Jump to content

TooL

missjordison

Önerilen Mesajlar

90’ların alternatif metal hareketinin öncüleri arasında bulunan Tool, 1990 yılında Los Angeles, Amerika’da Keenan (vokal), Jones (gitar), D’Amour (bas gitar) ve Carey (bateri) tarafından kuruldu.

İlk olarak çıkardıkları mini albüm “Opiate”, Tool’un yoğun ritmik tarzı hakkında ilk sinyali verdi. Rage Against The Machine’le çıktıkları Avrupa ve Rollins grubuyla çıktıkları Amerika turu grubu, gösterdikleri canlı performansla daha da tanınmış hale getirdi.

Artan ünleri “Undertow”u getirdi. Bu albümle grup asabi ve alternatif müziklerinin yanı sıra söz yazmadaki başarısıyla da bilinmeye başlandı. (Arada 1993’te yaptıkları Lollapalooza turunu da içeren) gerçekleştikleri geniş çaplı turneyle Undertow albümü çok büyük bir yere yükseldi.

Yeni bas gitarist Justin Chancellor’un da bulunduğu “Aeinema” grubun en çok ses getiren ve en başarılı albümü oldu, 1996’da bilbordlarda zirveyi zorladı. Grubun vokali ve lideri Keenan, Tool’da çalışmaya devam ederken, kendilerine Aenima albümünde de yardım eden gitarist Billy Howerdel’le A Perfect Circle’ı kurdu.

Tool, 2000’in Aralık ayında, live cd ile dvd'den oluşan bir paket halinde “Salival”i toplama bir albüm olarak piyasaya sürdü.

Grup “Salival”den beş ay sonra Amerika listelerinde bir numaraya oturan “Lateralus” albümünü çıkardı ve grup en büyük resmi başarısını bu albümle kazandı. Grubun ayrıca en iyi metal dalında Grammy ödülü de var..

Albümler

1993 - Undertow

1996 - Aenima

2000 - Salival

2001 - Lateralus

2006 - 10.000 Days

Ülke : Amerika

Tür : Progresif

Elemanlar :

Vokal: Maynard James Keenan

Gitar: Adam Jones

Bas Gitar: Justin Chancellor

Bateri: Danny Carey

alıntı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk olarak schism şarkısını dinlemiştim.ondan sonra tool hayranlığım başladı.hala bekliyoruz Türkiye'ye gelmelerini.

09.09.2007 tarihinde Kuruçeşme Arena'ya geldiler, süper bir konserdi, kaçırdıysan üzüldüm. Şu anda müzikte Hiatus denilen bir süreçteler, albüm hazırladıkları söylentileri var ama bilemeyeceğim.

Bu forumda Ökült çalışmalardan nasibini almış böyle güçlü bir gruba bu kadar az ilginin olması açıkçası beni şaşırttı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aksak ritimler,maynard'ın iç gıdıklayan sesi,görseller..herşeyiyle sanat kokan bir müzik grubudur kanımca..sevilir, hala dinlemeyenler varsa acilen dinlemeleri tavsiye edilir.. hatta maynard' sevdiyseniz, a perfect circle dinlemelisiniz.ben tool'dan önce, apc'de duymuştum hatta onu..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sanırım 2007 yılıydı Türkiye için bir gömlek fazla gruplardan .. olsun gitmiş delirmiş çıldırmış kendimize gelememiştik.. Sağlam kadro ile dinlemiştik zira Roll dergisi yazarları ve head B. yazarları olaraktan .. Sonra dergi iflas etti aama o ayrı bi konu .. Neyse tekrar gelmeleri yakın , kulağınız gözünüz buralarda olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

A Perfect Circle'ın Mer De Noms albümünün 5. şarkısı olan Judith'te annesinin ölümünü sorgulayan, tanrıyı ve İsa'yı diline dolayan Maynard James Keenan'ın daha nahif ve kabullenmiş sözlerini içeren 10.000 Days ve Wings for Marie adlı eserleri ile tanıdım ben de Tool'u. Tanıdıktan sonra bırakmak da pek mümkün olmadı.

Bu arada A Perfect Circle'ın kliplerini daha sağlam buluyorum ben. Judith'i David Fincher çekmişti mesela.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...