Kinyas Oluşturma zamanı: Şubat 27, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 27, 2008 MAT.. http://img253.imageshack.us/img253/4232/mat16gi0.jpg İlk olarak 1993 yılında Engin, Fatih ve Korhanİın Galatasaray Lisesiİnin ortaokul yıllarında müzik yapmak için bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. O dönemde grup içinde görev dağılımı sürekli değişiyordu, bugün vokal yapan ve gitar çalan Fatih o dönemde grubun tarzına uygun yetenekli bir baterist bulunamaması sebebiyle bir süreliğine bagetleri devralmıştı. Tuğrul o dönem grubun vokalistliğini yapmış, pek çok konsere katılmıştı. Grubun kendi bestelerinden oluşan ilk demosu Ocak 1997İde tünelde "Hey" isimli bir stüdyoda bu kadroyla kaydedilmişti. Üçlü, birlikteliklerini Galatasaray Üniversitesiİnde de sürdürdü. Vokal ve öncü gitarda Fatih, bas gitarda Korhan, diğer gitarda Enginİle çift öncü gitarlı bir grup olarak görev dağılımını oturtmuşlardı ancak yıllardır süren baterist arayışı devam etmekteydi. Kuruluşundan itibaren 10 yıldan uzun bir süre boyunca farklı adlarla pek çok konser veren grup bu süre içerisinde daha çok beste çalışmalarıyla ilgilendi. Grup üyeleri 2002 yılında 50$İlık bir amfi, gri bir bilgisayar mikrofonu ve midi davullarla kaydını gerçekleştirdikleri "Ev yapımı" adlı demolarıyla Müzik Eseri Sahipleri Grubu (MSG) üyesi olarak bestelerinin ve şarkı sözlerinin haklarını tescil ettirdiler. Bu şarkılar içinde 1997 yılındaki kayıtlarda da yer alan "Tutsaklık", "İlk Sen" gibi parçalar ve yepyeni besteler yer aldı. 2003 yılının sonlarında sahne çalışmalarına hız verme kararı alan grup Onurİu kadrosuna katıp, ekipmanını ve repertuarını tamamen yenileyerek bar çalışmalarına yöneldi. Yılların birlikteliğinin getirdiği tecrübe, yüksek enstrüman ve vokal hakimiyeti, grup ruhu ve profesyonel tavrı ile MAT, 2004 yılında Ex-Bronx, Cafe Guitar, Ohm, Pulp ve Alt Kemancı gibi mekanlar ile çeşitli üniversitelerin festivallerinde boy gösterdi. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından, yönetmenliğini grubun ilk vokalisti Tuğrulİun üstlendiği "MAT: Yeni Bir Hayat" adlı grubu anlatan kısa bir film çekildi. Kasım ayında MAT kendi şarkıları ve bir Barış Manço uyarlamasından oluşan 4 şarkılık demosunun kayıtlarını tamamladı. Demo, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehirİde çeşitli üniversiteler, müzik stüdyoları ve müzik mağazalarında ücretsiz dağıtıldı, Aralık ayında mp3 formatında grubun sitesine eklendi. Aralık ayında Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümünden Ayşe Oğunİun yönetmenliğinde bir ekip "Yosun"un klip çekimlerine başladı, klibin kurgusu ve montajı ay sonunda Artun Topçudere tarafından tamamlandı, klip siteye DivX sıkıştırmalı video formatında eklendi. Grup bir plak şirketinden ilk ciddi teklifini yine bu dönemde aldı. "Yosun" adlı şarkısına hazırlanan klip ilk kez DreamTVİde Güven Erkin Erkalİın sunduğu Yüxexesİte yayınlandı. Yayın yönetmenlerince beğenilen klip DreamTVİde günlük rotasyona alındı. Bunun ardından Yosun bir TRT klasiği olan Rock Marketİte yayınlandı. Grubun şarkıları pek çok radyoda çalınmaya başladı, bu dönemde üniversite konserleri ve festivallere ağırlık verdiler, Rockİn Dark konserleri gibi etkinliklerde katıldılar. Halen girişi ücretsiz olan üniversite konserlerine ücretsiz katılma anlayışını sürdürüyorlar. Aynı dönemde MAT, 10. Tuborg Roxy Müzik Günleriİnde finalist oldu, jüri önünde sahne alıp ikincilik ödülünü aldı. http://www.matonline.net adresinde MATİla ilgili gelişmelerin takip edilebileceği grubun resmi sitesi ve dinleyicileriyle temas halinde oldukları forumları bulunmakta. Aynı zamanda bu site üzerinden grubun şarkılarına, video