Kuranes Oluşturma zamanı: Şubat 9, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 9, 2008 Tarih boyunca , karanlık güçlere hizmet ettikleri söylenen ve 'yasaklanmış' olarak adledilen kitapların varlıkları tartışma konusu olmuştur . Bu 'forbidden grimoire'ler hakkında o kadar çok efsane türetilmiştir ki , kitaplar hakkında hiçbir delil yokken , insanlar kitapların varlığına yürekten inanmış , sinema tarihi bu kitaplardan etkilenmiş (Evil Dead en büyük örnek) , hatta bu bahsettiğim kitapların 'gerçek' oldukları iddaasıyla piyasaya bile sürülenleri olmuştur . Kitaplar hakkındaki efsaneler oldukça fazla . Kitabı yazan kişinin , yazdıktan sonra 'bilinmeyen güçler' tarafından öldürülmesi , okuyanların delirmesi .. Burada bu , bu şekilde bahsedilen kitapların -bildiğim kadarıyla- isimlerini yazmak istiyorum . Burada bilgili arkadaşlarla beraber kitapların varlığının tartışılmasını istiyorum . Daha sonra kitaplar hakkında da detaylı bilgi verilebilir . Necronomicon (Al Azif) - Abdul Alhazred De Vermis Mysteriis - Ludwig Prinn Unausspreclichen Kulten - Friedrich Von Junzt Özellikle bu üç kitap çok konuşulmaktadır . Her ne kadar üçü de bana göre -sırasıyla- H.P. Lovecraft , Robert Bloch ve Robert Ervin Howard'ın hayal ürünü olsa bile bir çok kişi bu kitapların varlığına inanmaktadır . İnternet üzerinden yapılan çok kısa bir araştırmayla bile bu farkedilebilinir . Thoth Kitabı Dzyan Kitabı Excalibur İlk aklıma gelenler bu kitaplar oldu . Aklıma geldikçe yine yazarım . Söylediğim gibi , bu efsane kitaplar hakkında burada konuşulmasını istiyorum . Detaylı bilgi de ilerde konuşmanın ilerlemesine göre de verilir zaten . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aNgeLiiCCa Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 bu kitaplara ulaşılabilmek mümkünmüdür Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kuranes Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 internet üzerinden ,söylediğim gibi bu kitapların orjinali olduğu iddaa edilen bir çok e-book dolaşıyor fakat tabiki hiçbirinin gerçekliğinin olmadığını düşünüyorum . edit : De Vermis Mysteriis hakkında bir kaç şey yazayım . Kitabın yazarı olan Ludwig Prinn , Prag'ta bir hapishanedeyken bu kitabı yazmıştır . Kitabın türkçeye çevrilmiş hali 'Solucanın Sırrı'dır . İçindeki bilgiler nedeniyle okuyanları delirteceği söylenir . 5. Papa Pious tarafından bilinen bütün kopyaları yakılmıştır . bu efsaneleri okumak ve yazmak büyük bir zevk aslında Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zanzarah Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Yine de bu kitaplardan bir şeyler kalmış olmalı bence.sadece çok çok emek isteyen bir araştırmayla bulunabilir bunlar.internetten bulmak imkansız zaten, ondan bahsetmiyorum. Örneğin excalibur, bu bir efsane ama olamaz diye birşey de yok değil mi? Nası her şakanın altında bir doğruluk payı varsa, her efsanenin altındada bir gerçeklik vardır.Efsaneler gerçek olaylardan doğar, halkın anlatırken abartmasıyla gereğinden fazla olağan üstülüklerle süslenirler ama birazcık süsleme onları yalan yapmaz sadece onları gerçekten bulmak istemek gerekiyor, biraz alın teri... imkansız değil... he he konudan saptım biraz galiba ama olsun konuşasım geldi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnTiDoTo Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 internetten araştırdım kitabı okuyanlar var ve yorum yaptıklarına göre deliren olmamış=)) kuranes'in dediğine katılıyorum piyasada olanlarada bire bin katmışlardır bencede orjinal değillerdir.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mystick Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 nostradamusa da aynısını yaptılar.. kendi kehanetlerini onun adının artkasından yazıyorlar.