gümüş ve altın olarak sıralıyorum. Bazı isnanlar kindar bir zafer hayaliyle güdülürler hayatları boyunca, bazıları kederle sarmalanır , yalnızca huzur , ayrılma ve acıdan kurtlma hayalini kurarlar; bazıları hayatlarını başarı , güç , zenginlik ve geleceğe adarlar ; diğerleri kendilerini aşmayı araştırır ve kendilerini bir dava ya da başka bir varlığa kaptırırlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:clapping:konu açmak için ararken açıldığını gördüm de zaten tahmin etmiştim serenadan kaçmayacağını bu başlığın karma veremedim sana bütün karmalarımı toplamışsın :D

http://www.librarything.com/authorpics/yalomirvind5456.jpg ne alaka ise bu resimde SCARRED e bezettim profil resmiyle benzeşiyolar :p

gelelim asıl konuya okunulması gerektiğine inandığım isimler arasında gelir pek birşey yazamıyorum yazarlar hakkında çünkü onları tanıtan şey zaten kalemerinden çıkanlardır bu yüzden tek yapabildiğim okunmasını tavsiye etmektir konu için teşekkürler serena

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben teşekkür ederim pagan :) Psikoloji ve psikanalize biraz ilgisi olan herkesin severek okuyabileceği bir yazar Yalom. Başlığı düzenledim detaylandırdım.

 

Yaşamamın bir niçini var, nasılına da tahammül gösterecek güce sahibim.

When Nietzsche Wept'den.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...