görüntülerine, grupla ilgili ekipmandan repertuara her türlü bilgiye ulaşmak da mümkün. Mat - Kolay Değil.. satarım ruhumu her gece ben şeytana alkole ve ilk gördüğüm kadına kandırırım kendimi utanmadan hayat derim bunun adına gerçek değil bildiğim hiçbir şey dünyada tanıdığım herkes çok tatsız bir rüyada kolay değil rol yapsam da bazen beni hiçbi' şey güldürmüyor sorun değil çünkü artık zaten beni hiçbi' dert öldürmüyor kıyarım canıma acımadan her gece her sabah dirilirim en baştan yine kurtulurum böylece acılarımdan bir gecelik olsa bile kolay değil her şeye en baştan başlamak unutup her şeyi herkesi bağışlamak kolay değil rol yapsam da bazen beni hiçbi' şey güldürmüyor sorun değil çünkü artık zaten beni hiçbi' dert öldürmüyor yakışmaz delikanlı adama gözyaşları dökmek çok zor kalbin toprağından acıları kökten sökmek yıkılan gökdelenler yerine gecekondular dikmek terk eden sevgililer yerine çirkin kadınlar kolay değil rol yapsam da bazen beni hiçbi' şey güldürmüyor sorun değil çünkü artık zaten beni hiçbi' dert öldürmüyor Mat - Yosun içimde verecek sevgi kalmadı kadınım diyecek sevenim olmadı herkes aşkı kovalarken ben yalnız kaldım dostum diyenler kapımı çalmadı benden geriye bir şey kalmadı herkes koşa koşa giderken ben yorgun düştüm yeni bir zaman, yeni bir mekan, yeni bir hayat olmalı herkes umutla yüzerken beni yosun tutmamalı yeni bir zaman, yeni bir mekan, yeni bir hayat olmalı herkes umutla yüzerken beni yosun tutmamalı artık artık gülecek bir şey kalmadı parlak gelecek benim olmadı herkes mutlu gezerken ben korkuyorum yeni bir zaman, yeni bir mekan, yeni bir hayat olmalı herkes umutla yüzerken beni yosun tutmamalı yeni bir zaman, yeni bir mekan, yeni bir hayat olmalı herkes umutla yüzerken beni yosun tutmamalı artık yeni bir aşk mı bulmalı yeni bir iş mi yapmalı başka yerlere gidip yine yalnız mı kalmalı yeni bir zaman, yeni bir mekan, yeni bir hayat olmalı herkes umutla yüzerken beni yosun tutmamalı yeni bir zaman, yeni bir mekan, yeni bir hayat olmalı herkes umutla yüzerken beni yosun tutmamalı artık Mat - İstanbul.. düşlerin paramparça burda rüyalar şehrinde başın önde yürüyorsun ama bir parça altın yok yerde kim bilir nereden geldin ne fark eder dönmeyeceksin yemin etmişsin bir kere ömür boyu sürüneceksin istanbul kazan sen kepçe bulamazsın aradığını suç sende değil sadece istanbul ağlatır tüm yalnızları burası çok kalabalık bir şehir yalnızlık daha çok koyar insanları seyretmek ruhunu siyaha boyar kim bilir bir adın var mı ne fark eder kimse çağırmaz kalbini söküp fırlatsan hiç kimse dönüp bakmaz istanbul kazan sen kepçe bulamazsın aradığını suç sende değil sadece istanbul ağlatır tüm yalnızları istanbul uzak göklere yıldızlar görünmüyor dertlerin paylaşılmaz ki hiç biri bölünmüyor kim bilir neden gelmiştin ne fark eder şimdi burdasın anladım seni kardeşim sen yolun başındasın istanbul kazan sen kepçe bulamazsın aradığını suç sende değil sadece istanbul ağlatır tüm yalnızları Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 tesekkurler silent sevdigim bi gruptur:) bu arada ilk albumlerini yayınlayarak artık profesyonellige adım atmıs gruplardandır kendileride:) umarım hakettikleri ve dusledikleri yere gelirler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 İlk kolay değil adlı parçalarını dinledim.. Beğendim.. Şu sıralar suskun gibiler ama.. Bakalım.. Bu arada 15 ve 29 martta İstanbul Pulp ta sahne alıyorlar.. Sitelerinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
meel-is Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 İlk kolay değil adlı parçalarını dinledim.. Beğendim mp3den eksik etmediğim şarkıların başında gelio Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.