belfalas Oluşturma zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 4, 2008 aslında bu konuyu ChekkyKitty'nin konusuna ekleyecektim ancak bu konu da başlı başına incelenmesi gereken bir konu olduğundan ayrı bir başlık açmaya karar verdim. ritüel örneklerine bakmadan önce, chekkykitty'nin konusunu da okumanızı öneririm: http://www.gnoxis.com/forum/okultizm-ve-inanislar/16263-saman-tanrilari-samanlik-kam-kavrami-ve-samanizm.html bildiğiniz gibi şamanizm yanlızca türklere özgü bir kavram değildir ve dünyanın dört bir yanında şamanizm inancı vardır. bu yazıda avustralya şamanlarının sırra-erme ritüellerini veriyorum. daha sonraki yazılarda farklı yörelerin uygulamalarına da yer vericem. Avustralya Şamanlarında Sırra Erme Ritüeli Avustralya otacılarının mesleğe girişlerine ilişkin anlatılan birçok öykülerin, adayın simgesel olarak öldürülüp yeniden diriltilmesi üzerine yoğunlaşmakla birlikte, ayrıca bir de göğe çıkışından söz edilmiştir. Ancak, göğe çıkışın üstlendiği başka sırra erme biçimleri de vardır. Wiradjuri’lerde usta, çırağın vücuduna kaya kristalleri sokar, içine aynı kristallerden konmuş sudan içirilir; bunun sonucunda aday ruhları görmeyi başarır. Sonra usta onu mezara götürür; orda ölüler kendisine aynı sihirli taştan verirler. Bu simgesel yeraltına inişin ardından usta, çırağını Yüce Varlık Baiame’nin konakladığı yere götürmeye hazırlanır. Oraya ulaşmak için ipe tutunup Baiame’nin kuşu Wombu’ya rastlayıncaya dek tırmanırlar. Aday yolculuğu şöyle anlatır: “ Bulutları geçtik; öte tarafta gökyüzü vardı. Otacıların geçtiği bir delikten geçtik. Bu giriş çok hızlı açılıp kapanıyordu 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mystick Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 güzel konu ellerine sağlık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ChEEkYkiTTy Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 verdiğin bilgiler gerçekten çok iyi...ellerine sağlık arkadaşım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 ben teşekkür ederim:) zaman buldukça diğer uygulamaları da eklemeye çalışıcam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ChEEkYkiTTy Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2008 bugünkü bazı gazetelerde şamanlıkla ve kızılderililerin atalarının Türkler olup olmadığıyla ilgili olan haberler bana epey ilginç geldi bizim bu forum başıklarını açmamızın ardından belfalas.. ki bana göröe; HAYATTA HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR!!!! diyor ve gülümsüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.