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapsikolog Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 bunların ortaya çıkmaması için en gizli yerde saklıyorlar çoğu yakılmış şuan varmı o bile belli değil ama internete baksanız hepsi var piyasada tabiki onlar sahte orjinali nete düşmez yani yazanların telif hakkı istemesi gibi bişey olurdu nette yayınlanabilmesi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mystick Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 ya gnoxis kütüphanesi telef mi oldu bulamıorumda.. bulsamda indiremiyorum yardım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2008 güzel bir başlık olmuş ilgili ve bilgili kişilerle enine boyuna incelenebilir bu konu. ben tüm bu kitapların yazarların hayalgüçlerinin eseri olduğuna inanıyorum. bu linkten Necronomicon hakkında pdf formatında bilgilere ulaşılabilir. http://www.alunos.dcc.fc.up.pt/~c0016022/HPL/NCNMC.pdf DE VERMIS MYSTERIIS, IN NOMINE INVOCTATORIS, SI NON SANCTIFICATUS ES CAVE. DE VERMIS MYSTERIIS NON ABSOLVO FOLLEM LEGENDUM FATUM ET EUM VERSUS TIBI MAGNUM INNOMINANDUM SIGNA STELLARUM ET CAELUM. bu sözler de Des Vermiis Missteriis adlı kitabın açılış sayfasında yer aldığı söylenen cümleler. http://img139.imageshack.us/img139/3888/vermiis2gj6.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Bazi Kitaplarin Vatikan'da Papaligin yerlatinda olan gizli odasinda saklandigini biliyorum. Bu kitaplari tesadufen bulup okuyan bir cok rahip bir sekilde ortadan kaldirilmistir. Incil'in bozulmamis halinin Paplikta gizlendigi de soylenenler arasinda. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapsikolog Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Tabiki bu kitaplar eğer gerçekten yazılmış ve var ise bunları kimse yakmaz bi şekilde daima orjinali saklanır böyle bir değeri yakabilecek insan çok gelmemiştir bu dünyaya. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
freddy Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 parapsikolog bence yanılıosun,o insanlardan dünyaya çok geldi ve düzen bu şekilde oldukçada gelir. mısırdaki iskenderiye kütüphanesini bi düşün tonlarca kitap yakıldı parçalandı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kuranes Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 de vermis mysteriis , robert bloch'un ilk olarak 'the shambler from the stars' öyküsünde kullanılmıştır . hatta bu öykü için kendisi , lovecraft'tan onun ismini kullanmak için izin istemiştir ve bu öyküsü yazmıştır .sonra da lovecraft ona 'the haunter of the dark' olarak karşı bir öykü yazmıştır . kendisi , kendi mitine uyarlamak için bu kitabı uydurduğunu söylemiştir fakat weird tales yazarlarının çoğunun bu grimoiresel kitapları gerçekten kurguladıklarını söylemeleri bile insanları bunlara inanmaktan alıkoyamamıştır . nitekim edebiyat dünyasında yapılmış en büyük şakalardan biri de bu olmuştur sanırım . edit : bir de hpl, mektuplarında , necronomicon gibi kitapları tamamen kendi mitosuna göre kurguladığını gerçekte böyle kitaplar varsa bile ilgilenmeyeceğini , bunu kurgulamanın daha keyifle olduğunu yazmıştır . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapsikolog Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 freddy anlatamadım galiba benim dediğim bu kitabın içinde değerli bilgi fakat insanları delirteceğini bilen her adam bunu yakmaya kıyamaz ordaki kitaplar bilinçlimi yakıldı acaba yani kimse öğrenmesin diyemi yaktılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
freddy Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 dünyaya açıklanmaması ve insanların öğrenmemelerini düşündükleri için yakıldı,osiris rahiplerinin kayıtları ve inisiye kitapları ,tufandan sonra atlantisden mısıra götürülen cou kadim kitapda bunların içindeydi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 davetname yi unutmussunuz yasaklananların arasına alın isterseniz... davetname-uzun firdevsi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapsikolog Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2008 evet bildiğim kadarıyla lokman hekimlerin pirinin kitabıda bu şekilde yokedildi sanırım freddy doğru söylüyorsun ben yanlış hatırlıyorum, bu lokman hekimin kitabında her hastalığın tedavisi olan bitkiler vardı sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2008 kepler ve descartes'in de yasaklı kitapları vardır, bildiğim kadarıyla filozofların kitapları genelde yasaklanıyor teüüü ortaçağ zamanında roma imp. tarafından. