felidae Oluşturma zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 4, 2008 http://www.tulumba.com.tr/mmTULUMBA/Images/bk/zBK332949CA880_250.jpg Chuck Palahniuk 21 Şubat1962'de Washington'da doğdu. Asıl adı: Charles Michael Palahniuk'tur. Bir süre Eyalet Üniversitesi'ne devam etse de öğrenimini Oregon Üniversitesi'nde tamamladı. Geçimini bir şirkette otomobil tamirciliği yaparak kazanmakta iken 1996'da arkadaşlarıyla devam ettiği bir edebiyat grubu çerçevesinde Project Mayhem(Kargaşa Projesi) isimli kısa hikayeyi yazdı. Söz konusu hikaye üç ay gibi kısa sürede Dövüş Kulübü'ne dönüştü. 1999'da katıldığı bir yazarlar konferansında "Writing to fail" (Başarısızlığı Yazmak) adlı bir çalışma grubu yürüttü. Pacific Nortwest Booksellers Association Award ve Oregon Book Award ödüllerine layık görülen Dövüş Kulübü 1999'da filme çekildi. TIKANMA "Eğer bu kitabı okumaya niyetliyseniz vazgeçin. Kendinizi kurtarın. Televizyonda mutlaka daha iyi bir şeyler vardır. Burada anlattığım şeyler önce sizi kızdıracak. Sonra her şey daha da kötü olacak," uyarısı ile başlayan bir roman elinizdeki. Bütün dünyada büyük ilgi gören Dövüş Kulübü"nün yazarından, annelerle oğulları arasındaki sevgi ve didişmeye, seksin bağımlılık yaratma gücüne, yaşlanmanın dehşetine ve Amerikan rüyasının arka sokaklarına dair bir kitap Tıkanma. Tıp Falüktesi'nden atılan Victor Mancini para kazanmak için şöyle bir yol tutturmuştur: Lokantalarda boğazına takılan yiyecekle boğulma numarası yapmakta, kurtaran kişinin kendisinden sorumlu olmasını sağlamaktadır. Böylece, kurtaran kahramanlaşmakta, sıkıcı hayatının bir anlamı, arkadaşlarına gurur duyarak anlatacağı bir hikayesi olmakta, hayatını kurtardığı kişiden sonra da kendini sorumlu hissederek, ona sık sık yardım etmektedir. Bi tür "sürekli kahramanlık" hali. Kendisini annesinin çocuğu gibi değil de rehinesi gibi hissederek büyüyen, anne ve babaların "kitlelerin yeni afyonu olduğunu" düşünen, Tanrı'nın olmadığı bir dünyada, kutsal ve tecavüz edilmez olan annelerin yeni tanrı olduğunu iddia eden Mancini, bütün bunları devrimci eğilimler aşıyan annesinin tedavi masraflarını karşılamak için yapmaktadır. Boğulma numaralarından fırsat buldukça iflah olmaz bir seks bağımlısı olarak ilacını arar: Mastürbasyon yapmadığı her gün için eve bir kaya getiren arkadaşıyla birlikte, hayatın sillesini yiyerek dağılmış insanlarla birlikte olur. Palahniuk, Gösteri Toplumu'nun en veciz yazarlarından biridir. Çarpıcı, gerçekdışı, tutarsız ve anlamsız. Aynı zamanda müthiş bir hayalgücü ve yergi kapasitesi eşliğinde ev, araba, televizyon ve kazanmaya indirgenmiş hayatların içyüzüne bakar; bilinçaltlarındaki genelevleri ziyaret eder. Ayrıntı Yayınları yazar: chuck palahnıuk sayfa sayısı: 231 yıl:2003 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 yeraltı edebiyatı...felii en kısa zamanda..okuyacagım...tesekkurler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 bugün gittim ayrıntıya almadım... neyse sonra gider alır, okurum.. çok saol feli.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 kesinlikle tavsiye ediyorum.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 sadece 3 sayfası beni fena etti manyak bi kitap insanın bakışlarını değiştiriyo insana yaklaşımlarını çok güzel bi başlık açmışsın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 kesinlikle tavsiye ediyorum.... hafta başı bi daha gitcem ayrıntı yayınlarında, gerçi bugün edebiyat için gitmemiştim belki de ondan almamışımdır. Ama en yakın zmanda alıp, okuyup, buraya değerlendirmesini yaparım... saol yeniden.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 sadece 3 sayfası beni fena etti manyak bi kitap insanın bakışlarını değiştiriyo insana yaklaşımlarını çok güzel bi başlık açmışsın insana yaklaşımdan öte...