Kuranes Oluşturma zamanı: Şubat 8, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 8, 2008 bu sözcüklerin anlamlarını öğrenmem lazım bir an önce . bilen var mı ? sabaoth , metraton , almonsin ve zariatnatmik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lycantrophe Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2008 sabaot ordular anlamına geliyor bildiğim kadarıyla sn de sabaoth demişsin sanırım aynı şey Yahve Tsabaot ise Orduların Tanrısı anlamına gelir, metraton "ulu öğretmen anlamına" gelir . Bir isim, dua etti, bir Tanrı gibi. Bu muhtemelen, Yunan eleemosyne anlam yardımından gelir (Eleostan, 'Merhametinki).ewt burda almonsini bilmediğim için yabancı kaynaklara bakıp bulabildiğim şeyi çevirdim.Sanırm almonsin ile metraton arasında bir ilişki var Zariatnatmik hakkında bilgim yok ama senin sorduğun bu 4 kelime elementlerin ayininde geçiyor,adetin öğelerinde... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2008 bende şunları buldum; Metraton: bir görüşe göre tanrı’nın görünür tezahüratıdır. Kelime olarak “ulu öğretmen” demektir. Kelime grekçe’de tanrının tahtının yanı veya altı anlamına gelen “met thronon” kelimesi ile benzerlik göstermektedir. Sabaoth: tam olarak “Tsabaot”tur. Ibranice “ordular” anlamına gelir ve genelde “Yahve Tsabaot (orduların tanrısı)”nı evoke etmede kullanılır. Almonsin hakkında bişey bulamadım konu ile ilgili daha geniş bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kuranes Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2008 verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
exsudus Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2008 metatron yahudi inancında bir melek adı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.