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 hatta hz.süleymanın döneminden kalan büyü kitaplarını da çıkartmışlar ama nerdeler?? belki de iskenderiye kütüphanesinde yanmıştır. kutsal kitaplara göre hz.süleyman, bütün hayvanlarla ve cinlerle görüşür, konuşurmuş. biliyorsunuz aynı zamanda da kendisi hem peygamber hem de kral. rivayete göre: döneminde büyücülük had safhadaymış ve bir gün bütün büyücülük kitaplarını toplatmış ve büyük bir sanduka içine saklamışlar ve gömmüşler. süleyman peygamberin ölümünden çok sonra sonra, bir grup ifrit (şeytan) döneminde bazı kişilere demiş ki, "hz.süleymanın tüm saltanının gizli bilgileri burda, sanduka içinde". tabiki bunlar sadece bir büyü kitabı, hz.süleymanın saltanatı peygamberliğinden geliyordu, sonra da o büyü kitaplarını yıllar sonra çıkartmışlar. ve tekrardan yeryüzüne eski büyücülük teknikleri ve bilgileri yayılmaya başlamış. dediğim gibi bu bir rivayet... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
princetongirl_1818 Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 internet üzerinden ,söylediğim gibi bu kitapların orjinali olduğu iddaa edilen bir çok e-book dolaşıyor fakat tabiki hiçbirinin gerçekliğinin olmadığını düşünüyorum . edit : De Vermis Mysteriis hakkında bir kaç şey yazayım . Kitabın yazarı olan Ludwig Prinn , Prag'ta bir hapishanedeyken bu kitabı yazmıştır . Kitabın türkçeye çevrilmiş hali 'Solucanın Sırrı'dır . İçindeki bilgiler nedeniyle okuyanları delirteceği söylenir . 5. Papa Pious tarafından bilinen bütün kopyaları yakılmıştır . bu efsaneleri okumak ve yazmak büyük bir zevk aslında stephen king 'hayaletin garip huyları ' adlı kitabının bir bölümünde bu kitap ve yazarından çok bahsetmiş ve kitabın sonunda kitabı yazanın bir ruh hastası olduğu ve kitabı yazarken kendisine her türlü yardım eden uşağınıişkence ederek öldürdüğü ve kendisinide astığı yazılıydı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qwer Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 dünyaya açıklanmaması ve insanların öğrenmemelerini düşündükleri için yakıldı,osiris rahiplerinin kayıtları ve inisiye kitapları ,tufandan sonra atlantisden mısıra götürülen cou kadim kitapda bunların içindeydi. Kesinlikle katılıyorum bakın özellikle necronomicon dünyada hala bir kaç bölümü var olan bir kitaptır ama çok farklı yerlerde yani parça parçadır.Dünyanın altında dünyanın işleyişini yöneten insan vasıflarına sahipmiş gibi görünen ama çok daha farklı işlevleri bulunan varlıklar olduğuna ve bu parçaların o varlıklarca ve onlara yakın olan bazı insanlarca saklanıldığına inanılır.Bu parçalar(tabiiki orjinallerinden bahsediyorum) asla satın alınamaz ya da bir araya getirilemez.Sadece çok çok çok çok önemli taşlar,tılsımlar vs. ya da bilgiler karşılığında ancak ''sahip kişideki'' parçası bir kereliğine okunabilir.Bu kitabın ortalıkta dolaşamamasının sebebi de çok tehlikeli olması ya da çok kötü şeyler yazması değil sadece gerçekten çok etkili olması ve işleyişi bozabilcek nitelikte ''insanların bilmemesi gereken'' bilgileri içinde bulundurmasıdır.Şimdilik bu kadar yeter diye düşünüp İnanıp inanmamayı size bırakıyorum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qwer Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 evet evil dead filmindeki kitap çok ilgimi çekmişti .................... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 toth kitabı iskenderiyede yok olan dzayn dörtlükleri rahip trithemenin sırrı john Dee'nin kara aynada gordügü Voynich el yazması mathers el yazması deli eden kitap : excalibur profösör filippov sorunu cift sarmal BURAYA EKLEDİM KİTAPLARI Bİ TESEKKÜR EDERSİNİZ ARTIK:)http://www.gnoxis.com/forum/kutuphanem-e-kitap-29159-3.html#post393417 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.