çok daha farklı şeyler blunabilir kitapta....hatta birşey bulmak kaygısınıda taşımadan okuduğunuzda çok daha keyif alabileceğiniz bir kitap.......yeni kitap var sırada yer altı edebiyatı yine bitiriyim beğenirsem onuda tavsiye edicem:D.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2008 Zor oldu bulması ama sonunda buldum , aldım , okudum.. Gerçekten çok güzel ve saran bir romandı.. Bir sekskoliğin , bir bağımlığının umursamaz , duygudan yoksun hayatı.. Sonunda doktor da deli çıkınca nerdeyim ben gibi bir ifade oldu kafamda.. Çok etkileyici ve güzel kurgulanmış bir roman.. Bunu bitirdim , bundan sonra gene yeraltı edebiyatından devam edicem.. Elimdekiler bitsin , aklımda Nelly Arcan ın Fahişe si var , alıp okuyunca sitede paylaşırım.. Asilerin, Kaybedenlerin, Hayalperestlerin, Küfürbazların, Günahkarların, Beyaz Zencilerin, Aşağı Tırmananların, Yola Çıkmaktan Çekinmeyenlerin, Uçurumdan Atlayanların; Dili , sesi.. Yeraltı Edebiyatı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2008 Chuck Palahniuk'un bir dönem Türkiye'de halkın ar ve hayâ duygularını rencide ettiği gerekçesi ile yasaklanarak toplatılan, orijinal ismi “Choke” olan sert romanı. Annesinin tedavi masraflarını karşılamak için restoranlarda boğulma numarası yaparak insanlara kendisini kurtarmış izlenimi vererek kahramanlar yaratan ve onları sömüren bir anti kahramanın, Victor Mancini’nin hikâyesidir bu. Diğer romanları gibi yine tüketim toplumunu, ahmakça alışkanlıkları, güce olan merakı ve değersiz olana yüklenen değerleri hedef alıyor. Arka kapaktan: "Eğer bu kitabı okumaya niyetliyseniz vazgeçin. Kendinizi kurtarın. Televizyonda mutlaka daha iyi bir şeyler vardır. Burada anlattığım şeyler önce sizi kızdıracak. Sonra her şey daha da kötü olacak," uyarısı ile başlayan bir roman elinizdeki... Bütün dünyada büyük ilgi gören Dövüş Kulübü'nün yazarından, annelerle oğulları arasındaki sevgi ve didişmeye, seksin bağımlılık yaratma gücüne, yaşlanmanın dehşetine ve Amerikan rüyasının arka sokaklarına dair bir kitap Tıkanma... Tıp Fakültesi'nden atılan Victor Mancini para kazanmak için şöyle bir yol tutturmuştur: Lokantalarda boğazına takılan yiyecekle boğulma numarası yapmaktai kurtaran kişinin kendisinden sorumlu olmasını sağlamaktadır. Böylece, kurtaran kahramanlaşmakta, sıkıcı hayatının bir anlamı, arkadaşlarına gurur duyarak anlatacağı bir hikâyesi olmakta, hayatını kurtardığı kişiden daha sonra da kendini sorumlu hissederek, ona sık sık yardım etmektedir. Bir tür "sürekli kahramanlık" hali... Kendisini annesinin çocuğu gibi değil de rehinesi gibi hissederek büyüyen, anne ve babaların "kitlelerin yeni afyonu olduğunu" düşünen, Tanrı'nın olmadığı bir dünyada, kutsal ve tecavüz edilmez olan annelerin yeni tanrı olduğunu iddia eden Mancini, bütün bunların devrimci eğilimler taşıyan annesinin tedavi masraflarını karşılamak için yapmaktadır. Boğulma numaralarından fırsat buldukça iflah olmaz bir seks bağımlısı olarak ilacını arar: Mastürbasyon yapmadığı her gün için eve bir kaya getiren arkadaşıyla birlikte, hayatın sillesini yiyerek dağılmış insanlarla birlikte olur... Palahniuk, Gösteri Toplumu'nun en veciz yazarlarından biridir. Çarpıcı, gerçekdışı, tutarsız ve anlamsız. Aynı zamanda müthiş bir hayalgücü ve yergi kapasitesi eşliğinde ev, araba, televizyon ve kazanmaya indirgenmiş hayatların içyüzüne bakar; bilinçaltlarındaki genelevleri ziyaret eder... Chuck Palahniuk'un yeni romanı Tıkanma seks, sümük, ***, hastalık, bağımlılık, algı ve ölümle dolu. Deforme olmuş tavuklardan söz etmeye bile gerek yok. Bunlardan tiksinen biriyseniz, Tıkanma size göre bir roman değil. Aslında Palahniuk size göre değil. Gidip kendinize daha sığ ve yergiden yoksun bir yazar bulabilirsiniz. - Bob Batchelor yazı alıntı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2014 çok güzel kitap... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.